Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο XIAOMI REDMI NOTE 2/PRIME τα πάντα για το smartphone

• RedMi Note 2
    • Ο/H Sof έγραψε:

τελικα δεν ηταν η ιδεα μου οτι το κινητο παει αργα! και του εκανα τοσα fr, delete delvin κτλ. αργει στις εναλλαγες των εφαρμογων, πολλες φορες δεν ανταποκρινεται και μου βγαζει μηνυμα σφαλματος, στο chrome κολλαει στην αλλαγη καρτελων. πολλες φορες οταν γραφω ενα μηνυμα τα γραμματα εμφανιζονται μετα απο ωρα πολλη κτλ. το συγκρινα με ενα λενοβο 5 χρονων 4πυρηνο και το λενοβο συμπεριφεροταν πιο ομαλα...
      Εδώ ακριβώς είναι το γαμώτο της υπόθεσης. Εντελώς συμπτωματικά έχω και ένα παλαιότερο Lenovo K3 που τώρα έχει γίνει ταχύτερο του RN2!

Όπως λέχθηκε παραπάνω, δεν προσπαθώ να κάνω την τρίχα τριχιά. Δε λέω ότι είναι άχρηστο το κινητό πλέον. Απλά λέω ήταν που ήταν παλιό, μη του ρίχνουμε και μια στο κεφάλι να πάει παρακάτω. Υπάρχει χρηστικό θέμα στις εφαρμογές που έχουν γίνει compile με το νέο build.prop.

Σωστά είπε ο φίλος παραπάνω, δεν είμαστε όλοι άνετοι να αγοράζουμε κινητά κάθε τρεις και λίγο.

Επίσης όπως βλέπετε, η δράση μου στο φορουμ είναι ελάχιστη. Ακριβώς επειδή δεν θέλω να ασχολούμαι με το κινητό. Έχω και άλλες δουλειές. Συμφωνώ ότι είναι εργαλείο για δουλειά και ευχαρίστηση. Όταν λοιπόν μου δημιουργούνε κάποιοι πρόβλημα, γκρινιάζω. ;)
    • Ο/H thomas01 έγραψε:

@NasDriver
      Ανέστη πως έκανες εγκατάσταση?
      Έβγαλε η ομάδα xtrv 9.6.3?
      Δεν την έχουμε δώσει δημόσια ? Έφτιαξε ο @gkalen μία δοκιμαστική και την έχω βάλει... :P
    • Καλώς ή κακώς έτσι είναι τα πράγματα με τις εφαρμογές και την φυσική εξέλιξη της τεχνολογίας. Κάποτε τα 3-4GB στις συσκευές μας φαίνονταν πολυτέλεια και σιγά σιγά έχουν καταντήσει να μη μας φτάνουν. Σίγουρα το οικονομικό είναι ένα μεγάλο και ακανθώδες θέμα αλλά ο καθένας κάνει ότι μπορεί.

Σε ότι αφορά την μειωμένη απόδοση του AnTutu σε consequent runs, αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό, ειδικά σε MTK συσκευές που δυστυχώς είναι...φουρνάκια από ενεργειακής άποψης. Υπάρχει λοιπόν στις περισσότερες MTK συσκευές ένα service στο σύστημα που λέγεται thermald και το οποίο ανάλογα με τη θερμοκρασία της CPU, κάνει αυτό ακριβώς που φαντάζεστε κάποιοι, δηλαδή thermal throttling, ρίχνει τις συχνότητες του επεξεργαστή προκειμένου να αποφεύγεται ο κίνδυνος υπερθέρμανσης και μόνιμης βλάβης.

Ειδικά ο @psolord ξέρει από αυτά. Έτσι δεν είναι....Λευτέρη ? ;)
    • Διαφήμιση
    • μου θυμιζει ενα πραμα σαν αυτο που εκανε η apple.εβγαλε ενα update για να κανει τα παλια της κινητα πιο αργα! το καταλαβαν και την εκραξαν!
      nokia 3210→nokia 3310→nokia 6310i→nokia 6600→hp messager→pda Qtek→pda O2→Htc hd→Samsung s3 mini→Lenovo a536→ xiaomi redmi note 2redmi note 7
    • Ο/H NasDriver έγραψε:

Δεν την έχουμε δώσει δημόσια ? Έφτιαξε ο @gkalen μία δοκιμαστική και την έχω βάλει...
      είναι σαν να κρατάς το βαζάκι με το γλυκό της γιαγιάς και να φωνάζεις " δικό μου είναι " .........

