Διαφήμιση

Πρόβλημα mi4 lag οσο δεν παει.

• Εδώ και τρεις ώρες είμαι με την [Stable 1.2.0] με την διαδικασία του κυρίου αδμιν . Απο απόδοση αρκετά καλά οχι όμως τελείως smooth. Έχω 39590 στο antutu και όταν τρέχει τα ντεμο στα τελευταία τεστ κάνει ανά 1.5 δευτερόλεπτο ενα σκαλωματακι. Ξαναλέω καμιά σχεση με πριν που μεχρι και η κάμερα σκάλωνε ακομα και το σκανερ και στις καρτέλες.
      Και εχθές το βράδυ όμως, όπως γράφω σε προηγούμενο post, ήταν μια χαρά, αλλά μόλις το έπιασα το πρωί ξεκίνησε το χάλι . Θα δείξει αύριο πάλι αυτό.
      Κάτι που είδα σήμερα , από το πρωί που δεν πήγαινε καλά, είναι ότι μέχρι το μεσημέρι, χωρίς καθόλου χρήση του τηλεφώνου είχε πέσει στο 40% μπαταρία και από το cpuz έβλεπα πολύ παράξενη συμπεριφορά επεξεργαστή. αντί να τρέχουν δυο πυρήνες στα 300 με 1100 περίπου, ανεβαίνουν και οι τέσσερις στα 1100 με 2000 κοντά με χρήση 60% .
      Το θέμα τώρα είναι ότι ακόμα δεν μπορεί να δει την συσκευή το pc (τα pc) 3 έχω δοκιμάσει και καμία δεκαριά καλώδια που σε άλλα κινητά είναι υπερκομπλε. μου βγάζει άγνωστη συσκευή σφάλμα 43
      τι λέτε υπάρχει καμιά λύση?
    • Τις εφαρμογές σου τις εγκατέστησες ? edit , αν ναι κάντες απ εγκατάσταση (wipe data/factory reset) , και αν όλα πάνε καλά τις εγκαθιστάς για να βρεις ίσως την αιτία
      Κατάργησε τους οδηγούς από τον υπολογιστή και επανεκκίνηση ,edit (δεξί κλικ "ο Υπολογιστής μου" , ιδιότητες , διαχείριση συσκευών)
      οδηγοί αν χρειασθούν
      [PC][Windows] Android USB Drivers - All Flagship Manufacturers - App - Xiaomi MIUI Official Forum
      enbigota.d.miui.com/tools/xiaomi_usb_driver.rar
      ( Με την εγγραφή στο φόρουμ , μεγαλώνει η παρέα μας! )

• Λοιπόν. Καταρχάς σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Δυο μέρες τώρα που πέρασα καθαρά την rom και όλα πολύ καλά . Περασμένες εφαρμογές με 43000 και λειτουργία απροβληματιστη . Νομίζω τελικά ότι δεν είχε κάτσει καλά η rom ή έκανα καμιά πατάτα από το recovery και είχα ενεργοποιησει το "true dual boot"
      Το θέμα όμως είναι οτι ακόμα δεν μπορεί να το αναγνωρίσει το pc και έχω δοκιμάσει τα πάντα, από διαφορετικά καλώδια μέχρι τα pc της γειτονιάς.
      Νομίζω οτι κατά την διάρκεια του πανικού μου έκανα κατi mount kai unmount απο το recovery κάρτες sd και system 1-2 δεν θυμάμαι τι αλλά πείραξα πολλά γενικά . νομίζω οτι κάτι έχει χαθεί από την συσκευή .
    • Διαφήμιση
    • Χαίρομαι , καλη η μαγικά του Admin
      δεν φταίνε αυτά που λες , σε οποιοδήποτε υπολογιστή η laptop και να το συνδέσεις παίρνει αυτόματα τους οδηγούς (στο mi4 , mi3 , note 4g)
      Μάλλον το καλώδιο είναι μόνο για φόρτιση , όχι για μεταφορά δεδομένων
      drivers
      en.miui.com/thread-5610-1-1.html
      Άλλαξε καλώδιο αν έχεις

Στάλθηκε από το MI 3W μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• άρα hardware , εκεί που μπαίνει το καλώδιο στο κινητό , ίσως είναι το πρόβλημα
      άρα μεταφορές στο κινητό και στο κομπιούτερ τις κάνεις με κάποιο πρόγραμμα με wifi , χωρίς το καλώδιο , μια χαρά είναι και αυτό

• Αν έχεις ενεργοποιήσει στις Επιλογές για προγραμματιστές τον Εντοπισμό σφαλμάτων USB, δοκίμασε να τον απενεργοποιήσεις όσο έχεις συνδεμένη την συσκευή σου στο PC.

