Διαφήμιση

YI Home 2.10.2.8_20160907 GR

• Application
  • Xiaomi
  • Ο/H MIKermit έγραψε:

Ο maddoctor έλυσε το πρόβλημά μου με την κάμερα!! Τον ευχαριστώ πολύ, που ασχολήθηκε τόοοοοσο πολύ!!!!!

Πλέον λειτουργεί κ μάλιστα "μιλάει" αγγλικά!!

:D :D :D :D :D :D :D :D

δεν λες και σε εμάς πως μίλησε αγγλικά ?
  • Ο/H Dim Griv έγραψε:

δεν λες και σε εμάς πως μίλησε αγγλικά ?
    Και πως δούλεψε γενικά......
    Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
    ...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! ;)
  • Μόλις ανέβασα την τελευταία έκδοση της εφαρμογής YI Home 2.10.2.3_20160606
    Σε λίγο θα σας έχω και τον οδηγό για να δουλεύουν οι κινέζικες κάμερες εκτός Κίνας
  • Διαφήμιση
  • Στο πρώτο μήνυμα θα δείτε πια πως η κάμερα μπορεί να σας μιλήσει στα αγγλικά. Επίσης βρήκα site που λέει πως να καταφέρετε να κάνετε την κινέζικη έκδοση της κάμερας να δουλέψει σωστά εκτός Κίνα. Και αυτό στο πρώτο μήνυμα (είναι ο τρόπος που είπα στον @MIKermit και δούλεψε)
  • Ο/H maddoctor έγραψε:

Σε λίγο θα σας έχω και τον οδηγό για να δουλεύουν οι κινέζικες κάμερες εκτός Κίνας
    Αντε γιατρέ μου κάνε το θαύμα σου.

Εγώ μετά από ξενύχτι διάβασμα και μοιρολόι :) κατάφερα και της έβαλα τα αγγλικά. Τώρα τουλάχιστον ξέρω τι μου ζητάει. Γιατί αν δεν καταλαβαίνεις τι σου ζητάει μια γυναίκα......φασκελοκουκολυλωστα.
    Επίσης έμαθα να διαβάζω εντολές LINUX μέσα από την αναγνωση του αρχείου "equip_test.sh"που βρίσκετε στον φάκελο test. :P
    Μέχρι που παντρεψα τις εντολές των δύο equip_test.sh, ώστε να γίνεται και η μετατροπή της γλώσσας και του ξεκλειδώματος.
    Έτσι πέρασα τα αγγλικά με το αρχείο test που κατέβασα από εδώ, αλλά και πάλι δεν κατάφερα κάτι. Πάω στο βήμα σύνδεσης μετά από την ανάγνωση του QR code, αναβοσβήνει το μπλε led και λέει στα άπταιστα πλέον αγγλικά ότι περιμένει να συνδεθεί. Μετά από 4-5 λεπτά δεν τα καταφέρνει και γυρνάει στο βήμα που ανάβει το πορτοκαλί led και περιμένει να διαβάσει τον QR code.
    Αυτή τη στιγμή φοράω την έκδοση Κ του firmware, αλλά έχω δοκιμάσει και με L και με J και με την τελευταία 1.8.6.1A_201602241619 CN.
    Θα δοκιμάσω και την νέα version της εφαρμογής σου Γιατρέ.
    Οπότε, περιμένω μήπως με τον δικό σου οδηγό καταφέρω κάτι διαφορετικό. :thumbsup:

EDIT: Τελικά με πρόλαβες με το παραπάνω μήνυμα. :)
  • Ο/H GR_Macedon έγραψε:

Ο/H maddoctor έγραψε:

Αντε γιατρέ μου κάνε το θαύμα σου.
    Εγώ μετά από ξενύχτι διάβασμα και μοιρολόι :) κατάφερα και της έβαλα τα αγγλικά. Τώρα τουλάχιστον ξέρω τι μου ζητάει. Γιατί αν δεν καταλαβαίνεις τι σου ζητάει μια γυναίκα......φασκελοκουκολυλωστα.
    Επίσης έμαθα να διαβάζω εντολές LINUX μέσα από την αναγνωση του αρχείου "equip_test.sh"που βρίσκετε στον φάκελο test. :P
    Μέχρι που παντρεψα τις εντολές των δύο equip_test.sh, ώστε να γίνεται και η μετατροπή της γλώσσας και του ξεκλειδώματος.
    Έτσι πέρασα τα αγγλικά με το αρχείο test που κατέβασα από εδώ, αλλά και πάλι δεν κατάφερα κάτι. Πάω στο βήμα σύνδεσης μετά από την ανάγνωση του QR code, αναβοσβήνει το μπλε led και λέει στα άπταιστα πλέον αγγλικά ότι περιμένει να συνδεθεί. Μετά από 4-5 λεπτά δεν τα καταφέρνει και γυρνάει στο βήμα που ανάβει το πορτοκαλί led και περιμένει να διαβάσει τον QR code.
    Αυτή τη στιγμή φοράω την έκδοση Κ του firmware, αλλά έχω δοκιμάσει και με L και με J και με την τελευταία 1.8.6.1A_201602241619 CN.
    Θα δοκιμάσω και την νέα version της εφαρμογής σου Γιατρέ.
    Οπότε, περιμένω μήπως με τον δικό σου οδηγό καταφέρω κάτι διαφορετικό. :thumbsup:

EDIT: Τελικά με πρόλαβες με το παραπάνω μήνυμα. :)
    Τον ίδιο οδηγό που σου έδωσα έβαλα. Δεν έκατσα να τον κάνω στην δικιά μου κάμερα, γιατί εμένα δουλεύει μια χαρά. Βέβαια πέρασα τα αγγλικά...άλλη φάση να ακούς κάτι γνώριμο. Ωραία θα ήταν εάν κάπως γινόταν το ίδιο με όλα τα gadgets της Xiaomi που βλέπει μέσα από το Smart Home. Πάντως εφόσον γράφει ο @MIKermit ότι τα κατάφερε, περίμενε να μας πει και πως ακριβώς. Υπόψιν πρέπει να έχεις τον σωστό συνδυασμό εφαρμογής με firmware.
  • Τον οδηγό που έβαλες για το ξεκλείδωμα, για να τον εφαρμόσεις πρέπει να έχεις πρόσβαση Telnet, πράγμα που σημαίνει ότι έχει περάσει από το βήμα σύνδεσης στον router (από το βήμα που αναβοσβήνει το μπλε led) στο βήμα που μένει σταθερα αναμμένο μπλε, πράγμα που δεν κατάφερα ακόμα. Μόνο στην αρχική σύνδεση όταν την παρέλαβα που άρχισε να λέει ότι η κάμερα είναι για χρήση μόνο στην Κίνα.
    Το ψάχνω μήπως όλες αυτές τις εντολές τις δώσω αντί μέσα από Telnet, που δεν μπορώ, μέσα από τον φάκελλο test, περνώντας τις εντολές telnet που δίνει ο τύπος μέσα στο αρχείο equip_test.sh.

EDIT: Τελικά οι εντολές που δίνει ο τύπος μέσω Telnet μπορούν να περαστούν και μέσω του αρχείου "equip_test.sh"
    Έχω ένα τέτοιο, το δοκίμασα αλλά τίποτα. Επίσης περιέχει και εντολές για ρύθμιση της ώρας σε ελληνική και κάτι άλλες για το HTTP, STRP και TELNET
    Παραθέτω το λινκ για να το δοκιμάσουν και αλλα μέλη μήπως με αυτούς δουλέψει. MEGA
    Περιέχεται μέσα στον φάκελλο test και μέσα σε αυτόν το αρχείο equip_test.sh με τις εντολές, τον φάκελο αυτό όπως λένε και οι οδηγοί:
    1. Αποσυμπιέζουμε το αρχείο και τον φάκελλο test τον περνάμε όπως είναι χύμα, μέσα σε μία φορμαρισμένη σε FAT32 sd
    2. Κάνουμε ένα reset την κάμερα μας πατώντας με μια οδοντογλυφίδα το κουμπάκι στην πίσω τρυπούλα της κάμερας που γράφει RESET, μέχρι να μιλήσει η Κινέζα και την αποσυνδέουμε.
    3. Βάζουμε την sd στην κάμερα και την συνδέουμε στο ρεύμα.
    4. Μόλις αρχίσει να ανβοσβήνει το πορτοκαλί Led, ξεκινάμε την διαδικασία αναγνωσης του QR code από το κινητό και........ο Θεός βοηθός. :)
    5. Δεν χρειάζεται να ξαναβγάλουμε την SD γιατί ο φάκελος test διαγράφεται μετά την εκτέλεση των εντολών που του έχουμε περάσει.
  • Διαφήμιση
  • Ο/H GR_Macedon έγραψε:

Τον οδηγό που έβαλες για το ξεκλείδωμα, για να τον εφαρμόσεις πρέπει να έχεις πρόσβαση Telnet, πράγμα που σημαίνει ότι έχει περάσει από το βήμα σύνδεσης στον router (από το βήμα που αναβοσβήνει το μπλε led) στο βήμα που μένει σταθερα αναμμένο μπλε, πράγμα που δεν κατάφερα ακόμα. Μόνο στην αρχική σύνδεση όταν την παρέλαβα που άρχισε να λέει ότι η κάμερα είναι για χρήση μόνο στην Κίνα.
    Το ψάχνω μήπως όλες αυτές τις εντολές τις δώσω αντί μέσα από Telnet, που δεν μπορώ, μέσα από τον φάκελλο test, περνώντας τις εντολές telnet που δίνει ο τύπος μέσα στο αρχείο equip_test.sh.
    Έτσι όπως το γράφει, είναι πριν συνδεθείς με την κάμερα. Εξάλλου γι' αυτό κάνεις το κόλπο, για να συνδεθείς. Εφόσον ανοίξεις την κάμερα, και έχεις ήδη γράψει το κειμενάκι για το telnet, δεν την βλέπεις μέσα στον ρούτερ!? Πρέπει κάπου να φαίνεται να ζητάει μία ip για να μπορεί να συνδεθεί με τον σέρβερ της Xiaomi. Αυτό βρίσκεις και χτυπάς! Πχ εγώ την βλέπω μέσα στον ρούτερ (βέβαια θα μου πεις εμένα δουλεύει τώρα μια χαρά...). Α, άγνωστος είδα είναι το Mi3!
  • Για να φανεί στο ρούτερ πρέπει να συνδεθεί. Να σταματήσει δηλαδή το μπλε led να αναβοσβήνει, κάτι που δεν κάνει. Αλλά δεν μας πειράζει. Τις εντολές τις περνάμε το αρχείο και τον τρόπο που γράφω παραπάνω. ΑΝ φανεί θα είναι με το όνομα: "ANTSCAM-0000-xxxxx"
    Πριν λίγο πέρασα το τελευταίο firmware που βρίσκω εδώ 1.8.6.1A_201602241619 CN.zip
    Μετά με το που άρχισε να ζητάει το qr code την έκλεισα, εβγαλα την sd και πέρασα μέσα τον φάκελο test που έχει τα αγγλικά.
    ΈΒαλα πάλι την sd στην κάμερα, την άνοιξα και άρχισε να ζητάει στα αγγλικά αυτή τη φορά τον QR code.
    Την έκλεισα, έβγαλα την sd και πέρασα μεσα αφού έσβησα πριν ότι είχε και πέρασα τον φάκελο test με τις εντολές ξεκλειδώματος που δίνει ο τύπος, όταν έχεις πρόσβαση με telnet.
    Έβαλα την κάρτα στην κάμερα και την ξανανοιξα. Έχει κολλήσει στο πορτοκαλή λαμπάκι, χωρίς να λέει κουβέντα, σαν να κάνει bootloop.
    Θα περάσω το αμέσως προηγούμενο Firmware και θα κάνω την ιδια διαδικασία να δούμε τι θα γίνει.........
  • Έχω πάρει τα firmware απο την αρχή Β,F,H,J,K. Μέχρι το J η κάμερα δεν αναγνώριζε το QR code από τις εφαρμογές παλιές και οι νέες του @maddoctor .
    Το αναγνώρισε η έκδοση Firmware K την εφαρμογή 2.10.2.3_20160606_GR.apk. Τώρα είμαι στη φάση που την patchάρω με τον φάκελο test να δούμε μήπως δουλέψει. Αν όχι θα αρχίσω να εγκαθιστώ παλιότερες εφαρμογές να δούμε μηπως με κάποια γίνει το pairing (ζευξη κάμερας με εφαρμογή).

Διαβάζοντας το QR code ενώ νόμιζα ότι απλά φόρτωνε στην κάμερα το username και password του modem, τελικά δεν κάνει μόνο αυτό, έχει ένα ολοκληρο μακρινάρι συμβολοσειράς. Και υποπτεύομαι μήπως και αυτό ψιλοκουρντίζει την κάμερα αρνητικά ώστε να μη μπορούμε να την ενεργοποιήσουμε.
  • Διαφήμιση
  • Για να καταλάβω σε αυτούς που η κάμερα κινέζικη με προφανώς κινέζικο firmware και εφαρμογή στα ελληνικά δουλεύει κομπλέ γίνεται να περάσουμε ευρωπαϊκό firmware γίνεται να μιλήσει αγγλικά?

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk