Διαφήμιση

Τα χαρακτηριστικά της XTRV rom που ΔΕΝ έχει η Global rom

• Tips&Tricks
    • Σε εξέλιξη
    • ROM
    • Review
    • Xiaomi
    • MIUI
    • ενα port αυτη η καμερα μενει και θα σας κανω donate το μισθο μου χαχα!!αν δειτε δειγματα,δε θα πιστευετε στις διαφορες παιδια... Google Camera Port Updated with ZSL and More Xiaomi Device Support
    • Διαφήμιση
    • Ο/H spideman3 έγραψε:

Μπράβο για αυτή την σύνοψη πρωτεριμματων της Xtrv.
      Αμάν! Τι προτερήματα είναι αυτά! Βγάζουν μάτια! :doofy: :doofy:

Τέλεια δουλειά παιδιά, ευχαριστούμε. Ήταν κάτι που έλειπε :hail:
    • Ο/H gkalen έγραψε:

@liquid
      Να μην χρησιμοποιείς κανένα από τα gps.conf , να το αφήνεις ως έχει ..
      Θα το ξαναδούμε βέβαια , αλλά δεν θα έπρεπε να είχες πρόβλημα ..
      το google maps χρησιμοποιει το gps.conf απο μονο του γιαυτο και δε μου δουλευει. Ούτε στο cit μου λοκαρει δορυφορους αν δε το μετονομασω χειροκινητα.
    • Ο/H billphone έγραψε:

Ο/H spideman3 έγραψε:

Μπράβο για αυτή την σύνοψη πρωτεριμματων της Xtrv.
      Αμάν! Τι προτερήματα είναι αυτά! Βγάζουν μάτια! :doofy: :doofy:
      Τέλεια δουλειά παιδιά, ευχαριστούμε. Ήταν κάτι που έλειπε :hail:
      Ατιμο Τ-9
    • Καλησπέρα σας,

Καθότι καινούργιος στο forum αλλά και στις συσκευές της Xiaomi ψάχνομαι ακόμα και μου δημιουργήθηκε η εξής απορία: απο όλη την λίστα των βελτιώσεων αυτής της ROM, το "Ολοκληρωμένη υποστήριξη των εφαρμογών Google" τι ακριβώς σημαίνει; Σε όλες τις συσκευές μου μέχρι τώρα προτιμώ τις εφαρμογές της Google γιατί δε θέλω να δεθώ με τα επιμέρους οικοσυστήματα των διάφορων OEMs, αγοράζω κάθε φορά οτι καλύτερο επιτρέπει το πορτοφόλι μου τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Θα το εκτιμούσα αν κάποιος developer έριχνε φως στην απορία μου.
      Βασική συσκευή: Xiaomi Mi 9T Pro (Raphael) - ROM: EEA Stable ROM
      Εφεδρική συσκευή: Xiaomi Redmi Note 5 Global (Whyred) -- ROM: Global Stable
      Παροχέας κινητής: Deutsche Telekom / Wind
    • Διαφήμιση
    • Για αυτο εχουμε της κοινότητας τις ROM....αλλα να τα βλεπεις και συγκεντρωμένα τα καλουδια είναι πολυ cool! Καλή δουλειά.... :thumbsup:
    • Ο/H caeser έγραψε:

Έχεις δίκιο @bandit, έτσι γινόταν. Όντως, στο παρελθόν υπήρχε αυτός ο κίνδυνος...
      Όχι πια όμως! :D
      Κλείδωσε πρόσφατα σε santoni, είχε την xtrv dev και στο update κλείδωσε το bootloader και μπρίκαρε η συσκευή....τελικά λύθηκε το θέμα με test point.
      Να μην σου τύχει είναι :P
      Open-source is the future
    • Τα χαρακτηριστικά της XTRV rom που ΔΕΝ έχει η Global rom

Οι αλλαγές που αναφέρονται να τονίσουμε μέχρι deodexed είναι αλλαγές που έγιναν από το Community της ευρωπαϊκής rom (Xiaomi.eu) στην οποία και βασίζεται η ελληνική.

