Διαφήμιση

Προσοχη !! Η οθονη του μοντελου Redmi 5A ειναι ραδιενεργή !![ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ]

• Διευκρινίστηκε
  • Δεν ειναι θεμα εταιρειας αλλα μοντελου.
    Εχω ψαξει μερικα απο τα υπολοιπα μοντελα της εταιρειας και κανενα δεν εχει την παραμικρη ιονιζουσα ακτινοβολια.
    Προσωπικά εμπιστευομαι οτι μετραω.Και αφου ειδα αυτο, δεν μπορω να εμπιστευτω καμια εταιρεια γιατι κανεις δεν μπορει να διαβεβαιωαει (εκτος αν γινουν μετρησεις) οτι και οι αλλες εταιρειες αποκλειται να εχουν ενα (τουλαχιστον) μοντελο που να ακτινοβολει επισης (μεχρι στιγμης δεν βρηκα αλλα εχω ψαξει λιγα μονο μοντελα αλλων εταιρειων).
    Αυτο που ειναι σιγουρο για μενα ειναι πως θα παω στο Note 5A που ειναι παραπλησιο του απλου 5Α και το εχω μετρησει σιγουρα και ειναι στα 0 (μηδεν) μSv.Οπως και το 4χ επισης μηδεν εχει και μερικα αλλα που μετρησα στο παγκο της Xiaomi και δεν τα θυμαμαι όλα τωρα, ειχαν μηδεν ακτινοβολια.
    Σαφως δεν ειναι θεμα εταιρειας.
    θα εχω τα στοιχεια που χρειαζομαι σε λιγες μερες και θα ενημερωσω πληρως.Παντως οτι εχω γραψει ισχυει.
  • Ο/H HumanLove έγραψε:

θα εχω τα στοιχεια που χρειαζομαι σε λιγες μερες και θα ενημερωσω πληρως.Παντως οτι εχω γραψει ισχυει.
    Ωραία, 'Όταν έχεις κάποιο νέο καλά είναι να το γράψεις εδώ μαζί με τις "αποδείξεις" που πρέπει.
    Οι υπόλοιποι χαλαρώστε λίγο και απλά περιμένετε ..

• Ο/H HumanLove έγραψε:

Δεν ειναι θεμα εταιρειας αλλα μοντελου.
    Εχω ψαξει μερικα απο τα υπολοιπα μοντελα της εταιρειας και κανενα δεν εχει την παραμικρη ιονιζουσα ακτινοβολια.
    Προσωπικά εμπιστευομαι οτι μετραω.Και αφου ειδα αυτο, δεν μπορω να εμπιστευτω καμια εταιρεια γιατι κανεις δεν μπορει να διαβεβαιωαει (εκτος αν γινουν μετρησεις) οτι και οι αλλες εταιρειες αποκλειται να εχουν ενα (τουλαχιστον) μοντελο που να ακτινοβολει επισης (μεχρι στιγμης δεν βρηκα αλλα εχω ψαξει λιγα μονο μοντελα αλλων εταιρειων).
    Αυτο που ειναι σιγουρο για μενα ειναι πως θα παω στο Note 5A που ειναι παραπλησιο του απλου 5Α και το εχω μετρησει σιγουρα και ειναι στα 0 (μηδεν) μSv.Οπως και το 4χ επισης μηδεν εχει και μερικα αλλα που μετρησα στο παγκο της Xiaomi και δεν τα θυμαμαι όλα τωρα, ειχαν μηδεν ακτινοβολια.
    Σαφως δεν ειναι θεμα εταιρειας.

Μπορεί να είναι θέμα φουρνιάς. Τι ότι το redmi note που μετρησες δεν είχε ακτινοβολία δεν σημαίνει ότι δεν έχουν αλλα. Μην ξεχνάμε ότι κατασκευαστής των οθονών δεν είναι η xiaomi και πολλές φορές αλλάζει παρόχους οθονων η εταιρεία.

Οπότε προσωπικά δεν θα αντιπρότεινα συσκευή της ίδιας εταιρείας αν είχα βρει ακτινοβολία. Είναι κάπως αντιφατικό.

