Διαφήμιση

Ηλεκτρικό ποδήλατο

• Ηλεκτρικό ποδήλατο

Καλησπέρα.
      Εδώ και μερικούς μήνες, με αφορμή την επιδότηση για την ηλεκτροκίνηση, αναζητώ ηλεκτρικό ποδήλατο που να έχει τρεις βασικές και μη διαπραγματεύσιμες προϋποθέσεις:
      • Να πληρεί τις προϋποθέσεις της ΚΥΑ για την επιδότηση για την ηλεκτροδότηση.
      • Να είναι σπαστό / αναδιπλούμενο.
      • Να αντέχει αναβάτη έως 150Kgr (από την εταιρεία κατασκευής).
      Δυστυχώς, δεν κατάφερα να βρω κάτι στην Ελλάδα, έτσι η αναζήτησή μου επεκτάθηκε στο εξωτερικό.
      Εδώ στάθηκα τυχερός και βρήκα μια εταιρεία που έχει έδρα την Καλιφόρνια στις ΗΠΑ και παράρτημα στην Τσεχία και έχει αυτό το ποδήλατο:
      Σελίδα στα αγγλικά: ANCHEER 26 Inch Wheel Folding Electric Mountain Bike (Pre-sale: Shippe – Ancheer
      Σελίδα στα γερμανικά: Ancheer 26 Zoll 36V faltbar Mountainbike Elektrofahrrad
      Όπως φαίνεται στις παραπάνω σελίδες, το συγκεκριμένο ποδήλατο, έχει τις προϋποθέσεις που θέλω, κοστίζει 710 € τελική τιμή με δωρεάν μεταφορικά.
      Ακόλουθα, αναζήτησα στο Υπουργείο αν μπορώ να κάνω την αγορά από πωλητή εκτός Ελλάδας.
      Πράγματι, σύμφωνα με τις διευκρινήσεις που έχουν δώσει, μπορεί να γίνει εισαγωγή από το εξωτερικό, αλλά όλα τα έγγραφα που πρέπει να υπογραφούν από τον πωλητή μπορούν να γίνουν δεκτά και στα αγγλικά.
      Μέχρι εδώ όλα φαίνεται ότι πάνω καλά όμως...
      Η υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να υπογράψει ο πωλητής, μνημονεύει την ελληνική ΚΥΑ και μάλιστα ο πωλητής πρέπει να βεβαίωση με την υπογραφή του ότι το ποδήλατο που πουλάει (εν προκειμένω στην Τσεχία) πληρεί τις προϋποθέσεις της ελληνικής ΚΥΑ, κάτι που προφανώς δεν μπορεί να κάνει γιατί η ΚΥΑ διατίθεται μόνο στα ελληνικά.
      Επίσης, ζήτησα την επίσημη προσφορά με σφραγίδα και υπογραφή και μου είπαν ότι μόνο ηλεκτρονικές προσφορές στέλνουμε που δεν σφραγίζονται και δεν υπογράφονται.
      Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, κατέληξα ότι ο μόνος τρόπος για να αγοράσω το συγκεκριμένο ποδήλατο και να εντάξω την αγορά του στην επιδότηση είναι να ζητήσω από κάποιο ελληνικό κατάστημα να κάνει εισαγωγή του ποδηλάτου και στην συνέχεια να το αγοράσω εγώ από το συγκεκριμένο κατάστημα.
      Η Οδύσσεια συνεχίστηκε πηγαίνοντας σε 10 καταστήματα της περιοχής μου (μεγάλα και της γειτονιάς), τους εξέθεσα την κατάσταση και τους ζήτησα να κάνουν την εισαγωγή βάζοντας και ένα καλό δικό τους κέρδος, δεδομένου ότι θα πάρω έτσι ή αλλιώς πίσω από την επιδότηση.
      Δυστυχώς όμως δεν δέχτηκε κανείς.
      Εδώ έρχεται το θέμα που μόλις άνοιξα σε αυτή τη δημόσια συζήτηση.
      Αναζητώ λοιπόν κατάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης που θα μπορούσε να αναλάβει αυτή την ιστορία.
      Κάθε βοήθεια δεκτή.
      Φυσικά, αν τελικά η αναζήτησή μου δεν αποφέρει καρπούς, θα αναγκαστώ να το αγοράσω χωρίς επιδότηση.
      Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
      :)
      Δρ. Δασολόγος - Περιβαλλοντολόγος