Για να το κάνεις αυτό,

πήγαινε στις Ρυθμίσεις => Στο δεύτερο μενού Πρόσθετες ρυθμίσεις => Επιλ. για Προγραμματιστές
      Απενεργοποίησε τον διακόπτη Εντοπισμός σφαλμάτων USB

Μερικές φορές υπάρχει μπέρδεμα με τον ADB Driver στα Windows και δεν μπορεί να συνδεθεί η συσκευή.
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Διαφήμιση
    • Οχι δεν έχω ενεργοποιήσει Εντοπισμός σφαλμάτων USB. παρόλα αυτά έκανα ενεργοποίηση και ξανά απενεργοποιηση χωρίς να αλλάξει κάτι.
      το μονο που ειχε ενεργοποιημενη επιλογη ηταν το" βεβαιώστε εφαρμογές μέσω usb" που και αυτο το επαιξα αλλα δεν . καποια στιγμη απο το recovery εκανα τα παντα επιμενω σε αυτο γιατι απο εκεινη την στιγμη αρχισαν αυτα τα θεματα. έκανα μέχρι και wipe dalvik cache και format ta system, data ,cache , sd card καθως και mount usb storage και λοιπά.
    • Ο/H gsar έγραψε:

Οχι δεν έχω ενεργοποιήσει Εντοπισμός σφαλμάτων USB. παρόλα αυτά έκανα ενεργοποίηση και ξανά απενεργοποιηση χωρίς να αλλάξει κάτι.
      το μονο που ειχε ενεργοποιημενη επιλογη ηταν το" βεβαιώστε εφαρμογές μέσω usb" που και αυτο το επαιξα αλλα δεν . καποια στιγμη απο το recovery εκανα τα παντα επιμενω σε αυτο γιατι απο εκεινη την στιγμη αρχισαν αυτα τα θεματα. έκανα μέχρι και wipe dalvik cache και format ta system, data ,cache , sd card καθως και mount usb storage και λοιπά.

Μήπως ο υπολογιστής έχει βάλει τους driver και έχει επικοινωνία με το κινητό και αρνείται να σου βάλει μόνο ένα usb device?
    • Το τηλέφωνο θα μας τρελάνει.
      Από την τελευταία φορά όλα ήταν μια χαρά, μέχρι και προχθές το βράδυ όπου άρχισε πάλι τα κουλά του. Έχασα το μενού για προγραμματιστες και η οθόνη φλασαρε στο facebook, όπως όταν του ζητάς από τις ρυθμίσεις για προγραμματιστες να κάνει όταν μια εφαρμογή τρώει πόρους. περνάω πάλι την ρομ ,με τον τρόπο που μας έδειξε ο κύριος αδμιν (χάνω πάλι τα πάντα ) και μια χαρά .
      Μέχρι σήμερα το πρωί όμως πάλι που είχαμε μια από τα ίδια.
      Δεν είχα αναφέρει οτι όταν άρχιζε τα δικά του η συσκευή δεν φόρτιζε κιόλας. Συνδέω τον φορτιστή δείχνει οτι φορτίζει στην κεντρική οθόνη πάνω αριστερά όταν πατάς το power , η μπάρα της μπαταρίας γίνεται πράσινη, αλλά δεν ανάβει το λεντ της φόρτισης. Ούτε από το κέντρο ασφαλείας δείχνει να φορτίζει και πόσο χρόνο θέλει ακόμα για την ολοκλήρωση. Απλά οτι είναι σε κατανάλωση . Με λίγα λόγια , δεν φορτίζει μένει απλά στην ίδια στάθμη μπαταρίας όσες ώρες και να το αφήσω. (παρακαλώ μην αρχίσετε να βάλω άλλον και με τα καλώδια. πρέπει να έχω μαζέψει εδώ μέσα το μισό φορτιστό-καλωδιακό υλικό της χώρας .)
      Το θέμα είναι οτι κάθε φορά που περνάω την ρομ αυτό στρώνει και μετά απο μερικές μέρες κάνει πάλι τα ίδια.
      Και ακόμα φυσικά δεν αναγνωριζεται απο το pc. Tο μονο, που απο σήμερα, απλά δεν το βλέπει σαν άγνωστη συσκευή, αλλά αναγνωρίζει την συσκευή και δεν βρίσκει drivers.
    • Με βάση όσα έχεις γράψει από το πρώτο post, πιστεύω ότι κάτι δεν πάει καλά μετά το dual boot που έκανες.