Τεσπα επειδή καταλαβαίνω ότι δεν πρόκειται να ανεβάσεις κάποιο υποστηρικτικό υλικό, προς το παρόν το thread έχει χάσει την (πληροφοριακή) αξία του. Οπότε δεν προστατευσες κανένα. Αν έχεις νέα περιμένουμε.
  • Διαφήμιση
  • @geoanto555 Γιώργο επειδή έχει ξεφύγει το πράγμα, με την έρευνα καταγγελία, δεν πάει έτσι το πράγμα καθόλου, έχω γράψει ότι αρμόδια αρχή είναι ο Δημόκριτος και ο Εισαγγελέας τώρα όλα τα άλλα είναι να γράφουμε αναποδεικτες καταγγελίες τότε το τερματίσαμε, δεν υπάρχει ούτε μια στο 1.000.000 περίπτωση να ασχοληθεί κάποια υπηρεσία χωρίς εγγραφή καταγγελία και εντολή Εισαγγελέα, ακόμη και αν έχουν γίνει έτσι δεν πρόκειται ποτέ να δοθεί σε έγγραφο το αποτέλεσμα εκτός και αν στραφεί εναντίον της xiaomi, αλλά αν τα αποτελέσματα είναι αντίθετα από τα προσδοκομενα τι γίνεται ? Εδώ κοντεύουμε να σκίσουμε τα πτυχία μας με αυτά που βλέπω, προτείνω να κλείσει το νήμα και να διαγραφεί με έλλειψη αποδείξεων τέλος.
  • Το νήμα θα χαλαρώσει μέχρι να φέρει τις αποδείξεις.
    Αν το κάνει θα έχει δίκιο.
    Αν όχι τότε θα έχετε λόγο να κρίνεται.
    Και εγώ προς το παρών δεν το πιστευω αλλα περιμένω να μου δείξει κάτι.,
    Όταν το κάνει τότε θα μπορω να κρίνω αν αυτα που λέει είναι αληνθινά ή όχι.
    Μεχρι τότε προτείνω και σε σας να το αφήσετε το θέμα-νημα.

• Συμφωνώ με τον Γιώργο, όταν παρουσιάσει αποδείξεις το συζητάμε εκ νέου, εδώ θα ήμαστε, δεν χανόμαστε :)
  • Δεν κλειδώνει κανένα θέμα, και δεν υπάρχει και λόγος αντιπαραθέσεων.
    Άλλωστε η ανάρτηση δεν έχει γίνει μόνο εδώ από τον @HumanLove αλλά και σε άλλα φόρουμ και στο επίσημο en.miui.com.

Εμείς δεν γνωρίζουμε τι είναι αληθές και τι ψέμα καθώς ούτε μετρητές ραδιενέργειας διαθέτουμε αλλά ούτε την κατάλληλη εκπαίδευση για τον χειρισμό της.
    Εκείνο που γνωρίζω σίγουρα είναι, πως όλες μα όλες οι συσκευές μετρήσεων (ειδικά Ραδιενέργειας), πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικά από ιδρύματα, και να έχουν σφραγίδα Calibration για λαμβάνονται οι μετρήσεις τους ως σωστές.

Είναι προσωπική ευθύνη αυτού που κάνει τέτοιου είδους καταγγελίες - αναφορές να αναλάβει και τις οποιεσδήποτε συνέπειες, αν η X εταιρεία κατά της οποίας βάλλεται απαντήσει με εξώδικα.

Αγαπητέ μου φίλε @HumanLove, και όποιος είσαι στην πραγματική σου ζωή, ακόμη και σωστά να είναι όλα αυτά που αναφέρεις, είναι λάθος ο τρόπος προσέγγισης.
    Δεν βγάζουν Amber Alert για οτιδήποτε και κατά οποιουδήποτε, αν δεν δώσεις πρώτα τα στοιχεία που διαθέτεις από την έρευνά σου στην υπηρεσία που είναι αρμόδια, και αφού κάνει την έρευνα με όργανα που έχουν πιστοποίηση ISO, και συμφωνήσουν οι μετρήσεις σου με τις δικές τους.

