Διαφήμιση

YI Home 2.10.2.8_20160907 GR

• Application
  • Xiaomi
  • ΆΛλο το ευρωπαϊκό firmware και άλλη υπόθεση να μιλήσει αγγλικά.
    Το ευρωπαϊκό FW το ξεχνάς αν έχεις κινεζικη καμερα και δουλεύει.
    Δεν αλλάζεις ούτε καν Κινεζικο FW, για να μην γίνει καμία στραβή και σου κλειδώσει.
    Για τα αγγλικά όμως κατεβάζεις το φακελο test που έχει βάλει ο @maddoctor στο αρχικό post, το περνας σε μια sd, την βάζεις στην κάμερα, την ξεκινάς και αμέσως μαθαίνει να μιλάει αγγλικά.

EDIT: Συνέχιση της Οδύσσειας, ενός yi-πλανεμένου. Μέχρι τώρα δεν την κατάφερα να την κάνω να συνδεθεί στον router, έστω για να ξανακούσω να μου λέει ότι δεν λειτουργεί εκτός Κίνας. Οπότε θα σταθεροποιηθώ μάλλον στο FW Ν με την εφαρμογή Yi Home 2.10.2.1_20160429 του γιατρού και θα αρχίσω να δοκιμάζω διαφορα με τον router.
    Δεν έχω άλλες αντοχές........αν μάθετε ή ανακαλύψετε κάτι νεότερο, ενημερώνετε. Μάλλον τελικό συμπέρασμα. Τέρμα οι κινέζικες versions. Δίνεις 50$ και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο με τις ευρωπαϊκές. :)

Για την ιστορία η 'εκδοση της κάμερας μου είναι η 160216
    και κάποια άλλα στοιχεία που ψάρεψα από logfiles:

Linux version 3.0.8 (rock07@Server) (gcc version 4.4.1 (Hisilicon_v100(gcc4.4-290+uclibc_0.9.32.1+eabi+linuxpthread)) ) #1 Wed Apr 30 16:56:49 CST 2014
    CPU: ARM926EJ-S [41069265] revision 5 (ARMv5TEJ), cr=00053177
    CPU: VIVT data cache, VIVT instruction cache
    Machine: hi3518
    Memory policy: ECC disabled, Data cache writeback
    AXI bus clock 200000000.
    On node 0 totalpages: 10240
    free_area_init_node: node 0, pgdat c0539a60, node_mem_map c0558000
    Normal zone: 80 pages used for memmap
    Normal zone: 0 pages reserved
    Normal zone: 10160 pages, LIFO batch:1
    pcpu-alloc: s0 r0 d32768 u32768 alloc=1*32768
    pcpu-alloc: [0] 0
    Built 1 zonelists in Zone order, mobility grouping on. Total pages: 10160
    Kernel command line: mem=40M console=ttyAMA0,115200 root=/dev/mtdblock4 rootfstype=jffs2 mtdparts=hi_sfc:256k(boot)ro,128k(env),128k(conf),3072k(os),3584k(rootfs),9088k(home),128k(vd)
    PID hash table entries: 256 (order: -2, 1024 bytes)
    Dentry cache hash table entries: 8192 (order: 3, 32768 bytes)
    Inode-cache hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes)
    Memory: 40MB = 40MB total
    Memory: 35080k/35080k available, 5880k reserved, 0K highmem
    Virtual kernel memory layout:
    vector : 0xffff0000 - 0xffff1000 ( 4 kB)
    fixmap : 0xfff00000 - 0xfffe0000 ( 896 kB)
    DMA : 0xffc00000 - 0xffe00000 ( 2 MB)
    vmalloc : 0xc3000000 - 0xfe000000 ( 944 MB)
    lowmem : 0xc0000000 - 0xc2800000 ( 40 MB)
    modules : 0xbf000000 - 0xc0000000 ( 16 MB)
    .init : 0xc0008000 - 0xc0029000 ( 132 kB)
    .text : 0xc0029000 - 0xc0515000 (5040 kB)
    .data : 0xc0516000 - 0xc053a0e0 ( 145 kB)
    .bss : 0xc053a104 - 0xc0557380 ( 117 kB)

Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
    /dev/root 3.5M 3.0M 520.0K 85% /
    tmpfs 17.2M 16.0K 17.2M 0% /dev
    /dev/mtdblock5 8.9M 8.0M 880.0K 90% /home
    tmpfs 32.0M 116.0K 31.9M 0% /tmp
    /dev/hd1 14.9G 40.0K 14.9G 0% /tmp/hd1
    tmpfs 512.0K 16.0K 496.0K 3% /home/mmap_tmpfs
    tmpfs 16.0M 0 16.0M 0% /home/tmpfs
    tmpfs 16.0M 0 16.0M 0% /home/jrview
    Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
    ...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! ;)
  • Στο "Δεύτε τελευταίον ασπασμόν "............... η κάμερα δούλεψεεεεεεεεεεε!!!!!! (bhangra) (disco) (bhangra) (disco) (bhangra) (disco)
    Όσοι βρεθήκατε σε αυτό το post απευθείας από την πρώτη σελίδα, δείτε τα παραπάνω post μου, για να καταλάβετε γιατί σε αυτό χορεύω. :D

Τελικά δούλεψε με το firmware έκδοσης 1.8.6.1B_201603181307 που το κατέβασα από κάπου, χωρίς να ξέρω αν είναι ευρωπαϊκό ή κινέζικο, μαζί με το ομαδικό patch(test) που έφτιαξα, συνδέοντας 2 μαζί. Της γλώσσας και του ξεκλειδώματος.
    Σαν εφαρμογή στο κινητό είχα την mediafire.com/download/8axuoy9…_2.10.2.3_20160606_GR.apk του @maddoctor

Η πλάκα είναι ότι μετά μου ζήτησε μέσα από την εφαρμογή, να αναβαθμίσω το firmware στο τελευταίο 1.8.1C_2016051911103 και το δέχτηκα.
    εεεεεε ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται..... :)

Αποτέλεσμα......... μόλις έτρεξε το νέο FirmWare συνδέθηκε στον router, αλλά άρχισε να μιλάει κινέζικα, εκτός από την ειδοποίηση στα αγγλικά "Η κάμερα δεν χρησιμοποιείται εκτός Κίνας".
    Έκανα ένα reset και έτρεξα ξανά τον test φάκελο με τα ομαδοποιημένα patchάκια. Μέχρι τώρα όλα καλά. Επίσης η ώρα και στην ζωντανή εικόνα αλλά και στην κορδέλα του χρόνου, κάτω από το video είναι ώρα Ελλάδος. :) Δεν δουλεύει όμως το video που έχει είδη εγγραφή και το ανακαλείς μετακινώντας την κορδέλα.

ΟΔΗΓΟΣ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ Yi Home Camera

Αφορά τις νέες κινέζικες Yi κάμερες που η XIAOMI τις μπλοκάρει όταν συνδεθούν εκτός Κίνας.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!
    Η εφαρμογή να γίνει από τους φίλους που έχουν κλειδώσει οι κάμερές τους και είτε δεν συνδέονται με το τηλέφωνο, με μήνυμα από το μεγάφωνο ότι η κάμερα παίζει μόνο στην Κίνα, είτε γενικά δεν συνδέεται η κάμερα καθόλου με τον router.
    Η κάμερα μας "αποδεικνύει" την καταγωγή της από την ετικέτα με το QR code που έχει στην πλάτη της. Στον κωδικό που γράφει από κάτω έχει τα γράμματα "CN", άρα είναι κινεζούλα. X/

Οπότε προχωράμε στην αλλαγή της γλώσσας από κινέζικα σε αγγλικά και ξεκλείδωμα-μπέρδεμα των servers της Xiaomi, ώστε να μην την κλειδώνουν .

1. Κατεβάζουμε ΑΥΤΟ το συμπιεσμένο αρχείο, το αποσυμπιέζουμε και θα έχουμε ένα αρχείο home (είναι το firmware 1.8.6.1B) και ένα φάκελλο test (περιέχει την ρύθμιση της ώρας, την αλλαγή σε αγγλικά και το ξεκλείδωμα).

2. Όσο η κάμερα είναι συνδεδεμένη στο ρεύμα την κάνουμε reset, πατώντας με μια οδοντογλυφίδα το κουμπί που έχει πίσω στην πλάτη της, σε μια τρύπα που γράφει RESET. Μόλις ανάψει συνεχόμενα πορτοκαλί το Led και ακούσουμε να λέει κάτι στα κινέζικα ή αγγλικά, για όσους πρόλαβαν και της έβαλαν αγγλικά, σταματάμε να πατάμε το reset και την βγάζουμε από την πρίζα.

