Διαφήμιση

Πρόβλημα εμφάνισης συγκεκριμένων contacts κατά τη διάρκεια της κλήσης

• Ο/H pavlidisc έγραψε:

Ο/H kostasgr78 έγραψε:

Καταλαβαίνω τις ερωτήσεις, απλά να πω ότι έχω γνώσεις power admin σε όλα τα συστήματα εδώ και πάνω από 20+ χρόνια, οπότε δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου τέτοια λάθη με duplicate records. :)
    Α! ΟΚ! 8) Εγώ αναφέρομαι στα βασικά γιατί μερικές φορές η λύση είναι τόσο απλή και τόσο μπροστά στα μάτια μας αλλά δεν την βλέπουμε! Μου έχει τύχει πολλές φορές!! χεχε!!

Πάντως...είναι πραγματικά περίεργο που "κολλάει" στο 4xxxx. Να φανταστώ ότι δεν το είχες σε άλλη συσκευή το ίδιο πρόβλημα ε;

Με Pure Android είχα ήρεμο το κεφάλι μου. :)
  • Πολύ πιθανό να έχει να κάνει με το δίκτυο και όχι με την συσκευή, όντως είναι περίεργο πάντως.

Πέρασα το 13888 ως επαφή με το όνομα ΟΤΕ και απευθείας μου έβγαλε στις κλήσεις τον αριθμό ως ΟΤΕ...χωρίς να έχω μπροστά +30 ή 0030 κάτι άλλο...

Δοκίμασα +30 & 0030 και απευθείας μου το γύρισε σε άγνωστη επαφή στις κλήσεις...δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάνε αυτές οι δοκιμές που έκανα :/
  • Για να μη διαδίδουμε ανακρίβειες, ΔΕΝ είναι θέμα δικτύου κινητής. Εφόσον φτάνει ο αριθμός, είναι θέμα λειτουργικού να αποφασίσει τί θα κάνει με τον αριθμό αυτό.

Άλλωστε, όπως έχω γράψει στην αρχή, ακόμα και στην κατηγορία (3), δηλαδή των αριθμών 4χχχχχ, στη λίστα κλήσεων εμφανίζονται κανονικά τα ονόματα.

Άρα, κάτι συμβαίνει στο λειτουργικό, κάτι που μπορεί να απεικονίσει στη λίστα κλήσεων, δεν μπορεί να το απεικονίσει κατά την κλήση και στη λίστα των sms. Είναι κλασικό πρόβλημα κώδικα του λειτουργικού.
  • Διαφήμιση
  • Υποθέσεις κάνουμε, δεν είναι ανακρίβειες, αλλά καλύτερα να ζητήσουμε βοήθεια από τις "μεγάλες δυνάμεις" που ασχολούνται με τον κώδικα :P

Ελπίζω οι @dnomikos , @gkalen , @geoanto555 , να μας δώσουν τα φώτα τους :)
  • Δοκίμασα και πάλι τον εξής έλεγχο εκ νέου.

Ρυθμίσεις Επαφών --> Προτιμήσεις προβολής --> Διαμόρφωση λίστας επαφών.

Επιβεβαιώνω ότι παίρνει τα 262 άτομα από το Google account μου.

Βλέπω επίσης ότι υπάρχει και η δυνατότητα να ρυθμίσω να πάρει και τις 262 επαφές από το Viber. Σβήνω τελείως το Viber, για σιγουριά. Ξαναμπαίνω, δεν εμφανίζεται καν σαν επιλογή να πάρει από εκεί.

Το πρόβλημα παραμένει.
  • Έχω ξεκινήσει μια διερεύνηση που μού ήρθε μια ιδέα και όταν βρω χρόνο μέσα στην ημέρα θα την ολοκληρώσω και θα γράψω εδώ τα συμπεράσματα. Έχει ενδιαφέρον η περίπτωση, αν παίζει αυτό που μού ήρθε στο μυαλό.
  • Γεια σε όλους. Έκανα μια μίνι διερεύνηση και βρήκα τα εξής.

Πρόσθεσα κινητό VPN 4χχχχχ που δεν το είχα, απευθείας από το κινητό με συγχρονισμό στο google account. Το αξιοπερίεργο; Σε προσθήκη νέου, δεν εμφανίζεται το φαινόμενο! Παρόλο που έχει το ίδιο format αριθμού --> 6ψήφιο τύπου 4xxxxx.