Απλά θα ήθελα να ρωτήσω τους developers όσον αφορά τις υπόλοιπες επιπρόσθετες αλλαγές που αναφέρονται πέρα της Xiaomi.eu, πόσες από αυτές είναι αλλαγές του smiui/MI globe και για ποιες είναι υπεύθυνη η ελληνική ομάδα?

Τα επιπλέον χαρακτηριστικά που εισήγαγαν Xiaomi.eu και smiui/MI globe πάνω από το αυθεντικό miui της Xiaomi(China dev) μπορει να το δει κανείς εδώ:

[OFFICIAL][ROM] MI-Globe | Xiaomi Redmi Note 4
    • @Voidablazer
      Μέχρι deodexed κάνει ο eu τις Ρομ που ανεβάζει , στις Ρομ που δεν ανεβάζει τις κάνουμε εμείς .. powermenu βάλαμε μόνοι μας πολύ πριν την ύπαρξη του miglobe , moded boot.img επίσης βάζαμε πολύ πριν την ύπαρξη του miglobe ..
      Συνεχιζαμε να βγάζουμε ρομς για τις συσκευές που παράτησε ο eu και για όσο καιρό έδινε source η xiaomi , με deodex , μετάφραση , moded boot.img , κ.λ.π. ..
      Δίνουμε τη μετάφραση στο eu για να την ενσωματώσει στις Ρομ και σε συσκευές που δεν υποστηρίζει ο eu κάνουμε και deodex και μετάφραση και ότι τελως πάντων αναγράφεται στο changelog ..
      Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε όλες τις συσκευές που δίνει ρομ η xiaomi χωρίς να το κάνει κανένα άλλο φόρουμ πλην του δικού μας ..
      Επίσης πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχει και συνεργασία μεταξύ μας , eu , κ.λ.π σε αρκετά πράγματα , για παράδειγμα όταν δώσαμε στο eu twrp για τα mi4c , mi4s , minotepro , όταν δεν είχαν ακόμα συμβατό twrp ..
      Τεςπα υπάρχουν και πολλά άλλα ακόμη που γίνονται από το Ελληνικό φόρουμ και την ομάδα developer που δεν αναφέρονται και δεν χρειάζεται να αναφέρονται ..
      Όλα τα miui forums δουλεύουν για τον ίδιο σκοπό πάντως και αν χρειαστεί συνεργάζονται και μεταξύ τους ..
      Νέες αλλαγές ετοιμάζονται σιγά σιγά για να ανεξαρτητοποιηθουμε και από την eu , όταν έρθει η ώρα θα υπάρχουν και οι σχετικές ανακοινώσεις , πλην των Ρώσων όλα τα υπόλοιπα miui forums παίρνουν source από eu ..

Edit , παράδειγμα..
      Όπως έχεις δει , η eu σταμάτησε τις Ρομ για redmi note 2 και 3 .. ήδη έχουμε δώσει τη Ρομ του note2 με όλες τις αλλαγές που αναγράφονται στο changelog και ετοιμάζεται και του note3 .. δε βλέπω να συνεχίζει ουτε το miglobe να δίνει Ρομ για το note2 ή note3 ας πούμε .. φαντάσου ότι είμαστε ένα πράμα που όταν οι άλλοι σταματάνε εμείς συνεχίζουμε , βρε τι μου θυμίζει αυτό ?? .. :dash: lol
    • Διαφήμιση
    • Ο/H gkalen έγραψε:

@Voidablazer
      Μέχρι deodexed κάνει ο eu τις Ρομ που ανεβάζει , στις Ρομ που δεν ανεβάζει τις κάνουμε εμείς .. powermenu βάλαμε μόνοι μας πολύ πριν την ύπαρξη του miglobe , moded boot.img επίσης βάζαμε πολύ πριν την ύπαρξη του miglobe ..
      Συνεχιζαμε να βγάζουμε ρομς για τις συσκευές που παράτησε ο eu και για όσο καιρό έδινε source η xiaomi , με deodex , μετάφραση , moded boot.img , κ.λ.π. ..
      Δίνουμε τη μετάφραση στο eu για να την ενσωματώσει στις Ρομ και σε συσκευές που δεν υποστηρίζει ο eu κάνουμε και deodex και μετάφραση και ότι τελως πάντων αναγράφεται στο changelog ..
      Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε όλες τις συσκευές που δίνει ρομ η xiaomi χωρίς να το κάνει κανένα άλλο φόρουμ πλην του δικού μας ..
      Επίσης πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχει και συνεργασία μεταξύ μας , eu , κ.λ.π σε αρκετά πράγματα , για παράδειγμα όταν δώσαμε στο eu twrp για τα mi4c , mi4s , minotepro , όταν δεν είχαν ακόμα συμβατό twrp ..
      Τεςπα υπάρχουν και πολλά άλλα ακόμη που γίνονται από το Ελληνικό φόρουμ και την ομάδα developer που δεν αναφέρονται και δεν χρειάζεται να αναφέρονται ..
      Όλα τα miui forums δουλεύουν για τον ίδιο σκοπό πάντως και αν χρειαστεί συνεργάζονται και μεταξύ τους ..
      Νέες αλλαγές ετοιμάζονται σιγά σιγά για να ανεξαρτητοποιηθουμε και από την eu , όταν έρθει η ώρα θα υπάρχουν και οι σχετικές ανακοινώσεις , πλην των Ρώσων όλα τα υπόλοιπα miui forums παίρνουν source από eu ..

Edit , παράδειγμα..
      Όπως έχεις δει , η eu σταμάτησε τις Ρομ για redmi note 2 και 3 .. ήδη έχουμε δώσει τη Ρομ του note2 με όλες τις αλλαγές που αναγράφονται στο changelog και ετοιμάζεται και του note3 .. δε βλέπω να συνεχίζει ουτε το miglobe να δίνει Ρομ για το note2 ή note3 ας πούμε .. φαντάσου ότι είμαστε ένα πράμα που όταν οι άλλοι σταματάνε εμείς συνεχίζουμε , βρε τι μου θυμίζει αυτό ?? .. :dash: lol
      Ευχαριστώ πολύ για το reply.

Ένας από τους λόγους που ρωτάω πέρα από το απλά για να ξέρω τι changes υπάρχουν είναι ότι αποφεύγω το smiui/MI globe όσο γίνεται.

Δεν ξέρω αν παρακολουθησες το θέμα σε XDA developers και Xiaomi.eu Forum: ([rom]-- Smiui Rom -- Ultimate Custom Rom --[multilang,stable/weekly] | Page 252 | Xiaomi European Community & Store)

Χρήστης εντόπισε malware σε κάποια από τα scriptακια "optimization" του smiui (backdoor για remote access, edit του host file για να βλέπει διαφημίσεις smiui και άλλα ωραία).
      Ο τύπος είπε εν τέλει δεν το έκανα εγώ, αλλά ένας άγνωστος που του έδωσα complete access στο project και τους servers για να με βοηθήσει.

Τελικά μετά από κάνα μήνα εγκατέλειψε και καλά το project και το έδωσε σε άλλα δύο άτομα να το πάρουν και απλά το κάναν rebrand σε MI-Globe.
      Άκυρο και αυτό γιατί αυτοί που το πήραν, 2 post έχουν στο XDA και κάναν register μαζί και καλά ψάχνουμε project.
      Πολύ απατεώνια και βλαχοκουτοπονηρια.

Έν πασει περίπτωση είδα ότι κάποιο script στο changelog σε αυτό εδώ το thread για optimizations είναι δανεισμένο από smiui.
      (* Μερικά script βελτίωσης από την Smiui ROM)

Απλά ήθελα να πω στους developers να μην εμπιστεύονται ιδιαίτερα αυτό το project αν δανείζονται scriptακια, και καλό είναι να υπάρχουν κάπου στο github όλα τα scripts ελληνικά ή μη που έχουν ενσωματωθει στο project πάνω από την Xiaomi.eu.

Ώστε να μπορεί ένας άνθρωπος να διαβάσει εν πασει περίπτωση ακριβώς τι κώδικα τρέχει επί καθημερινής βάσης στη συσκευή του.

Ενα github βρήκα μέχρι στιγμής για το ελληνικό project με xml για το Greek translation μόνο. Αν υπάρχει κάπου αλλού μου λες.