Διαφήμιση

Γενική Συζήτηση για το Redmi Note 3 Pro

• RedMi Note 3 Pro
    • Παιδιά ρωτάω και εδώ γιατί το άλλο post μάλλον δεν το παρακολουθεί κανείς. Χρησιμοποιεί κάποιος το greek Caller ID με την 7.2.2 ελληνική; Εγώ έχω θέματα, ενώ με την global stable δούλευε.

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • @jazzu4ia Οσες φορές δεν έκανα ασφαλή κατάργηση εμφανίστηκε το shell.
      You may think you can fly - but you better not try
    • Διαφήμιση
    • @jazzu4ia Είχα κι εγώ το θέμα με το shell, έβαλα 7.2.2 stable Ελληνική χωρίς SuperSu εγκατεστημένο(θα ζήσω και χωρίς αυτό) και δεν ξαναείδα shell 1 μήνα τώρα είτε το συνδέω στο pc είτε όχι.
      ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς

ἄνδρες γὰρ πόλεις, καὶ οὐ τείχη οὐδὲ νῆες ἀνδρῶν

Η Μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα

~~~ ἒσσεται ἦμαρ ~~~
    • καλη χρυση η Ελληνικη rom, αλλα βλεπω οτι δεν παιρνει τις αναβαθμισεις που παιρνει η Global. Δεν ξερω αν ειναι κατι παροδικο ή συνηθες. Ποια ειναι η γνωμη σας;

για να πω την αληθεια, θα ειχα περασει ηδη στη Global, απλα η Ελληνικη δουλευει απροβληματιστα.
    • Για όσους έχετε θέμα που δεν φορτίζει γρήγορα το κινητό σας από τον υπολογιστή

Η θύρα USB (2.0) του υπολογιστή έχει voltage output 5V και load 500mA (0.5A). Αν η συσκευή κατά την φόρτιση δεν τρέχει καμία εφαρμογή, ούτε έχετε ανοιχτά WiFi/Mobile data κτλ, θα φορτίζει αλλά σε πολύ αργό ρυθμό, περίπου 4-5 ώρες για μια πλήρης φόρτιση. Τώρα αν έχετε ανοιχτές εφαρμογές που τραβάνε μπαταρία θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο για να φορτίσει.
      Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η μπαταρία δεν φορτίζει αλλά συνεχίζει να πέφτει ενώ το έχετε σε USB charging? Η απάντηση είναι απλή. Αν παίζετε παιχνίδια την ώρα της φόρτισης, ανοιχτά mobile data (4G), Bluetooth κτλ, το discharge είναι πολύ μεγαλύτερο του charging rate με αποτέλεσμα να αποφορτίζει.
      Πιο απλά, ταϊζεις 500, ξοδεύεις 900, είσαι στα -400 άρα αποφορτίζεται.

Ο ενιαίος συριακός δίαυλος aka USB, χρησιμοποιείται για μεταφορά δεδομένων και για τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος σε περιφερειακές συσκευές όπως mouse, keyboard, webcam κτλ.
      Είναι στην ουσία ένα τμηματικό πρότυπο διαύλου για την διασύνδεση συσκευών που επιτρέπει όλες τις περιφερειακές μονάδες να συνδέονται με τον υπολογιστή χρησιμοποιώντας μια ενιαία τυποποιημένη υποδοχή διεπαφών που προσφέρει βελτίωση στις έτοιμες προς χρήση ικανότητες των συσκευών (Plug-in & Play) για σύνδεση ή αποσύνδεσή τους με το σύστημα χωρίς να χρειάζεται επανεκκίνηση.

Ένα ακόμα παράδειγμα θα σας δώσω με τα ηχεία του υπολογιστή. Έχουν πέσει στα χέρια σας ηχεία που απλά παίρνουν ρεύμα μέσω USB, χωρίς εξωτερική μπρίζα και ακούγονται σχετικά δυνατά, όχι όμως αρκετά. Αυτό γίνεται γιατί όσο μεγαλύτερο ηχείο βάζεις, τόσο περισσότερο ρεύμα και τάση απαιτεί. Με 5V 500mA μπορεί να παίξει ηχείο των 2Watt για παράδειγμα, όχι των 10, για αυτό σε μεγαλύτερα ηχεία υπάρχει τροφοδοσία από την μπρίζα. Αυτό γίνεται και με την φόρτιση μπαταριών μέσω USB.
      5.5inches οθόνη, γουρούνι μπαταρία, μεγαλύτερη απαίτηση ρεύματος σαν συσκευή.

Long story short, η θύρα USB δεν είναι η δουλειά της να ΦΟΡΤΙΖΕΙ συσκευές, άσχετα αν παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Thracia έγραψε:

@jazzu4ia Οσες φορές δεν έκανα ασφαλή κατάργηση εμφανίστηκε το shell.

