Διαφήμιση

Mi9 πρώτες εντυπωσεις

• Ο/H fog έγραψε:

@Gkontos10 Εδώ μπορείς να δεις ένα άρθρο που εξηγεί την τεχνολογία του "closed-loop motor" που χρησιμοποιεί το mi 9 αντί για ois.
      Μισές δουλειές κάνεις Ειρήνη τώρα. Πες το με απλά κατανοητά για άσχετους τι σημαίνει. Και ωραία πληροφορία έδωσες.

Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Σήμερα δοκίμασα την κάμερα, η φωτογραφία πολύ καλή, ακόμη και με περίεργο φωτισμό που είχε έξω, εμένα μου άρεσε πολύ το video, είχα δεί και εγώ video που "κουνιότανε" πολύ, αλλά δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο σήμερα.
      Για αυτόν τον λόγω τράβηξα video αεροπλάνο που περνούσε και ομολογώ ότι έπαθα μια πλάκα όταν μετά το ζοομ έκανα εστίαση στο αεροπλάνο από το πόσο καθαρά το έδειχνε, επίσης ο ήχος του βίντεο πολύ καλός, ακούς ξεκάθαρα τους ήχους.
      Για να έχω καλύτερα εικόνα δοκίμασα να κάνω βίντεο προσπαθώντας να τραβήξω τον σκυλάκο μου που πάει με χίλια, δεν βλέπω κανένα κούνημα ακόμη και όταν έκανα...πιρουέτα για να συνεχίσω να τον τραβάω όταν αλλάζει κατεύθυνση.
      Για να έχω καλύτερη εικόνα κατέβασα τις φωτογραφίες και τα video και είδα στον υπολογιστή.
      Για να μην λέμε μόνο τα θετικά, για την ώρα το μόνο αρνητικό δείχνει η μπαταρία, εννοείται ότι τα περί καλύτερης διαχείρισης της κάθε νέας έκδοσης android φαίνονται στην πράξη, με μέτρια χρήση λοιπόν θα βγάζετε μέρα αλλά το βράδυ θα την θέλει την φόρτιση του, με βαριά χρήση ή πολλές εφαρμογές να μένουν ανοιχτές θα θέλετε κάνα μισάωρο φόρτιση μέσα στην ημέρα, αλλά η φόρτιση του είναι απίστευτα γρήγορη.
    • Ο/H spideman3 έγραψε:

Μισές δουλειές κάνεις Ειρήνη τώρα. Πες το με απλά κατανοητά για άσχετους τι σημαίνει. Και ωραία πληροφορία έδωσες.
      :lol: Λοιπόν, σύμφωνα με το άρθρο, η τεχνολογία που είναι υπεύθυνη στα περισσότερα κινητά, για τη σταθεροποίηση της εικόνας, είναι το ois σε συνδιασμό με εξειδικευμένες autofocus τεχνολογίες.
      Για να έχουμε εστίαση σε τέτοια συστήματα, ο φακός δεν μπορεί να είναι σταθερός και χρειάζεται να κινείται, με τη βοήθεια ενός μοτέρ, σε μια ευθεία γραμμή.

Στα κινητά μέχρι τώρα, το μοτέρ παίρνει οδηγίες να κινείται μέχρι να εστιάσει. Το βασικό θέμα με αυτό το σύστημα (open loop system) είναι ότι το κινητό δεν ξέρει κάθε στιγμή τη θέση της κάμερας και πρέπει να εμπιστευτεί το μοτέρ. Το οποίο με τη σειρά του, στην κάθε κίνηση μας, θα πρέπει να διορθώσει την απόσταση και θα πρέπει να γίνουν καινούριοι υπολογισμοί. Έτσι η όλη διαδικασία μπορεί να είναι "αργή" και μερικές φορές αναξιόπιστη.

Με την τεχνολογία του closed-loop motor υπάρχει ένας έξτρα αισθητήρας θέσης, ο οποίος συνεχώς ενημερώνει το μοτέρ. Έτσι αν το χέρι μας κουνηθεί και πάλι θα κουνηθεί η κάμερα, ΑΛΛΑ ο αισθητήρας θέσης θα ειδοποιήσει αμέσως το μοτέρ να κάνει τις προσαρμογές, μιας και το τηλέφωνο δε χρειάζεται να κάνει άλλους υπολογισμούς. Αυτό έχει σα συνέπεια την αύξηση της ταχύτητας εστιάσματος κατά ένα μεγάλο ποσοστό.
    • Διαφήμιση
    • Παιδιά υπάρχει κάποιος φίλος η φίλη από Αθήνα να κεράσω καφεδάκι να το δούμε από κοντά ??
      Έχω το mi8 Pro και ώρες - ώρες μου περνάει μια σκέψη... :thumbsup:
      Η ζωή είναι ωραία αρκεί να ξέρεις να την ζεις με εκείνον που σε αγάπησε και θυσιάστηκε για εσένα στην θέση την δικιά σου...

