Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Αndroid 5 (Lollipop) για τις Mi-3W & Mi-4 συσκευές

• Οδηγός

Αυτή η σελίδα κάνει χρήση των Cookies. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα Cookies, κάντε κλικ στις Περισσότερες πληροφορίες

• Ο/H jonk έγραψε:

Αγαπητέ dnomikos βλέπω εχεις ασχοληθεί αρκετά με την cyanogenmod θα ήθελα λοιπόν τα φώτα σου .Όταν βγήκε η πρώτη cyanogenmod για mi3 διάβασα στο [OfFICIAL] CyanogenMod 12.1 [5.1.x] [cancro] - Xiaomi Mi 3 - Xiaomi MIUI Official Forum
      Τον τρόπο για να φλασάρεις την cyanogenmod στο mi3 (πρέπει να ποστάρεις για να το δεις,αλλά αυτά γράφει)
      Installation instructions

Hidden content

Make sure u're running TWRP or SR (CWM is NOT SUPPORTED)
      Download the zip(s).
      Perform a NANDroid backup of your current ROM.
      Wipe data & cache partitions of your device (required when coming from stock!).
      Flash CyanogenMod.
      Optional: Install the Google Apps addon package.

Και βλέπω ότι cwm recovery δεν υποστηρίζεται,έτσι δεν ασχολήθηκα γιατί μου φάνηκε δύσκολο να αλλάξω recovery
      Αλλά με αυτά που γράφεις νομίζω ότι δεν ισχύει αυτό που πίστευα μέχρι τώρα
      .Επίσης το cyanogenmod recovery τι ακριβώς κάνει.
      Όταν βρεις το χρόνο τα φώτα σου ευχαριστώ

Μην ασχολείσαι για τέτοια θέματα με το en.miui.com το έχουν ξεφτιλίσει με τα... "post to view" τα ανούσια thank you, awesome και άλλα τέτοια κουλά (πέφτουν και σχετικά μπινελίκια από αρκετούς χρήστες είδικά για το "post to view"). Άντε για τα αρχεία, το καταλαβαίνω. Αλλά για να διαβάσεις κείμενο είναι εκνευριστικό. Αφού έτσι και αλλιώς, από αλλού είναι τα περισσότερα άρθρα που ανεβάζουν...Να πηγαίνεις στο παλιό καλό xda. Πήγαινε στο link του xda που έδωσα παραπάνω και θα βρείς τα πάντα.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε custom recovery για να βάλεις την ROM. Απλά επειδή το cwm έχει την δυνατότητα dual boot, πρέπει εσύ να προσέξεις να την εγκαταστήσεις στο system 1 (όπως απαιτείται για όλες τις AOSP) και αν προέρχεσαι από άλλη ROM (που θα πρέπει να κάνεις wipe data/factory reset) να είναι πρώτα active to system 1 για να το κάνεις. Αλλιώς αν είναι active το system 2, θα κάνει factory reset σε αυτό και όταν θα βάλεις την ROM στο system 1 θα έχεις προβλήματα με FC's γιατί θα υπάρχουν στο /data ρυθμίσεις της άλλης ROM. To /data partition βέβαια είναι κοινό και θα σβύσει έτσι και αλλιώς, αλλά καλύτερα να είσαι βέβαιος ότι system 1 και data είναι καθαρά και να μην στηρίζεσαι αν έχει προβλεφθεί ή όχι στο script εγκατάστασης της κάθε ROM. Έτσι, θα έχεις κοινή μέθοδο και διαδικασία αλλαγής ROM και δεν θα ψάχνεσαι κάθε φορά με τυχόν προβλήματα.

Το δικό του recovery (cyanogenmod) είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του cyanogenmod, αναβαθμίζεται αυτόματα μαζί με την ROM (υπάρχει και σχετική επιλογή στο Επιλογές για προγραμματιστές) και υποψιάζομαι πως είναι απαραίτητο για την αυτόματη αναβάθμιση της ROM, γιατί την ώρα που πας να κάνεις αναβάθμιση (Ρυθμίσεις>Σχετικά με το τηλέφωνο>Ενημερώσεις CyanogenMod) βγάζει προειδοποίηση (ότι recovery και να έχεις ακόμα και το δικό του) ότι θέλει συμβατό recovery για να το κάνει, αλλιώς πρέπει να κάνεις την αναβάθμιση χειροκίνητα μόνος σου. Σιγά το πράμα δηλαδή :) Κάνε αυτά που έγραψα παραπάνω στον @mass22 και σε ένα τέταρτο θα είσαι μια χαρά. Και για να μας φύγει και η περιέργεια τι εννοεί με το "συμβατό recovery", δοκιμάζεις αύριο μεθαύριο να κάνεις αναβάθμιση έχοντας ακόμα το cwm recovery να μας πεις αν το κάνει.

