Διαφήμιση

Revolut και Ξεχάστε τo Capital Control

• Οδηγός
    • Video
    • Ο/H kodorevi8ulis έγραψε:

@divo ήρθε το τέλοςςςςς :))

ρεε παιδιά , μόνο την καταστροφή δε φέρατε

οι χρεώσεις ΥΠΗΡΧΑΝ (δε πρόσεξες το USD καν) εδώ και καιρό
      το νέο είναι το τελευταίο

ε αν έχεις 6000 στο λογαριασμό , τι να κάνουμε , ας σε χρεώσουν και κάτι :)))
      Δεν υπηρχαν χρεώσεις για topup ποτέ. Τωρα αν εσενα σε χρεωνουν αυτο ειναι αλλο καπελο! :P Εμενα παντως δε με χρέωσαν σε συναλλαγή μου την περασμένη εβδομαδα. Αυτος και ηταν ο λογος που την χρησιμοποιούσαμε. Αλλιως υπηρχαν και τα gredit της paypal που ήταν και χωρίς καθυστέρηση μιας εβδομάδας + :rolleyes:
      Επισης δεν υπηρχαν τα fees προμήθεια τράπεζας. Αλλος ένας λόγος που τα χρησιμοποιουσαμε.
      Όσο για τα 6000 (you exchange £5,000 into euros, this is FREE). Στα 5000 ειναι δωρεαν, αλλα δε νομίζω να μας απασχολεί. :D

Ο/H osalonikios έγραψε:

Το Paypal το αποφεύγω σαν το διάολο όσο μπορώ.
      Την Revolut την φορτίζω με έμβασμα σε Barclays που κοστίζει 1€. (Πιθανών άλλες τράπεζες να εχουν μεγαλύτερες ή χαμηλότερες χρεώσεις από την Πειραιώς που τα στέλνω εγώ).
      Από τι είδα και κατάλαβα με τον τρόπο που την χρησιμοποιώ δεν έχω την παραμικρή επιβάρισνση.
      Αν δεις πως υπάρχει κάτι άλλο φθηνότερο εννοείται πως τους αλλάζεις. Την δουλειά σου θέλεις να κάνεις. Δεν χωράνε συμπάθειες κι αντιπάθειες σε αυτά τα πράγματα.
      Κι εγω μια απο τα ιδια απο την Πειραιως με 1€. Οντως δεν εχει ακομα επιβαρυνση. Απο Νοεμβριο για παλαιους χρηστες.
      Μπαα δεν τρεφω ιδιαιτερες συμπαθειες σε τραπεζες... ^^

Ο/H Thracia έγραψε:

Ο/H osalonikios έγραψε:

Εντάξει δε λέει και τίποτα ιδιαίτερο.
      Σφίγγουν λιγο τα λουριά σε όσους χρησιμοποιούν την κάρτα για αναλήψεις από ΑΤΜ και τις φορτίσεις με πιστωτικές.
      Σε μένα δεν στειλανε email ακόμα. :)
      Για τους ψιλικάτζήδες σαν κι εμάς δεν τρέχει κάστανο.
      Αυτό ακριβος. Επηρεαζει πιο πολύ τις Αμερικανικες τράπεζες και χρήστες και αυτους που μεταφερουν μεγαλα ποσα.
      Εμενα μου ηρθε σαν ενημερωση στην εφαρμογή.
      Δε νομιζω!
      Μας επηρέαζει ολους και να εξηγήσω γιατί. Θα αναφερθω σε μενα μια και δε ξερω μηπως κανω κατι λαθος.
      οι αγορες μου γίνονται στα κινεζομαγαζα μεσω paypal σε δολαρια. Η μετατροπη Ευρο σε δολαρια (αpο την revolut) πλεον θα εχει προμηθεια. Αρα τα fee που λεει πλεον τα κραταει.
      Το top-up που κανω απο (Πειραιως σε revolut- φορτηση της καρτας με ευρω) ειναι από debit (χρεωστικη). μεχρι στιγμης αυτο γινοταν χωρις να κραταει κατι σαν ποσοστο. Τωρα μιλαει για ενα 3%
      Πως καταλαβαίνω εγώ όλα αυτα? Οτι πλέον ότι αγοράζω θα ειναι ακριβοτερο κατα 4%.
      Κανω κατι λαθος? Δεν εχω καταλαβει κατι σωστα?
    • Μπορεις να κάνεις την φόρτιση με έμβασμα. Γλυτώνεις την προμήθεια έτσι.
      Δευτερον δεν καταλαβαίνω αυτον τον έρωτα με το paypal. Το συνήθησες το καταλαβάινω αλλά εκ πείρας αν κάτι στραβώσει στην παραγγελία χλωμό να πάρεις πίσω χρήματα. Πάιρνεις μια ευγενέστατη απάντηση πως δεν επαρκουν τα στοιχεία για claim και κτόπιν αναρωτιέσαι γιατι χρυσοπληρώνεις τις υπηρεσίες τους.
      Εγώ σαν Θόδωρας ψωνίζω από Aliexpress κι αν κάτι στραβώσει παίρνω τα χρηματα μου πίσω 100%.
      Αυτό στο λέω υπεύθυνα γιατι σε 3 παραγγελίες που είχαμε θέμα αποζημιώθηκα πλήρως. Αν είχα να κάνω με paypal πολυ αμφιβάλω ότι θα έπαιρνα και τις 3 φορες χρήματα.

