Διαφήμιση

μ Torrent [SOLVED]

• μ Torrent [SOLVED]

Γεια σας,

τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το μTorrent. Ενώ έχω απενεργοποιημένη την αυτόματη εκκίνηση με τη έναρξη των Windows αυτό ξεκινάει κάθε φορά με το που ανοίξω τον υπολογιστή μου.

Η έκδοση του μTorrent που έχω είναι 3.5.1.

Εν τω μεταξύ αυτό δεν μου το έκανε πρώτα έχει καμία εβδομάδα που το ξεκίνησε.

Ακόμη και αν το έχω επιλεγμένο να ξεκινάει με τα Windows

και το απενεργοποιήσω από την διαχείριση εργασιών

αυτό και πάλι με το που θα εκκινήσω τον υπολογιστή μου ξεκινάει κανονικά.
      Το θέμα μου είναι ότι δεν θέλω να ξεκινάει από μόνο του αλλά να το ξεκινάω εγώ όποτε θέλω.

Μπορεί κάποιος να δώσει καμία ιδέα;
    • Δοκίμασε το εξής: Κλείσε το μtorrent όχι από το χ αλλά από το File->Exit. Δες στα κρυμμένα εικονίδια της μπάρας αν συνεχίζει να υπάρχει δεύτερο ή και τρίτο ανοιγμένο και κλείστα με exit.
      Κάνε έλεγχο στον task manager να είναι σίγουρο ότι δεν τρέχει, κάνε full shutdown, περίμενε μερικά δευτερόλεπτα και άνοιξε ξανά.

ΥΓ. Εγώ θα ξετίκαρα την επιλογή για αποστολή έστω και ανώνυμων πληροφοριών (άσχετο με το πρόβλημά σου)
    • Έκανες σωστά ότι χρειάζεται και δεν θα έπρεπε κανονικά να ξεκινάει στην εκκίνηση των Windows.
      Μήπως κάποιο άλλο πρόγραμμα το καλεί και το φορτώνει (Integration με κανέναν Browser για παράδειγμα) ?
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Διαφήμιση
    • Καλημέρα,

Να αρχίσω απο την έκδοση του μtorrent...κατέβασε την έκδοση 2.2.1 build 25302.

Display Spoiler

Σύμφωνα με μία αναφορά του Trusted Reviews, η τελευταία αναβάθμιση του uTorrent ενδεχομένως να
      καταλαμβάνει υπολογιστές με στόχο το κέρδος.
      Η πρόσφατη αναβάθμιση του λογισμικού διαχείρισης torrent, εγκαθιστά στον υπολογιστή μία
      εφαρμογή με την ονομασία Epic Scale, που χρησιμοποιεί πόρους του επεξεργαστή με στόχο την εξόρυξη bitcoins (bitcoin mining, και πιο
      συγκεκριμένα Litecoins) στο παρασκήνιο!
      Επειδή η εγκατάσταση του προγράμματος πραγματοποιείται αυτόματα, οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν ιδέα ότι ο υπολογιστής τους χρησιμοποιείται για bitcoin mining.

Οι "διαθέσεις" του προγράμματος έγιναν αντιληπτές αφότου διαπιστώθηκε σημαντική αύξηση στον φόρτο εργασίας του επεξεργαστή. Σε μία ανάρτηση
      στο forum, εκπρόσωπος του uTorrent επιβεβαίωσε το "bundle" λέγοντας πως "η Epic Scale είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης για μας για να
      συνεχίσουμε να παράγουμε έσοδα για την εταιρεία".

