Διαφήμιση

MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

• για σας και απο μένα και χρονια πολλά.....και καλη χρονια σε όλους.μου ήρθε η σκούπα η xiaowa lite C102 και έχω ένα θέμα με την σύνδεση στο δίκτυο του σπιτιού μεσω της εφαρμογής mi home. Έχω το gateway και όλα τα καλούδια για τον συναγερμό τα οποία είναι συνδεμένα πάνω στον server της mainland. Βάζοντας την σκούπα ενω την προσθεσε κανονικα στο δικτυο της mainland... οταν παω να ανοιξω την υποεφαρμογή του plugin της σκυπας, μου βγάζει συνεχώς μήνυμα να αλλάξω region.... Αν όμως αλλάξω region εξαφανιζονται ολα τα αλλα gateway ανιχνευτές πόρτας button λάμπες πρίζες και ότι άλλο έχω συνδέσει.... Τι μπορώ να κάνω γιατί τώρα δεν μπορώ να λειτούργησω την σκούπα από το τηλέφωνο ούτε να έχω απομακρυσμενη πρόσβαση...Aν γνωριζει καποιος αλλος κατι σχετικα με την συνδεση συσκευών στο mi home. Να συμπληρωσω εχω κανει ολα τα update firmware ολων των συσκευών.

το μηνυμα που μου βγαζει ειναι το ακολουθο
      ''the selected region does not match the server. Please go to Profile>Settings>Region in the app to select the corresponding server for your region, the reset the Wi-fi and reconnect.''
      red rice, mi3, mi4c, redmi note4, mi max2, redmi note 5 and continue....
    • Ο/H geotok έγραψε:

για σας και απο μένα και χρονια πολλά.....και καλη χρονια σε όλους.μου ήρθε η σκούπα η xiaowa lite C102 και έχω ένα θέμα με την σύνδεση στο δίκτυο του σπιτιού μεσω της εφαρμογής mi home. Έχω το gateway και όλα τα καλούδια για τον συναγερμό τα οποία είναι συνδεμένα πάνω στον server της mainland. Βάζοντας την σκούπα ενω την προσθεσε κανονικα στο δικτυο της mainland... οταν παω να ανοιξω την υποεφαρμογή του plugin της σκυπας, μου βγάζει συνεχώς μήνυμα να αλλάξω region.... Αν όμως αλλάξω region εξαφανιζονται ολα τα αλλα gateway ανιχνευτές πόρτας button λάμπες πρίζες και ότι άλλο έχω συνδέσει.... Τι μπορώ να κάνω γιατί τώρα δεν μπορώ να λειτούργησω την σκούπα από το τηλέφωνο ούτε να έχω απομακρυσμενη πρόσβαση...Aν γνωριζει καποιος αλλος κατι σχετικα με την συνδεση συσκευών στο mi home. Να συμπληρωσω εχω κανει ολα τα update firmware ολων των συσκευών.

''the selected region does not match the server. Please go to Profile>Settings>Region in the app to select the corresponding server for your region, the reset the Wi-fi and reconnect.''
      Δυστυχώς τίποτα... Μόνο να κατεβάσεις την εφαρμογη flolevac από το playstore...
      Την πάτησα και εγώ έτσι... Θα είχα αλλάξει server αλλά έχω 2 λάμπες Philips που υπάρχουν μόνο στον China...
    • Ο/H kougis έγραψε:

Αυτό που θέλω είναι όταν πατάω αυτό και γίνεται enable, όποτε ανοίξει μια πόρτα να μου στέλνει ειδοποίηση στο κινητό.
      Δεν θέλω όμως να στέλνει ειδοποίηση όταν δεν είναι enabled.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Διαφήμιση
    • Ο/H PJG έγραψε:

Ο/H geotok έγραψε:

για σας και απο μένα και χρονια πολλά.....και καλη χρονια σε όλους.μου ήρθε η σκούπα η xiaowa lite C102 και έχω ένα θέμα με την σύνδεση στο δίκτυο του σπιτιού μεσω της εφαρμογής mi home. Έχω το gateway και όλα τα καλούδια για τον συναγερμό τα οποία είναι συνδεμένα πάνω στον server της mainland. Βάζοντας την σκούπα ενω την προσθεσε κανονικα στο δικτυο της mainland... οταν παω να ανοιξω την υποεφαρμογή του plugin της σκυπας, μου βγάζει συνεχώς μήνυμα να αλλάξω region.... Αν όμως αλλάξω region εξαφανιζονται ολα τα αλλα gateway ανιχνευτές πόρτας button λάμπες πρίζες και ότι άλλο έχω συνδέσει.... Τι μπορώ να κάνω γιατί τώρα δεν μπορώ να λειτούργησω την σκούπα από το τηλέφωνο ούτε να έχω απομακρυσμενη πρόσβαση...Aν γνωριζει καποιος αλλος κατι σχετικα με την συνδεση συσκευών στο mi home. Να συμπληρωσω εχω κανει ολα τα update firmware ολων των συσκευών.

