ΤΕΛΩΝΕΙΟ: Πως να αντιμετωπίσετε το "ΤΕΡΑΣ"
- Οδηγός
-
-
OffTopicΚι αν σου κάτσει??Open-source is the future
-
Νομιζω μέσω Αγγλίας είναι, με εκτελωνισμο στην Αγγλία, από το gearbest
Priorty line eu express -
-
ειχε γραψει, ενας εδώ στο σαιτ, ότι οι κινεζικες εταιρειες, εκτελωνιζουν κοντεηνερ, που σαφως είναι πιο φθηνα, από τον εκτελωνισμο μιας μιας συσκευης στην Ελλαδα.
-
Καλησπέρα σας!
Τα φώτα και την εμπειρία σας, παρακαλώ. Η ακόλουθη κατάσταση από ΕΛΤΑ:
26/9/2017, 00:09:33 Κ.Α.Τ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ
και αντίστοιχα από ξένο ιστότοπο:
K.D.AERODROMIOU (SISTIMENA), ITEM HANDED OVER TO CUSTOMS AUTHORITY FOR FINAL DELIVERY 2017-09-26 09:33
συνεπάγεται απαραίτητα δασμούς, φόρους κλπ;; Ή αποτελεί τυπικό βήμα αποστολής - παράδοσης;
Από όσο έχω αναζητήσει δεν έχω βρει σχετική απάντηση στο thread γι αυτό και γράφω. Σας ευχαριστώ!
Υ. Γ. Παραγγελία από banggood. -
Να κοιτάς μόνο τα ΕΛΤΑ, αφού μπήκε Ελλάδα.
Όπως γράφει ς πάει τελωνείο.
Τις επόμενες μέρες, θα ξέρεις.
Εμένα έκανε 20 μέρες, νομίζω τώρα είναι πιο σύντομα.
Γράψε τι παραγγελία ήταν,, πχ express dhl κλπ, -
Ο/H sakis112 έγραψε:
Να κοιτάς μόνο τα ΕΛΤΑ, αφού μπήκε Ελλάδα.
Όπως γράφει ς πάει τελωνείο.
Τις επόμενες μέρες, θα ξέρεις.
Εμένα έκανε 20 μέρες, νομίζω τώρα είναι πιο σύντομα.
Γράψε τι παραγγελία ήταν,, πχ express dhl κλπ,
@sakis112 HK Direct - airparcel free είναι το shipping. Απλή αποστολή..
Οπότε αναμένω σε εξέλιξη το αν προκύψει φόρος ή περάσει αναίμακτα, σωστό; -
4 αποστολες η καθε μια με το πονο της
, η πρωτη φιλου απο banggood με SG που απο λαθος δεν εβαλε priority σε ενα drone αξιας 39 ευρω , πανω αποο μηνα στο τελωνειο , στη δευτερη δικο μου 4 mi band 2 απο gearbest με NL που λυπηθηκα να δωσω 25 ευρω
για eu express και τωρα ΟΤΑΝ βγει μαλλον παει για τουλαχιστον 40 , η τριτη ενας φακος usb gerabest με NL που κανονικα κανει 17 ευρω αλλα με κουπονι και μεταφορικα πληρωσα 12.15 τελικα και η τεταρτη μια τσαντα απο Gearbest παλι με NL που στο 17 track λεει "2017-08-22 13:04 The item has arrived in the country of destination¨ και στα Ελτα ακομα να φανει !!! και οσο ξερω οτι περιμενω καμμια 20αρια αποστολες τι αλλο θα δω δε ξερω !!!
POCO X3 PRO (8/128)
-
Παιδιά SOS! Παρήγγειλα απο Aliexpress κινητό κόστους 105 ευρώ, απλή αποστολή (το παρήγγειλα 12/8 και πατησε Ελλαδα 21/9) και ήρθε χαρτι να παω να πληρωσω 51 ευρω, δηλαδη 36 φπα και 15 εκτελωνιστικα! Τι γινεται, υπαρχει τροπος να τα γλιτωσω; Δεν ειναι και δικό μου εν τω μεταξυ, εξυπηρετηση εκανα και το παιδι δεν εχει να τα δωσει...
Αν δεν παρω το δεμα, θα γυρισει πισω στην Κινα? -
Κράτα αποδεικτικά πόσο το αγόρασες , πήγαινε στο ταχυδρομείο και ζήτα τους αναεκτελωνισμό και ανακαθωρισμό εξόδων διασάφησης από το τελωνείο. Το ποσό που πρέπει να πληρώσεις βάση νόμου είναι 40€ δηλαδή 15€ +25€φπα.
Πάντως @Psarontoufekas σε ψαροντουφεκίσανε :confused: -
@Psarontoufekas , δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα πλην από αυτό που είπε ο @makis1024 , επανέλεγχο του ποσού με βάση την απόδειξη αγοράς
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0