Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Note 2: Flash την Ελληνική rom με το MiFlash ("καθαρή εγκατάσταση") (updated)

• Οδηγός
  • Ολοκληρώθηκε
  • RedMi Note 2
  • Καλημέρα,έκανα τον οδηγό βήμα βήμα χθες το βράδυ,(κακό πράγμα γιατί της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά :S ).Όταν ξεκίνησε η διαδικασία να περάσω την τελευταία dev εκεί διαπίστωσα μάλλον την πρώτη γκάφα καθώς την προηγούμενη φορα που φλάσαρα την ελληνική τότε τελευταία ρομ την πέρασα μέσω TWRP recovery κάτι που δεν το είδα στο χθεσινό φλασάρισμα,μετά θυμήθηκα ότι την προηγούμενη φορα είχα κάνει wipe and factory reset (έτσι νομίζω πως λέγεται μην ετοιμάζεστε να με λαχανοντοματοβολίσετε!! X/ )μετά όταν μπήκε η ελληνική ρομ στην επιλογή γλώσσας ειδα όοοοοοοοοολες τις διαθέσιμες γλώσσες,ενώ θυμάμαι πως την προηγούμενη φορά είχε μόνο αγγλικά και ελληνικά.Και το καλυτερο για το τέλος...

Τα κατάφερα ναι!!!Είμαι και ο πρώτος!!! Ενώ δεν είχα χρειαστεί να βάλω καμία εξωτερική sd κάρτα,εν όψει της διαδικασίς έβαλα μια που είχα στο ταμπλετ για να αποθηκελυσω τα back up από επαφές....Μέχρι εδώ καλά,αλλά δεν όρισα στο πρόγραμα νααποθηκεύσει στην εξωτερική κάρτα και αυτό από κακή συνήθεια τα έχωσε στο τηλέφωνο,εγώ σίγουρος ότι εχω back up ξεκίνησα τη διαδικασία,οπότε είμαι και ο καλυτερότερος...έσβησα το αρχείο με τις επαφές μου και οι μισές δεν υπάρχουν πουθενά...ή όχι?

Τώρα μπορείτε άνετα να με λαχανοντοματοαγγουροπατατοκρεμμυδομαρουλομπροκολοκουνουπιδοβολίσετε!!!!

Αφού τελειώσετε πείτε μου και τι λάθος έκανα (όχι το κορυφαίο με τις επαφές τα άλλα)να δω τι διορθώνεται,όχι μόνος μου αλλά από τις οδηγίες σας!! 8)
  • Ο/H kimnag έγραψε:

Καλημέρα,έκανα τον οδηγό βήμα βήμα χθες το βράδυ,(κακό πράγμα γιατί της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά :S ).Όταν ξεκίνησε η διαδικασία να περάσω την τελευταία dev εκεί διαπίστωσα μάλλον την πρώτη γκάφα καθώς την προηγούμενη φορα που φλάσαρα την ελληνική τότε τελευταία ρομ την πέρασα μέσω TWRP recovery κάτι που δεν το είδα στο χθεσινό φλασάρισμα,μετά θυμήθηκα ότι την προηγούμενη φορα είχα κάνει wipe and factory reset (έτσι νομίζω πως λέγεται μην ετοιμάζεστε να με λαχανοντοματοβολίσετε!! X/ )μετά όταν μπήκε η ελληνική ρομ στην επιλογή γλώσσας ειδα όοοοοοοοοολες τις διαθέσιμες γλώσσες,ενώ θυμάμαι πως την προηγούμενη φορά είχε μόνο αγγλικά και ελληνικά.Και το καλυτερο για το τέλος...
    O οδηγός δεν εκτελείται σύμφωνα με το πως είχες κάνει εσύ την τελευταία φορά update, αλλά σύμφωνα με τις οδηγίες του... Ωστόσο, δεν βλέπω λάθος μέχρι εδώ... Δεν πειράζει που δεν έκανες factory defaults, επειδή έτσι όπως είναι η σειρά της διαδικασίας, δεν χρειάζεται. Όσο για τις γλώσσες, τις έχει όλες ή δεν τις έχει όλες η ρομ μέσα... δεν έχει να κάνει με σένα και το τρόπο που φλασάρισες... ΟΛΑ ΚΑΛΑ, μέχρι εδώ...