Even dead i will fight.
    • Στις 300+ αγορες μεσω Paypal χρειαστηκε να μεσολαβησει 5-6 φορες. Παντα τα πηρα πισω τα €. Εγω λοιπον εχω εμπιστοσυνη μεχρι να μου αποδειξει το αντιθετο.
      Οσο για την φορτιση θα συμφωνησω με τον Θοδωρη, Εμβασμα.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H divo έγραψε:

Δεν υπηρχαν χρεώσεις για topup ποτέ. Τωρα αν εσενα σε χρεωνουν αυτο ειναι αλλο καπελο! :P Εμενα παντως δε με χρέωσαν σε συναλλαγή μου την περασμένη εβδομαδα. Αυτος και ηταν ο λογος που την χρησιμοποιούσαμε. Αλλιως υπηρχαν και τα gredit της paypal που ήταν και χωρίς καθυστέρηση μιας εβδομάδας + :rolleyes: Επισης δεν υπηρχαν τα fees προμήθεια τράπεζας. Αλλος ένας λόγος που τα χρησιμοποιουσαμε.
      <div title="Όσο για τα 6000 (you exchange ">Όσο για τα 6000 (you exchange 5,913.1€ () into euros, this is FREE). Στα 5000 ειναι δωρεαν, αλλα δε νομίζω να μας απασχολεί. :D

Δε νομιζω!Μας επηρέαζει ολους και να εξηγήσω γιατί. Θα αναφερθω σε μενα μια και δε ξερω μηπως κανω κατι λαθος.
      οι αγορες μου γίνονται στα κινεζομαγαζα μεσω paypal σε δολαρια. Η μετατροπη Ευρο σε δολαρια (αpο την revolut) πλεον θα εχει προμηθεια. Αρα τα fee που λεει πλεον τα κραταει.
      Το top-up που κανω απο (Πειραιως σε revolut- φορτηση της καρτας με ευρω) ειναι από debit (χρεωστικη). μεχρι στιγμης αυτο γινοταν χωρις να κραταει κατι σαν ποσοστο. Τωρα μιλαει για ενα 3%
      Πως καταλαβαίνω εγώ όλα αυτα? Οτι πλέον ότι αγοράζω θα ειναι ακριβοτερο κατα 4%.

λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε κάτι
      1)αυτές οι χρεώσεις υπήρχαν , αν δε το πρόσεξες δε ξέρω, ΥΠΗΡΧΑΝ
      2)πως ακριβώς θα το διαπίστωνες ; με έμβασμα δε έβαζες λεφτά ; (πριν την τελευταία χαλάρωση)
      3) ας πούμε ότι έκανες topup Με κάρτα, έκανες με πιστωτική ή χρεωστική ; (ελληνική ή ξένη κάρτα ;)

το λέει ξεκάθαρα πιστεύω
      βάζεις λεφτά σε δολλάρια ή σε ευρώ εσύ ; δεν μας ενδιαφέρει τι σε χρεώνει ο πωλητής , εσύ βάζεις ευρώ ή δολλάρια ; απλό είναι

1% per top-up with a credit card <--- δεν χρησιμοποιείς πιστωτική
      3% per USD top-up with a debit card <--- δεν βάζεις δολάρια
      4% (1% + 3%) per USD top-up with a credit card <- δεν βάζεις δολάρια & [b]δεν χρησιμοποιείς πιστωτική

από 9 νοέμβρη θα ισχύει το Cross-currency transactions, τα άλλα ξαναλέω ίσχυαν

@osalonikios με ποια λογική είναι θετικό το "αποφεύγουμε το Paypal" ; το ότι έχεις μια παραπάνω προστασία στις αγορές σου; (δεν μιλάμε για ali που εξ αρχής δεν έχει paypal , μιλάμε για αγορές που οι επιλογές είναι η καρτα απευθείας ή paypal)
    • Σίγουρα όλα θέμα εμπειριών είναι.
      Μια φορά πχ που είχα αγοράσει GPU κι ο πωλητής από το ebay μου είχε στείλει ένα μπλοκ ζωγραφικής, μια κορνίζα κι ένα ανεμιστηράκι 12cm αποζημιώθηκα.
      Μια άλλη φορά που παρήγγειλα κινητό για έναν πελάτη και μου έστειλαν άλλο μοντελο φθηνότερο δεν αποζημιώθηκα κι αναγκάστηκα και το ξαναπαρήγγειλα με δικα μου λεφτά πλέον για να μην εκτεθώ. Δεν μπορούσα να αποδείξω πως ήτανα υτο το τηλε΄φωνο μεάσ τη συσκευασία βλέπεις. Για την ιστορία και μονο από το vickmall την πάτησα.
      Και πριν από 1 μήνα παρηγγειλα 14pl panels και ήρθε το 1 με σπασμένο αυτι. Ο πωλητής τραλαλά από εμάς ελέγχθηκε κι έφυγε (μέσα στην συσκευασία δεν υπήρχε κομμάτι αρά τίποτα δεν ελέγχθηκε) και το paypal τραλαλά δεν υπάρχουν επαρκης αποδείξεις πως η φθορά προήλθε κατα την μεταφορά ή εστάλει έτσι από τον πωλητη.

Even dead i will fight.
    • TIP προς όλα τα μέλη της κοινότητας:

Εδώ και δύο εβδομάδες μπορείτε να κάνετε top up άμεσα και δωρεάν χωρίς δηλαδή καν να χρεωθειτε το 1 ευρω και να περιμένετε τις 3 εργάσιμες.... με την χρεωστική σας κάρτα!!!

Να μην βγει παραεξω και μας το κόψουν οι τράπεζες :) :)
    • OffTopic
      Επειδη ξεφυγαμε θα πω μονο αυτο. Βιντεο κατα την παραλαβη και ανοιγμα του δεματος να δεις αν μετα κανει τραλαλα
    • Διαφήμιση
    • Ο/H osalonikios έγραψε:

Σίγουρα όλα θέμα εμπειριών είναι.
      Μια φορά πχ που είχα αγοράσει GPU κι ο πωλητής από το ebay μου είχε στείλει ένα μπλοκ ζωγραφικής, μια κορνίζα κι ένα ανεμιστηράκι 12cm αποζημιώθηκα.
      Μια άλλη φορά που παρήγγειλα κινητό για έναν πελάτη και μου έστειλαν άλλο μοντελο φθηνότερο δεν αποζημιώθηκα κι αναγκάστηκα και το ξαναπαρήγγειλα με δικα μου λεφτά πλέον για να μην εκτεθώ. Δεν μπορούσα να αποδείξω πως ήτανα υτο το τηλε΄φωνο μεάσ τη συσκευασία βλέπεις. Για την ιστορία και μονο από το vickmall την πάτησα.
      Και πριν από 1 μήνα παρηγγειλα 14pl panels και ήρθε το 1 με σπασμένο αυτι. Ο πωλητής τραλαλά από εμάς ελέγχθηκε κι έφυγε (μέσα στην συσκευασία δεν υπήρχε κομμάτι αρά τίποτα δεν ελέγχθηκε) και το paypal τραλαλά δεν υπάρχουν επαρκης αποδείξεις πως η φθορά προήλθε κατα την μεταφορά ή εστάλει έτσι από τον πωλητη.
      προφανώς , αλλά σκέψου εσύ να πλήρωνες απευθείας με την κάρτα σου (κι αν το εμπιστευεσαι) , δεν υπήρχε περίπτωση να αποζημιωθείς ποτέ