...άρα, μου λές, ότι κλείνεις πάντα το adb.exe από τον task manager...
      ...σε μένα όμως δεν τρέχει το adb.exe...

Ο/H Souits έγραψε:

@jazzu4ia Είχα κι εγώ το θέμα με το shell, έβαλα 7.2.2 stable Ελληνική χωρίς SuperSu εγκατεστημένο(θα ζήσω και χωρίς αυτό) και δεν ξαναείδα shell 1 μήνα τώρα είτε το συνδέω στο pc είτε όχι.
      ...το χρειάζομαι το ρουτάρισμα όμως γιά το adaway κλπ.
      ...δεν θέλω να συμβιβαστώ...θέλω να κάνω το δικό μου σετάρισμα !
    • Παιδιά επειδή διαβάζω συνέχεια για τα USB κλπ περί φόρτισης. Αυτό που παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη φόρτιση από USB είναι το καλώδιο. Και ναι το καλώδιο που έρχεται μαζί με το κινητό είναι λίγο μουφα. Τα κινέζικα καλώδια που αγοράζουμε από eBay/aliexpres είναι πολύ μουφα. Εγώ στη δουλειά μου που φορτιζω από USB φορτίζει μία χαρά το κινητο, αρκετά γρήγορα για USB και ασχολούμαι κατά τη διάρκεια της ημέρας με το κινητό. Οπότε αγοραστε ποιοτικά καλώδια USB και θα δείτε θεματικές διάφορες χωρίς πλάκα.

Sent from my Redmi Note 3 Pro
    • @lallasgr έχεις απόλυτο δίκιο. Εγώ εξακολουθώ και χρησιμοποιώ τον φορτιστή του LG G2

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Ο/H lallasgr έγραψε:

Παιδιά επειδή διαβάζω συνέχεια για τα USB κλπ περί φόρτισης. Αυτό που παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη φόρτιση από USB είναι το καλώδιο. Και ναι το καλώδιο που έρχεται μαζί με το κινητό είναι λίγο μουφα. Τα κινέζικα καλώδια που αγοράζουμε από eBay/aliexpres είναι πολύ μουφα. Εγώ στη δουλειά μου που φορτιζω από USB φορτίζει μία χαρά το κινητο, αρκετά γρήγορα για USB και ασχολούμαι κατά τη διάρκεια της ημέρας με το κινητό. Οπότε αγοραστε ποιοτικά καλώδια USB και θα δείτε θεματικές διάφορες χωρίς πλάκα.

Sent from my Redmi Note 3 Pro
      Σίγουρα παίζει ρόλο το καλώδιο εως ένα σημείο πχ αν έχει σωστή αγωγιμότητα, χρυσές διεπαφές κτλ αλλά δεν είναι προϊόν που θα σου προκαλέσει θεαματικές διαφορές όπως λες και στο λέω εκ πείρας όχι σαν οικιακός χρήστης αλλά σε επαγγελματικό επίπεδο απαιτήσεων και χρήσης USB ports.
      Ναι αξίζει να έχουμε ένα "σωστό" και καλό καλώδιο και ειδικά στο κομμάτι της τεχνολογίας (και όχι μόνο), το 1 ευρώ διαφορά στις τιμές παίζει ρόλο στην ποιότητα, αλλά δεν κάνει και την μεγάλη διαφορά.
      Πίστεψε με, έχω μια τσάντα σχολική γεμάτη καλώδια USB to MicroUsb/MiniUsb, όλα δοκιμασμένα για real time acquisition data από Arduino microcontroller για την πτυχιακή μου και κανένα ποτέ δεν είχε διαφορά από το άλλο. Ίδια τάση/ένταση έχουν όλα και έχω καλώδια που τα πήρα από 10 cents έως ένα ακριβό (7 ευρω αν θυμαμαι καλά) με χρυσές διεπαφές κτλ.
      Καμία απολύτως διαφορά αλλά και πάλι προτείνω μια αγορά ενός ποιοτικού καλωδίου για καθημερινή χρήση.
      Αν δεις 2-3 ποστς πιο πάνω έχω γράψει αναλυτικά για τις θύρες USB και το τι παίζει με την φόρτιση.
    • Διαφήμιση
    • Από προσωπική εμπειρία σε ένα lg g2 παίζει ρόλο το καλώδιο.
      Μέ τον δικό του φορτιστή και το δικό του καλώδιο φόρτιζε με 1300ma όπου κάποια στιγμή χάλασε από την πολύ χρήση.
      Έτσι έβαλα ένα καλώδιο από ενα thl t6 pro που είχα.. Η διαφορά ήταν τεράστια.. Φόρτιζε στον διπλάσιο χρονο το κινητό.
      Αν δεν κάνω λάθος είχα μετρήσει γύρω στα 600ma .
      Όσον αναφορα τις θύρες usb 2.0 δεν παίζει ρόλο το καλωδιο γτ όσο "κακο" και να ναι τα 500 ma είναι πολύ λίγα..