Δυστυχώς τίποτα... Μόνο να κατεβάσεις την εφαρμογη flolevac από το playstore...Την πάτησα και εγώ έτσι... Θα είχα αλλάξει server αλλά έχω 2 λάμπες Philips που υπάρχουν μόνο στον China...
      Τελικα εκανα το εξής με το Redmi note 5 μεσα απο την Miui εβαλα διπλοτυπη εφαρμογή το Mi home και εκει στην δευτερη εφαρμογή εβαλα server europe οποτε αφου εβγαλα την σκουπα απο την πρωτη εφαρμογή την ξανακανα pair kai connect στην αλλη διπλοτυπη εφαρμογή του Mi home. Πλεον εκανα και ενα εικονιδιο συντομευσης στην επιφανεια και ανοιγω απο εκει την σκουπα. Τα αλλα δουλευουν κανονικα με την πρωτη εφαρμογή.
      red rice, mi3, mi4c, redmi note4, mi max2, redmi note 5 and continue....
    • MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

Ο/H RpMz έγραψε:

Καλημέρα και χρόνια πολλά!

Θα φτιάξεις ένα σενάριο που όταν το hub γίνεται (if) enable alarm, (then) θα βάλεις να σου έρχεται notification.

Επίσης ένας άλλος τρόπος (που τον προτιμώ) μέσα στο σενάριο ένα μία επιλογή More (είναι με 3 τελείες) και κάνεις το Results notification: Turn On.

Έκανα αυτά που μου είπες αλλά δεν λειτουργεί.
      Όταν το πατάω γίνεται enabled αλλά όταν ανοίγω κάποια πόρτα δεν γίνεται τίποτα. Ούτε μέσα στο σπίτι ακούγεται κάτι, ούτε έρχεται καμία ειδοποίηση στο κινητό.

• Τα Alert trigger devices, τα έχεις επιλέξει ενεργά μέσα απο το hub?

Σε παλιότερο post είχα προσέξει ότι τα είχες ενεργοποιημένα.

* Επίσης όταν μπαίνεις στο HUB, σου έχει επιλογεί για Alert Enable η Disable, κάνε και δοκιμή απο εκεί.

Ο/H RpMz έγραψε:

Τα Alert trigger devices, τα έχεις επιλέξει ενεργά μέσα απο το hub?

Σε παλιότερο post είχα προσέξει ότι τα είχες ενεργοποιημένα.

* Επίσης όταν μπαίνεις στο HUB, σου έχει επιλογεί για Alert Enable η Disable, κάνε και δοκιμή απο εκεί.

Νομίζω ναι.

• Διαφήμιση

Αν σε αυτή την καρτέλα προσθέσω στην κάτω πλευρά της (auto) ένα σενάριο και πατήσω μετά τις 3 κουκκίδες όπως μου είπες και ενεργοποιήσω τις ειδοποιήσεις, τότε στέλνει κανονικά ειδοποιήσεις.
      Το κακό σε αυτό είναι ότι τις στέλνει συνέχεια, είτε είμαι μέσα στο σπίτι είτε όχι.
      Εγώ θέλω οι ειδοποιήσεις να έρχονται όταν είμαι εκτός σπιτιού. Να πατάω ένα κουμπί και να ενεργοποιούνται και ένα κουμπί να απενεργοποιούνται. Όπως ένας συναγερμός.

• Χρόνια πολλά και καλή χρονιά και από μένα.
      Η έκδοση 5.4.45 από play store φέρνει συμβατότητα με τις συσκευές IKEA.
      Προσπαθώντας εικονικά να προσθέσω μια συσκευή μου λέει ότι πρέπει να αναβαθμιστεί το gateway, αλλά εκεί δεν υπάρχει αναβάθμιση.
      Αν έχει κάποιος εδώ μέσα καμία λαμπα IKEA ας μας ενημερώσει αν λειτουργεί σωστά...
    • @kougis αυτά μπορείς να τα ενσωματώσεις στα σενάρια με τους αυτοματισμούς που έφτιαξες ( enable/disable alarm). Θα δουλεύουν όταν θα είναι ενεργοποιημένο το alarm.

Στην αρχή θέλει ψάξιμο κα δοκιμές.

Ο/H RpMz έγραψε:

@kougis αυτά μπορείς να τα ενσωματώσεις στα σενάρια με τους αυτοματισμούς που έφτιαξες ( enable/disable alarm). Θα δουλεύουν όταν θα είναι ενεργοποιημένο το alarm.

Στην αρχή θέλει ψάξιμο κα δοκιμές.

Έβαλα όταν ενεργοποιώ το alarm να ενεργοποιεί και τους αυτοματισμούς που λένε μα στέλνει ειδοποίηση στο κινητό όταν ανοίγει η κάθε πόρτα αλλά δεν τους ενεργοποιεί.

• Διαφήμιση
    • Καλησπέρα σε όλους!
      Αντιμετωπίζω πρόβλημα από προχθές με το mi hub και γενικότερα με το οικοσύστημα της Xiaomi. Το είχα σεταρισμενο σε mainland China μαζί με σενσορες κίνησης, θερμοκρασίας, ασύρματα κουμπιά κλπ. Μέσω Yeelight είχα αρκετές λάμπες και ταινίες. Ξαφνικά δεν δούλευε τίποτα και με τα πολλά είπα να τα σεταρω από την αρχή. Έλα μου ντε όμως που αρνείται! Πλέον σε όποιον σέρβερ κι αν το σεταρω, το βλέπω στον πίνακα ελέγχου αλλά δεν ανταποκρίνεται (failed to initialize device). Έχει τύχει σε κάποιον κάτι αντίστοιχο; Για τις λάμπες δεν θα το ανοίξω, με προδοσαν μετά από πολύ καιρό και άκρη δεν βγάζω.