3. Παίρνουμε μια φορμαρισμένη σε FAT32 και κατά προτίμηση άδεια SD κάρτα μνήμης, την συνδέουμε στο PC και μεταφέρουμε χύμα στην κάρτα το αρχείο home και τον φάκελο test.

4. Τοποθετούμε την κάρτα μνήμης στην κάμερα και την συνδέουμε στο ρεύμα. Στην αρχή θα ανάψει το led πορτοκαλί, μετά θα αναβοσβήνει, και μετά από 2-3 λεπτά θα κάνει επανεκκίνηση και θα ακούσετε το χαρακτηριστικό τσακ-τσακ του φακού της κάμερας. Θα μιλήσει στην αρχή κινέζικα και μετά στα αγγλικά, θα ακούσετε το ready to connect. Αυτό θα είναι σημάδι ότι περάστηκαν οι εντολές από τον φάκελλο test.

5. Εγκαθιστούμε την τελευταία εφαρμογή για τον κινητό (αυτές που φτιάχνει ο @maddoctor στην αρχική σελίδα του post) Yi Home 2.10.2.3_20160606 GR

6. Κάνουμε όλη την διαδικασία σύνδεσης του κινητού με την κάμερα κι αν όλα έχουν πάει καλά, η κάμερα θα μιλάει αγγλικά και θα δουλεύει απρόσκοπτα.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΛΜΗΡΟΥΣ
    Η εφαρμογή του κινητού θα σας ζητήσει να αναβαθμίσετε το FirmWare της κάμερας. Μπορείτε αν θέλετε να το κάνετε και αφού τελειώσει η αναβάθμιση, η κάμερα θα αρχίσει πάλι τα κινέζικα και δεν θα συνδέεται. :/
    Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι:
    1. Κάνετε ένα reset όπως παραπάνω και βγάζετε την κάμερα από το ρεύμα.
    2. Βγάζετε την κάρτα μνήμης από την κάμερα
    3. Την συνδέετε στο pc και την διαγράφετε.
    4. Μεταφέρετε αυτή τη φορά μόνο τον φάκελο test στην κάρτα μνήμης
    5. Τοποθετείτε την κάρτα μνήμης στην κάμερα και την συνδέεται στο ρεύμα.
    6. Κανονικά θα φορτώσει πάλι τα Αγγλικά και τις υπόλοιπες εντολές-ρυθμίσεις ώστε να ξεκλειδώσει και να γίνει πάλι λειτουργική.
    Σε μένα τουλάχιστον δούλεψε πάλι.

ΠΡΟΣΟΧΗ (τελευταίο :) )
    Η αναβάθμιση του κινέζικου Firmware, που συνεχίζει να δουλεύει η κινέζικη κάμερα. μετά από δοκιμή, είναι μέχρι στιγμής η 1.8.6.1Q_201607271501. Για τις νέες αναβαθμίσεις στο μέλλον δεν ξέρω αν θα μπορούμε να κάνουμε το ίδιο κόλπο, οπότε καλό θα είναι να μείνετε εδώ, μέχρι νεωτέρας.
    Επίσης η τελευταία εφαρμογή που δοκιμάστηκε και δουλεύει και αυτή με το παραπάνω firmware είναι η YI Home 2.10.2.6_20160712 GR του Γιατρού.

Εδώ να ευχαριστήσω τον Γιατρό (@'maddoctor') για τις ελληνικότατες εφαρμογές του και για τις οδηγίες του και όλους τους άγνωστους χρήστες του διαδικτύου που μου δώσανε τις γνώσεις που χρειάστηκα για να τα καταφέρω. :thumbsup:
  • Μπράβο!
    Φτιάξε τον οδηγό και πρόσθεσε το λινκ στο πρώτο μήνυμα, ώστε να το καταφέρουν και άλλοι. Τελικά είχε σημασία ο σωστός συνδιασμός εφαρμογής με firmware ;)
  • Διαφήμιση
  • Καλησπέρα παιδιά!

