Διαφήμιση

Να αγοράσω το Mi3 ;

• από κει που το πήρες δεν κάνουν μαγκιές , μια χαρά είναι
      για να δεις αν είναι αυθεντικό (είναι) , υπάρχει εφαρμογή .......... (admin πως την λένε,( δεν ανοίγει το mi3w)) και τρέξτην (προ εγκατεστημένη στην Ελληνική rom )

αν δεν βρεις στις επιφάνειες εργασίας τα SwiftKey και το ...
      μπορείς να περάσεις πάλι την rom
      πατάς το αναβάθμιση/διαλέγεις την rom

εναλλακτικά χρειάζεσαι αυτό (root explorer)
      [GTV-3.20] H 20η έκδοση της Ελληνικής MIUI ROM είναι διαθέσιμη για λήψη !
      θα τις βρεις εδώ

( Με την εγγραφή στο φόρουμ , μεγαλώνει η παρέα μας! )

• Ο/H tora33 έγραψε:

(admin πως την λένε,( δεν ανοίγει το mi3w)) και τρέξτην (προ εγκατεστημένη στην Ελληνική rom )

Antifake (Aναγνώριση συσκευής)
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • t.y. Admin

@Tassos , μην κάνεις τίποτα ,
      να την χαρείς μέχρι αύριο που και φλασάρεις την νέα
      edit
      διάβασε όλες τις απαντήσεις που πήρες ,.... μάλλον αυτό κάνεις

• Διαφήμιση
    • Ο/H tora33 έγραψε:

από κει που το πήρες δεν κάνουν μαγκιές , μια χαρά είναι
      για να δεις αν είναι αυθεντικό (είναι) , υπάρχει εφαρμογή .......... (admin πως την λένε,( δεν ανοίγει το mi3w)) και τρέξτην (προ εγκατεστημένη στην Ελληνική rom )

Συγνώμη να σε διωρθώσω, δεν είναι "μαγκιές" αλλά "π@......ς" ;) Anyway
      Είναι από που το βλέπεις τώρα; π.χ. από τον επεξεργαστεί κτλπ που λέει η xiaomi πως έχει και όντως τα βλέπεις πως είναι και σε εμένα;

Ο/H tora33 έγραψε:

αν δεν βρεις στις επιφάνειες εργασίας τα SwiftKey και το ..(by @'MIUI_ART' "Antifake (Aναγνώριση συσκευής)" )
      μπορείς να περάσεις πάλι την rom
      πατάς το αναβάθμιση/διαλέγεις την rom

Συγνώμη, εγώ τώρα θα έπρεπει να βλέπω μια εφαρμογή ( το εικονίδιο ) στην "επιφάνεια εργασία", - εκεί που είναι όλες οι άλλες εφαρμογές, με το που ανοίγω το κιν. και κάνω πέρα δώθε και τις βλέπω - που να λέει "SwiftKey" και "Aναγνώριση συσκευής". Όχι :( δε βλέπω κανένα τέτοιο εικονίδιο πουθενά. :((
      Τι έγινε, τι στο καλό έχω κάνει κάποιο λάθος εγώ μήπως; Εγώ ένα που βλέπω ( και -μήπως- έχει αλλάξει όνομα είναι το "MiKey" )

Δεν κατάλαβα και αυτό που μου λες, να ξανά κάνω την ίδια διαδικασία; ( Τι μήπως δεν έγινε κάτι σωστά κατά την εγκατάσταση και να την ξανά κάνω μπας και τώρα μπουν όλα και να είναι οκ; ) Απλώς τώρα να πάω από το Ασφάλεια -> Αναβάθμιση και να το κάνω από εκεί, αντί να μπω από το recovery όπως πριν;

Ο/H tora33 έγραψε:

εναλλακτικά χρειάζεσαι αυτό (root explorer)
      θα τις βρεις εδώ

Α! και η εναλλακτική να μπω από το root explorer ( να κατεβάσω την εφαρμογή, που μου δίνει την δυνατότητα να μπω σε όποιον φάκελο θέλω μετά έτσι; ;) ) και να της κάνω εγκατάσταση από εκεί "με το χέρι" ;

