Διαφήμιση

Φωτογραφίες με το Mi Note 10

• Ο/H dhmlaz έγραψε:

ΙΣΧΥΣ 8400 W
      καμια σχεση.
      Δυνατο φως να χτυπαει κοντρα στον φακο λεμε...και κοντινα πλανα.Αυτη ειναι μακρυνη.
    • Ο/H foxy4270 έγραψε:

Ο/H babis306 έγραψε:

Φτάνει πια ρε γμτ..... Οποιανου δεν του αρέσει ας το πουλήσει, έλεος.....
      Ετσι δε γινεται διαλογος φιλε μουΕαν εχεις να αντιπαραθεσεις καποιο επιχειρημα...εδω ειμαστε να το ακουσουμε.
      Δεν έχω να αντιπαραθεσω τίποτα και ούτε θέλω να κάνω διάλογο για αυτά......
      Είπα απλά αν δεν σου αρέσει εδώ είμαστε για να το αγοράσουμε.......
      Μηχανημα που δουλευει δεν το πειραζεις........εκτος και αν ακουσεις την φωνη που λεει:
      :D :D :D Πειραξε το, πειραξε το, πειραξε το.............
    • Διαφήμιση
    • Ανέβασε κι άλλες κακές φωτογραφίες, μας κάνεις και γελάμε πλέον.
      Αλλά μας έλειψαν λίγο και οι άλλες με το πληκτρολόγιο.
    • Λοιπον και οι δυο φωτο ειναι τραβηγμενες απο την ιδια αποσταση, σε 16¨9, και με εστιαση στο κουτι σοκολατας.
      Πρωτη με LG G5 και δευτερη Mi Note 10.
      Απο κατω ειναι τα αντιστοιχα crop 100%.
      τα συμπερασματα δικα σας
      C1 by foxy4270, on Flickr

C2 by foxy4270, on Flickr

C1CROP by foxy4270, on Flickr

C2CROP by foxy4270, on Flickr
    • Διαφήμιση
    • Ο/H keysmith έγραψε:

β) το lens flare ομοίως είναι εντονότερο
      Γι αυτο που ρωτησες...δε τιθεται θεμα να ειναι λερωμενος ο φακος η να εχει καποιο προστατευτικο γυαλι.
      Γιατι ανεβασα φωτο απο το γκρουπ στο Telegram Που δειχνει ακριβως το ιδιο προβλημα. Αρα ειναι γενικο το θεμα.
    • Ο/H foxy4270 έγραψε:

Ο/H keysmith έγραψε:

β) το lens flare ομοίως είναι εντονότερο
      Γι αυτο που ρωτησες...δε τιθεται θεμα να ειναι λερωμενος ο φακος η να εχει καποιο προστατευτικο γυαλι.Γιατι ανεβασα φωτο απο το γκρουπ στο Telegram Που δειχνει ακριβως το ιδιο προβλημα. Αρα ειναι γενικο το θεμα.
      πάντως σήμερα πρώτη φορά τεσταρα το δικό μου σε κόντρα φως λάμπας με ΟΛΕΣ τις κάμερες ξεχωριστά και αν και υπάρχει flare δεν είναι τόσο έντονο όσο αυτό της δικιά σου φώτο. Μπορεί να είναι από το τζαμάκι του ίδιου του φακού (της πλάτης του κινητού) που εντάξει τότε είναι σχεδιαστικό ελάτωμα αλλά δεν το βλέπω σε εμενα.. Ο φακός ο ίδιος (κάποιος δεν θυμάμαι ποιος) έχει πιο εντονο flare γιατί μάλλον έχει πιο πολλά "στοιχεία". Θα κάνω περισσότερα τεστ και θα ανεβάσω δείγματα.

Τωρα θα περάσω τις φωτο στο pc να κάνω λιγο pixel peeping αν και δεν τράβηξα πολλές γιατί είχε πέσει το φως και θέλω να το δω και "μέρα" (με καλό φως).

Αυτό που με ενοχλεί προς το παρόν στο κινητό είναι η συμπεριφορά του.
      1) είναι όχι η κάμερα (θα επανέλθω σε αυτήν) αλλά το αργοοοοοο δακτυλικό αποτύπωμα (καμία απολύτως σχέση με το αστραπιαίο του P9 (κινητού 4 χρόνια πριν) που βεβαια είναι συμβατικό στην πλάτη. Αλλά αν ρωτάς εμένα να το ΒΡΑΣΩ το on screen αν είναι να μετράω μέχρι το 5 να ξεκλειδώσει. Χαλαρά προτιμούσα στην πλάτη ή στα πλάγια συμβατικό.
      2) με ενοχλεί αφάνταστα ο δυσλειτουργικός dialler της google (όπως και contacts) που είναι για μπάτσες μπροστά σε αυτός του miui που θυμάμαι (v8) και μπροστά σε αυτόν του EMUI 5.X του P9 μου (που όλα είναι χρόνια πιο παλιά και θα έπρεπε να είναι χειρότερα). Δεν ήμαστε απλοί χρήστες και αυτά της google είναι "παιδικά" και τελικά δύσχρηστα. Απλά πράγματα που έκανα δυσκολεύομαι να τα βρώ ή δεν τα κάνει καθόλου!! Και τι κάνει δλδ? Μόνο τηλέφωνα παίρνει όπως παίρνει
      3) εχει bugs.. Εφαρμογές κολλάνε. Πας να τις ανοίξεις και σε "κοιτάνε" (δεν αποκρίνονται χωρίς εμφανή λόγο, πχ μετά από ξεκλείδωμα). Προφανώς δεν είναι θέμα υλικού αλλά το θεωρώ απαράδεκτο. Το αρχαίο P9 μου δείχνει γενικά πιο σβέτλο και ας είναι του 2016 κυκλοφορίας (έστω ναυαρχίδα τότε).