Ο/H mirotis έγραψε:

TIP προς όλα τα μέλη της κοινότητας:

Εδώ και δύο εβδομάδες μπορείτε να κάνετε top up άμεσα και δωρεάν χωρίς δηλαδή καν να χρεωθειυε το 1 ευρω και να περιμένετε τις 3 εργάσιμες με την χρεωστική σας κάρτα!!!

προσοχή όμως γιατί υπάρχουν μπερδέματα με τις τράπεζες και τραβούσαν 2πλα τα ποσά :)))

προφανώς , αλλά σκέψου εσύ να πλήρωνες απευθείας με την κάρτα σου (κι αν το εμπιστευεσαι) , δεν υπήρχε περίπτωση να αποζημιωθείς ποτέ
      Ειπα παραπάνω πως επειδη αποφεύγω πλέον το paypal προτιμώ το aliexpress.
      Εκεί έχεις ασφάλεια σαν του paypal ας πουμε αλλα δεν ειναι Ποντιοι Πιλάτοι.

Even dead i will fight.
    • Λοιπόν αυτο που καταλαβαίνω Εγώ και διορθώστε με αν κάνω λάθος
      1 Έχουμε δικαίωμα να πάρουμε απο ατμ 650€ το μήνα.Βασική προϋπόθεση να τα έχουμε μέσα αυτά τα λεφτά :whistling: Πανω απο αυτο το ποσό χρεωνομασται 2% Επί του επιπλέων ποσού :thumbup:
      2 Μπορείς να την χρησιμοποίησης σαν χρεωστική απεριόριστα χωρίς χρέωση.
      3 Η τρίτη παράγραφος δεν μας αφορά είναι για Αμερικανάκια :twisted:
      4 Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εως 6000€ το μήνα ατελώς για ότι χρήση θέλουμε ( ενδω και διατραπεζικες συναλλαγές).Πανω απο αυτό το ποσό έχει 0.5% χρέωση :whistling:
      5 Η μετατροπή του € σε $ στις αγορές που κάνουμε από Κίνα χρεωνοταν και θα χρεώνεται βάσει ισοτιμίας της Revolut που ήταν απο τις καλύτερες.
      To exchange που γράφει στην 4 παράγραφο αφορά μετατροπή συναλλάγματος του τύπου ότι εγώ παω στην Αγγλία και απο το ΑΤΜ της Αγγλικής Τράπεζας βγάζω Λίρες Ενώ ο λογαριασμός μου είναι σε ευρό.Και πάλι καλύτερα απο το να χρησιμοποιήσουμε την κάρτα της τράπεζας μας. :thumbsup:
      You may think you can fly - but you better not try
    • Διαφήμιση

Ο/H divo έγραψε:

Δεν υπηρχαν χρεώσεις για topup ποτέ. Τωρα αν εσενα σε χρεωνουν αυτο ειναι αλλο καπελο! :P Εμενα παντως δε με χρέωσαν σε συναλλαγή μου την περασμένη εβδομαδα. Αυτος και ηταν ο λογος που την χρησιμοποιούσαμε. Αλλιως υπηρχαν και τα gredit της paypal που ήταν και χωρίς καθυστέρηση μιας εβδομάδας + :rolleyes: Επισης δεν υπηρχαν τα fees προμήθεια τράπεζας. Αλλος ένας λόγος που τα χρησιμοποιουσαμε.
      <div title="Όσο για τα 6000 (you exchange ">Όσο για τα 6000 (you exchange 5,913.1€ () into euros, this is FREE). Στα 5000 ειναι δωρεαν, αλλα δε νομίζω να μας απασχολεί. :D