Ο/H BanditGR έγραψε:

Καλώς ή κακώς έτσι είναι τα πράγματα με τις εφαρμογές και την φυσική εξέλιξη της τεχνολογίας. Κάποτε τα 3-4GB στις συσκευές μας φαίνονταν πολυτέλεια και σιγά σιγά έχουν καταντήσει να μη μας φτάνουν. Σίγουρα το οικονομικό είναι ένα μεγάλο και ακανθώδες θέμα αλλά ο καθένας κάνει ότι μπορεί.
      Οταν βγήκε ο σκληρός δίσκος 1GB για τους μεγαλύτερους τρίβαμε τα μάτια μας με την εξέλιξη της τεχνολογίας και όταν καίγονταν τον γυρνούσαμε με το χέρι για να αναχτίσουμε τα στουχεία μας και τώρα μιλάμε για ssd με απίστευτες ταχύτητες . Τότε τα pc είχαν 32MB RAM και τώρα οι απαιτήσεις στα προγράμματα σε ωθούν σε τουλάχιστον 8GB RAM και βγαίνου pc με 32 και 64GB RAM. Παλιότερα στο αυτοκίνητο είχα μια ντίζα γκαζιού και ένα σετ πλατίνες μην τύχει κάτι παράξενο και τώρα έχω το OBD 2 .

Ετσι είναι η ζωή καθώς βαδίζουμε στο πεπρωμένο μας και εαν οι χάρτες έχουν και μιά υστέρηση στο κινητό μας βάζουμε ένα παγάκι παραπάνω στο ποτήρι μας και μετά το δεύτερο όλα πάνε πιο γρήγορα στην υγειά σας .....

Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος!!!!!!!!!!
    • Ο/H NasDriver έγραψε:

Ο/H thomas01 έγραψε:

@NasDriver
      Ανέστη πως έκανες εγκατάσταση?
      Έβγαλε η ομάδα xtrv 9.6.3?
      Δεν την έχουμε δώσει δημόσια ? Έφτιαξε ο @gkalen μία δοκιμαστική και την έχω βάλει... :P
      Δεν τα λένε έτσι αυτά... άντε ανεβάστε την να αλλάξουμε την Global (ποτέ δεν τις χώνεψα :P )
    • @themakos66 Συνειδητοποίησα ότι είναι πιο αργό το κινητό όχι από το antutu. Το antutu ήρθε τελευταίο για να επιβεβαιώσει την πραγματικότητα.
      1. Στην αρχή διαπίστωσα ότι το backup στο whatsapp πήγαινε πολύ αργά.
      2.Μετά ένα παιχνιδάκι που έπαιζα πριν πειράξω το build.prop τώρα προχωράει με ρυθμούς χελώνας και αρκετά κολλήματα.
      3. Οι χάρτες αργούν να πάρουν μπροστά.
      4. Η λειτουργία VR για γυαλιά τρώει κάτι μικρό παγωματακια η εικόνα που και που.
      Αυτά τα προβλήματα πριν πειράξω το buuld.prop δεν υπήρχαν.
      Πολλές συμπτώσεις παύουν να είναι σύμπτωση.
      Έως τώρα μόνο αυτά είναι ορατά στην δική μου συσκευή.
      Δεν συζητάμε το αν μεγάλωσαν η βάρυναν οι εφαρμογες και το κινητό δουλεύει πιο αργα, αυτό θα ήταν πλήρως αποδεκτό από την πλευρά μου διότι έτσι είναι η τεχνολογία.
      Συζητάμε ότι το σύστημα συμπεριφέρεται πιο αργα εν μια νυκτί και ή θα πρέπει να συμβιβαστώ με ένα αργό σύστημα με ενημερωμένες εφαρμογές ή να έχω ένα γρήγορα σύστημα και εφαρμογές που δεν ενημερώνονται.
      Δεν έχω πρόβλημα που η Xiaomi δεν θα δώσει άλλο update στο λειτουργικο μας. ΟΜΩΣ για τέτοιες περιπτώσεις δυσλειτουργιών θα έπρεπε να μας δώσει ένα OTA Patch μόνο και μόνο για να λύσει τα αδιέξοδα μας.
      Επίσης μην ξεχνάμε ότι πήραμε ένα δυνατό για την εποχή του κινητό το οποίο όμως δεν δέχτηκε αναβάθμιση έκδοσης android όλο αυτό το διάστημα.
      Redmi Note 8T (Willow)
      Official Global stable 11.0.7.0 (PCXEUXM)
    • Διαφήμιση
    • XIAOMI REDMI NOTE 2/PRIME τα πάντα για το smartphone