Πρώτα θα πρέπει να βεβαιωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι έχεις δίκιο, και μετά να σέρνεις δεξιά και αριστερά ALERTS και δημοσιεύσεις, που το μόνο που προσφέρουν είναι η αμφισβήτηση και οι υποψίες.

Πήγες δεξιά και αριστερά, και σπέρνεις τον πανικό, χωρίς να δίνεις κανένα στοιχείο, χωρίς καν να μας αναφέρεις τα πλήρη στοιχεία του οργάνου που έκανες την μέτρηση - αν είναι πιστοποιημένο και αν έχει γίνει Calibration σε αυτό από επίσημο φορέα.
    Δεν μας δείχνεις ούτε μία φωτογραφία του οργάνου από την μέτρηση που πήρε - δεν αναφέρεις πρωτόκολλο από την καταγγελία/αναφορά που έκανες, και σε ποια υπηρεσία ακριβώς, και όλα αυτά δυστυχώς δημιουργούν ένα κλίμα καχυποψίας.

Ξέρεις πολλές φορές τυχαίνει να έχουμε δίκιο σε πολλά πράγματα, αλλά τυχαίνει να το χάνουμε εντελώς, όταν δεν το τεκμηριώνουμε με σωστές κινήσεις.
    Και έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν, πως όταν σπέρνουμε ανέμους, στο τέλος θερίζουμε θύελλες.

Η παρουσία σου εδώ ως Humanlove ακυρώνει την "προσπάθειά" σου, γιατί δεν πιστεύω κανένα από τα μέλη μας εδώ να είναι "Humanhate".
    Σε τέτοιες σοβαρές περιπτώσεις, θα περίμενα λίγο ποιο υπεύθυνη θέση εκ μέρους σου, και όχι να κρυβόμαστε πίσω από την ανωνυμία.

Θα παρακαλέσω λοιπόν όλα τα μέλη μας, να μην συνεχίσουν τις αντιπαραθέσεις μεταξύ τους γιατί δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο.
    Θα περιμένουμε την εξέλιξη των πραγμάτων, και την ενημέρωση από τον δημιουργό του νήματος, ο οποίος καλώς ή κακώς έχει και την νομική ευθύνη από εδώ και πέρα.

Η κοινότητα, δεν μπορεί να γίνει ούτε δικαστής ούτε ανακριτής - εισαγγελέας, ή να αντικαταστήσει υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για τέτοια θέματα (ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ), αλλά ούτε φυσικά να αναλάβει την ευθύνη της ανάρτησης του παρόντος νήματος που άνοιξε ο @HumanLove.
    Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
    Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
  • Διαφήμιση
  • Θα ανεβασω αργότερα το βιντεο.Ειναι καπου 311 mb και θα παρει καπου 6 ωρες για να ανεβει.Δεν ξερω μηπως βρω καποιο προγραμμα και το κοψω για να γινει μικροτερο.
    Ειδαλλως θα το αφησω να ανεβει τη νυχτα.
    Στο βιντεο η μετρηση ειναι 0,28 μSv / h (πριν το καθαρισω πηγαινε ευκολα 0,30 μSv) .Ειναι δηλαδη η ετησια ακτινοβολια περισσότερη απο 2,5 mSv (μονο απο τη συσκευη χωρις να υπολογισουμε και τις αλλες πηγες που σημαινει οτι αν το εχει καποιος συνεχεια πανω του θα ξεπερναει το χρονο τα 3 mSv) ενω το φυσιολογικο οριο εκθεσης για τον απλο πληθυσμο προτεινεται να ειναι λιγοτερο απο 1 mSv.
  • Αν οι μετρήσεις είναι όπως τις περιγράφεις, τότε βρίσκονται στα ανώτερα επιτρεπτά όρια.
    Οι φυσιολογικές τιμές ραδιενέργειας στο περιβάλλον είναι γενικά μικρότερες από 0,30 μSv/h με παγκόσμιο μέσο όρο έκθεσης σε φυσικές πηγές ραδιενέργειας τα 0,13 μSv/h.
    Συμπέρασμα: Είναι στα ανώτερα επιτρεπτά όρια σχεδόν διπλάσιες από το παγκόσμιο μέσο όρο, άρα αυξημένες κατά 100% από το μέσο όρο.
    Περιμένουμε.