Ο/H kimnag έγραψε:

Τα κατάφερα ναι!!!Είμαι και ο πρώτος!!! Ενώ δεν είχα χρειαστεί να βάλω καμία εξωτερική sd κάρτα,εν όψει της διαδικασίς έβαλα μια που είχα στο ταμπλετ για να αποθηκελυσω τα back up από επαφές....Μέχρι εδώ καλά,αλλά δεν όρισα στο πρόγραμα νααποθηκεύσει στην εξωτερική κάρτα και αυτό από κακή συνήθεια τα έχωσε στο τηλέφωνο,εγώ σίγουρος ότι εχω back up ξεκίνησα τη διαδικασία,οπότε είμαι και ο καλυτερότερος...έσβησα το αρχείο με τις επαφές μου και οι μισές δεν υπάρχουν πουθενά...ή όχι?
    Τώρα μπορείτε άνετα να με λαχανοντοματοαγγουροπατατοκρεμμυδομαρουλομπροκολοκουνουπιδοβολίσετε!!!!

Αφού τελειώσετε πείτε μου και τι λάθος έκανα (όχι το κορυφαίο με τις επαφές τα άλλα)να δω τι διορθώνεται,όχι μόνος μου αλλά από τις οδηγίες σας!! 8)

Εάν θέλουμε να αποθηκεύσουμε μόνο επαφές, συνήθως φτιάχνουμε ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ αρχείο, από την επιλογή "εξαγωγή επαφών" που δημιουργείται και έχει κατάληξη .vcf. Το κρατάμε κάπου με ασφάλεια (στο PC) ή στην SD ή ακόμα και σε κάποιο "σύννεφο" ή σε όλα αυτά συγχρόνως για να είμαστε σίγουροι ότι το έχουμε!
    Το MiCloud, όπου έπρεπε ΗΔΗ να έχεις φτιάξει λογαριασμό είναι πολύ καλό "εργαλείο" για αυτόματο back up, χωρίς να το νοιάζει ποιός είναι "λαχανοντοματοαγγουροπατατοκρεμμυδομαρουλομπροκολοκουνουπιδάς" και ποιός όχι... Αυτό δουλεύει για όλους μας! :D Επίσης, για να αποφεύγουμε τέτοια ατυχήματα, τέτοιου είδους back ups δημιουργούμε σε ΔΥΟ τουλάχιστον τοποθεσίες... για να είμαστε σίγουροι! Τώρα, μετά το flash με το Miflash, δεν έχεις ελπίδα να βρεις κάτι μέσα στο τηλέφωνο... sorry...

Πάντως το τηλέφωνο, πρέπει να πηγαίνει καλά τώρα...ε?
  • Ο/H caeser έγραψε:

Πάντως το τηλέφωνο, πρέπει να πηγαίνει καλά τώρα...ε?
    Το τηλέφωνο παει καλά,δεν ξέρω απλά αν έχω TWRP recovery μόνο,μην με ρωτήσεις για νούμερα σε τεστ,δεν με απασχόλησαν και δεν με απασχολούν ποτέ,το κινητό το θεωρώ εργαλείο και με το Redmi note2 θεωρώ πως έκανα την καλύτερη επιλογή...και όχι μόνο για τα λεφτά του!!! :thumbsup: :thumbsup:

Ο/H caeser έγραψε:

ή ακόμα και σε κάποιο "σύννεφο" ή σε όλα αυτά συγχρόνως για να είμαστε σίγουροι ότι το έχουμε!
    Το MiCloud, όπου έπρεπε ΗΔΗ να έχεις φτιάξει λογαριασμό είναι πολύ καλό "εργαλείο" για αυτόματο back up
    Με το σύννεφο δεν είμαι ακόμα σιγουρος κατά πόσο τα δεδομένα μου είναι μόνο για μένα,άσχετα με το τι φαίνεται,σίγουρα το android όλο δεν είναι και το πιο ασφαλή λειτουργικό,αλλά δεν νιώθω την ασφάλεια να αποθηκεύω τέτοια δεδομένα.Χρησιμοποιώ μια εφαρμογή για back up χωρίς να ξέρω αν υπάρχει μέσα από τη συσκευή η δυνατότητα για back up επαφές μυνηματα,εφαρμογές κλπ

Ο/H caeser έγραψε:

έχει κατάληξη .vcf. Το κρατάμε κάπου με ασφάλεια (στο PC) ή στην SD ή ακόμα και σε κάποιο "σύννεφο" ή σε όλα αυτά συγχρόνως για να είμαστε σίγουροι ότι το έχουμε!
    Αυτό δεν έκανα,να αποθηκεύσω σε pc + sd για να'μαι σιγουρος!!! :roll:
  • Διαφήμιση
  • Ο/H kimnag έγραψε:

Το τηλέφωνο παει καλά,δεν ξέρω απλά αν έχω TWRP recovery μόνο,μην με ρωτήσεις για νούμερα σε τεστ,δεν με απασχόλησαν και δεν με απασχολούν ποτέ,το κινητό το θεωρώ εργαλείο και με το Redmi note2 θεωρώ πως έκανα την καλύτερη επιλογή...και όχι μόνο για τα λεφτά του!!!

Ναι βρε, αφου φλασάρισες τη fastboot που ήταν στο οδηγό έχεις TWRP...
    Δες το και μόνος σου...
    Πήγαινε στην εφαρμογή "αναβάθμιση" (το μπλε εικονίδιο με το τοξάκι που δείχνει ΕΠΑΝΩ), άνοιξέ το, πάτα τις τρεις τελίτσες πάνω δεξιά και επέλεξε Επανεκκίνηση σε λειτουργία recovery

Ο/H kimnag έγραψε:

Με το σύννεφο δεν είμαι ακόμα σιγουρος κατά πόσο τα δεδομένα μου είναι μόνο για μένα,άσχετα με το τι φαίνεται,σίγουρα το android όλο δεν είναι και το πιο ασφαλή λειτουργικό,αλλά δεν νιώθω την ασφάλεια να αποθηκεύω τέτοια δεδομένα.Χρησιμοποιώ μια εφαρμογή για back up χωρίς να ξέρω αν υπάρχει μέσα από τη συσκευή η δυνατότητα για back up επαφές μυνηματα,εφαρμογές κλπ

Ναι ρε ντροπαλέ, σιγά μη δούνε οι Κινέζοι τις γάμπες σου που τις "εκθέτεις" στις προσωπικές σου φωτογραφίες... Αν δεν ήταν ασφαλή τα δεδομένα, θα είχαν κλείσει πολλά "σπίτια" (και τραπεζικοί λογαριασμοί) μέχρι σήμερα!

Ο/H kimnag έγραψε:

Αυτό δεν έκανα,να αποθηκεύσω σε pc + sd για να'μαι σιγουρος!!!

Αυτό, όντως ήταν λαθάκι που σου στοίχισε,...Τώρα έμαθες όμως...
  • Ο/H caeser έγραψε:

Ναι ρε ντροπαλέ, σιγά μη δούνε οι Κινέζοι τις γάμπες σου που τις "εκθέτεις" στις προσωπικές σου φωτογραφίες... Αν δεν ήταν ασφαλή τα δεδομένα, θα είχαν κλείσει πολλά "σπίτια" (και τραπεζικοί λογαριασμοί) μέχρι σήμερα!
    αυτές οι γάμπες όμως είναι τόσο ελκυστικές με τις τριχάρες μου που τότε θα δεις τι σπίτια που θα κλείσουν :D

μια απορία μου σχετικά με το πως βλέπει την sd από τα εργαλεία αρχεία:Ενώ μπορώ να δω αναλυτικά τα αρχεία όλα μεσα από το τηλέφωνο( μόνο βέβαια από την αναζήτηση γιατί αλλίως τα έχει όλα χύμα και όχι σε φακέλους)την sd μου δείχνει μόνο αρχεία εικόνας και ήχου και εγγράφων και όχι φακέλους,γιατί συμβαίνει αυτο?
  • Ο/H kimnag έγραψε:

μια απορία μου σχετικά με το πως βλέπει την sd από τα εργαλεία αρχεία:Ενώ μπορώ να δω αναλυτικά τα αρχεία όλα μεσα από το τηλέφωνο( μόνο βέβαια από την αναζήτηση γιατί αλλίως τα έχει όλα χύμα και όχι σε φακέλους)την sd μου δείχνει μόνο αρχεία εικόνας και ήχου και εγγράφων και όχι φακέλους,γιατί συμβαίνει αυτο?
    Πάτα όπου δείχνουν τα βελάκια... (θα καταλάβεις)

• Ο/H caeser έγραψε:

Δες το και μόνος σου...
    Πήγαινε στην εφαρμογή "αναβάθμιση" (το μπλε εικονίδιο με το τοξάκι που δείχνει ΕΠΑΝΩ), άνοιξέ το, πάτα τις τρεις τελίτσες πάνω δεξιά και επέλεξε Επανεκκίνηση σε λειτουργία recovery
    Μπήκα στην TWRP και μου βγάζει το κάτωθι μήνυμα:
    mount
    system partition unmodified

unmodified system partiton detected .TWRP can leave your system partiton anmodified to make it easier for you to take official updates.
    Twrp will be unable to prevent the stock rom from replacing twrp and will not offer to root your device κλπ
    η αληθεια είναι ππως δεν ξέρω τι να κάνω αλλά θα ήθελα να έχω root δικαιώματα και να μη μου αντικαταστήσει την twrp καμία stock rom και δεν με νοιάζουν τα οfficial updates αφού έχω αυτό το site για τα updates μου.
    ΑΑΑ και πάλι μπήκε στην λειτουργία μεσα απο την Twrp που θέλει να παίζω με τα γράμματα που είναι ασπρα swipe to unlock αλλά δεν θα του κάνω την χάρη θα βγάλω την μπαταρία μόνος μου :thumbsup:
  • Διαφήμιση
  • Ο/H kimnag έγραψε:

Ο/H caeser έγραψε:

Δες το και μόνος σου...
    Μπήκα στην TWRP και μου βγάζει το κάτωθι μήνυμα:mount
    system partition unmodified

unmodified system partiton detected .TWRP can leave your system partiton anmodified to make it easier for you to take official updates.
    Twrp will be unable to prevent the stock rom from replacing twrp and will not offer to root your device κλπ
    η αληθεια είναι ππως δεν ξέρω τι να κάνω αλλά θα ήθελα να έχω root δικαιώματα και να μη μου αντικαταστήσει την twrp καμία stock rom και δεν με νοιάζουν τα οfficial updates αφού έχω αυτό το site για τα updates μου.
    ΑΑΑ και πάλι μπήκε στην λειτουργία μεσα απο την Twrp που θέλει να παίζω με τα γράμματα που είναι ασπρα swipe to unlock αλλά δεν θα του κάνω την χάρη θα βγάλω την μπαταρία μόνος μου :thumbsup:
    Δεν κάνεις Mount.. απλά κάνεις swipe και προχωράς... (και μπες στις ρυθμίσεις και βγάλε το κλειδωμα της οθόνης στο twrp να μην σε ζαλίζει κάθε λίγο και λιγάκι)
  • και πως παίρνω root δικαιώματα;(το root το θέλω γιατί θέλω να αντικαταστήσω εφαρμογές όπως σημειώσεις,το σκέφτομαι για το ημερολόγιο και κάποιες παραπλήσιες)
  • Ο/H kimnag έγραψε:

και πως παίρνω root δικαιώματα;(το root το θέλω γιατί θέλω να αντικαταστήσω εφαρμογές όπως σημειώσεις,το σκέφτομαι για το ημερολόγιο και κάποιες παραπλήσιες)
    Εάν έχεις stable ...δεν ξέρω... :roll:
    Εάν κάνεις flash την ελληνική και βάλεις developer, θα είσαι μόνιμα rooted απλά με το πέρασμα της ρομ... :D
  • Ο/H caeser έγραψε:

Εάν έχεις stable ...δεν ξέρω...
    Εάν κάνεις flash την ελληνική και βάλεις developer, θα είσαι μόνιμα rooted απλά με το πέρασμα της ρομ...
    βρε την τελευταία developer έχω το΄χα πει και στην αρχή αλά πως σβήνω εφαρμογές όπως ας πούμε τις σημειώσεις!!!
  • Διαφήμιση
  • Ο/H kimnag έγραψε:

βρε την τελευταία developer έχω το΄χα πει και στην αρχή αλά πως σβήνω εφαρμογές όπως ας πούμε τις σημειώσεις!!!
    E, τότε είσαι ήδη rooted βρε...
    Όσες εφαρμογές ανήκουν στη ρομ, δεν τις πετάμε... Όσες μπορούμε να πετάξουμε., απλά τις τραβάμε με το δάκτυλο προς τα επάνω, βγαίνει ο κάδος και ...βουρ!
    Οι σημειώσεις δεν ξέρω εάν σβήνονται με ασφάλεια... εγώ τις χρησιμοποιώ πάρα πολύ και έτσι δεν έχω σκεφτεί ποτέ να τις πετάξω...