Διαφήμιση

ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΟΘΟΝΗΣ

• ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΟΘΟΝΗΣ

Καλησπέρα, έχω ένα πρόβλημα με την οθόνη και δεν μπόρεσα να το λύσω παρόλο που έχω αλλάξει 3 διαφορετικές rom, τώρα έχω την MIOUI 9 XTRV arwma 7.10.12 Beta.
      Πριν από την arwma είχα την τελευταία stable αλλά δεν άλλαξε κάτι.
      Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι αν ανοίξω μερικές εφαρμογές από social συνήθως και διάφορες άλλες και αρχίσει και μαζεύει σκουπίδια πάνω από 200mb όταν πάω να πάρω τηλέφωνο με το που πατήσω το κουμπί να κάνω την κλήση μαυρίζει η οθόνη και δεν ανταποκρίνεται σε ότι και να κάνω, την βάζω την βγάζω από το αυτί παραμένει μαύρη πατάω το κουμπί που σβήνει το κινητό τίποτα καμία ανταπόκριση, ανοίγει η οθόνη μόνο όταν ο άλλος τερματίσει την κλήση.
      Όταν θα του καθαρίσω τα σκουπίδια και του κάνω επανεκκίνηση δουλεύει πάλι σωστά η οθόνη.
      Αν έχει τύχει σε κάποιον ή τα παιδιά του φόρουμ μπορούν να καταλάβουν γιατί το κάνει αυτό θα ήμουν πολύ ευγνώμων.
      Αν και το έχω στο προφίλ μου έχω το
      Xiaomi redmi note 3 pro Kenzo

=============== Οκτ 21st 2017, 11:03pm ===============
      Εδώ να πω ακόμα ότι δεν έχω ενεργοποιήσει το δακτυλικό αποτύπωμα ποτέ, και το λέω αυτό γιατί κάποιος που είχε το ίδιο πρόβλημα και είχε ζητήσει βοήθεια το πρόβλημα του ήταν από αυτό.
    • Δεν έχω ακούσει κάτι σχετικά από κανένα, θα έλεγα να πήγαινες σε καθαρή εγκατάσταση μέσω official fastboot rom να καθαρίσει το κινητό σου και εν συνεχεία να περάσεις την Ελληνική του forum ξανά.
    • Διαφήμιση
    • Τις 3 τελευταίες φορές που έκανα εγκατάσταση τις ελληνικές rom έκανα πάντα καθαρή εγκατάσταση διέγραφα τα πάντα και το έστηνα από την αρχή.
      Τις πρώτες 2-3 μέρες δουλεύει σωστά και μετά αρχίζει πάλι τα ίδια.
      Ο μόνος τρόπος για να μην μου το κάνει αυτό με την οθόνη είναι να μην ανοίγω άλλες εφαρμογές και ειδικά social που μαζεύει πολλά σκουπίδια αμέσως το τηλέφωνο, μόλις τις ανοίξω και περιηγηθώ 3-4 ώρες αρχίζει τα νούμερα με την οθόνη.
      Όσο δεν το ζορίζω με τέτοια δεν μου το κάνει.

=============== Οκτ 21st 2017, 11:22pm ===============

Ο/H fog έγραψε:

Δοκίμασε να κάνεις calibration στον proximity sensor

Θα το κάνω μόλις πάω σπίτι ευχαριστώ
    • Έχεις παρατηρήσει αυξημένη θερμοκρασία όταν συμβαίνει αυτό; πχ. είναι το κινητό ασυνήθιστα ζεστό εκείνη την ώρα;

Η περιγραφή που κάνεις για την οθόνη θα μπορούσε να έχει αιτία τον proximity sensor.
      Η περιγραφή που κάνεις για το ζόρισμα, ίσως υπερθέρμανση.
      Θα μπορούσε νάναι και θέμα μπαταρίας βέβαια, αλλά τότε δεν θα επανέρχονταν μόλις ο άλλος κλείσει την κλήση.

Ξεκίνα από τα εύκολα και βλέποντας.
    • Ο/H fog έγραψε:

Έχεις παρατηρήσει αυξημένη θερμοκρασία όταν συμβαίνει αυτό; πχ. είναι το κινητό ασυνήθιστα ζεστό εκείνη την ώρα;

Η περιγραφή που κάνεις για την οθόνη θα μπορούσε να έχει αιτία τον proximity sensor.
      Η περιγραφή που κάνεις για το ζόρισμα, ίσως υπερθέρμανση.
      Θα μπορούσε νάναι και θέμα μπαταρίας βέβαια, αλλά τότε δεν θα επανέρχονταν μόλις ο άλλος κλείσει την κλήση.

Ξεκίνα από τα εύκολα και βλέποντας.
      Όχι δεν ζεσταίνετε δουλεύει σωστά με την θερμοκρασία του, συγνώμη αν δεν το διατύπωσα σωστά δεν ζορίζεται καθόλου το κινητό απλά το κάνει πάντα μετά από αρκετή περιήγηση στο διαδίκτυο και ειδικά όταν βλέπεις πολλά βίντεο.
      Προσπάθησα να κάνω calibration στον proximity sensor αλλά ενώ κάνω ότι ακριβώς κάνει και στο βίντεο συνέχεια μου βγάζει λάθος error, δεν ξέρω αν εγώ δεν το κάνω σωστά (γιατί δεν το έχω ξανακάνει ποτέ) ή αν υπάρχει σφάλμα, μπορεί να μου πει κάποιος πως γίνετε το calibration μήπως το κάνω εγώ λάθος.
    • Δοκίμασε έτσι και παραπάνω από μια φορές αν χρειαστεί:

In the service menu, tap Proximity Sensor > Calibrate. Once you get a toast message, tap ‘Black Card’ and immediately keep your finger on the proximity sensor. You should get a Black Card success message. If not, repeat the step again.

Είναι στο πάνω μέρος του τηλεφώνου κοντά στο ηχειάκι.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H fog έγραψε:

Δοκίμασε έτσι και παραπάνω από μια φορές αν χρειαστεί:

In the service menu, tap Proximity Sensor > Calibrate. Once you get a toast message, tap ‘Black Card’ and immediately keep your finger on the proximity sensor. You should get a Black Card success message. If not, repeat the step again.

Είναι στο πάνω μέρος του τηλεφώνου κοντά στο ηχειάκι.
      Εντάξει το κατάφερα σε ευχαριστώ πολύ, θα το δοκιμάσω 2-3 μέρες και θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα.

=============== Οκτ 23rd 2017, 8:58am ===============
      Καλημέρα, εχθές το πρωί έκανα calibration και μέχρι πριν από λίγο δούλευε σωστά (για μέρα περίπου) παρόλο που εχθές το ζόρισα πολύ χωρίς να του κάνω κάποιο καθαρισμό ή επανεκκίνηση, σήμερα το πρωί όταν πήγα να κάνω κλήση μαύρισε πάλι η οθόνη.
      Μπορώ να πω με σιγουριά 2 πράγματα,
      1) όταν θα κάνω κλήση και μαυρίσει η οθόνη δεν επανέρχεται ότι και να του κάνω παρά μόνο όταν τερματίσει ο άλλος την κλήση, τότε επανέρχεται μόνο του χωρίς να χρειάζεται να κάνω κάτι εγώ.
      2)οτι και να του κάνω όπως καθαρισμό από σκουπίδια ή καθαρισμό μνήμης δεν σταματάει το μαύρισμα της οθόνης από την στιγμή που θα αρχίσει παρά μόνο όταν του κάνω επανεκκίνηση, μετά δουλεύει σωστά για λίγο χωρίς να μπορώ να πω πόσο και αν είναι η περιήγηση η τα βίντεο ή κάτι άλλο που δημιουργεί το πρόβλημα.
      Οποιαδήποτε άλλη ιδέα καλοδεχούμενη.
    • Τα σκουπίδια δεν είναι το θέμα, εκτός αν δεν έχεις καθόλου χώρο στο κινητό σου.
      Δες αν ξερυθμίστηκε πάλι ο proximity sensor. Αν δεν περάσει το test, θέλει ξανά ρύθμισμα.
      Πιθανότατα εκεί είναι το θέμα. Για κάποιο λόγο ξερυθμίζεται γρήγορα.

Δεν αποκλείω να υπάρχει άλλο θέμα, απλά αυτό φαίνεται η κύρια αιτία του προβλήματος.
      Δεν έχω όμως τις απαραίτητες γνώσεις να ξέρω τι μπορεί να πηγαίνει στραβά στο hardware :(
      Ίσως κάποιος άλλος ξέρει περισσότερα ειδικά. Όπως και νάχει θα κάνω μια σχετική έρευνα να δω αν βρεθεί κάτι.