Ένα ερώτημα που μου προκύπτει τώρα είναι, κάνω το update ή βάζω μια καινούρια rom. Πως γίνεται να γνωρίζω ή να δω αν όλα μα ΌΛΑ είναι οκ ; Αν εγκαταστάθηκαν όλα τα πακέτα η εφαρμογές κτλπ και γενικά αν, έγιναν όλα όπως έπρεπε ;;

Ο/H tora33 έγραψε:

t.y. Admin
      @Tassos , μην κάνεις τίποτα ,
      να την χαρείς μέχρι αύριο που και φλασάρεις την νέα

Αύριο τι είναι και πως το ξέρεις ^^ ; Και αύριο, τι την ίδια διαδικασία με σήμερα θα κάνω ή απλώς από το OTA Updater ( αν πάνε όλα κατ ευχήν ) θα γίνουν ;
    • κάθε παρασκευή μας δίνει ο admin, update , για την Ελληνική rom

απο το cpu-z , φαίνεται ότι είναι εντάξει , μονέλο , επεξεργαστής cpu , .. , Μπορείς να συγκρίνεις τα χαρακτηριστικά του από το merimobiles , η άλλο κατάστημα

κανονικά μιας και είχες άλλη rom , έπρεπε να κάνεις full wipes , κάντο τώρα και πέρασε πάλι την rom
      με κλειστό το κινητό
      πατάς volume up και το πλήκτρο power , ταυτόχρονα παρατεταμένα
      είσαι σε recovery
      κάνεις
      wipe data/factory reset
      μετά
      wipe cache partition
      μετά
      advanced/wipe dalvik cache
      (σε ότι σε ρωτάει θα επιλέγεις ναι)
      μετά
      go back
      install zip from sdcard
      μετά
      choose zip from sd card
      μετά πατάς το
      Ο
      βρίσκεις την rom(update την έχεις)
      την επιλέγεις και φλασάρει

την επόμενη μπορείς να την φλασάρεις απο recovery , ΧΩΡΣ wipes

η έτσι πιο εύκολα (οι εντολές θα είναι στα Ελληνικά)
      πως θα περνάς την rom , τώρα που έχεις την Ελληνική
      κατεβάζεις την rom στο κομπιούτερ και την μεταφέρεις όπως είναι στο κινητό
      Ασφάλεια -> Αναβάθμιση /πατάς το μενού/επιλέγεις την δεύτερη επιλογή "select update package' (στα Ελληνικά θα το βλέπεις)/βρίσκεις την rom (σ αυτήν την περίπτωση θα την δεις σαν update.zip)
      και πατάς το update

Αν δεν εμφανιστούν τα "SwiftKey" και "Aναγνώριση συσκευής".
      κάνεις ότι σου είπα

πάω να κάνω μια βουτιά , ο Admin είναι ανοιχτός , και άλλοι , αν θελήσεις κάτι

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην tora33 ().

• Οκ φίλε είσαι φοβερός! Αναλυτικότατος ευχαριστώ πολύ! ;) Δε το έκανα ακόμη το βράδυ ίσος ( μόλις κατεβάσω την καινούρια rom ), είμαι σίγουρος πάντως πως τα βήματα σου είναι αναλυτικότατα ;)

Τώρα όσο για το σημερινό ναι ξέχασα κάθε Παρασκευή είπαμε βγάζει update η miui ( μαγκιά της αν είναι ουσιαστικό αυτό ). Τώρα αυτά τα update, επειδή εμείς έχουμε την ελληνική έκδοση που
      είναι από τους μάγκες εδώ, περιμένουμε να πάρουν αυτοί το update ( εμάς στην συσκευή μας ούτε καν θα το δούμε ποτέ, σωστά; ) ίσος να το μεταφράσουν κιόλας και έπειτα μας το δίνουν μέσω της εφαρμογής OTA Updater ή το κατεβάζουμε "με το χέρι" από εδώ και κάνουμε μετά την αναβάθμιση όπως μου είπες μέσω της εφαρμογής.. :

Ο/H tora33 έγραψε:

Ασφάλεια -> Αναβάθμιση /πατάς το μενού/επιλέγεις την δεύτερη επιλογή "select update package' (στα Ελληνικά θα το βλέπεις)/βρίσκεις την rom (σ αυτήν την περίπτωση θα την δεις σαν update.zip)
      και πατάς το update