Το litecoin/bitcoin mining είναι ένας εύκολος τρόπος για να βγάζουν κέρδη από μολυσμένους με malware υπολογιστές διάφοροι κυβερνοεγκληματίες που έχουν
      υπό τον έλεγχο τους botnets αλλά και άλλοι online εγκληματίες, αφήνοντας τους χρήστες να πληρώνουν το κόστος από την εκμετάλλευση της
      επιπλέον επεξεργαστικής ισχύος των υπολογιστών τους.
      Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το να πλασάρεται ένας bitcoin miner πακέτο με μία δημοφιλή εφαρμογή, είναι μάλλον μία γλοιώδης κίνηση από πλευράς
      uTorrent, ειδικά από την στιγμή που υποστηρίζεται από διαφημίσεις. H εταιρεία, αργότερα μιλώντας στο The Verge είπε ότι δεν υπήρχε "αθόρυβη/
      κρυφή εγκατάσταση" και πως το πιθανότερο είναι οι περισσότεροι χρήστες να εγκατέστησαν το πρόγραμμα φυσιολογικά και με την θέληση τους κατά την
      διάρκεια της εγκατάστασης του uTorrent.
      Στο ίδιο νήμα, (forum.utorrent.com/topic/95041-warning-epicscale-riskware-silently-installed-with-latest-utorrent/)
      ο εκπρόσωπος του uTorrent συνέστησε την αφαίρεση/ απεγκατάσταση του φακέλου της Epic Scale, αλλά πολλοί χρήστες ισχυρίζονται ότι το
      πρόγραμμα επιμένει.

• Ο/H MIUI_ART έγραψε:

Έκανες σωστά ότι χρειάζεται και δεν θα έπρεπε κανονικά να ξεκινάει στην εκκίνηση των Windows.
      Μήπως κάποιο άλλο πρόγραμμα το καλεί και το φορτώνει (Integration με κανέναν Browser για παράδειγμα) ?
      Δηλαδή τι να ανοίγει μαζί με τον chrome ας πούμε που χρησιμοποιώ; Δεν νομίζω γιατί το μTorrent ξεκινάει απευθείας με το που ξεκινήσει το pc χωρίς να ανοίξω κάτι άλλο. Είναι σαν να έχω ενεργοποιημένη την επιλογή να ξεκινάει με την εκκίνηση τον windows.

=============== Ιαν 12th 2018, 12:24pm ===============

Ο/H ikomninos έγραψε:

Καλημέρα,

Να αρχίσω απο την έκδοση του μtorrent...κατέβασε την έκδοση 2.2.1 build 25302.

Display Spoiler

Σύμφωνα με μία αναφορά του Trusted Reviews, η τελευταία αναβάθμιση του uTorrent ενδεχομένως να

καταλαμβάνει υπολογιστές με στόχο το κέρδος.

Η πρόσφατη αναβάθμιση του λογισμικού διαχείρισης torrent, εγκαθιστά στον υπολογιστή μία

εφαρμογή με την ονομασία Epic Scale, που χρησιμοποιεί πόρους του επεξεργαστή με στόχο την εξόρυξη bitcoins (bitcoin mining, και πιο

συγκεκριμένα Litecoins) στο παρασκήνιο!

Επειδή η εγκατάσταση του προγράμματος πραγματοποιείται αυτόματα, οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν ιδέα ότι ο υπολογιστής τους χρησιμοποιείται για bitcoin mining.

Οι "διαθέσεις" του προγράμματος έγιναν αντιληπτές αφότου διαπιστώθηκε σημαντική αύξηση στον φόρτο εργασίας του επεξεργαστή. Σε μία ανάρτηση

στο forum, εκπρόσωπος του uTorrent επιβεβαίωσε το "bundle" λέγοντας πως "η Epic Scale είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης για μας για να

συνεχίσουμε να παράγουμε έσοδα για την εταιρεία".