Μπήκα να παρατηρήσω ποιά είναι η διαφορά στην καρτέλα μιας παλιάς επαφής με 4χχχχχ και μιας νέας επαφής με 4xxxxx που έφτιαξα (έφτιαξα κι άλλες δύο νέες για να δω ότι όντως δεν εμφανίζεται το πρόβλημα).

Παρατήρησα την εξής διαφορά.

Οι παλιές επαφές οι 6ψήφιες αναγράφονται ως: 4χχχ χχ
    Οι νέες επαφές οι 6ψήφιες αναγράφονται ως: 4χχχχχ

Αυτό το κενό το παίρνει μόνο του, δεν μπορείς να το σβήσεις ή να το πειράξεις με κάποιο τρόπο. Ακόμα κι αν κάνω edit τον αριθμό μιας παλιάς 6ψήφιας επαφής, απεικονίζεται με το κενό μετά τα πρώτα 4 ψηφία.

Σε όλες τις νέες 6ψήφιες επαφές, δεν εμφανίζεται το πρόβλημα. Απεικονίζεται κανονικότατα το όνομα και σε εξερχόμενη και σε εισερχόμενη.
  • Διαφήμιση
  • Το ίδιο κάνει και σε αριθμούς με 10 ψηφία αλλά δεν δημιουργεί πρόβλημα...πολύ καλή παρατήρηση, μπράβο σου !!!!!!!!
  • Παραμένω να έχω την απορία γιατί το κενό δεν το βάζει παντού και δεν υπάρχει στις νέες επαφές που φτιάχνω από το κινητό; Υπεισέρχεται πουθενά κάποιο θέμα formatting του Google, αφού συγχρονίζω εκεί;

Να πω απλά, ότι όλες τις παλιές επαφές τις έχω περάσει μέσω των κινητών Pure Android που είχα, και συγχρόνιζαν στο Google account μου. Σε όλα τα κινητά αυτά, δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα παρόμοιο, όσα κι αν άλλαξα.

Η πρώτη μου εμπειρία με MIUI, μού δείχνει ότι παρά την τεράστια βάση χρηστών, δεν έχει ωριμάσει ακόμα ως λειτουργικό. Αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι πολύ βασικό και όχι προσπεράσιμο. Η εμφάνιση καλούντος είναι από τα πρώτα πράγματα που δεν πρέπει να έχει πρόβλημα ένα κινητό. Τί να τα κάνεις όλα τα extra features αν δεν μπορείς να κάνεις τα βασικά; Γίνεται ακόμα να λύνουν θέματα με την αναγνώριση ενός string από μια απλή βάση δεδομένων (τη λίστα επαφών);
  • Για αυτό θα πρέπει να μας απαντήσουν τα παιδιά που ασχολούνται με την δημιουργία των ρομ και βλέπουν τον κώδικα :)
    @MIUI_ART , @Bodai , @gkalen , @geoanto555 , @BanditGR
  • Να υπενθυμίσω ένα πολύ βασικό στοιχείο για την όλη διερεύνηση.

Στη λίστα κλήσεων, τα ονόματα εμφανίζονται κανονικότατα. Άρα το λειτουργικό, σε εκείνο το σημείο του κώδικα μπορεί να κάνει το συσχετισμό ακόμα και των 6ψήφιων 4xxxxx με το όνομα. Κάτι που δεν μπορεί να κάνει στις εισερχόμενες/εξερχόμενες, αλλά και ούτε στη λίστα των sms ούτε στο σώμα του sms.
  • Διαφήμιση
  • Ο/H kostasgr78 έγραψε:

Η εμφάνιση καλούντος είναι από τα πρώτα πράγματα που δεν πρέπει να έχει πρόβλημα ένα κινητό. Τί να τα κάνεις όλα τα extra features αν δεν μπορείς να κάνεις τα βασικά; Γίνεται ακόμα να λύνουν θέματα με την αναγνώριση ενός string από μια απλή βάση δεδομένων (τη λίστα επαφών);
    Τι ακριβώς σου κάνει?