Σωστά;

Τώρα έχω δύο σημαντικές απορίες:

1) Αν κάνω τα ακριβώς παρακάτω βήματα :

Ο/H tora33 έγραψε:

κανονικά μιας και είχες άλλη rom , έπρεπε να κάνεις full wipes , κάντο τώρα και πέρασε πάλι την rom
      με κλειστό το κινητό
      είσαι σε recovery
      κάνεις
      wipe data/factory reset
      μετά
      wipe cache partition
      μετά
      μετά
      go back
      install zip from sdcard
      μετά
      choose zip from sd card
      μετά πατάς το
      Ο

θα τα χάσω όλα μα όλα από την συσκευή μου, σωστά;
      Γίνεται ολικό και "καθαρό", "format" ( να το πούμε; ) της συσκευής μου;

Ενώ αν κάνω αυτό που έκανα εγώ χωρίς το full wipes όπως είπες, υπάρχει περίπτωση και να μην τα χάσω;

2) Κάθε Παρασκευή ίσος θα μου πείτε ( και το πιο λογικό ) πριν κάνω κάποιο update ή πειράξω κάτι από το σύστημα, είναι να παίρνω backups των δεδομένων που χρειάζομαι.
      ( Τώρα που είμαι νέος, το να κάνω backup 5 εφαρμογές που έχω στην συσκευή μου και μπορώ άνετα και δωρεάν να τις ξανά κατεβάσω, δε το βρίσκω σκόπιμο. ) Οπότε μπορείτε να μου πείτε ποιο είναι το πιο ουσιώδες backup που πρέπει να κάνει κάποιος; Τα έγγραφα που έχει στο κινητό; Ναι αυτό θα το έβρισκα πολύ καλύτερο ;) από το να τα κάνω πέρα, δώθε με το pc, αυτό όμως επιλεκτικά να σώσω μονάχα όσα έγγραφα, φωτογραφίες ή τίποτε άλλο.. γίνεται;

Και εκεί που ήθελα να καταλήξω περισσότερο με την δεύτερη ερώτηση μου, κάθε Παρασκευή αν κάνω την διαδικασία μέσω της εφαρμογής που υπάρχει στο android και απλώς θα επιλέγω το update.zip που θα βάζω από εδώ.. ( οπς.. και το OTA Updater τι το έχουμε βρε παλικάρια, τι κάνει αυτό; :P ), και τότε ο κίνδυνος να χάσω όλα μου τα δεδομένα υπάρχει;

Ουσιαστικά για να το πω ακόμη ποιο ξεκάθαρα, πέρα από τις πιθανότητες αποτυχίας και σφάλματος που υπάρχουν πάντα, πότε είναι σίγουρο ( μετά από ποιες ενέργειες ) είναι σίγουρο πως διαγράφονται όλα τα δεδομένα τις συσκευής μας;

Ευχαριστώ. :)

Edit : Επίσης κάτι σημαντικό για εμάς τους νέους χρήστες (αν και ευνόητο), από τις παρακάτω εκδώσεις ποιες θα κατεβάσει κάποιος και για ποιες περιπτώσεις ;

Ο/H MIUI_ART έγραψε:

Τρέχουσα Version Ελληνικής μετάφρασης GTV_3.21
      • Mi3(TEGRA) => (Kit Kat)
      • Mi3w Full [lexicon]ROM[/lexicon] => (Kit Kat) (CWM [lexicon]Recovery[/lexicon])
      • Mi3w Ota [lexicon]ROM[/lexicon] => (Kit Kat) (CWM [lexicon]Recovery[/lexicon])
      • Mi3w STABLE => (Kit Kat)

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην Tassos ().

• το κινητό σου δουλεύει καλά , δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο (αν υπάρχουν προβλήματα θα κάνεις κάτι απλό)

η Ελληνική GTV-3.21.0-
      xiaomi-miui.gr/community/wsif/…mi-MI-3-GTV-3-21-0/#files
      η από το πρώτο ποστ (συζήτηση για τις roms)
      [GTV-3.21] H 21η έκδοση της Ελληνικής MIUI ROM είναι διαθέσιμη για λήψη !