Δεν έκανα κάτι καινούργιο, απλά ακολούθησα τις οδηγίες φλασαρίσματος νέου firm . Απλώς το αρχείο που βρήκε κ μου έστειλε ο maddoctor είναι αυτό που ταιριάζει με την κάμερα και την έκδοση της εφαρμογής (2.10.2.2_220160429) οπότε και δούλεψε! Δούλεψε και σε δεύτερη κάμερα, οπότε είναι στάνταρ.

Τα βήματα είναι απλά:

1) Κατεβάζετε το αρχείο (bisschopst.stackstorage.com/in…=%5B%221861B.01.zip%22%5D)
    2) Το κάνετε unzip σε κάρτα φορμαρισμένη σε fat32 (καλό θα είναι να μην ξεπερνάει τα 8gb)
    3) Κάνετε reset την κάμερα και όταν τελειώσει (αναβοσβήνει πορτοκαλί και μας λέει ότι είναι έτοιμη για σύνδεση), την βγάζετε από το ρεύμα.
    4) Βάζετε την κάρτα στην υποδοχή, την βάζετε στο ρεύμα και περιμένετε να κάνει έναν ήχο από το φαρ ουέστ και να μιλήσει αγγλικά. Την βγάζετε από το ρεύμα και αν θέλετε βγάζετε την κάρτα (εξαρτάται αν θέλετε να κάνει καταγραφή ή όχι)
    5) Την βάζετε στο ρεύμα και περιμένετε να κάνει τον ίδιο ήχο και να σας πει ότι είναι έτοιμη για σύνδεση.
    6) Ακολουθείτε τις οδηγίες σύνδεσης (wifi, σκανάρισμα του qr code κλπ)
    7) Ετοιμη

Update

Μόλις τώρα δοκίμασα και την πιο πρόσφατη έκδοση (Yi home Camera) της εφαρμογής που έχει μεταφράσει ο γιατρός και λειτουργεί άψογα...
  • Πολύ καλή η αναβάθμιση, είναι πλέον αρκετά πιο γρήγορη στο άνοιγμα της κάμερας .
    Τα συγχαρητήρια μου στον ΄΄γιατρό΄΄ για την σοβαρή δουλειά που πραγματοποιει !
  • ερώτηση,
    το mod για να μιλάει αγγλικά μπορώ να το κάνω στην δική μου που είναι κινέζικη αλλά προ νοεμβρίου 2015 έκδοση χωρίς κανένα πρόβλημα ?
  • Ο/H Dim Griv έγραψε:

ερώτηση,
    το mod για να μιλάει αγγλικά μπορώ να το κάνω στην δική μου που είναι κινέζικη αλλά προ νοεμβρίου 2015 έκδοση χωρίς κανένα πρόβλημα ?
    Εγώ τέτοια έχω.... ;)
  • Διαφήμιση
  • Ο/H maddoctor έγραψε:

Ο/H Dim Griv έγραψε:

ερώτηση,
    Εγώ τέτοια έχω.... ;)

και μετά από το mod πάλι θέλει εγκατασταση για να την ''δει΄΄ η συσκευή μέσω του apk ?
  • Όχι. Κάνεις το κόλπο όπως το γράφω, κάνει επανεκκίνηση και εάν χρειαστεί να μιλήσει, μιλάει αγγλικά πια.
  • Ο/H Dim Griv έγραψε:

ερώτηση,

Δεν έχω ιδέα... Αλλά ο γιατρός έχει την λύση ;) ;)
  • Ο/H Dim Griv έγραψε:

και μετά από το mod πάλι θέλει εγκατασταση για να την ''δει΄΄ η συσκευή μέσω του apk ?
    Κάνεις τη διαδικασία για τα αγγλικά που λέει στο αρχικό post και η κάμερα σου είναι μια χαρά, χωρίς να κάνεις τίποτα άλλο. Ξεκινάει όπως ξεκινούσε και απλά σου μιλάει στα αγγλικά, αν θέλει να σου πει κάτι. :)
  • Διαφήμιση
  • Όλα οκ. Και να μην γίνει αλλαγή στην ώρα του server, αν ρυθμίσεις τον αισθητήρα κίνησης 5 ώρες μπροστά υπολογίζοντας την ώρα Κινας , το moving detection της κάμερας λειτουργεί κανονικά και τα notifications σου έρχονται στην ελληνική ώρα άσχετα που η ώρα του server είναι 5 ώρες μπροστά σε ώρα Κίνας.