Μάλλον το κινητό έχει αρχίσει να δείχνει τα χρονάκια του και πλεον αρκετές εφαρμογές δεν μπορούν να εγκατασταθούν ή να τρέξουν, μιας και χρειάζονται Android μεγαλύτερο από 7.0. Η συσκευή φοράει την τελευταία official ROM (MIUI Global 11.0.2 - Stable, Android 7.1.1) και προφανώς δεν θα βγει επίσημη μεταγενέστερη. Ποια είναι η πιο πρόσφατη custom ROM που θα μπορούσα να δοκιμάσω, μήπως και καταφέρω να δώσω παράταση στην αντικατάσταση του κινητού ?
To φαντάστηκα. Διάφορες ROΜ από XDA Developers διαβάζω υποστηρίζουν μέχρι και Android 12. Να επιχειρήσω ή θα τουβλάρω το κινητό ?
Ο κάθε Developer αυτών των ROM δίνει συνήθως ακριβείς οδηγίες εγκατάστασης.
Αν ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες δε νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα, αλλά θα πρέπει να αποδεχθείς πρώτα το γεγονός ότι πάντα το Flash μιας ROM ενέχει κινδύνους που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στο Brick των συσκευών.
To φαντάστηκα. Διάφορες ROΜ από XDA Developers διαβάζω υποστηρίζουν μέχρι και Android 12. Να επιχειρήσω ή θα τουβλάρω το κινητό ?
Ο κάθε Developer αυτών των ROM δίνει συνήθως ακριβείς οδηγίες εγκατάστασης.Αν ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες δε νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα, αλλά θα πρέπει να αποδεχθείς πρώτα το γεγονός ότι πάντα το Flash μιας ROM ενέχει κινδύνους που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στο Brick των συσκευών.
Αντιληπτόν. Υπάρχει εμπειρία εδώ στο φορουμ σχετικά με ποιον developer να εμπιστευτώ (για λόγους ασφάλειας κτλ) ή απλά πάω στην τύχη ?
Welp, επιστρέφω ψιλοαπογοητευμενος γιατί εγκατέστησα την LineageOS από xda αλλά δυστυχώς δεν δούλευαν τα mobile data, οπότε επέστρεψα στην τελευταία official. Θα ήμουν υπόχρεος αν κάποιος που χρησιμοποιεί ακόμη το κινητό έχει φλασαρει κάποια custom ROM με Android μεγαλύτερο από 7 και δουλεύει χωρίς προβλήματα (stable) να το μοιραστεί μαζί μας, μήπως δώσω μια παράταση στην αλλαγή κινητού (την μπαταρία του mimax 2 δεν την βρίσκει κανείς εύκολα πια).