την κατεβάζεις στον υπολογιστή σου , την τοποθετείς (χωρίς να κάνεις αποσυμπίεση , ούτε μετονομασία) στο κινητό σου
      εργαλεία/Αναβάθμιση/μενού/επιλέξτε πακέτο εγκατάστασης /την βρίσκεις , πατάς επάνω/Αναβάθμιση τώρα

• Διαφήμιση
    • Είπαμε να κάνω ένα full wipe γιατί δεν βλέπω τις εφαρμογές που είπαμε πιο πάνω..
      Αν μπορείς φίλε ή οποιοσδήποτε άλλος όποτε μπορέσει, να μου απαντήσει λίγο, τις ερωτήσεις στο προηγούμενο post μου, θα μου έλυνε κάποιες απορίες. Ευχαριστώ :)
    • Ο/H Tassos έγραψε:

Είπαμε να κάνω ένα full wipe γιατί δεν βλέπω τις εφαρμογές που είπαμε πιο πάνω..
      Αν μπορείς φίλε ή οποιοσδήποτε άλλος όποτε μπορέσει, να μου απαντήσει λίγο, τις ερωτήσεις στο προηγούμενο post μου, θα μου έλυνε κάποιες απορίες. Ευχαριστώ :)

δεν χρειάζεται να κάνεις full wipes , απλά φλασάρεις και λογικά θα δεις τις εφαρμογές
      διαδικασία full wipes
      στην είπα στο προηγούμενο ποστ μου σε recovery (τα έβαλα μπλε τώρα)

πιο εύκολος τρόπος
      μενού
      ρυθμίσεις
      Αντίγραφα και επαναφοά
      (εάν έβαλες εφαρμογές και θέλεις να τις κάνεις backup :
      Τοπικά αντίγραφα/Δημιουργία αντιγράφου....)
      Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων
      επιλέγεις Διαγραφή εφαρμογών (αργότερα μπορείς να κάνεις restore τις εφαρμογές σου , κοιτάς την παρ΄΄ενθεση)
      και πατάς κάτω το Επαναφορά τηλεφώνου

• Συγνώμη, σε αυτές τις 7 ερωτήσεις αναφερόμουν.

Ο/H Tassos έγραψε:

Τώρα όσο για το σημερινό ναι ξέχασα κάθε Παρασκευή είπαμε βγάζει update η miui ( μαγκιά της αν είναι ουσιαστικό αυτό ). Τώρα αυτά τα update, επειδή εμείς έχουμε την ελληνική έκδοση που
      είναι από τους μάγκες εδώ, περιμένουμε να πάρουν αυτοί το update ( εμάς στην συσκευή μας ούτε καν θα το δούμε ποτέ, σωστά; ) ίσος να το μεταφράσουν κιόλας και έπειτα μας το δίνουν μέσω της εφαρμογής OTA Updater ή το κατεβάζουμε "με το χέρι" από εδώ και κάνουμε μετά την αναβάθμιση όπως μου είπες μέσω της εφαρμογής.. :

Ο/H tora33 έγραψε:

και πατάς το update

1)
      Σωστά;

Τώρα έχω μερικές σημαντικές απορίες:

2) Αν κάνω τα ακριβώς παρακάτω βήματα :

Ο/H tora33 έγραψε:

με κλειστό το κινητό
      είσαι σε recovery
      κάνεις
      wipe data/factory reset
      μετά
      wipe cache partition
      μετά
      μετά
      go back
      install zip from sdcard
      μετά
      choose zip from sd card
      μετά πατάς το
      Ο

θα τα χάσω όλα μα όλα από την συσκευή μου, σωστά;
      Γίνεται ολικό και "καθαρό", "format" ( να το πούμε; ) της συσκευής μου;

3) Ενώ αν κάνω αυτό που έκανα εγώ χωρίς το full wipes όπως λες παραπάνω, υπάρχει περίπτωση και να μην τα χάσω;

