Κι εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα με τις χαμένες κλήσεις που δείχνει κλειστό.
Πολλές φορές μάλιστα μου έχουν πει ότι με πήραν, αλλά ούτε μήνυμα έρχεται ούτε τίποτα.
Έχω την εργοστασιακή rom
Κι εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα με τις χαμένες κλήσεις που δείχνει κλειστό.
Πολλές φορές μάλιστα μου έχουν πει ότι με πήραν, αλλά ούτε μήνυμα έρχεται ούτε τίποτα.
Έχω την εργοστασιακή rom
Θα σου πρότεινα να ορίσεις από τις ρυθμίσεις τηλεφώνου 1 σαν προτιμώμενο τύπο δικτύου το LTE\UMTS auto (PRL). Τουλάχιστον σε εμένα έδειξε ότι βοηθάει. Προσοχή γιατί μετά από restart το χάνει και πρέπει να το ορίσεις ξανά
Είμαι στην Cosmote και η δεύτερη κάρτα που έχω είναι στην EE mobile (αγγλική εταιρεία). Είμαι μονίμως στο εξωτερικό, οπότε η cosmote λειτουργεί σε περιαγωγή.
Το πρόβλημα με τις χαμένες κλήσεις αφορά και την κάρτα ΕΕ, οπότε μάλλον είναι θέμα της συσκευής θα έλεγα.
Γενικά δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από τη συγκεκριμένη συσκευή. Δεν έχω πολλά αρχεία αποθηκευμένα, και ό,τι φωτό κτλ έχω τα κάνω κατευθείαν upload στο onedrive για να μην κρατάνε χώρο και καθυστερούν τη συσκευή. Από εφαρμογές έχω τα τυπικά που έχει ένας μέσος χρήστης, χωρίς παιχνίδια ή άλλες βαριές εφαρμογές. Συνέχεια τρώει σκαλώματα το κινητό και "παγώνει". Δεν ξέρω αν φταίνε οι ROM ή συσκευή. BTW έχω την MIUI Global 10.2 Stable, αλλά νομίζω και με προηγούμενες εκδόσεις είχα αντίστοιχα θέματα.
Επίσης δεν ξέρω αν φταίνε τα bluetooth ακουστικά της MI, αλλά έχουν εντελώς αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. Ενώ είναι συνδεδεμένα, πολλές φορές δεν δουλεύουν και ακούω από το ηχείο του κινητού, χωρίς όμως να με ακούνε (ούτε από το μικρόφωνο της συσκευής ούτε από το μικρόφωνο των ακουστικών), ενώ αν με πάρει κάποιος πχ με κλήση στο τηλέφωνο την ώρα που μιλάω με κλήση πχ στο messenger (χωρίς να απαντήσω την εισερχόμενη κλήση), παύει να λειτουργεί το μικρόφωνο και πάλι. Αλλες φορές οι ήχοι του κινητού ακούγονται και στα ακουστικά και από το τηλέφωνο, άλλες φορές μόνο από τα ακουστικά.
Θα το σκεφτώ πολύ αν το επόμενο κινητό μου θα είναι Xiaomi. Μου φαίνεται ότι πλέον βγάζουν τις συσκευές σωρειδόν, πρωτού καν τεστάρουν ότι είναι εντάξει και μετά τις ψιλοπαρατάνε για να βγάλουν τις επόμενες. Σορρυ για το εκτός θέματος.
Ευχαριστώ NasDriver.
Αν θέλεις επιβεβαίωσε λίγο το παρακάτω γιατί είμαι και αδαής:
Όταν κάνω factory reset (αν υπάρχει κάποιο link πρόχειρο με οδηγίες, καλοδεχούμενο), χάνονται δια παντός όλες οι τοπικές ρυθμίσεις της συσκευής και τα δεδομένα των εφαρμογών και επιστρέφω στην εργοστασιακή, global rom. Φυσικά, όποια εφαρμογή είναι έχει online account θα μεταφορτώσει τα δεδομένα και τις ρυθμίσεις από το Internet, αλλά όχι από κάποιο αρχείο που έχει μείνει εντός της συσκευής.
Μετά από κάποιο Update, η εφαρμογή "update" εξαφανίστηκε και πλέον απλά εμφανίζεται ένα μήνυμα όποτε υπάρχει κάποιο update και δεν ξέρω πώς να κάνω μόνος μου έλεγχο για διαθέσιμες ενημερώσεις. Επίσης δεν ξέρω πώς θα μπορέσω να παρακάμψω τα ενδιάμεσα update και να πάω κατευθείαν στην πιο επικαιροποιημένη rom, για να μην δημιουργηθεί αυτό το πρόβλημα που πιθανολογείς ότι καθυστερεί το κινητό.
Σορρυ για το "σεντόνι".
Factory reset κάνεις μέσα από τη συσκευή ή μέσω του εργοστασιακού recovery σε επανεκκίνηση με πατημένα τα power / volume up.
Χάνονται οι ρυθμίσεις, αλλά δεν επιστρέφει σε εργοστασιακή rom, απλά χάνονται οι ρυθμίσεις και γίνεται επαναφορά της rom που έχεις.
Αν έχεις κάνει backup σε Google, mi account όλο και κάτι θα γυρίσει από τις ρυθμίσεις σου.
Ο updater εμφανίζεται μέσα στις ρυθμίσεις πάνω πάνω...
Σωστά, θα επανέλθει σε αρχική κατάσταση με την ρομ που έχεις τώρα, εφαρμογές-ρυθμίσεις θα χαθούν όλα.
Όσες εφαρμογές κάνουν συγχρονισμό να επαναφέρουν τα δεδομένα τους, για τις υπόλοιπες θα χαθούν.
Υπάρχει εφαρμογή που λέγεται αναβάθμιση, εκεί πατάς και βλέπεις εάν υπάρχει νεότερη ρομ
Θα είναι το ίδιο με το να έκανα καθαρή εγκατάσταση, ή παραμένουν υπολείμματα που θα καθυστερούν το κινητό;
Ok η εφαρμογή "αναβάθμιση" είναι πλέον θαμμένη μέσα στο menu "settings" -> "about phone" -> "System update". Δεν ξερω γιατι διαγράφηκε το εικονίδιό της.