Διαφήμιση

ΤΕΛΩΝΕΙΟ: Πως να αντιμετωπίσετε το "ΤΕΡΑΣ"

• Οδηγός
    • Χτες παρέλαβα ένα μεγάλο δέμα με κάτι διακοσμητικά για τους προφυλακτηρες του αυτοκινήτου που είχα κάνει παραγγελία στις 11/11 το οποίο δε πέρασε τελωνείο.
      Το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι από το πωλητή είχα ζητήσει με μύνημα να βάλει μικρότερη αξία για να μη περάσει τελωνείο και ο φοβερός Κινέζος είχε βάλει στις σημειώσεις του δέματος το μήνυμα μου αυτούσιο.

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Ο/H gto έγραψε:

Τώρα το replacement είναι ένα θέμα ...

=============== Ιαν 3rd 2017, 6:57pm ===============
      Εγώ παρέλαβα κανονικά πάντως, πρώτη εργασίμη του 2017. Χωρίς τελωνείο :)

Ο/H osalonikios έγραψε:

Ο/H gto έγραψε:

Τώρα το replacement είναι ένα θέμα ...
      Εγώ ξαναλέω πως δεν είναι χαζοί αυτοι εκεί στα τελωνεία.Δεν υπάρχει περίπτωση να δείξουμε στον παππου τα αμπελοχώραφα του.
      Βγαίνει το κουστούμι, πληρώνουμε σαν κύριοι κι ελπίζουμε την επομενη φορα να είμαστε τυχεροί.
      Θα του πω δεν ειναι κινητο κανονικο σε λειτουργία ειναι για ανταλλακτικά γιατι δεν δουλευει ειναι καμενο ξερω γω κατι τετιο το γραφει κιολας θα του πεις οτι ειναι για ανταλλακτικά και οντως θα το γραφει θα το εχει γραψει ο κινεζος...ασε που στην αποδειξη που θα σου ζητήσουν θα ειναι οντως κατι 20ε γιατι θα εχεις φτιάξει την photo
    • Εγώ θα στο ξαναγράψω για τελευταία φορά, δεν τρώνε κουτόχορτο οι τελωνειακοί και το κινητό έχουν δικαίωμα να το ανοίξουν.
      Αν ανοίξει και μπει σε λειτουργία, τέρμα όλα σου τα επιχειρήματα για ανταλλακτικά.
      Αν το δούνε σφραγισμένομ το ίδιο.
      Στην τελική, αν καταλάβουν ότι πας να το παίξεις έξυπνος, σου πατάνε και κανένα κατοστάρικο από πάνω
      και θα σου πούνε να ακουλουθήσεις την νομιμή οδό.

Τι θα κάνεις ; Θα τους κάνεις αναφορά ; Θα βάλεις δικηγόρο ; Κοστίζουν όλα.
      Καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι έχουμε βρει έναν τρόπο και βάζουμε πράγματα από το "παράθυρο".
      Οι πιθανότητες να περάσει κάτι από τελωνείο υπάρχουν αλλά είναι λίγες. Κανονικά θα έπρεπε να περνάνε όλα.
      Γενικά ας μην νομίζουμε ότι μόνο εμείς είμαστε έξυπνοι... θέμα διάθεσης είναι όλα.
    • Διαφήμιση
    • Αν θέλεις μπορεις να υποστηρίξεις πως το έστειλες απο Θεσσαλονικη την Αθηνα στον δίδυμο αδερφό σου και δεν έχεις ιδέα πως το τηλέφωνο βρέθηκε Κίνα κι εκανε τον γύρο του κοσμου σε 20 μέρες.
      Δικιά σου η ζωή, δικιά σου και η αξιοπρέπεια.
      Εγώ αν ήμυν τελωνειακος πάντως και πήγαινες να μου το παίξεις έξυπνος θα σου κατέβαζα τα αυτια και θα σε έβαζα να πληρώσεις μέχρι και τα ανταλλακτικα για τους S300 στην Κρήτη.
      Μεγάλο παιδί είσαι ότι καταλαβαίνεις κάνε.
      Δεν πρόκειται να επανέλθω επι του θέματος. Το εξαντλήσαμε μέχρι αηδίας.