Η διαχείρηση μπαταρίας, απλά τέλεια και καλύτερη από το Miui. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι με συνεχώς ανοιχτό το Bluetooth η κατανάλωση γίνεται χειρότερη από την Miui και πρέπει να ευθύνεται το ότι όταν είναι ανοικτό, είναι συνεχώς "ορατό σε κοντινές συσκευές" που σημαίνει ότι εκπέμπει συνεχώς το ssid και δεν υπάρχει ακόμα επιλογή για να μην είναι ορατό.

Η αλλαγή recovery γίνεται πανεύκολα ακόμα και μέσα από εφαρμογή του Google play ή flashable zip. Ασε που υπάρχει πιθανότητα να το εγκαταστήσει μόνο του αν ενεργοποιήσεις την αντίστοιχη επιλογή στο Επιλογές για προγραμματιστές :D

EDIT: Μετά από συζήτηση με τον @mass22 όπως θα δείς και παρακάτω, διαπιστώθηκε ότι ακόμα και να μην υπάρχει αρχικά το δικό του recovery, με ενεργή την επιλογή Ρυθμίσεις>Επιλογές για προγραμματιστές> Ενημέρωση Cyanogen recovery το βάζει από μόνο του.
    • Ο/H mass22 έγραψε:

recovery cwm κρατησα αυτο που μου ειχε βαλει μεσα η τελευται miui 7..

Οταν σου βγάλει αναβάθμιση και την κάνεις έχοντας ακόμα το cwm recovery, πες μας αν το κάνει αυτόματα η όχι να μας φύγει η περιέργεια :)
    • Διαφήμιση
    • Βασικά έβαλα την 909 στην αρχή και μετά στο update κατέβασα την νέα στον υπολογιστή την πέρασα στο κινητό και μετά από το recovery της miui 7 την πέρασα από πάνω κανονικά.. *υγ γιατί δεν έχω καταλάβει ακόμα πως θα βαλω την recovery της cyanogenmod..
    • Δεν χρειάζεται να το κάνεις έτσι και να παιδεύεσαι... Πηγαίνεις από το κινητό στο Ρυθμίσεις>Σχετικά με το τηλέφωνο>Ενημερώσεις CyanogenMod. Πατάς δεξιά δεξιά στο βελάκι να την κατεβάσει και μόλις τελειώσει θα σε ρωτήσει αν θέλεις να την περάσεις εκείνη την στιγμή ή όχι. Θέλεις τώρα να βάλεις το δικό του recovery?
    • Ναι θέλω το δικό του recovery αλλά χωρίς να χάσω δεδομένα.. Δεν ξέρω πως θα το κάνω .. Μην κολλήσει σε fastboot
    • Ο/H mass22 έγραψε:

Ναι θέλω το δικό του recovery αλλά χωρίς να χάσω δεδομένα.. Δεν ξέρω πως θα το κάνω .. Μην κολλήσει σε fastboot

Στο έφτιαξα σε flashable zip για να μην μπλέξεις με fastboot => cm-12.1-20150909-NIGHTLY-cancro-recovery.zip

Ενεργοποίησε και την επιλογή Ρυθμίσεις>Επιλογές για προγραμματιστές> Ενημέρωση Cyanogen recovery για να σου βάζει τις νεότερες εκδόσεις μόνο του.
    • Διαφήμιση
    • dnomikos σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τις γνώσεις σου είσαι κατατοπιστικοτατος
      θα το δοκιμάσω μάλλον το σαββατοκύριακο
    • Ο/H dnomikos έγραψε:

Ο/H mass22 έγραψε:

Ναι θέλω το δικό του recovery αλλά χωρίς να χάσω δεδομένα.. Δεν ξέρω πως θα το κάνω .. Μην κολλήσει σε fastboot

Στο έφτιαξα σε flashable zip για να μην μπλέξεις με fastboot => cm-12.1-20150909-NIGHTLY-cancro-recovery.zip

Ενεργοποίησε και την επιλογή Ρυθμίσεις>Επιλογές για προγραμματιστές> Ενημέρωση Cyanogen recovery για να σου βάζει τις νεότερες εκδόσεις μόνο του.

εγω τωρα εχω αυτην cm-12.1-20150913-NIGHTLY-cancro.zip οποτε περναω το zip που εφτιαξες απο το recovery και τελος το θεμα?
    • περαστηκε μονο του..απλα το εβαλα στην sd.... πηγα να μπω στο recovery και ειχε περαστει..τωρα πως δεν ξερω..
    • Διαφήμιση
    • Ο/H mass22 έγραψε:

περαστηκε μονο του..απλα το εβαλα στην sd.... πηγα να μπω στο recovery και ειχε περαστει..τωρα πως δεν ξερω..

Πρέπει να έχεις ενεργοποιήσει το Ενημέρωση Cyanogen recovery και το πέρασε μόνο του μέσω OTA. Δεν πειράζει, ακόμα καλύτερα :)