Διαφήμιση

Οδηγιες προς ναυτιλομενους!

• Οδηγιες προς ναυτιλομενους!

Καλησπερα στην παρεα,

Επειτα απο επικη πατα με την Lg και το G3 μου, καθως και μετα απο πολλες προσπαθειες φιλων να με βαλουν στην αγορα ενος xiaomi κινητου ειπα να το κανω σωστα αυτη τη φορα ζητωντας βοηθεια απο καποιους στο χωρο.

Ταβανι δεν "υπαρχει" με την εννοια οτι θα προτιμησω αν καποιο κινητο αξιζει τα 20ευρω παραπανω για να φτασω τα 150 απο τα 130. σιγουρα οχι ομως πανω απο 170 και τιμες εκει γυρω.

Η αγορα θα γινει απο gearbest αφου ειδα και τα summer sales τωρα. ( αν θεωρηθει διαφημιση μπορειτε να βγαλετε το ονομα αλλα ειδα οτι κι εσεις τα εχετε σε καποιο τοπικ ). Η αληθεια ειναι οτι εχω μπερδευτει πολυ καθως παρα τα φιλτρα για την αναζητηση εχει τοσα μοντελα και αν ειδα καλα με αλλους επεξεργαστες rom κλπ. Στο δια ταυτα. απο αυτα που εχω δει, ειναι το οικονομικο redmi 4x στα 118, αλλα μετα απο αναζητηση ειδα και τη note σειρα της εταιριας ομως με πολλες παραλλαγες οπως 4x,pro,4 σκετο mido, mtk, qualcomm, snapdragon και αλλα τα οποια ναι μεν καταλαβαινω τι εννοει ο ποιητης δεν ξερω ομως ποιο ακριβως να επιλεξω.

Τελος θα με ενδιεφεραν συγκεριμενα links(μαλλον σε pm) για να μην κανω καμια πατατα.

Σας κουρασα αλλα ελπιζω οτι θα βρεθει ακρη!!

Ευχαριστω πολυ!!
    • Επειδή σε βλέπω ξέρεις τι θέλεις και δεν είσαι της υπερβολής ρίξε ένα μάτι στο Redmi 4A.
      Το βρίσκεις κι Ελλάδα με 120-130€ και είναι και τηλεφωναρα. Από Κίνα μπορει να το βρεις από 90-100€.

Even dead i will fight.
    • Ο/H osalonikios έγραψε:

Επειδή σε βλέπω ξέρεις τι θέλεις και δεν είσαι της υπερβολής ρίξε ένα μάτι στο Redmi 4A.
      Το βρίσκεις κι Ελλάδα με 120-130€ και είναι και τηλεφωναρα. Από Κίνα μπορει να το βρεις από 90-100€.
      Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. Μολις του εριξα μια πιο καλη ματια γιατι το ειχα περασει στο ντουκου και μολις καταλαβα γιατι το περασα. Ειχα στο μυαλο μου εξαρχης το εξης μοτιβο στο μυαλο μου 3gb ram, 32gb ram(να παω σε καποιο ιδιων δυνατοτητων) και σιγουρα πολυ μεγαλυτερη μπαταρια απο το προηγουμενο LG μου που ειχε 3000Mah. τα 4100 μου εκλειναν το ματι..
    • Διαφήμιση
    • Redmi Note 4x Global Version απο μένα.
      Αγορά από Ελλάδα στα 170-180 ευρώ...και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο (ή ας πούμε πιο ήσυχο από αυτούς που θα το πάρουν από Κίνα).