Δε νομιζω!Μας επηρέαζει ολους και να εξηγήσω γιατί. Θα αναφερθω σε μενα μια και δε ξερω μηπως κανω κατι λαθος.
      λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε κάτι
      1)αυτές οι χρεώσεις υπήρχαν , αν δε το πρόσεξες δε ξέρω, ΥΠΗΡΧΑΝ δες τις φοτο apo revolut, απο κατω
      2)πως ακριβώς θα το διαπίστωνες ; με έμβασμα δε έβαζες λεφτά ; (πριν την τελευταία χαλάρωση) Απο τον Φεβρουαριο που τη χρησιμοποιω στελνω εμβασματα. αλλα σχεδον παντα αρχη του μηνα! για να μπορω!
      3) ας πούμε ότι έκανες topup Με κάρτα, έκανες με πιστωτική ή χρεωστική ; (ελληνική ή ξένη κάρτα ;)

το λέει ξεκάθαρα πιστεύω
      βάζεις λεφτά σε δολλάρια ή σε ευρώ εσύ ; δεν μας ενδιαφέρει τι σε χρεώνει ο πωλητής , εσύ βάζεις ευρώ ή δολλάρια ; απλό είναι Οταν εγω βαλω ευρω η revolut πληρωνει σε δολαρια βασει ισοτημιας. Πριν για αυτη την μετατροπη δε σου κραταγε κατι fee. Τωρα θα κραταει 3%. Εγω αυτο καταλαβαινω. Κανω λαθος?

1% per top-up with a credit card <--- δεν χρησιμοποιείς πιστωτική Δεν χρησιμιποιω ειναι debit χρεωστικη
      3% per USD top-up with a debit card <--- δεν βάζεις δολάρια Ποτε δεν εβαζα. Αν στειλεις δολαρια κανει την μετατροπη (ευρο-δολαριο) η τραπεζα μου και κραταει προμηθεια -fee. Πριν εστελνα ευρο, εκανε τη μετατροπη η revolut ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ. Τωρα θα το κανει με προμηθεια. Αυτο λεει!
      4% (1% + 3%) per USD top-up with a credit card <- δεν βάζεις δολάρια & [b]δεν χρησιμοποιείς πιστωτική δε με ενδιαφερει δε χρησιμοποιω.

από 9 νοέμβρη θα ισχύει το Cross-currency transactions, τα άλλα ξαναλέω ίσχυαν

@osalonikios με ποια λογική είναι θετικό το "αποφεύγουμε το Paypal" ; το ότι έχεις μια παραπάνω προστασία στις αγορές σου; (δεν μιλάμε για ali που εξ αρχής δεν έχει paypal , μιλάμε για αγορές που οι επιλογές είναι η καρτα απευθείας ή paypal)

αυτη ειναι φοτο απο top up. ΧΩΡΙΣ FEE. φωρτοση καρτας

αυτη ειναι αγορα. Εδω πλεον θα εχει fee X3%

Ο/H mirotis έγραψε:

TIP προς όλα τα μέλη της κοινότητας:

Εδώ και δύο εβδομάδες μπορείτε να κάνετε top up άμεσα και δωρεάν χωρίς δηλαδή καν να χρεωθειτε το 1 ευρω και να περιμένετε τις 3 εργάσιμες.... με την χρεωστική σας κάρτα!!!

Επισης μπορειτε να κανετε και αγορες εξωτερικό απευθείας απο την καρτα σας μέσο paypal χωρις τη revolut.

και ενα τελευταιο.
      Χρεωση-fee τραπεζας, δεν ειναι η ισοτιμια του νομισματος, αλλα τα fee- προμηθεια που κραταει η καθε τραπεζα για την αγορα συναλαγματος. Μεχρι σημερα (οπως φενεται και στις φοτο) η revolut δεν χρεωνε τον πελατη -εμενα για την αγορα αυτη. Παντα και σε ολες τις τραπεζες η αγορα και η πωληση νομισματος εχουν διαφορετικη τιμη. το χρημα (πρωην τραπεζογραμματιο) ειναι χρηματιστηριακο προϊόν