Ο/H ANDREAS54 έγραψε:

Όταν θα έχεις ευκαιρία μέτρα
    • με τη ζελατίνα
    • χωρίς τη ζελατίνα
    • μόνη τη ζελατίνα

Ο/H HumanLove έγραψε:

Για μετρηση με τη ζελατινα θα σας ενημερωσω οταν εχω τη συσκευη
    Η φαντασία είναι πιο σημαντική από την γνώση. Η γνώση είναι περιορισμένη. Η φαντασία περικυκλώνει τον κόσμο.
  • To 0,30 που αναφερει ως ανωτατο ειναι υπερβολικο και εχει μετρηθει αν θυμαμαι καλα μονο σε μια περιοχη της Βραζιλιας και πουθενα αλλου στον πλανητη.
    Το συνηθες σε όλο τον πλανητη ειναι το 0,11.Αυτο το επιπεδο εχει και εδω που το μετραω και ειναι το συνηθες περιβαλλον που ζει ενας ανθρωπος.
    Μην το μπερδευεις.Το 0,30 ΔΕΝ ειναι καποιο θεσμοθετημενο οριο.Ειναι η μεγαλυτερη μετρηση που εχει βρεθει (σε περιβαλλον) στον πλανητη.
    Τα θεσμοθετημενα ορια εκθεσης απο εκει και υστερα ποικιλουν αναλογα με την περιπτωση του ανθρωπου.Δηλαδη αν ειναι επαγγελματιας που εκτιθεται σε ακτινοβολιες ανεβαινει.Ομως οι επαγγελματιες περνουν συνταξη νωρις για τον λογο αυτο.
    Επισης μην ξεχναμε οτι ενας μεσος ανθρωπος θα λαβει ΜΟΝΟ απο το κινητο αυτη την ακτινοβολια που αναφερεται.Η ακτινοβολια του περιβαλλοντος προστιθεται....
    Σκοπος εδω δεν ειναι να πω οτι κατι ειναι πανω απο τα ορια.Το ξεκαθαρισα αλλωστε στο ποστ μου.
    Ειναι να δωσω μια πληροφορια και απο εκει και υστερα ο καθε ενας κρινει αν θελει να εχει αυτο το πραμα στην τσεπη του.
  • Τη ζελατινα την μετρησα και δεν πεζει κανενα ρολο (εννοω αυτη που ειχε μεσα το κουτι και ηταν πανω στο κινητο).Δεν δειχνει να μεταβαλει την ακτινοβολια οταν ειναι πανω στο κινητο.Επισης όταν μετραται μονη της, δεν δειχνει κανενα ιχνος ραδιενεργειας.
    Τελικα όλη η ραδιενεργεια προερχεται απο το κινητο.Δεν ξερω αν ειναι απο το τζαμι ή απο τα ενδοτερα.
    Με το καθαρισμα φανηκε οτι υπάρχει μια μικρη διαφορα αλλα τελικά ειναι πολύ μικρη.
    Δηλαδη αν και οι μετρησεις παντα ειναι μεταβαλλομενες , πριν το καθαρισμα τις περισσότερες φορες εδειχνε 0,30 ενω μετα το καθαρισμα καμια φορα δεν εφτασε στο 0,30 παρα το οτι μετρησα παρα πολλές φορες (συνηθως ειναι στο 0,28 ).
  • Διαφήμιση
  • @HumanLove Καρντάση μετά από όλα αυτά που διάβασα και είδα εδώ στο νήμα, αμφισβητώ όλα μα όλα όσα έγραψες και δεν αξίζει της προσοχής μου το εν λόγω νήμα που άνοιξες, γιατί απλά δεν έχεις δώσει απολύτως καμία απόδειξη για τα λεγόμενα σου.