Διαφήμιση

[Ενημέρωση 10/10/2017] H νέα λίστα με τις STABLE V8.5 ROMs είναι διαθέσιμη για λήψη !

• Ενημερώθηκε
    • Θα προσπαθήσω να βοηθήσω και εγώ..αν μιλάμε για το mi4s κάνε τα παρακάτω βήματα που έκανα.fastboot την miui 9 οπότε κατά ευθείαν και androind 7,μετά twrp 3.1.0.0 μετά έβαλα την dev miui 9 7.9.21 και από εκεί γύρισα με το twrp σε 8.5.2.0 stable, πάντα με wipe dalvik art ,cache,data .

Εννοείτε μπορείς να μην βάλεις καθόλου 7.9.21και να δοκιμάσεις απ ευθείας stable απλά ανέφερα ακριβώς τι έκανα και όλα πάνε ρολόι, εύχομαι να βοηθήσω και να υσηχασεις γιατί εγώ 2μερες τρελαθηκα
    • @giorgos01
      Καλώς θες να βοηθήσεις , αλλά πρέπει να δούμε αν υπάρχει πρόβλημα στο twrp που πρέπει να διορθωθεί ..
      Θα έπρεπε να μπορει να κάνει το update χωρίς να χρειαστεί fastboot rom , όπως και στις υπόλοιπες συσκευές ..
    • Δοκίμασα ότι twrp υπάρχει ακόμα και από libra, που διάβασα ότι ταιριάζει σε mi4s,το δικό μας(twrp 3.1.0.0) πάνω σε androind 7 δουλεψε άψογα,όλα τα άλλα δούλευαν σωστά μόνο σε anroind 5.1αυτο κατάλαβα εγω.ελπιζω να μην σας μπερδέψω σε κάτι.
    • Διαφήμιση
    • Εσύ έχεις android 7 και το 3.1.0-0 - miui-hellas?

• @giorgos01
      Τότε δεν υπάρχει κάτι άλλο εκτός από το να πάει με fastboot Ρομ και αν τύχει στα χέρια μας κανένα aqua βλέπουμε ..

@geoanto555
      Ναι ρε Γιώργο , μιλάμε απίθανα πράγματα ..
      Όταν είσαι σε 7.0 λειτουργεί κανονικά ..
    • Ακριβώς,μετά από ατελείωτες δοκιμές και συνδιασμούς rom με twrp κατάλαβα ότι πρέπει να περάσω androind 7 (έγινε μονο με fastboot)όσες προσπάθειες έκανα με twrp επερνε μόνο ρομ πάνω σε 5.1,έτσι μετά από official miui 9μπηκε το δικό μας twrp και όλα ρολοι

=============== Οκτ 5th 2017, 8:58pm ===============
      Μην το καθυστερεί καθολου :D fastboot andoind 7 ,twrp 3.1.0.0 miui hellas και μετά δοκιμάζει οποία ρομ πάνω σε androind 7
    • Ο/H gkalen έγραψε:

@geoanto555
      Ναι ρε Γιώργο , μιλάμε απίθανα πράγματα ..
      Όταν είσαι σε 7.0 λειτουργεί κανονικά ..
      Πραγματικά δεν θυμάμαι και δεν το κατέβασα ακόμη να το δω,..
      Ας πάει σε fastboot αν αυτό που λέει ο Γιώργος ειναι το πρόβλημα και μετά ας το βάλει .

• Διαφήμιση
    • καλησπέρα και πάλι!
      (το American Made ωραιο. ειδικά για εμας του λιγο "μεγαλύτερους", τρομερο soundtrack και αισθητικη πολυ κοντα στα νιάτα μας! :-D)

@gkalen @geoanto555 @giorgos01 δουλεύω πανω στο Mi4S μου όντως και ευχαριστώ για τις προτάσεις.

Περίληψη:
      - Είμαι σε Android 5.1 με την xiaomi-miui-hellas-5.1_aqua_XTRVbeta1_Stable_V8.2.1.0.zip
      - Το TWRP3_by_mic_aqua.img που είναι για Android 5.1 δουλεύει άψογα και πάντα
      - Θέλω να πάω στην xiaomi-miui-hellas-7.0_aqua_XTRV_Stable_V8.5.2.0.zip που ειναι Android 7.0

Κλασσικό φλασάρισμα απο TWRP της νέας ρομ (με format data & factory reset πρώτα), δείχνει να περνάει τη rom αλλα το TWRP που περιέχει η rom (και περνάει μέσω script φαντάζομαι), δεν δουλεύει. Επίσης η rom δεν κάνει boot.

Τα παρακάτω twrp δεν δουλεύουν, γιατί φαντάζομαι είναι για Android 7.0 και έχουν την ίδια συμπεριφορά (κολλάνε στο mi logo):
      - twrp.img μέσα απο τη rom xiaomi-miui-hellas-7.0_aqua_XTRV_Stable_V8.5.2.0.zip (είτε με adb, είτε μεσα απο το υπάρχον twrp, είτε σαν μέρος του script φλασαρίσματος της rom)
      - twrp_aqua_3.1.0-0_miui-hellas.img απο το thread του geoanto555 (twrp_aqua_mi4s_3.1.0-0_miui-hellas android 7)
      - TWRP_aqua_7.0.img απο την πρόταση του gkalen για TWRP_aqua_7.0.zip | by Xiaomi.eu for Generic Device/Other

Δεν βρίσκω καποια stable με Android 6 να δοκιμάζαμε και ενδιάμεσο βήμα, οποτε τείνω να συμφωνήσω με τον giorgos01 οτι θα πρέπει να βάλω καρφωτά Android 7 μεσω fastboot, μετά το twrp_aqua_3.1.0-0_miui-hellas.img και μετα να περάσω τη rom 8.5.2.0.