=============== Οκτ 23rd 2017, 9:36am ===============
      Μήπως την εποχή που άρχισε να εμφανίζεται το πρόβλημα άλλαξες ή έβαλες προστατευτικό στην οθόνη; Υπάρχει περίπτωση νάχει κάποιο κενό, φυσαλίδα ή βρωμιά πάνω στον σένσορα;
    • Ο/H fog έγραψε:

Τα σκουπίδια δεν είναι το θέμα, εκτός αν δεν έχεις καθόλου χώρο στο κινητό σου.
      Δες αν ξερυθμίστηκε πάλι ο proximity sensor. Αν δεν περάσει το test, θέλει ξανά ρύθμισμα.
      Πιθανότατα εκεί είναι το θέμα. Για κάποιο λόγο ξερυθμίζεται γρήγορα.

Δεν αποκλείω να υπάρχει άλλο θέμα, απλά αυτό φαίνεται η κύρια αιτία του προβλήματος.
      Δεν έχω όμως τις απαραίτητες γνώσεις να ξέρω τι μπορεί να πηγαίνει στραβά στο hardware :(
      Ίσως κάποιος άλλος ξέρει περισσότερα ειδικά. Όπως και νάχει θα κάνω μια σχετική έρευνα να δω αν βρεθεί κάτι.

=============== Οκτ 23rd 2017, 9:36am ===============
      Μήπως την εποχή που άρχισε να εμφανίζεται το πρόβλημα άλλαξες ή έβαλες προστατευτικό στην οθόνη; Υπάρχει περίπτωση νάχει κάποιο κενό, φυσαλίδα ή βρωμιά πάνω στον σένσορα;

Όχι δεν έχω βάλει ποτέ προστατευτικό οθόνης, είχα αλλάξει οθόνη πριν από κανά δίμηνο αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ αν το έκανε και πριν την αλλαγή, είχα αλλάξει οθόνη γιατί είχε βγάλει μια κιτρινίλα επάνω αριστερά και είχε μεγαλώσει αρκετά και με χάλαγε. Προσπαθώ να κάνω πάλι την ρύθμιση αλλά δεν περνάει το τεστ, το έχω καμιά 20αρια φορές αλλά τίποτα ακόμα.
    • Η αλλαγή οθόνης με την ταυτόχρονη έναρξη του προβλήματος και τα αποτελέσματα των δοκιμών που έκανες παραπάνω, δείχνουν θέμα proximity sensor.Ίσως κάτι δεν έγινε σωστά.
      Μπορείς να το δώσεις να το δουν εκεί που άλλαξες την οθόνη;
    • Διαφήμιση
    • Εντάξει αλλά το θέμα είναι ότι δεν περνάει το τεστ πλέον και γυρίζει μόνο του την οθόνη και δεν επιστρέφει όταν επαναφέρω το κινητό όρθιο, κλήση δεν μπορώ να κάνω είναι μαύρη η οθόνη συνέχεια και όπως σου είπα το τεστ το έχω κάνει καμιά 50αρια φορές και βγάζει συνέχεια σφάλμα ώστε να πάω στο από κάτω κουμπί να το ολοκληρώσω, θα κάνω μια προσπάθεια να μιλήσω με αυτόν που μου άλλαξε την οθόνη να το ξαναδεί, σε ευχαριστώ.

=============== Οκτ 23rd 2017, 12:06pm ===============
      Μετά από 50 προσπάθειες κατάφερα να ολοκληρώσω την ρύθμιση του proximity sensor, έχει παραμείνει το πρόβλημα με την οθόνη δεν επιστρέφει όταν γυρίζω όρθιο το κινητό και επιστρέψει αργεί πολύ όπως και το πρόβλημα με τις κλήσεις, υπάρχει περίπτωση να έχει χαλάσει ο σένσορας; εγώ θα τον βρω αυτόν που μου άλλαξε οθόνη να το ανοίξει πάλι μήπως κάτι δεν έκανε σωστά η έχει τίποτα βρωμιές, αλλά θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει και περίπτωση να έχει χαλάσει το συγκεκριμένο.