Εγώ στην θέση σου, θα κατέβαζα την "pure" Κινέζικη ROM και θα τη πέρναγα. Μόλις τελείωνε και έκανα τις βασικές ρυθμίσεις στο κινητό, θα την ξαναπέρναγα ξανά για να μπει και στο άλλο system και να εξαφανιστεί εντελώς το cwm recovery. Μετά, θα πήγαινα στο Mi recovery και θα έκανα wipe all data για να τα κάνει όλα "γυαλί". Δεν θα μείνει τίποτα μέσα ούτε στην κάρτα sd. Θα φορμάρει όλα τα partition όπως πρέπει και θα ξαναμπεί με την Κινέζικη. Μετά, βάζεις την δική μας και το παρακολουθείς μερικές μέρες, εγκαθιστώντας μόνο τα απολύτως απαραίτητα από το Google play. Χωρίς τα benchmark.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να επαναφέρεις το Mi recovery όπως να περάσεις την Ευρωπαϊκή ROM, αλλά καλύτερα να κάνεις τα παραπάνω που είναι και πιο απλά. Τα έχω κάνει και εγώ μια φορά που έκανα πειράματα με aosp και dual boot.

Αν συνεχίσει τα προβλήματα και μετά από τα παραπάνω, ε τότε μάλλον θα έκανα fast boot το οποίο δεν το έχω κάνει ποτέ μέχρι τώρα (δεν χρειάστηκε).

EDIT: Αν αποφασίσεις να κάνεις το πιο πάνω πείραμα, την πρώτη φορά που θα περάσεις την Κινέζικη, να το κάνεις από recovery αφού πρώτα κάνεις wipe data / factory reset και wipe cache. Την δεύτερη φορά που θα την περάσεις, να το κάνεις μόνο από την εφαρμογή updater (Αναβάθμιση)
    • Διαφήμιση
    • Ο/H dnomikos έγραψε:

Με βάση όσα έχεις γράψει από το πρώτο post, πιστεύω ότι κάτι δεν πάει καλά μετά το dual boot που έκανες.

Εγώ στην θέση σου, θα κατέβαζα την "pure" Κινέζικη ROM και θα τη πέρναγα. Μόλις τελείωνε και έκανα τις βασικές ρυθμίσεις στο κινητό, θα την ξαναπέρναγα ξανά για να μπει και στο άλλο system και να εξαφανιστεί εντελώς το cwm recovery. Μετά, θα πήγαινα στο Mi recovery και θα έκανα wipe all data για να τα κάνει όλα "γυαλί". Δεν θα μείνει τίποτα μέσα ούτε στην κάρτα sd. Θα φορμάρει όλα τα partition όπως πρέπει και θα ξαναμπεί με την Κινέζικη. Μετά, βάζεις την δική μας και το παρακολουθείς μερικές μέρες, εγκαθιστώντας μόνο τα απολύτως απαραίτητα από το Google play. Χωρίς τα benchmark.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να επαναφέρεις το Mi recovery όπως να περάσεις την Ευρωπαϊκή ROM, αλλά καλύτερα να κάνεις τα παραπάνω που είναι και πιο απλά. Τα έχω κάνει και εγώ μια φορά που έκανα πειράματα με aosp και dual boot.

Αν συνεχίσει τα προβλήματα και μετά από τα παραπάνω, ε τότε μάλλον θα έκανα fast boot το οποίο δεν το έχω κάνει ποτέ μέχρι τώρα (δεν χρειάστηκε).

EDIT: Αν αποφασίσεις να κάνεις το πιο πάνω πείραμα, την πρώτη φορά που θα περάσεις την Κινέζικη, να το κάνεις από recovery αφού πρώτα κάνεις wipe data / factory reset και wipe cache. Την δεύτερη φορά που θα την περάσεις, να το κάνεις μόνο από την εφαρμογή updater (Αναβάθμιση)

ΝΑι και εγώ πιστεύω οτι κάτι τέτοιο με τον dual boot συμβαίνει . Μπορείς σε παρακαλώ να μου υποδείξεις απο που κατεβάζω την "pure" Κινέζικη ROM?
      Να σημειώσω οτι απο pc δεν μπορώ να περάσω αρχεία οπότε οτιδήποτε σε rom πρέπει να το έχω στο τηλέφωνο και να μην σβηστεί με κάποια διαδικασία αλλιώς brick. Επίσης για τον ίδιο λόγο το το fastboot δεν παίζει.