Είναι τρομερή συσκευή με μπαταρία που δεν τελειώνει. Με ίδια χρήση το Lg G4 μου κρατούμε 1,5 μέρα (SOT 3,5 ώρες) και το Redmi Note 4x μου κρατάει 4 (10-11 ώρες SOT). Για να το δέις να πέφτει 1% πρέπει να το μαστιγώνεις 15 λεπτά συνεχόμενα!
      Το μόνο που θα πρέπει να κάνεις είναι να ρίξεις νερό στο κρασί σου σε ότι αφορά την κάμερα. Στο λέω επειδή είχες LG G3 οπότε η κάμερά σου ήταν εξαιρετική.
      ΟΙ φωτογραφίες σε φυσικό φως είναι καμπάνα αλλά σε εσωτερικό χώρο και σε χαμηλό φωτισμό είναι κατά πολύ κατώτερες. Το δε video (επίσης σε εσωτερικό χώρο και σε χαμηλό φωτισμό) ρίχνει τα καρέ κάτω από 15, οπότε...ε τί οπότε...κατάλαβες νομίζω. :evil:

Εάν δεν δίνεις πολύ σημασία στην κάμερα (επαναλαμβάνω οτι την ημέρα είναι ΑΣΤΕΡΑΤΗ) τότε Redmi Note 4x Global Version δαγκωτό και αγορά απο Ελλάδα. Θέλει λίγο προσοχή στο ποιό ΑΚΡΙΒΩΣ πρέπει να επιλέξεις απο skroutz (για να πέσεις σίγουρα σε αυτό που έχει την Β20 - εφόσον σε ενδιαφέρει), αλλά όταν το αποφασίσεις εδώ είμαστε να βοηθήσουμε.

:rolleyes:
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • @makis1024 Ως κατοχος μιας 5,5" συσκευης μαλλον το note 4x μου κλεινει λιγο παραπανω το ματι.
      @zt654 Οταν λες οτι το prime ειναι απροβληματιστο να περιμενω κατι απο το note 4x?

@pavlidisc Κινα το βρηκα στα 146 αλλα δεν βρηκα καπου για Global version. Θα σου ηταν ευκολο να μου εξηγησεις τι εννοεις οτι θα εχω ησυχο το κεφαλι μου? Νταξει η αληθεια ειναι οτι το g3 ειχε φοβερη καμερα αλλα ειναι και οτι πληρωσεις παιρνεις. Θα κουβαλαω μαζι το G3 για να βγαζω φωτογραφιες μονο δεν τρελαινομαι :P
    • Διαφήμιση
    • Ο/H SpikeAman έγραψε:

@pavlidisc Κινα το βρηκα στα 146 αλλα βρηκα καπου για Global version. Θα σου ηταν ευκολο να μου εξηγησεις τι εννοεις οτι θα εχω ησυχο το κεφαλι μου? Νταξει η αληθεια ειναι οτι το g3 ειχε φοβερη καμερα αλλα ειναι και οτι πληρωσεις παιρνεις. Θα κουβαλαω μαζι το G3 για να βγαζω φωτογραφιες μονο δεν τρελαινομαι :P
      Εάν σου βγάλει κάποιο πρόβλημα (εάν λέω....) τότε πρέπει να πάει Κίνα για να επισκευαστεί εντός εγγύησης. Και αυτό για να γίνει πρέπει να το δεχτεί το Κινεζομάγαζο (υπόψη οτι δεν έχεις να κάνεις με την Xiaomi εδώ...αλλά με το μαγαζί που το αγόρασες). Είναι μία διαδικασία που θέλει χρόνο. Και γερό στομάχι.

Τα πράγματα γίνονται πολύ απλούστερα όταν το πάρεις απο Ελλάδα. Έχεις να κάνεις με το Ελληνικό μαγαζί πλέον το οποίο καλείται να βγάλει αυτό το φίδι απο την τρύπα. Το κάθε skoutzομάγαζο έχει την δική του πολιτική εγγύησης. Όχι οτι εδώ δεν θα φάς χρόνο. Χρόνο θα φας, τα συκώτια σου δεν θα φας.

Υπάρχει και η 3η λύση που το παίρνεις στα 249 ευρώ απο Infoquest ("επίσημος" εισαγωγέας) και ο χρόνος επισκευής περιορίζεται στο ελάχιστο. Την infoquest δεν την έχω δεί ακόμα τί κάνει με τα Xiaomi, αλλά την ξέρω απο πρώτο χέρι λόγω χρόνιας iPhone-ίτιδας και για μένα είναι η Νο1 εταιρία service στην Ελλάδα. Είναι λύση που δεν θα σου την πρότεινα γιατί τα 249 ευρώ είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ για το συγκεκριμένο τηλέφωνο. Το αναφέρω όμως σαν επιλογή.