Xiaomi Redmi note 12 Pro :thumbsup: s21u Γιώργος

• Γεια σας παιδια. Δεν εχω το mi 9 αλλα την SE εκδοση οπου στη καμερα λογικα θα ειναι σχεδον παρομοιες με ελαχιστες διαφορες κ για μην ανοιγω καινουριο θεμα μθαςκ ειδα συζητατε για τη καμερα εδω παρατηρω ενα προβλημα στη καμερα κ δε ξερω αν ειναι φυσιολογικο διαβαζωντας τα παραπανω, η οφειλεται στο οτι ειναι με τη ρομ που ηρθε το κινητο, η αν με αλλο app πχ google cam διορθωνεται, η αν τελικα εχει προβλημα (ελπιζω πως οχι) η δικη μου συσκευη.

Ανοιγω λοιπον τη καμερα, βιντεο κ ξεκινω την εγγραφη πχ τα απεναντι βουνα κ κτιρια κανωντας μια ημικυκλια κινηση ολου μου του σωματος κρατωντας σταθερα το κινητο. Δηλαδη να πηγαινει οσο μπορω απο αριστερα, τερμα δεξια (σιγα σιγα) κ ξανα αντιστροφα. Οσο γινεται αυτο δηλαδη, κ στην οθονη την ωρα που κανει την εγγραφη αλλα κ μετα στην αναπαραγωγη του βιντεο, κατα τη διαρκεια της κινησης αυτης δεξια αριστερα κ αντιστροφα, δεν ειναι κ πολυ smooth. Δηλαδη παρατηρω πχ βλεπωντας στα απεναντι κτιρια να κανει που κ που διακεκομενη κινηση, σαν να σταματαει κλασματα δευτερολεπτου κ να συνεχιζει τη κινηση. Αυτο εχει σα συνολικο αποτελεσμα ακομα κ να κουραζει στα ματια.
      Δοκιμασα ρυθμισεις δε βρηκα ακρη. Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι στο στο 720p 30fps το κανει πολυ εντονα, στο 1080p 30fps λιγοτερο εντονα, κ στο 4κ 30 fps πολυ ελαχιστα, αλλα το κανει το καταλαβαινω.
      Επισης σταθεροτητα την εχω ενεργη. Νομιζω το δοκιμασα χωρις κ ειναι χειροτερα.

Τελος αφου δοκιμασα ολα αυτα, γυρνωντας απο περιεργεια απο βιντεο σε φωτογραφια mode, κ κανωντας αυτη τη κινηση ξανα απο αριστερα τερμα δεξια κ αντιστροφα σιγα σιγα, στην οθονη βλεπω ακομα κ τοτε να κανει αυτη τη "σπαστη" κινηση.

Γιατι το κανει αυτο ρε παιδια.. ελπιζω να καταλαβατε απο την περιγραφη τι ακριβως παρατηρω κ κουραζει στα ματια. Απο ποιοτητα κ φωτογραφιες ειναι απλα αψογο. Αλλα κατα τη κινηση συμπεριφερεται ετσι....
    • Νομιζω βρηκα την απαντηση μου εδω. Οπως ακριβως κανει κ σε μενα το ιδιο σκηνικο που περιεγραψα πιο πανω.
      Στο 1.10" - 2.15"

Το θεμα ειναι αν διορθωνεται με καποια μελλοντικη ρομ, η ειναι hardware προβλημα αρα μονιμο...
    • Διαφήμιση
    • Ο/H amavroudis έγραψε:

Κατάλαβα το πρόβλημα που περιγράφεις, αλλά έχω την εντύπωση ότι είναι πιο εμφανές στα δεξιά στο P30.
      Πολλά.σπασιματα στη ροή...

Οντως στο συγκεκριμενο βιντεο ειναι πιο εμφανες στο p30, αλλα αν παρατηρησεις καλα κ στο mi9 σε 2-3 σημεια κανει αυτο το "σπασιμο" κ το λεει κ ο τυπος στο βιντεο εξηγωντας πως κ τι. Το θεμα ειναι αν μπορει να στρωσει αυτο με επομενες εκδοσεις ρομ μιας κ μολις κυκλοφορησανε τα κινητα αυτα. Δε ξερω αν για βιντεο το κανει σε gcam εφαρμογη κ αν οχι μηπως ειναι καλυτερα τοτε για βιντεο να χρησιμοποιουμε gcam.
    • Βρηκα το ιδιο βιντεο απο τον ιδιο τυπο πιο αναλυτικο, στο 4.11" βαλτε το. Κατι για stuttering λεει... Αν μπορει καποιος να μεταφρασει...

• Έλα, εντάξει...
      Διύλιση του κουνουπιού...
      Και ότι είναι θα φτιαχτεί. Προσωπικά σου είπα ότι το P30 μου φάνηκε χειρότερο και κάνει τα διπλάσια τουλάχιστον σε λεφτά...
    • Mi9 πρώτες εντυπωσεις

Παιδιά ερώτηση
      Με ποιο τρόπο ξεκλειδώνω τον bootloader σε ΜΙ9?
      Εχει αλλάξει κάτι? Γιατί την τελευταία φορά που το έκανα εχουν περάσει 4 χρόνια?
      Κατι διάβασα για 360 ώρες κτλ

Βασικά είναι το ίδιο κάνω αίτηση, παίρνω έγκριση.. Κατεβάζω το tool και περιμένω?

Sent from my MI 6 using Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Περιμένω 360 ώρες, δηλαδή τώρα πρέπει να είναι υπόλοιπο ~ 300 ώρες..