4) Κάθε Παρασκευή ίσος θα μου πείτε ( και το πιο λογικό ) πριν κάνω κάποιο update ή πειράξω κάτι από το σύστημα, είναι να παίρνω backups των δεδομένων που χρειάζομαι.
      ( Τώρα που είμαι νέος, το να κάνω backup 5 εφαρμογές που έχω στην συσκευή μου και μπορώ άνετα και δωρεάν να τις ξανά κατεβάσω, δε το βρίσκω σκόπιμο. ) Οπότε μπορείτε να μου πείτε ποιο είναι το πιο ουσιώδες backup που πρέπει να κάνει κάποιος; Τα έγγραφα που έχει στο κινητό; Ναι αυτό θα το έβρισκα πολύ καλύτερο ;) από το να τα κάνω πέρα, δώθε με το pc, αυτό όμως επιλεκτικά να σώσω μονάχα όσα έγγραφα, φωτογραφίες ή τίποτε άλλο.. γίνεται;

5) Κάθε Παρασκευή αν κάνω την διαδικασία μέσω της εφαρμογής που υπάρχει στο android και απλώς θα επιλέγω το update.zip που θα βάζω από εδώ.. ( οπς.. και το OTA Updater τι το έχουμε βρε παλικάρια, τι κάνει αυτό; :P ), και τότε ο κίνδυνος να χάσω όλα μου τα δεδομένα υπάρχει;

Ουσιαστικά για να το πω ακόμη ποιο ξεκάθαρα, πέρα από τις πιθανότητες αποτυχίας και σφάλματος που υπάρχουν πάντα, πότε είναι σίγουρο ( μετά από ποιες ενέργειες ) είναι σίγουρο πως διαγράφονται όλα τα δεδομένα τις συσκευής μας;

6) Δηλαδή κιόλας κάθε Παρασκευή μετά από το update θα πρέπει να επαναφέρω και αρχεία ή εφαρμογές ή δεν χρειάζεται;

7) Επίσης κάτι σημαντικό για εμάς τους νέους χρήστες (αν και ευνόητο), από τις παρακάτω εκδώσεις ποιες θα κατεβάσει κάποιος και για ποιες περιπτώσεις ; ( βλέπω δύο διαφορετικά links που αναφέρονται στην συσκευή μου, για κατέβασμα - και μάλλον δύο διαφορετικά διαμορφωμένα πακέτα- για διαφορετικές ίσος περιπτώσεις; )

Ο/H MIUI_ART έγραψε:

Τρέχουσα Version Ελληνικής μετάφρασης GTV_3.21

• με full wipe σε recovery , χάνεις τις ρυθμίσεις και τις εφαρμογές σου , όχι τους φακέλους
      το ίδιο και με εργοστασιακές ρυθμίσεις , αν επιλέξεις να απ εγκατασταθούν οι εφαρμογές σου

κάθε παρασκευή , όποιος θέλει , αν έχει την Ελληνική βάζει την ota rom ,
      είναι μόνο οι αλλαγές από την Ελληνική rom (είναι μικρή κατεβαίνει γρήγορα)

αν δεν ΄δουλεύει σωστά αυτή που έχεις , τότε θα βάλεις την full rom

edit
      "ρε" @Tassos , τις ερωτήσεις σου τις κάνεις "μακρινάρια" , δύσκολα διαβάζονται
      δεν τα διάβασα όλα , ότι κατάλαβα από μια ματιά

• Διαφήμιση
    • Ναι συγνώμη φίλε, το ξέρω έχω κουράσει το καταλαβαίνω και συγνώμη. Το βασικά μου ερωτήματα ήταν :
      1) Πότε χάνω ΌΛΑ μα όλα τα δεδομένα μου.
      2) Πότε χάνω μόνο μερικά ( π.χ. της εφαρμογές ή τις εικόνες,βίντεο.. ) .
      3)
      Ποια η διαφορά ανάμεσα στα δύο download που μας δίνουν με το που βγαίνει μια καινούρια rom. ( η μία λέει για OTA.. )

Τελικά έκανα σήμερα της περασμένης εβδομάδας ( να φανταστείς ^^ ) και την έκανα μέσο του OTA updater.
      Όμως τελικά φίλε και πάλι τις δύο εφαρμογές "wiftKey" & "Antifake (Aναγνώριση συσκευής)" δε τις βλέπω πουθενά. :(