Διαφήμιση

ΤΕΛΩΝΕΙΟ: Πως να αντιμετωπίσετε το "ΤΕΡΑΣ"

• Οδηγός
    • Κι αφού χώνεψα την όλη κατάσταση με το τελωνείο και ηρέμησα , κάτσε λέω να δω το πώς και το γιατί . Αρχίζω τα τηλέφωνα στα ΕΛΤΑ και τελικά μετά από 4 διαφορετικούς ανθρώπους κατάφερα να μιλήσω με μια υπάλληλο από το τμήμα εκτελωνισμού ‘υποτίθεται’ .Ο διάλογος ήταν περίπου ο εξής κι εν συντομία .
      - Καλημέρα σας , παρέλαβα ένα κινητό τηλέφωνο από εξωτερικό και πέρασε από τελωνείο αλλά θεωρώ ότι ήταν πολλά τα έξοδα που μου βάλατε .
      -Εμ κύριε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν συμφέρει να αγοράζετε απέξω . Εδώ είναι πιο φτηνά μετά από τον εκτελωνισμό .
      -Το από πού θα το αγοράσω είναι δικό μου θέμα , αυτό που θέλω να μάθω είναι από πού βρέθηκε η αξία του κινητού μου και την βάλατε 180 ευρώ .
      -Από το τιμολόγιο αγοράς σας μου λέει .
      -Λέτε ψέματα τις λέω , το τηλέφωνο το αγόρασα 140 και μάλιστα στην συσκευασία δεν υπήρχε τιμολόγιο εκτός αν το κρατήσατε εσείς και δεν το ξαναβάλατε μέσα .
      -Αν όχι από το τιμολόγιο μου λέει , τότε απ[ο την τιμή του στην εγχώρια αγορά αν υπάρχει .
      -Και πάλι της λέω , το τηλέφωνο μου πωλείτε 152 ευρώ με το ΦΠΑ στην Ελλάδα δλδ 120 ευρώ καθαρή αξία περίπου . Εσείς μου το βάλατε 180 ευρώ καθαρή αξία πάνω στην οποία με αναγκάσατε να πληρώσω 43,20 ΦΠΑ . Γιατί;
      -Τι θέλατε κύριε να μην πληρώσετε τελωνείο;
      -Όχι της λέω , δέχομαι να πληρώσω τελωνείο και φπα , αλλά να πληρώσω αυτά που πρέπει . Δεν δέχομαι να μου λαμβάνετε σαν τιμή τα 180 ευρώ , όταν πριν από λίγες μέρες ίδιο τηλέφωνο το υπολογίσατε με 100 ευρώ και σε άλλες περιπτώσεις χωρίς καθόλου τελωνείο .
      -Αυτό το διάστημα κύριε λόγο φόρτου εργασίας περνανε όσα προλαβαίνουν οι υπάλληλοι
      -Δηλαδή στην τύχη όπως με την σημαία στα σχολεία της λέω . Τέλος πάντων θέλω να μάθω ποιος και με ποιον τρόπο κοστολόγησε το τηλέφωνο στα 180 ευρώ το οποίο δεν προκύπτει από πουθενά .
      Να σας δώσω ένα άλλο τηλέφωνο να μιλήσετε με τον υπεύθυνο μου λέει .
      Ακόμα περιμένω να το σηκώσουν………
      Τα συμπεράσματα δικά σας
    • Ο/H STR έγραψε:

