Με άλλη ρομ πάνω από αυτή που προορίζεται για το κινητό και κλείδωμα του bootloader κατά 99,99% θα μείνεις χωρίς κινητό...aka hardbrick
Εγκατάσταση official fastboot rom με το miflash tool (update 11.06.2019)
- Οδηγός
- Σε εξέλιξη
- Flash Tool
- Σημαντικό
-
-
ok, σας ευχαριστώ.
η αλλαγή ρομ πάντως, δεν είναι επικίνδυνη, ελπίζω, σωστά;
σκοπεύω ν πάω από 12.0.2.0(QJEEUXM) σε miui_CANNONGTWGlobal_V12.5.2.0.RJETWXM_01a63d0f8a_11.0
μη προβληματίζει όμως τώρα που βλέπω τα ονόματα των ρομ, μήπως έχω κατεβάσει λάθος μοντέλου, επειδή το κινητό τρέχει ρομ που ξεκινάει με Q ενώ εγώ έχω με R...
edit: ψάχνοντάς το, είδα ότι οι με Q είναι αυτές του android 10 ενώ οι με R αυτές του android 11.
θα περάσω μάλλον μια παλαιότερη ρομ, android 10 δηλαδη.
edit2: Σκέφτηκα ένα β πλάνο ως πιθανό workaround που ίσως ν έχει μικρότερο ρίσκο:
α' βήμα: κάνω unlock bootloader μέσψ του mi unlock tool
β' βήμα: περνάω την ρομ Ταϊβάν μέσω fastboot επιλέγοντας απλά clean_all στο εργαλείο της xiaomi. Αφού όλα πάνε καλά, μπουτάρω κτλ, ξανασυνδέω το κινητό σε fastboot mode και
γ' βήμα: με χρήση του εργαλείου mi unlock πάλι, επιλέγω lock bootloader (την αντίστροφη επιλογή του α' βήματος παραπάνω).
Σας ακούγεται ασφαλές, ή το ίδιο ρίσκο κατά 99.99% να καταλήξω με bricked συσκευή;
--> υπάρχει τελικά ασφαλής τρόπος περάσματος ρομ (επίσημης κατά προτίμηση) π να υποστηρίζει εγγραφή κλήσης (miui dialer δηλαδή) κ ταυτόχρονα το τηλέφωνο ν (ξανα)έχει locked bootloader ?
--> μήπως είναι πιο safe ν περάσω ελληνική custom rom ?Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην Pentozalis ().
-
Ο/H NasDriver έγραψε:
Με άλλη ρομ πάνω από αυτή που προορίζεται για το κινητό και κλείδωμα του bootloader κατά 99,99% θα μείνεις χωρίς κινητό...aka hardbrick
αν δοκιμάσω lock bootloader, μετά την επιτυχή αλλαγή ρομ κ μπουτάρισμα, παραμένει ο ίδιος κίνδυνος bricked συσκευής; -
Ο/H Pentozalis έγραψε:
αν δοκιμάσω lock bootloader, μετά την επιτυχή αλλαγή ρομ κ μπουτάρισμα, είναι σίγουρο ένα brick της συσκευής
-
-
-
δεν βρισκω τετοιο φακελο
-
Εσυ πρέπει να το δημιουργήσεις...
Διάβασε πάλι τον οδηγό... -
Ο/H NasDriver έγραψε:
Ο/H Pentozalis έγραψε:
αν δοκιμάσω lock bootloader, μετά την επιτυχή αλλαγή ρομ κ μπουτάρισμα, είναι σίγουρο ένα brick της συσκευής
Τελικά η Ταϊβανεζοποίηση της συσκευής μου, πέτυχε.
Η ρομ περάστηκε, ο bootloader κλειδώθηκε (από επιλογή μου).
Κάπου εν google, διάβασα ότι όταν σε global κινητό, περνάμε επίσημη ρομ (άλλης χώρας) μέσω fastboot, μπορούμε άφοβα ν προχωρήσουμε σε clean all and lock. (to είδα ως επιτρεπόμενες και μη μεταβάσεις, σε μορφή εικόνας).
Το απαγορευτικό είναι όταν στα χέρια μας έχουμε συσκευή που προοριζόταν για την κινεζική αγορά.
Έχω άρα ένα redmi note 9T 5G που τρέχει android 11, miui 12.5, έχει miui dialer & sms app.
Τα μόνα "θέματα" που λύθηκαν εντός λίγων ωρών:
στο πληκτρολόγιο κλήσης, εμφάνιζε κάτι κινέζικα κάτω από τα γράμματα, ήθελε μια ρύθμιση "αλλαγής του Τ9" από τις ρυθμίσεις πληκτρολογίου κλήσης.
οι χάρτες, όταν τους πρωτοδοκίμασα, κράσαραν. ήθελε ενημέρωση η εφαρμογή.
υγ. όταν έκανε μπουτ, εμφάνιζε ένα κάρο ακαταλαβίστικες γλώσσες κ επάνω επάνω τα ελληνικά (το είχα ήδη συνδέσει με wifi, ίσως έπαιξε κ αυτό ρόλο).
υγ1. οι ειδοποιήσεις "φουσκάλες" του messenger, ακόμα δεν έρχονται ως τέτοιες, παρά μόνο το μικρό εικονίδιο επάνω αριστερά φαίνεται. θυμάμαι είναι συχνό φαινόμενο στα σύγχρονα android κ θέλει 1 ρύθμιση.
υγ2. η εφαρμογή μηνυμάτων, δε στέλνει 160 ελληνικούε χαρακτήρες, να καταφύγβ σε 3η εφαρμογή; handscent ή chomp sms προτείνετε;
υγ3. θυμάται/ ξέρει κάποιος, πώς μπορώ ν έχω κάθε ημέρα διαφορετική εικόνα στην οθόνη κλειδώματος;
στο redmi note 10 το είχα καταφέρει τον τελευταίο καιρό.
στην επιφάνεια εργασίας, το καταφέρνω, με χρήση της συγκεκριμένης ρύθμισης του microsoft launcher. -
-
Καλημέρα σε όλους! Έχω ένα θέμα με το POCO F3 μου, όταν πατάω flash, μου βγάζει error με την αιτιολογια: can not fount file flash all bat.
Έχω ξεκλειδώσει κανονικά bootloader.
Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά όταν ξεκλείδωσε τον bootloader εκανε restart η συσκευη και ειχα φρεσκια εγκατασταση για καποιο λογο, οποτε επρεπε να σεταρω απο την αρχη. -
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Ετικέτες