Απο εκεί και πέρα παίζει και ένα άλλο ερώτημα: Θα μείνεις με την επίσημη rom ή θα ξεκλειδώσεις bootloder και θα βάλεις custom. Όλα τα παραπάνω δεν έχουν κανένα νόημα εφόσον αποφασίσεις να βάλεις custom. Γιατί εάν σου μείνει η συσκευή με custom rom στο χέρι, τότε καληνύχτα από όλους, είτε κίτρινους είτε λευκούς. Και εδώ πάλι μπαίνει άλλο πράμα: Ο τρόπος που θα σου "μείνει στο χέρι". Θα χαλάσει ας πούμε η μισή οθόνη...ή μήπως θα κλείσει και δεν θα μπορείς να το ανοίξεις με τίποτα. Στην πρώτη περίπτωση ξαναβάζεις την επίσημη rom και το στέλνεις πακέτο για επισκευή εντός εγγύησης. Στην 2η το πασαλίβεις με βαζελίνη και...ε...όλα εγώ θα τα λέω :lol:

Είναι πολλοί οι παράμετροι γαμώτι μου. Και εξαρτάται και απο το πόσο γκαντέμης είναι ο καθένας. Εγώ για 30 ευρώ διαφορά, θα το αγόραζα από Ελλάδα. Και θα είχα το κεφάλι μου "ήσυχο" για 2 χρόνια. :D

Α! Και που'σαι! 146 που το βρήκες...ΟΚ...αλλά εάν δεν περάσει τελωνείο ε! Εαν περάσει ξεφεύγεις...άσε που μέχρι να φτάσει στα χέρια σου θα έχει βγεί το Redmi Note 5. :razz:
    • Ο/H pavlidisc έγραψε:

Ο/H SpikeAman έγραψε:

@pavlidisc Κινα το βρηκα στα 146 αλλα βρηκα καπου για Global version. Θα σου ηταν ευκολο να μου εξηγησεις τι εννοεις οτι θα εχω ησυχο το κεφαλι μου? Νταξει η αληθεια ειναι οτι το g3 ειχε φοβερη καμερα αλλα ειναι και οτι πληρωσεις παιρνεις. Θα κουβαλαω μαζι το G3 για να βγαζω φωτογραφιες μονο δεν τρελαινομαι :P
      Εάν σου βγάλει κάποιο πρόβλημα (εάν λέω....) τότε πρέπει να πάει Κίνα για να επισκευαστεί εντός εγγύησης. Και αυτό για να γίνει πρέπει να το δεχτεί το Κινεζομάγαζο (υπόψη οτι δεν έχεις να κάνεις με την Xiaomi εδώ...αλλά με το μαγαζί που το αγόρασες). Είναι μία διαδικασία που θέλει χρόνο. Και γερό στομάχι.
      Τα πράγματα γίνονται πολύ απλούστερα όταν το πάρεις απο Ελλάδα. Έχεις να κάνεις με το Ελληνικό μαγαζί πλέον το οποίο καλείτε να βγάλει αυτό το φίδι απο την τρύπα. Το κάθε skoutzομάγαζο έχει την δική του πολιτική εγγύησης. Όχι οτι εδώ δεν θα φάς χρόνο. Χρόνο θα φας, τα συκώτια σου δεν θα φας.

Υπάρχει και η 3η λύση που το παίρνεις στα 249 ευρώ απο Infoquest ("επίσημος" εισαγωγέας) και ο χρόνος επισκευής περιορίζεται στο ελάχιστο. Την infoquest δεν την έχω δεί ακόμα τί κάνει με τα Xiaomi, αλλά την ξέρω απο πρώτο χέρι λόγω χρόνιας iPhone-ίτιδας και για μένα είναι η Νο1 εταιρία service στην Ελλάδα. Είναι λύση που δεν θα σου την πρότεινα γιατί τα 249 ευρώ είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ για το συγκεκριμένο τηλέφωνο. Το αναφέρω όμως σαν επιλογή.