Το litecoin/bitcoin mining είναι ένας εύκολος τρόπος για να βγάζουν κέρδη από μολυσμένους με malware υπολογιστές διάφοροι κυβερνοεγκληματίες που έχουν

υπό τον έλεγχο τους botnets αλλά και άλλοι online εγκληματίες, αφήνοντας τους χρήστες να πληρώνουν το κόστος από την εκμετάλλευση της

επιπλέον επεξεργαστικής ισχύος των υπολογιστών τους.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το να πλασάρεται ένας bitcoin miner πακέτο με μία δημοφιλή εφαρμογή, είναι μάλλον μία γλοιώδης κίνηση από πλευράς

uTorrent, ειδικά από την στιγμή που υποστηρίζεται από διαφημίσεις. H εταιρεία, αργότερα μιλώντας στο The Verge είπε ότι δεν υπήρχε "αθόρυβη/

κρυφή εγκατάσταση" και πως το πιθανότερο είναι οι περισσότεροι χρήστες να εγκατέστησαν το πρόγραμμα φυσιολογικά και με την θέληση τους κατά την

διάρκεια της εγκατάστασης του uTorrent.

Στο ίδιο νήμα, (forum.utorrent.com/topic/95041-warning-epicscale-riskware-silently-installed-with-latest-utorrent/)

ο εκπρόσωπος του uTorrent συνέστησε την αφαίρεση/ απεγκατάσταση του φακέλου της Epic Scale, αλλά πολλοί χρήστες ισχυρίζονται ότι το

πρόγραμμα επιμένει.

Μάλλον κάπως έτσι θα το πάω και θα δοκιμάσω κάποια άλλη έκδοση για να δω τι θα κάνει.

Να επισημάνω ότι το ίδιο πρόβλημα έχει και ένας φίλος μου που και αυτός έχει την τελευταία έκδοση.

Τώρα όσο αφορά το Epic Scale δεν το βρίσκω κάπου μέσα στο pc μου. Ακόμη δεν βλέπω α κάτι τραγικό στην λειτουργία του επεξεργαστή.

• Αυτά που σου πρότεινα τα δοκίμασες; Αν όχι για δες τα ή κάνει ένα απλό πείραμα. Άνοιξε το notepad, μην το κλείσεις και κάνε restart. Όταν μπεις στα Windows είναι ξανά ανοιχτό;
    • Ο/H fog έγραψε:

Δοκίμασε το εξής: Κλείσε το μtorrent όχι από το χ αλλά από το File->Exit. Δες στα κρυμμένα εικονίδια της μπάρας αν συνεχίζει να υπάρχει δεύτερο ή και τρίτο ανοιγμένο και κλείστα με exit.
      Κάνε έλεγχο στον task manager να είναι σίγουρο ότι δεν τρέχει, κάνε full shutdown, περίμενε μερικά δευτερόλεπτα και άνοιξε ξανά.

ΥΓ. Εγώ θα ξετίκαρα την επιλογή για αποστολή έστω και ανώνυμων πληροφοριών (άσχετο με το πρόβλημά σου)
      Όταν ανοίγει στα μικροεικονίδια ανοίγει μόνο ένα όχι παραπάνω. Κλείνοντας το δεν μένει κάτι ανοιχτό και σε ένα έλεγχο που έκανα στο task manager δεν βρήκα να μένει κάτι ανοιχτό και πάλι όμως αν κλείσω και ξανά ανοίξω το Pc αυτό εκεί ξεκινάει μαζί.
    • Διαφήμιση
    • Για δες κι αυτό που λέει η Ειρήνη, γιατί βλέπω το pc σου είναι ανοιχτό 13:30 ώρες (εκτός αν το τόσο το έχεις ανοιχτό).
      Μην τυχόν και δεν κάνει όντως shutdown.
      Διαφορετικά πέρα απο το startup μπορεί να υπάρχει και σαν scheduled task με το logon να ανοίγει
    • Κάποια στιγμή, σε μια απο τις αναβαθμίσεις των windows πρόσφατα, είχα διαβάσει για μια λειτουργία (σαν αυτή που έχει το linux, σαν επιλογή όμως) να κρατάει τις ανοιχτές εφαρμογές ενός session και μετά το reboot (save session for future login), παρακάμπτοντας τις ρυθμίσεις του autostart. Δεν ξέρω αν σε επόμενη έκδοση το αφαίρεσαν ή αν είναι η έκδοση windows που έχεις κλπ. γι αυτό σου είπα να δοκιμάσεις με κάποια εφαρμογή που δεν έχεις πρόβλημα ήδη.
    • Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας.