Η μπαταρία καλή μου φαίνεται αλλά συμφωνώ για 5300 θα περίμενα κάπως καλύτερη. Βέβαια θέλει 2-3 φορτίσεις ακόμα να στρώσει η δικιά μου. Θα κάνω φόρτιση με "αργό" φορτιστή συμβατικό. Δεν συμπαθώ τα quick charge

Τέλος νομίζω/ελπίζω βέβαια θα το στρώσω με τον καιρό και με τα σωστά apps αλλιώς με βλέπω να περνάω rom από εδώ με καθαρότερο miui (το πάντρεμα με google apps δεν κάθεται καλά)
      By Keysmith
      =-=-=-=-=-=-=
      Mi note 10 - 6/128gb
      former devices Xiaomi Redmi 2 pro 2gb
    • Λύση στο πρόβλημα με την ΟΤΑ ενημερωση δεν υπάρχει ακόμα για το Μι ΝΟΤΕ 10. Ανεβάζω φωτογραφίες μετά την διορθωσουλα στις 21 του Μήνα από απόσταση 5,80 του μέτρου κόντρα στο φως στην πρωτη φωτο λαμπτήρων με 25000 Λουξ.
      Images
      • MVIMG_20200522_234324.jpg

9,28 MB, 3.384×6.016, viewed 57 times
      • MVIMG_20200522_234020.jpg

3,32 MB, 1.683×2.992, viewed 63 times
      • MVIMG_20200522_234709.jpg

3,9 MB, 1.684×2.993, viewed 62 times
    • Πες τα ρε φωτογραφε (keysmith), γιατί θα μας τρελάνουν.
      Βάθος πεδίου, διάφραγμα, ευαισθησία (iso), κλπ...
      Στο auto θέλουμε, είμαστε άσχετοι...
      Θέλουμε να βγάζουμε κόντρα σε έντονο φως με τέρμα ανοιχτό διάφραγμα, μεγάλο χρόνο, μεγάλο iso, και να μην φαίνεται η λάμπα θαμπή...
      Οι φωτογραφίες είναι εξαιρετικές, έστειλα και για εκτύπωση, και οι λεπτομέρειες είναι εντυπωσιακές.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H tacolla έγραψε:

Keysmith, κάνε υπομονή, ξεκλείδωσε το κινητό σου, και βάλε τη rom της ομάδας.
      Σχεδόν όλα τα προβλήματα σου θα λυθούν.
      Το κινητό πέφτει μετά, εκτός ίσως απ το δακτύλικο αποτύπωμα, που δυστυχώς αργεί λίγο (όχι όμως 5 δευτερόλεπτα)
      το μετράω μέχρι το 5 ήταν "σχήμα λόγου". Είναι (εμφανώς) αργό θέλω να πω. Είναι πιο αργό από παρόμοιας τεχνολογίας κινητό (mi 9 lite) με amoled οθόνη που ανοιγει πιο γρήγορα καθώς τα βάλαμε δίπλα δίπλα. Αυτό με την αλλαγή rom είναι στα υπόψιν αλλά θα χάσω το OTA μετά.. Αλλά ας το χάσω αν είναι να βρω την υγειά μου :p.

Επίσης εχω αναφορές για "καλυτέρευση" με το android 10 που σε κάποιους ήρθε και αναμένω και το miui 12 (κάπου διάβαζα σε ξένο forum θα ξαναφέρουν το dialler της miui ίσως με περιορισμούς πχ χωρίς rec). Οψόμεθα!

Κάμερα δεν έκανα ακόμα εκτίμηση αλλά από τα τεστ στο internet είναι όπως φαίνεται οκ με συγκεκριμένα θέματα που πρόλαβα και είδα και εγώ (που έχουν σχεδόν όλα) τα κινητά πχ το edge sharpening και επιθετικό NR το οποίο θέλω να δω και το raw μην και έχει διαφορά.

Υ.Γ. Το μόνο κινητό που χειρίστηκα και έχω δει να μην το κάνει (Sharpening) και να έχει "φυσική" πληροφορία και λεπτομέρεια είναι το παλαιό nokia 808 που παραμένει αξεπέραστο στα artifacts, όχι όμως αξεπέραστο σε όλους τους τομείς και παραμέτρους πχ λάθος "διορθωμένη" παραμόρφωση φακού στις άκρες, μουντά χρώματα και όχι σε ισορροπία δλδ κακό "color science" που λένε. Τα σύγχρονα κινητά είναι καλύτερα σε αυτό παρόλο που τα περισσότερα έχουν έξτρα saturation και vibrance.. Σιγά σιγά γίνονται παντού καλύτερα και για αυτό πήρα και τούτο εδώ και ελπίζω να μη με απογοητεύσει. Μετά από καιρό χρήσης θα επανέλθω στο θέμα κάμερα πως το βλέπω εγώ.
      By Keysmith
      =-=-=-=-=-=-=
      Mi note 10 - 6/128gb
      former devices Xiaomi Redmi 2 pro 2gb