Διαφήμιση

Τελευταία μοντέλα Xiaomi που υποστήριζαν natively το feature Call Recording?

• Τελευταία μοντέλα Xiaomi που υποστήριζαν natively το feature Call Recording?

Καλησπέρα, είμαι κάτοχος ένος Xiaomi Note 4 4/64Gb εδω και πολλάααα χρόνια. Θα ήθελα να το αντικαταστήσω αλλά δεν το έχω κανει εως τώρα γιατι οτιδήποτε έχω δεί για να παίξει το Call Recording θα πρεπει να μπει custom ROM κοκ, διαδικασία που δεν ειμαι διατεθειμένος να κάνω.

Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει σχετικά με το ποιά ήταν τα τελευταία Xiaomi κινητα - και όταν λέω "τελευταία" ΔΕΝ εννοω του 2020-21 αλλα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ετους παραγωγής - που υποστήριζαν natevily αυτό το feature όπως ακριβώς το Note 4 μου? (παράδειγμα, ένα Νοte 7 ενός γνωστού φαινεται να έχει αυτο το feature και να λειτουργει κανονικά, δεν ξέρω αν έχει το τελευταιο MIUI για το συγκεκριμενο κινητο βεβαια).

Στο φινάλε να δω αν μπορώ να βρω κάποιο καινούριο ή να ψαξω για μεταχειρισμένο.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.
    • Κανένα που πουλιέται στην ευρωπαϊκή αγορά.
      Πρέπει να βρεις κάποιο με κινεζική έκδοση Firmware.
      Ή να περάσεις στο κινητό σου την ελληνική xtrv και να έχεις την επιλογή που ζητάς.
    • Ο/H amavroudis έγραψε:

Κανένα που πουλιέται στην ευρωπαϊκή αγορά.
      Πρέπει να βρεις κάποιο με κινεζική έκδοση Firmware.
      Ή να περάσεις στο κινητό σου την ελληνική xtrv και να έχεις την επιλογή που ζητάς.
      Μάλλον δεν κατάλαβες την ερώτηση.

Οταν λεω "τελευταία" δεν εννοω του 2020-2021. Εννοω ποια ειναι τα τελευταια μοντέλα ανεξαρτητως ετους που ειχαν αυτο το feature.

Παραδειγμα, προφανως τα Note 4 το είχαν και μεχρι τις τελευταιες ανανεωσεις μαλιστα. Υποθέτω και τα 5άρια και τα 6άρια δεδομένου οτι έχω γνωστό με Note 7 που ακόμα έχει το feature χωρις μαιμουδιες. Αυτο που δεν ξερω ειναι αν έχει την τελευταία εκδοση του MIUI για το συγκεκριμένο κινητο.

Οπότε ομοιως, υπαρχει καποιο απο την σειρά 8 που να έχει αυτο το feature? Απο την σειρά 9 και μετά ειμαι σιγουρος οτι δεν...επίσης όλα τα μοντέλα της σειρας 7 το είχαν και το έχουν ακόμα? Κλπ κλπ κλπ...

ΥΓ: διορθωσα και το αρχικό post για να αποφυγουμε τις παρεξηγήσεις
    • Διαφήμιση
    • Ο/H fommof έγραψε:

Εννοω ποια ειναι τα τελευταια μοντέλα ανεξαρτητως ετους που ειχαν αυτο το feature.
      είναι τα μοντέλα που δεν ήταν να κυκλοφορήσουν στην ευρωπαϊκή αγορά και φορούσαν κινεζική ψευτοrom ή αυθεντικη κινεζική ή και είχαν πειραχτει από τους μεταπωλητές για να έχουν περισσότερες γλώσσες από κινέζικα και αγγλικά.
      Όταν τα τηλέφωνα εξοπλίστηκαν με τις διεθνείς εκδόσεις του miui, κυρίως για την ΕΕ, καταργήθηκε αυτή η δυνατότητα που ψάχνεις. Και αυτό ισχύει από το redmi note 4 και μετά.
    • Ο/H amavroudis έγραψε:

Όταν τα τηλέφωνα εξοπλίστηκαν με τις διεθνείς εκδόσεις του miui, κυρίως για την ΕΕ, καταργήθηκε αυτή η δυνατότητα που ψάχνεις. Και αυτό ισχύει από το redmi note 4 και μετά.
      Το 5Α εχει ακομα αυτο το feature, το ειχα αγοράσει και κανει δωρο σε φιλη (η τελευταία ανανέωση ηταν πριν απο πολυυυ καιρο, της την εκανα εγω τοτε), το εχει ακομα. Παντα Global Edition.

Του γνωστου το Note 7 επισης εχει αυτο το feature, Global Edition σιγουροτατα (πως το ξέρω? Οταν έψαχνε για κινητο 2 χρονια πριν αν θυμαμαι καλα, εγω το το προτεινα και ακριβώς απο ποιο μαγαζι να το παρει ακριβώς για να ειναι Global) απλά δεν ξερω αν εχει παρει ποτε καποια ανανέωση.

Αρά πως ειναι δυνατόν να ισχύει το "και αυτό ισχύει από το redmi note 4 και μετά"?
    • Έχει η κόρη μου το redmi 7A με Android 9.0. Αγορασμένο από Ελλάδα
      Έχει custom rom από xiaomi eu τώρα βέβαια με miui dialer που υποστηρίζει εγγραφή κλίσης κανονικά, αλλά και πριν την αλλάξει υποστήριζε κανονικά εγγραφή.
      Είχε miui dialer από την αρχή και αυτό είναι ουσιαστικά το κριτήριο για να δει κανείς, αν υποστηρίζει η συσκευή εγγραφή.
      Τώρα βέβαια αν είναι root υπάρχουν από magisk και άλλοι τρόποι αλλά νομίζω πως δεν ενδιαφέρεσαι για κάτι τέτοιο.
    • Δεν είναι κριτήριο αν μια συσκευή υποστηρίζει εγράφη κλήσης . Όλες οι συσκευές τι υποστηρίζουν, απλά δεν το υποστηρίζει ο dialer της Google (που φοράνε πλέον όλες οι global rom λόγω απορρήτου). Αν η συσκευή σου το είχε απο την αρχή ή δεν είχε official rom ή δε θυμάσαι καλά. Έχω αλλάξει rom σε πολλές συσκευές (μέσα σε αυτές και η συγκεκριμένη με official rom) γιατί όλοι έχουν συνηθίσει την εγγραφή. Η μόνες συσκευές που την έχουν απο το εργοστάσιο είναι πλέον όσες ΔΕΝ είναι προς πώληση εκτός Κίνας.
    • Διαφήμιση
    • Mi8 αγορασμενο από πλαίσιο εισαγωγή infoquest, υποστήριζε κανονικά (και ακόμη δηλαδή..)

Join us at : Laser Engraving Greece !
    • MIUI 12.0.1.0 Stable QEAMIXM Global, ότι αναβάθμιση έχει ζητήσει έχει γίνει... αυτό το συγκεκριμενο είχα πριν και γι'αυτό έφαγα φρίκη με το Mi10T Pro που συζητούσαμε σε άλλο topic αλλά ευτυχώς χάρη στην XTRV "έστρωσε" και αυτό :)

• @fommof πάντως μιας και εγώ είχα να ασχοληθώ από την εποχή του IPhone 5(jailbreak) τα παιδιά εδώ έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και η διαδικασία custom ROM ακολουθώντας τους οδηγούς θα έλεγα ότι είναι απλή...

• Διαφήμιση
    • Πρώτα απο όλα να ευχαριστήσω όλους όσους έχουν συνεισφέρει.

Ο/H gsfak έγραψε:

@fommof πάντως μιας και εγώ είχα να ασχοληθώ από την εποχή του IPhone 5(jailbreak) τα παιδιά εδώ έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και η διαδικασία custom ROM ακολουθώντας τους οδηγούς θα έλεγα ότι είναι απλή...

Φίλτατε, αφου σε ευχαριστήσω για την συμμετοχή σου, σε ενημερώνω οτι αυτό είναι κάτι που δεν το έχω κάνει ποτέ και θα προτιμούσα να μην μπω στην διαδικασία να το κάνω σε καινουριο κινητό (αν ήταν κάποιο που καπως καπου βρεθηκε σε ένα συρτάρι μετα απο 5-10 χρονια, γιατί οχι).

Πριν απο αρκετό καιρό είχα δημιουργήσει το thread Εγκατάσταση Custom ROM (με αναλυτικές οδηγίες) για 10Τ Lite? ακριβώς επειδή ΑΝ και ΜΟΝΟ ΑΝ έβρισκα ποτέ κάποιο αρθρο που να εξηγούσε ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ την όλη διαδικασία, ΙΣΩΣ και να έκανα την απόπειρα.

Ασχετος με την τεχνολογία δεν ειμαι δεδομένου οτι απο τα μέσα του '80 είμαι με ενα πληκτρολογια στο χέρι και ειμαι επαγγελματίας ΙΤ εδω και μερικές δεκαετίες. Αλλά αυτόν τον τομέα, δεν τον ξέρω, εχω συνηθισει τα τελευταία 23 χρόνια (απο το '98 έχω κινητά) τα κινητα να τα βγαζω απο το κουτί τους, να περνάω λίγη ωρα για να τα ρυθμισω και να κανω fine tuning και μετα τέρμα. Ουτε απειρο χρόνο έχω να κάνω πειράματα, ούτε χρήματα για πέταμα (σε περιπτωση που θα γίνει η στραβή).

Bottom line, μπράβο σε όλους σας που το "εχετε" το σπορ, εγώ ξέρω οτι δεν το έχω και οτι δεν μπορώ να ρισκάρω, όχι τουλάχιστον μέχρι να βρώ για οποιοδήποτε κινητό με ενδιαφέρει να φλασάρω, και τον κατάλληλο δοκιμασμένο και αναλυτικο οδηγο.

ΥΓ: για να μην παραξηγηθώ και πάλι, ΔΕΝ με ενδιαφέρει το 10T Lite, την παράτησα την ιδέα εδω και μήνες όταν κατάλαβα οτι δεν θα έβρισκα άκρη. Και απο τότε σταμάτησα να κοιτάω για κινητά των τελευταίων 2-3 ετών.