Απο εκεί και πέρα παίζει και ένα άλλο ερώτημα: Θα μείνεις με την επίσημη rom ή θα ξεκλειδώσεις bootloder και θα βάλεις custom. Όλα τα παραπάνω δεν έχουν κανένα νόημα εφόσον αποφασίσεις να βάλεις custom. Γιατί εάν σου μείνει η συσκευή με custom rom στο χέρι, τότε καληνύχτα από όλους, είτε κίτρινους είτε λευκούς. Και εδώ πάλι μπαίνει άλλο πράμα: Ο τρόπος που θα σου "μείνει στο χέρι". Θα χαλάσει ας πούμε η μισή οθόνη...ή μήπως θα κλείσει και δεν θα μπορείς να το ανοίξεις με τίποτα. Στην πρώτη περίπτωση ξαναβάζεις την επίσημη rom και το στέλνεις πακέτο για επισκευή εντός εγγύησης. Στην 2η το πασαλίβεις με βαζελίνη και...ε...όλα εγώ θα τα λέω :lol:

Είναι πολλοί οι παράμετροι γαμώτι μου. Και εξαρτάται και απο το πόσο γκαντέμης είναι ο καθένας. Εγώ για 30-40 ευρώ διαφορά, θα το αγόραζα απο Ελλάδα. :D
      Κοιτα να δεις τα 249 δεν τα δινω με τιποτα. Η αληθεια ειναι οτι και το προηγουμενο εκανα προσπαθεια να το πειραξω με cyanogen και τελευταια με LineageOS και ηταν επιτυχης. Αυτα που λετε με bootloader κλπ δημιουργουν προβλημα στην εγγυηση ? γιατι διαβασα οτι παιρνεις αδεια απο xiaomi πρωτα και μετα το κανεις μεσω Misuite κλπ. Η αυτο που λες για την επισημη ρομ ειναι στην περιπτωση που βαλει αλλη τελειως διαφορετικη? γτ εγω ελεγα να βαλω την ελληνικη την "απροβληματιστη" που διαβασα στον οδηγο "τι κανουμε μολις παρουμε το κινητο στα χερια μας"
    • Διαφήμιση
    • Η συσκευή έρχεται με ότι rom νάναι. Τώρα που παίζουν μπάλα τα Ελληνικά μαγαζιά συμμαζεύτηκε λίγο το πράμα (έτσι νομίζω τουλάχιστον...) αλλά και πάλι, οι πιθανότητας να πάρεις συσκευή με μαϊμού rom είναι πολλές.
      Εκεί ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να αλλάξεις rom και να βάλεις είτε επίσημη είτε μία custom που να δουλεύει σωστά. Μία από τις καλύτερες custom είναι και η Ελληνική γιατί είναι βασισμένη στις ανάγκες των Ελλήνων χρηστών.

Θεωρητικά, εάν η συσκευή πάθει κάτι (χοντρό όμως ε...που να μήν ανοίγει...για εγκεφαλικό ΑΑ μιλάμε...πράγμα δύσκολο αλλά όχι απίθανο) με custom rom τότε το μαγαζί δεν την δέχεται πίσω. Εάν η ζημιά είναι ελεγχόμενη τότε βαράς μία official απάνω και τελειώνεις. Εάν όμως το εγκεφαλικό είναι βαρύ...τότε δεν ξέρω τί γίνεται.

Υ.Γ θέλω να στείλω ένα email στην infoquets να δώ τί παίζει με τα δικά της. Εάν ξεκλειδώσεις είσαι χαμένος απο χέρι ή έχεις την δυνατότητα να ξανακλειδώσεις και να το στείλεις για επισκευή. Μήπως υπάρχει κάτι (τύπου knox) που γράφει το ξεκλείδωμα;