Διαφήμιση

Προσοχη !! Η οθονη του μοντελου Redmi 5A ειναι ραδιενεργή !![ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ]

• Διευκρινίστηκε
  • Λοιπον βιντεο ετοιμασα αλλα πηρα σημερα την αναλυση της υπηρεσιας που το εξετασε (σας ειπα απο την αρχη να περιμενουμε αλλα μερικοι ειστε πολύ ανυπομονοι).
    Οπως φαινεται το Redmi χρησιμοποιει ενα υλικο στο γυαλι που το κανει ανθεκτικο στις γρατζουνιες (μαλλον ειναι αλας του Καλιου).Αυτο ειναι που εκπεμπει λιγο αλλα σε βαθμο που δεν αποτελει κινδυνο.
    Η συσκευη μου ειχε σεταριστει να μετραει την Γαμα αλλα σε αυτο το mode επρεπε να εχει θωρακιση μπροστα.Για χωρις θωρακιση υπαρχει αλλη θεση στα τζαμπερ που μετρα και τις 2 μαζι.
    Η μονη εξηγηση που μπορω να δωσω για αυτη την τεραστια μετρηση, ειναι οτι χωρις την θωρακιση σε αυτο το mode, η προσλαμβανομενη Βητα αθροιζεται πολλαπλασιαστικα στο συνολικο αποτελεσμα !
    Ετσι μου εδινε 0,29 μSv ανα ωρα ! οταν το οριο για τον απλο πληθυσμο ειναι μόλις 0,11 μSv ανα ωρα ( δηλαδη μικροτερο απο 1 mSv το ετος) .
    Στο mode που μετρα και τις 2 χωρις θωρακιση, η αυξηση ειναι σε βαθμο που δεν ειναι αξια λόγου.
    Επειδη περιεργως μετα απο καθαρισμο η μετρηση εδειξε ΚΑΙ στο μηχανημα χειρος του επιστημονα που το εξετασε να μειωνεται 2 φορες, (ηταν τελικα τυχαίο το συμβαν) θεωρησα οτι τουλαχιστον επρεπε να ενημερωσω τον κοσμο να προσεχει μεχρι να παρω τα τελικά αποτελεσματα , διοτι αν το υλικο πράγματι τριβονταν, ακομα και μια ωρα καθυστερηση θα μπορουσε να κοστισει την υγεια σε καποιον.
    Απο την αρχη ξεκαθαρισα οτι εδωσα τη συσκευη για ελεγχο και αναμενω επισημα αποτελεσματα.
  • Καλό είναι ΑΥΤΟ το αποτέλεσμα να το ανεβάσεις(της υπηρεσίας εννοώ), ώστε να υπάρχει η επίσημη απάντηση και να τελειώσει το θέμα.
    Έστω ένα screenshot ή φωτογραφία, αν είναι έγγραφο, με τα αποτελέσματα, τα προσωπικά στοιχεία δε χρειάζεται να φαίνονται.
  • ΓΙΑΥΤΟ τον λόγο, πρώτα έχουμε κάτι χειροπιαστό και μετά μιλάμε.
    Και για να χρησιμοποιήσω και το ίδιο παράδειγμα, κανείς δεν ζητάει απόδειξη από το CNN για κάποια είδηση αλλά το ίδιο το δίκτυο διασταυρώνει τις ειδήσεις πριν δημοσιευθούν. ΑΥΤΑ. :thumbup:

* Όταν τα πράγματα φαίνονται να είναι όπως δεν θα ήθελαν να φανούν ότι δεν είναι. *
  • Διαφήμιση
  • Επισημη γραπτη απαντηση κοστιζει 80 ευρω για να σου δωσουν.
    Ομως για κατι προσωπικο σε ενημερωνουν προφορικα δωρεαν.
    Μου εδειξαν τη λιστα με τα υλικα του γυαλιου και την ακτινοβολια του καθε ενος.
    Το αλας του Καλίου ειναι αυτο που δινει την μικρη ακτινοβολια, αλλά η ακτινοβολια του ειναι πολύ μικρη.
    Και εγω όταν εβαλα το μετρητη στη σωστη θεση μου δειχνει μια αυξηση της ταξης του 30% (σποραδικα) που δεν νομιζω οτι ειναι λογος να γινεται θεμα αφου μου δειχνει μεγιστο τα 0.17 μSv οταν χωρις να μετραει κατι φτανει ακομα και στο 0.15 μSv (μεσος όρος της φυσης ειναι το 0,11) .Απλά αυτη τη μικρη δοση, στη λαθος θεση ο μετρητης την πολλαπλασιαζε.
    Ο υπαλληλος μου επιβεβαιωσε οτι δεν υπάρχει θεμα αλλά μου ειπε και το επικο
    "ρε συ πως το λενε αυτο το μοντελο θελω να το παρω και εγω !!" Χαχα :D
    Βιντεο με τη δικη μου μετρηση εχω.Αλλά δεν το ανεβασα γιατι ηθελα πρωτα να εχω και επιβεβαιωση απο το κρατος για να ειμαι σιγουρος.
    Ο λόγος που εγραψα το ποστ ειναι οτι ανησυχησα οταν ειδα δυο φορες να μειωνεται η ακτινοβολια μετα απο καθαρισμα.
    Ειχα τυψεις να περιμενω μια εβδομαδα οταν ειχα τετοιες μετρησεις στα χερια μου και υπηρχε κινδυνος το υλικο να τριβεται στα χερια ανθρωπων.
  • Εν τέλει σαν ηθικό δίδαγμα για κάθε παρόμοιο περιστατικό βγαίνει:
    • σιγουρευόμαστε για τη λειτουργία του μετρητή (αξιοπιστία, ρυθμίσεις, manual). Η μέτρηση του απεμπλουτισμένου Ουρανίου μπορεί και αυτή να είχε βγει λάθος αφού μέτραγε αθροιστικά τις α, β και γ και όχι μεμονωμένα.
    • εξασφαλίζουμε αποδεικτικά στοιχεία αν σκεπτόμαστε να κάνουνε δημόσια ενημέρωση (ή καταγγελία)
    • περιμένουμε τις απαντήσεις από την αρμόδια υπηρεσία
    • αναφέρουμε σωστά τα όρια, ο παγκόσμιος μέσος όρος από φυσικές πηγές ραδιενέργειας (στο σπίτι μας μπορεί να είναι παραπάνω λόγω ραδονίου) είναι 0,13 μSv/h με ανώτερο όριο τα 0,30 μSv/h (και όχι ανώτερο όριο τα 0,11 μSv/h που αναφέρεις) άρα μια υποτιθέμενη μέτρηση 0,29 μSv/h είναι πολύ αλλά μέσα στα όρια.
    • postάρουμε τα αποτελέσματα με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία όταν βγουν οι επίσημες απαντήσεις
    • ενημερώνουμε δηλαδή υπεύθυνα τον κόσμο σαν Human Lover που είμαστε αν υπάρχει πρόβλημα ή ζητάμε συγνώμη αν δεν υπάρχει πρόβλημα και ήταν άσκοπη η αναστάτωση για να τερματιστεί το νήμα
    • δεν αλλοιώνουμε το αρχικό μας post
    • σιγουρευόμαστε ότι το έχουμε βάλει στο σωστό νήμα π.χ. WormHole
    • διαβάζουμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα που είναι γραμμένα στο Forum και έτσι συμπεριφερόμαστε καλλίτερα στο κινητό μας αλλά και στους άλλους
    Η φαντασία είναι πιο σημαντική από την γνώση. Η γνώση είναι περιορισμένη. Η φαντασία περικυκλώνει τον κόσμο.
  • @ANDREAS54 Καλά όσα έγραψες αλλά εγώ αμφισβητώ όλα όσα κατέθεσε ο @HumanLove μα όλα, όσα χαρτιά και video και να παρουσιάσει, ο λόγος που τον αμφισβητώ τον έχω αναφέρει σε προηγούμενες αναρτήσεις μου
  • Φυσικά, αν δεν παρουσιαστεί κάτι χειροπιαστό, η όλη κουβέντα είναι ανυπόστατη και σαν να μην έγινε ποτέ.

* Όταν τα πράγματα φαίνονται να είναι όπως δεν θα ήθελαν να φανούν ότι δεν είναι. *
  • Διαφήμιση
  • Οπως φαινεται το Redmi χρησιμοποιει ενα υλικο στο γυαλι που το κανει ανθεκτικο στις γρατζουνιες (μαλλον ειναι αλας του Καλιου).Αυτο ειναι που εκπεμπει λιγο αλλα σε βαθμο που δεν αποτελει κινδυνο.

Αυτή είναι η εξήγηση που δόθηκε -για όποιον δεν την είδε πιο πάνω- για τις ΛΑΘΟΣ μετρήσεις.

Δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί το θέμα ΕΚΤΟΣ αν υπάρχει κάτι επίσημο, με αναφορά του φορέα και παρουσίασης του εγγράφου.
    Παρακαλώ ας το κλείσουμε εδώ.
    Ευχαριστώ.
  • ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΔΩ.

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΊΝΑΙ Η Δ.Ο ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