Λοιπόν έκανα αυτό που είπε η @fog. Το έκλεισα από παντού και έκλεισα και το Pc μετά από κάνα 2λεπτο το άνοιξα και δεν ξεκίνησε το μTorrent όπως και το notepad που το είχα αφήσει ανοιχτό. Έχω την εντύπωση πως το είχα ξανά δοκιμάσει βέβαια να μην το έχω ανοιχτό και νομίζω πως ξεκινούσε (βέβαια δεν μπορώ να το πω και με σιγουριά αλλά έχω και ένα φίλο που έχει το ίδιο πρόβλημα και θα το δοκιμάσω).

Ο/H fog έγραψε:

Κάποια στιγμή, σε μια απο τις αναβαθμίσεις των windows πρόσφατα, είχα διαβάσει για μια λειτουργία (σαν αυτή που έχει το linux, σαν επιλογή όμως) να κρατάει τις ανοιχτές εφαρμογές ενός session και μετά το reboot (save session for future login), παρακάμπτοντας τις ρυθμίσεις του autostart. Δεν ξέρω αν σε επόμενη έκδοση το αφαίρεσαν ή αν είναι η έκδοση windows που έχεις κλπ. γι αυτό σου είπα να δοκιμάσεις με κάποια εφαρμογή που δεν έχεις πρόβλημα ήδη.
      Ως συμπέρασμα από τις δύο-τρεις φορές που έκανα τερματισμό-επανεκκίνηση τον υπολογιστή μου φαίνεται πως αν το αφήσω ανοιχτό όταν το ξανά ανοίξω ξεκινάει και αυτό αλλά αν το έχω κλειστό όχι.

Ο/H ikomninos έγραψε:

Για δες κι αυτό που λέει η Ειρήνη, γιατί βλέπω το pc σου είναι ανοιχτό 13:30 ώρες (εκτός αν το τόσο το έχεις ανοιχτό).
      Μην τυχόν και δεν κάνει όντως shutdown.
      Διαφορετικά πέρα απο το startup μπορεί να υπάρχει και σαν scheduled task με το logon να ανοίγει
      Πρώτη φορά το παρατηρώ αυτό με την ώρα. Ωραία παρατήρηση! ;)

Και μένα μου φάνηκε περίεργο αυτό με την ώρα που ήταν στις 13 ώρες. Όταν έκανα το print screen το pc να είχα το πολύ κάνα 2 με 3 ώρες ανοιχτό αν θυμάμαι καλά. Επομένως σήμερα το απόγευμα ξεκίνησα να το κοιτάω και αυτό πριν σας απαντήσω.

Ως συμπέρασμα από τις λίγες δοκιμές που έκανα είναι ότι ο μετρητής μηδενίζει μόνο κατά το reboot και όχι όταν κλείσω το pc.

Περίεργο!!!

Θα το παρακολουθήσω και θα επανέλθω...

Εσάς πως μηδενίζει;
    • Ο/H bagb88 έγραψε:

Ως συμπέρασμα από τις λίγες δοκιμές που έκανα είναι ότι ο μετρητής μηδενίζει μόνο κατά το reboot και όχι όταν κλείσω το pc.

Περίεργο!!!

Θα το παρακολουθήσω και θα επανέλθω...

Εσάς πως μηδενίζει;

Τι εννοείς ποιητή μου με το παραπάνω;
      Κάνεις επανεκκίνηση και μηδενίζει, αλλά όταν κάνεις τερματισμό όχι;
      ΤΟΤΕ δεν κάνει το pc σου κανονικά τερματισμό, αλλά μπαίνει σε sleep/hibernate
    • Διαφήμιση
    • Πώς ακριβώς κάνεις τερματισμό;
      Μιλάμε για φορητό ή σταθερό;