Ερωτήσεις (και σόρρυ για το πρήξιμο):
      Αν δεν θέλω το script που κανει εγκατάσταση τη rom να μου περάσει και το ενσωματωμένο twrp.img τί κάνω; Απλα το σβηνω απο το zip;
      Μήπως να βάλετε μια ειδοποίηση ότι για aqua απο stable 5.1 σε stable 7.0 υπάρχει σκάλωμα και άλλη διαδικασία;
      Τη fastboot με 7.0 απο που να την κατεβάσω με ασφάλεια; (Xiaomi MIUI Official Forum την china stable 8.5.2.0?)
      Μήπως να μην πάω σε 7.0 τελικά και απλα να αποδεχτω το χρόνο να ξαναστήσω το 5.1?! :-))) (ρητορική!)

=============== Οκτ 6th 2017, 12:40am ===============
      Όλα καλα (θέλω να πιστεύω!) μέσα σε μια και κατι ψιλά ώρα..!
      Ευτυχώς έχω 150mbps και δεν χάνω χρόνο σε περίμενε με downloads...

Κατέβασα από εδώ (Xiaomi MIUI Official Forum) την τελευταία stable:
      (Xiaomi Mi 4S Latest China Stable Version Fastboot)
      aqua_images_V8.5.2.0.NAJCNED_20170727.0000.00_7.0_cn_b8a4113bca.tgz

Με το MiFlash tool την πέρασα στο Mi4S.

Μετά το πέρασμα της fastboot rom stable 8.5.2.0, το αφησα να φορτώσει στα κινέζικα (δεν είδα ποσο χρονο έκανε γιατί εκανα κάτι άλλο) και ελεγξα την έκδοση του Android (ναι πήγε στην 7.0).

Shutdown και ανοιγμα σε fastboot να τσεκάρω τον bootloader.

C:\adb>fastboot oem device-info
      ...
      (bootloader) Device tampered: false
      (bootloader) Device unlocked: false
      (bootloader) Device critical unlocked: false

(bootloader) Charger screen enabled: false
      (bootloader) Display panel:
      OKAY [ 0.059s]
      finished. total time: 0.062s

Χρειάστηκε να κατεβάσω το τελευταίο mi unlock tool (申请解锁小米手机) γιατι το παλιότερο δεν μπορούσε να κάνει verify the device (ισως επειδη πέρασα την τελευταία fastboot rom;)

Μετά το unlock ξανα ελεγχος.

C:\adb>fastboot oem device-info
      ...
      (bootloader) Device tampered: false
      (bootloader) Device unlocked: true
      (bootloader) Device critical unlocked: true

(bootloader) Charger screen enabled: false
      (bootloader) Display panel:
      OKAY [ 0.053s]
      finished. total time: 0.054s

μετά φόρτωμα την twrp_aqua_3.1.0-0_miui-hellas.img (φαντάζομαι και αυτή που είναι στη rom θα δουλεύει, αν θελεις να την δοκιμάσω χωριστά @gkalen, πές μου)

και....

οπότε ξεκίνησα να βάζω επιτέλους την xiaomi-miui-hellas-7.0_aqua_XTRV_Stable_V8.5.2.0.zip...
      format data
      reboot to recovery
      factory reset
      install zip (δεν είχα βγάλει το twrp.img απο το recovery folder αλλα ειπα να παρω το ρισκο)

wipe caches
      reboot (με do not install official twrp app)
      boot image.... XTRV!
      ενα δεκάλεπτο το απόλαυσε να φορτώνει πάντως...

μεχρι στιγμής ολα δειχνουν οκ!

Και παλι ευχαριστώ για την υπομονή και επιμονή να προσπαθήσουμε να το κάνουμε upgrade με κλασσικο τρόπο. Η αλήθεια είναι ότι πρωτη φορά συσκευή μου xiaomi δεν μπορεσε να περάσει σε επόμενη εκδοση android μέσω twrp install zip...

Ελπίζω και κάποιος άλλος να βοηθηθεί με τα παραπάνω ποστ αν έχει σκαλώσει σε 5.1 και να κάνει τη βουτιά στα βαθειά απο την αρχή!

Αντε να δούμε αν έστρωσε καθόλου η θερμοκρασία με το 7άρι και αν σταματήσει τα reboot οταν παιζει το 4g σήμα... (άλλη μερα αυτα!)
    • Παιδια μια παρατήρηση. Εαν κανω εγκατάσταση μια ζωντανή ταπετσαρια και δεν εχει συντόμευση δεν μπορώ να την επιλεξω απο τις ρυθμίσεις. Φοραω την 7.9.7. Μηπως στις επομενες λύθηκε αυτο?

Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • παιδια καλημέρα, σε redmi note 2 πέρασα την 8.5 stable και ξαφνικά έχει απίστευτο battery drain χάνει ανά λεπτό 2% μπαταρία, συγγνώμη ανά έχει αναφερθεί πιο πριν κάποια λύση αλλά θα ήθελα την βοήθεια σας, γιατί κάθε μισή ώρα θέλει φόρτιση πλέον. Με την 8.2. πήγαινε μια χαρά!!!!