Ας περιμένουμε λίγο τη Google γιατί όπως έφτιαξαν οι χάρτες με την έκδοση της 19/12 μπορεί να φτιάξουν και οι άλλες εφαρμογές. Μέχρι στιγμής δεν έχω εντοπίσει από τις προβληματικές εφαρμογές νέο update μετά την 19/12.

Redmi Note 2 prime official global stable 9.6.3
    • Ο/H pechr έγραψε:

Δεν έχω πρόβλημα που η Xiaomi δεν θα δώσει άλλο update στο λειτουργικο μας. ΟΜΩΣ για τέτοιες περιπτώσεις δυσλειτουργιών θα έπρεπε να μας δώσει ένα OTA Patch μόνο και μόνο για να λύσει τα αδιέξοδα μας.
      Επίσης μην ξεχνάμε ότι πήραμε ένα δυνατό για την εποχή του κινητό το οποίο όμως δεν δέχτηκε αναβάθμιση έκδοσης android όλο αυτό το διάστημα.
      και εγώ μαζί σου αδελφέ , αν και το δικό μου απο ότι ανέφερα δεν παρουσιάζει καθυστερήσεις ή υστερήσεις , όμως πάντα υπάρχει ενα όμως :
      σκέψου απο το 2015-2016 που μιλούσαμε πόσα φλασαρίσματα έχουμε κάνει και τελικά καταλήξαμε σε global rom
      Θέλω να πώ είναι σημαντική η μετάφραση των ρομ και τις χαρήκαμε αλλά για το RN2 και όχι μόνο , αυτή την στιγμή έχω διαβάση τα ίδια προβήματα σε όλες τις γλώσσες και εαν δρν πιέσουν και τα fun sites σιγά μη δόση λύση στο πρόβλημα η xiaomi με κάποιες σκόρπιες αναφορές που ξεφυτρώνουν απο εδώ και από εκεί . Επίσης υπάρχουν άνθρωποι γνώστες του αντικειμένου στα fun club που θα έπρεπε να βοηθήσουν αφού βλέπουν διάφοροι ημιμαθείς (σε εμένα αναφέρομαι ) προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο αλλά όπως και να το κάνουμε εάν γνωστικά είσαι στην εποχή του Αρχιμήδη βρίσκεις το π (μαθηματική σταθερά) 3,20 ή 3,25 και λές πως βρίσκει ο άτιμος 3,14 .

Αυτά από εμένα και νοών νοεί το .Για την ιστορία με καινούργιο κινητό απείραχτο και global stable και μετά από 15 χρόνια που έχω nova πρώτη φορά χαίρομαι το nova go απροβλημάτιστα !!!!!!!!!!!

Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος!!!!!!!!!!
    • Παιδιά η επέμβαση στο build.prop αλλάζει άρδην την λειτουργία της dalvik-cache και δυστυχώς αυτό είναι το τίμημα, όχι επειδή το λέω εγώ, αλλά γιατί έτσι δουλεύει το χαρακτηριστικό αυτό του Android. Το πρόβλημα κατά 99% δεν λύνεται με ένα απλό patch, πρέπει να γίνει recompile η ROM με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και ναι σε αυτό έχετε απόλυτο δίκιο ότι θα έπρεπε τουλάχιστον η Xiaomi να έχει δώσει μια λειτουργική ROM πριν τραβήξει το...καλώδιο. Πάλι όμως υπάρχει η πιθανότητα σε κάποια φάση η συσκευή να έτρωγε άλλο σκάλωμα πχ λόγω της Google. Καλώς ή κακώς αυτό είναι το τίμημα του κόψιμου της υποστήριξης. Προς Θεού, μη θεωρηθεί εδώ ότι προσπαθώ να υποστηρίξω την Xiaomi (την έχω...κατακεραυνώσει πολλάκις στο παρελθόν, ειδικά με την αρχική κατάσταση του whyred και το antirollback policy) αλλά είναι...αυτό που είναι και οι λύσεις δυστυχώς είναι και οι 2 προβληματικές.
    • Ο/H pechr έγραψε:

Έτρεξα από περιέργεια κι εγώ το antutu.
      44000 έβγαλε.
      έχουμε χάσει 20-30% συνολική απόδοση.
      Άσχημα τα πράγματα...
      Λατρεύω το miui για αυτό και σε άλλα κινητα, όχι xiaomi έχω βάλει miui. Αλλά η Xiaomi έχει κάνει μεγάλο φάουλ εδω.
      Αν νομίζουν ότι έτσι θα μας αναγκάσουν να αγοράζουμε καινούργια κινητά από την ίδια μάλλον είναι γελασμενη. Μάλλον δεν έχουν συνειδητοποιησει ότι για να αγοράσει κάποιος ίδιο brand θα πρέπει να έχει μείνει ευχαριστημένος. Στην προκειμένη περίπτωση προσπαθούν να μας οδηγήσουν σε τεχνικά αδιέξοδα για να σκεφτούμε την αγορά ενός καινούργιου xiaomi. Προσωπικά δεν με διακατέχει τέτοιος καταναλωτισμός.
      Πάντως εγώ στην 9.6.3 με ενημερωμένες τις εφαρμογές της Google έπιασα 55702 στο Antutu.
    • Διαφήμιση
    • @BanditGR το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να υποθέσει κανείς για εμάς είναι ότι υπερασπιζόμαστε την Xiaomi. Ξέρεις πολύ καλά ότι λίγο η πολύ όλοι μας έχουμε αφιερώσει πάρα πολύ χρόνο στα κινητά μας αλλά και στων άλλων για επίλυση προβλημάτων.
      Θα το εθετα πιο σωστά ότι υπερασπιζόμαστε την λειτουργικότητα μας ως χρήστες του συγκεκριμενου κινητού. Δεν πιστεύω ότι κάποιος από εμάς θα μας επαιρνε με στραβό μάτι σε αυτή τη συζήτηση. Είμαστε πολύ καιρο εδώ με δυνατή παρουσία ώστε πλέον μας ξέρουν και οι πέτρες.
      Μπορεί να κατακεραύνωσω την Xiaomi, άλλωστε η ίδια προκαλεί αυτήν την αγανάκτηση. Όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι αντιμαχομαι τους συμφορητες μου η την κοινότητα στο σύνολο. Αυτή η εισαγωγή για να διευκρινίσω ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΕΔΩ ΟΛΟΙ ΜΑΣ. :) είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε. Όλα με καλό κλίμα.
      Και ξέρεις ότι πλέον εγώ ως Έλληνας του εξωτερικού ακούγοντας στο ραδιόφωνο όλη μέρα γερμανικά, βλέποντας όλη μέρα γερμανική TV. Η μόνη διέξοδος μου είναι να διαβάσω καμία είδηση στο κινητό μου και να επικοινωνήσω με φίλους. Όταν και αυτό δεν δουλεύει σωστά τότε σε πιάνει το παραπονο, σου κόβει τα πόδια
      Redmi Note 8T (Willow)
      Official Global stable 11.0.7.0 (PCXEUXM)