Even dead i will fight.
    • Καλησπερα σας κ καλη χρονιά.θα γραψω εν συντομια την ιστορία μου μηπως μπορειτε να με διαφωτισετε.7/12 κανω παραγγελια απο μινιντιλ 2 κινητα τηλεφωνα τα οποια δεν γνωριζω γτ καταχωρηθηκαν με διαφορετικο τρακινγκ ναμπερ.στις 22/12 κανω δευτερη παραγγελία για ενα φιλο απο ιδιο σαιτ παλι κινητο.ενω τα 2 τηλεφωνα εχουν ηδη παραληφθει [το ενα σημερα 4/01 και το αλλο 28/12] το δικο μου λεει οτι εχει μπει στο τελωνειο απο τις 22/12 και παραμενει εκει χωρις περεταιρω λεπτομέρειες...[held by custom]...να παρω να δω μηπως χαθηκε? Πως το δεμα που παραγγειλα 15 μερες μετα εκτελωνιστηκε ενω το ενα απο την πρωτη παραγγελια ξεμεινε εκει? Τι να σκεφτω?
    • Μη σκέφτεαι τίποτα.
      Το τηλέφωνο ειναι στο τελωνειο και περιμενει τη σειρά του.
      Συνηθως κάνουν 15-20 μέρες.

Even dead i will fight.
    • Διαφήμιση
    • και πως γινεται μετα απο ολα αυτα να μην υποθετω εφοσον ο αλλος παρελαβε 15 μερες μετα απο τη δικη μου παραγγελια οτι δεν εκλαπη η χαθηκε? Ποση υπομονη να κανω προτου επικοινωνησω με το τελωνειο? Ποσο καιρο πια απαιτείται αυτη η τελωνειακη δηλωση? Τραγικες καταστασεις...
    • Ο/H Alexsitia έγραψε:

Καλησπερα σας κ καλη χρονιά.θα γραψω εν συντομια την ιστορία μου μηπως μπορειτε να με διαφωτισετε.7/12 κανω παραγγελια απο μινιντιλ 2 κινητα τηλεφωνα τα οποια δεν γνωριζω γτ καταχωρηθηκαν με διαφορετικο τρακινγκ ναμπερ.στις 22/12 κανω δευτερη παραγγελία για ενα φιλο απο ιδιο σαιτ παλι κινητο.ενω τα 2 τηλεφωνα εχουν ηδη παραληφθει [το ενα σημερα 4/01 και το αλλο 28/12] το δικο μου λεει οτι εχει μπει στο τελωνειο απο τις 22/12 και παραμενει εκει χωρις περεταιρω λεπτομέρειες...[held by custom]...να παρω να δω μηπως χαθηκε? Πως το δεμα που παραγγειλα 15 μερες μετα εκτελωνιστηκε ενω το ενα απο την πρωτη παραγγελια ξεμεινε εκει? Τι να σκεφτω?
      Και εγώ έχω ένα Umi London από την ίδια ημερομηνία στο τελωνείο. Μην αγχώνεσαι....
    • Καλώς σας βρηκα,
      είμαι νεος στο φορουμ και προσεχως για πρωτη φορα κατοχος xiaomi και συγκεκριμενα mi5, εκανα την παραγγελια πριν 3 μερες και επελεξα την αποστολη με Sg post και σημερα μου εστειλε η selina το εξης μηνυμα:

so there have 2 option for you:
      1.you still insist to make risk to sent the parcel by SG post,if unlucky,you will pay tax to get parcel.
      2.you don't want to undertake any risk,you can change shipping way to EU Expedited Shipping (recommend!no customs tax and VAT fees 100%,8-15working days) which need add $19.99 shipping cost

η ερωτηση μου ειναι αν οντως μεσω ΕU Expendited δε θα πληρωσω ουτε τελωνεια ουτε τιποτα ή αν η επιλογη αυτη σημαινει κουριερ (κατι το οποιο θα με κανει να τζογαρω με sg post κ οτι γινει εγινε). Oπως καταλαβαινετε ο χρονος που περναει μεχρι να αποφασισω με σκοτωνει!!!! Οποια βοηθεια και γνωμη θα φανει χρησιμη!!
    • Διαφήμιση