Κι αφού χώνεψα την όλη κατάσταση με το τελωνείο και ηρέμησα , κάτσε λέω να δω το πώς και το γιατί . Αρχίζω τα τηλέφωνα στα ΕΛΤΑ και τελικά μετά από 4 διαφορετικούς ανθρώπους κατάφερα να μιλήσω με μια υπάλληλο από το τμήμα εκτελωνισμού ‘υποτίθεται’ .Ο διάλογος ήταν περίπου ο εξής κι εν συντομία .
      - Καλημέρα σας , παρέλαβα ένα κινητό τηλέφωνο από εξωτερικό και πέρασε από τελωνείο αλλά θεωρώ ότι ήταν πολλά τα έξοδα που μου βάλατε .
      -Εμ κύριε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν συμφέρει να αγοράζετε απέξω . Εδώ είναι πιο φτηνά μετά από τον εκτελωνισμό .
      -Το από πού θα το αγοράσω είναι δικό μου θέμα , αυτό που θέλω να μάθω είναι από πού βρέθηκε η αξία του κινητού μου και την βάλατε 180 ευρώ .
      -Από το τιμολόγιο αγοράς σας μου λέει .
      -Λέτε ψέματα τις λέω , το τηλέφωνο το αγόρασα 140 και μάλιστα στην συσκευασία δεν υπήρχε τιμολόγιο εκτός αν το κρατήσατε εσείς και δεν το ξαναβάλατε μέσα .
      -Αν όχι από το τιμολόγιο μου λέει , τότε απ[ο την τιμή του στην εγχώρια αγορά αν υπάρχει .
      -Και πάλι της λέω , το τηλέφωνο μου πωλείτε 152 ευρώ με το ΦΠΑ στην Ελλάδα δλδ 120 ευρώ καθαρή αξία περίπου . Εσείς μου το βάλατε 180 ευρώ καθαρή αξία πάνω στην οποία με αναγκάσατε να πληρώσω 43,20 ΦΠΑ . Γιατί;
      -Τι θέλατε κύριε να μην πληρώσετε τελωνείο;
      -Όχι της λέω , δέχομαι να πληρώσω τελωνείο και φπα , αλλά να πληρώσω αυτά που πρέπει . Δεν δέχομαι να μου λαμβάνετε σαν τιμή τα 180 ευρώ , όταν πριν από λίγες μέρες ίδιο τηλέφωνο το υπολογίσατε με 100 ευρώ και σε άλλες περιπτώσεις χωρίς καθόλου τελωνείο .
      -Αυτό το διάστημα κύριε λόγο φόρτου εργασίας περνανε όσα προλαβαίνουν οι υπάλληλοι
      -Δηλαδή στην τύχη όπως με την σημαία στα σχολεία της λέω . Τέλος πάντων θέλω να μάθω ποιος και με ποιον τρόπο κοστολόγησε το τηλέφωνο στα 180 ευρώ το οποίο δεν προκύπτει από πουθενά .
      Να σας δώσω ένα άλλο τηλέφωνο να μιλήσετε με τον υπεύθυνο μου λέει .
      Ακόμα περιμένω να το σηκώσουν………
      Τα συμπεράσματα δικά σας
      Καταγγελία στην Ε.Ε.Τ.Τ. Τι κάθεσαι;
    • Ο/H kostas234 έγραψε:

Ο/H derveni έγραψε:

@kostas234 Τα πάντα περνάνε Τελωνείο τώρα, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, το κουστούμι πόσο σου βγήκε ?
      38,80 + 23,85=62,65 ευρω αυτα πληρωσαμε
      Μαγιό boutsi σου βγηκε!! :shock: :lol:

Ο/H ktzir έγραψε:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Έστειλα στο Ali express και τους ρωτάω με ποιο τρόπο θα τους επιστρέψω τα χρήματά τους, κι εγώ θα συμφωνήσω ότι αυτό είναι το καλύτερο. Σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν δυσφήμηση πέραν όλων των άλλων και για τη χώρα μας.
      Τι θα ήταν, δυσφήμηση για την χώρα μας θα ήταν?? 8| :doofy:

Την ποια είπαμε, χώρα είπαμε?? :dash:

Δεν τα καταφέρετε να με κάνετε να αποκτήσω τύψεις για τα φράγκα που φάγα του γλυκούλη....u have to try harder!!! :phatgrin:

Διαβάζω κ παραμιλώ
      Γι αυτή τη συμφορά μου!!
      Του τα φαγα κ έχω βρει
      Ο δόλιος τη χαρά μου!!
      Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!

• Διαφήμιση
    • Ο/H zt654 έγραψε:

Ο/H STR έγραψε:

Κι αφού χώνεψα την όλη κατάσταση με το τελωνείο και ηρέμησα , κάτσε λέω να .........
      Και εγώ θα το κυνηγούσα θα εκτυπωνα της αποδείξεις που έχω στην διάθεση μου και θα πήγαινα να το σπάσω το μαγαζάκι να χρεώσουν αλλά αυτό που πρέπει όχι ότι και όπως μας έρθει και τι πάει να πει σύμφωνα με την εγχώρια αγορά.... Τι είδους δικαιολογία είναι αυτή αν ήθελα εγχώρια τιμή θα το έπαιρνα απο εδώ εμπασι περιπτώση είναι υποχρεωμένος να το κοστολογήσει σύμφωνα με την πραγματική αξία και όχι με υποτιθέμενη αν για το χ ψ λόγω δεν μπορεί να βρει την αξία από κάποιο παραστατικό πάνω ή μέσα στην συσκευασία τότε πριν το κοστολογήσει ας ζητήσει αποδείξεις απο τον αποδέκτη του πακέτου αν πάλι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν τότε ας φτιάξουν μια κατάσταση Φιξ τιμολόγησης με βάση το είδος και τότε ναι να βαρεσουν στο κεφάλι άντε.. βοϊδια..
    • Σήμερα παρέλαβα tablet απο banggood χωρίς τελωνείο, φυσικά η αποστολή έγινε με priority direct mail.

Στάλθηκε από το i15-TFL μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Ο/H Matis έγραψε:

Ο/H zt654 έγραψε:

Ο/H STR έγραψε:

Κι αφού χώνεψα την όλη κατάσταση με το τελωνείο και ηρέμησα , κάτσε λέω να .........
      Και εγώ θα το κυνηγούσα θα εκτυπωνα της αποδείξεις που έχω στην διάθεση μου και θα πήγαινα να το σπάσω το μαγαζάκι να χρεώσουν αλλά αυτό που πρέπει όχι ότι και όπως μας έρθει και τι πάει να πει σύμφωνα με την εγχώρια αγορά.... Τι είδους δικαιολογία είναι αυτή αν ήθελα εγχώρια τιμή θα το έπαιρνα απο εδώ εμπασι περιπτώση είναι υποχρεωμένος να το κοστολογήσει σύμφωνα με την πραγματική αξία και όχι με υποτιθέμενη αν για το χ ψ λόγω δεν μπορεί να βρει την αξία από κάποιο παραστατικό πάνω ή μέσα στην συσκευασία τότε πριν το κοστολογήσει ας ζητήσει αποδείξεις απο τον αποδέκτη του πακέτου αν πάλι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν τότε ας φτιάξουν μια κατάσταση Φιξ τιμολόγησης με βάση το είδος και τότε ναι να βαρεσουν στο κεφάλι άντε.. βοϊδια..
      Έχεις δίκιο Matis.
    • Διαφήμιση
    • @George Kaggelaris Η παραγγελία έφυγε απο το banggood στις 19/7/17 και παρέλαβα σήμερα, υπόψιν ότι έκανε σχεδόν δύο εβδομάδες να μου έρθει απο τα ΕΛΤΑ.

Sent from my MI 6 using Tapatalk
    • Καλημέρα στο forum.
      Eάν αγοράσω (μέσω ebay π.χ.) από Αμερική προϊόν που στην τελική τιμή εκτός από έξοδα αποστολής μου περιλαμβάνει και έξοδα τελωνείου (''custom services and international tracking provided''), όταν το παραλάβω παίζει να πληρώσω επιπλέον έξοδα τελωνείου;
      Ευχαριστώ.. :)
    • Ο/H ASXETOSSS έγραψε:

Καλημέρα στο forum.
      Eάν αγοράσω (μέσω ebay π.χ.) από Αμερική προϊόν που στην τελική τιμή εκτός από έξοδα αποστολής μου περιλαμβάνει και έξοδα τελωνείου (''custom services and international tracking provided''), όταν το παραλάβω παίζει να πληρώσω επιπλέον έξοδα τελωνείου;
      Ευχαριστώ.. :)
      Όχι μάλλον θα τα προπληρώσεις οπότε σε συμφέρει έτσι καλύτερα.
    • Θέλω να αγοράσω το Redmi 4X 4GB.
      Στο geekbuying έχει τις παρακάτω 2 επιλογές για Gold χρώμα.

Official Global ROM Xiaomi Redmi 4X 4GB 64GB Smartphone Gold
      Official Global ROM Xiaomi Redmi 4X 4GB 64GB Smartphone - Gold

Δεν βλέπω να υπάρχει η επιλογή Priority Line.
      Αν επιλέξω SF Express είμαι οκ από τελωνείο;
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Aurumnus έγραψε:

Στο geekbuying έχει τις παρακάτω 2 επιλογές για Gold χρώμα.
      Δεν έχουν όλα τα καταστήματα το Priority Line, το SF Express δεν τ ξέρω :/