Διαφήμιση

Νέος στη Xiaomi; Διάβασε εδώ πριν ρωτήσεις.

• Οδηγός
    • Xiaomi
    • Καλησπέρα σου,

Μόλις βρω λίγο χρόνο θα το κάνω.
      Αν πας λίγο πιο πίσω στο συγκεκριμένο θέμα θα δεις κάποια screenshot που έχω ανεβάσει με την rom που είχε.
    • Πρόβλημα με notifications και auto correct

Καλησπέρα παιδιά! Καινούριος κι εγώ στον κοσμο της χιαομι!

1) ήθελα να ρωτησω για κάτι που προσεξα όσον αφορά τα notifications. Ξεπέρασα το πρόβλημα του ότι δεν εμφανιζοντουσαν πουθενά, όταν όμως επιλέγω ένα notification αντί να μου ανοίξει το παραθυρο με την εφαρμογή, απλά Δεν κάνει τίποτα. Π.χ. όταν πάω να δω ένα μήνυμα από το messenger του φβ, αντί να μ ανοίξει τη συνομιλία πατώντας στο preview που μου εμφάνισε, δεν κάνει τίποτα.

2) Επιπλέον ήθελα να ρωτησω για τo auto correct. Όταν είμαι σε αγγλικά, πάνω πο το πληκτρολόγιο, εμφανίζει λέξεις σε greeklish και όχι αγγλικές λέξεις. Δεν συμπληρώνει ποτέ σωστά τις λεξεις ούτε κ διορθώνει. Να σημείωση πως δεύτερη μέρα τι έχω κ δεν εχω γράψει με greeklish για να έχει απομνημόνευσει Ίσως έχει πάρει φράσεις από το google search μεσω του google account?. Γνωρίζετε τι μπορεί να φταίει? Έχω την international rom. Ευχαριστώ! :)
    • Προβλημα με multitasking

Καλημερα παιδια,

εχω ενα xiaomi redmi note 3 16gb 2gbram MTK και εχω ενα προβλημα με καποια παιχνιδια και εφαρμογες.
      Οταν κανω καποιο παιχνιδι minimize για να μπω λιγο στο facebook η στον browser και μετα παω πισω στο παιχνιδι
      αυτο κανει restart αντι να συνεχισει. Δε νομιζω να ειναι θεμα RAM γιατι το εχω τεσταρει και σε ενα παλιο ταμπλετ
      που εχει μονο 1 γιγα ραμ και με το ιδιο παιχνιδι δεν ειχε τετοιο προβλημα

Εχω αυτην την εκδοση με αυτην την ρομ στην φωτο απο κατω

Καποιοι μου ειπαν οτι ειναι θεμα της ROM και οτι πρεπει να βαλω την official.

Ειμαι νεος στον κοσμο της xiaomi οποτε δεν εχω ιδεα τι πρεπει να κανω. Απλα το ολο θεμα μου εχει σπασει τα νευρα
      και δεν το περιμενω απο ενα τετοιο τηλεφωνο με αυτα τα χαρακτηρηστικα.

Επισης ενα αλλο θεμα που μολις ειχα ειναι οτι στα ξαφνικα διακοπηκε η συνδεση μου στο DATA και
      παρολο που ηταν ανοιχτο το data δεν ειχα καθολου ιντερνετ και για παραδειγμα η εφαρμογη της
      cosmote - whats up application μου ελεγε οτι το data ειναι κλειστο, και μου εβγαζε επιλογη να το ανοιξω,
      εγω το πατουσα και παλι δεν γινοταν τιποτα (το data ηταν ανοιχτο ομως). Φτιαχτηκε μονο μετα απο περιπου
      5 ρεσταρτ στο τηλεφωνο.

Αν μπορει καποιος να με βοηθησει, ευχαριστω προκαταβολικα.

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην NasDriver: Επεξεργασία εικόνας ().

• Διαφήμιση
    • @Neku, και πολύ σωστά σου είπαν για την ρομ. Η συσκευή σου δεν έχει κανένα πρόβλημα, το λειτουργικό της όμως αυτήν την στιγμή είναι πειραγμένο από το κατάστημα που το αγόρασες προκειμένου να προσθέσουν όλα όσα δεν έχουν οι official roms.
      Ξεκίνα από το πρώτο ποστ να ενημερωθείς για κάποιες βασικές διαδικασίες και λειτουργίες.
      Ότι χρειαστείς εδώ ήμαστε :)
      Το πρόβλημα με τα δεδομένα ήταν της Cosmote και όχι της συσκευής σου. 03.08.2016 Πρόβλημα με χρήση δεδομένων Cosmote

Ο/H iason33 έγραψε:

Έχω την international rom. Ευχαριστώ!
      Αν θες ανέβασε μία φώτο αυτά που δείχνει στο "Σχετικά με το τηλέφωνο" και ξεκίνα από το πρώτο ποστ να ενημερωθείς για κάποιες βασικές διαδικασίες και λειτουργίες

Καλώς ήρθατε στην παρέα μας :thumbsup:
    • [Ερώτηση] Redmi Note 3 Pro - Miui global 7.4 stable 7.4.18.0

Καλημέρα! Προχθες μου ήρθε το Xiaomi Redmi Note 3 Pro 32gb με Miui Global 7.4 | Stable 7.4.18.0. Μέχρις στιγμής δεν έχω δει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, διάβασα όμως ότι λόγω του ότι έχει αυτή τη ρομ θα παρουσιάσει σίγουρα πρόβλημα στο μέλλον και ανησύχησα κάπως. Γενικά δεν το έχω τόσο εύκολα με τα flash-αρισματα κλπ (δεν έχω κάνει ποτέ). Πρέπει οπωσδήποτε να εγκαταστήσω κάποια άλλη ρομ? Αν ναι, μπορείτε να μου πείτε ποια προτεινετε και για ποιο λόγο αυτή ή ρομ είναι επιφοβη? Το έχω αγοράσει από gearbest και μου είχαν πει αν θυμάμαι καλά ότι ή multilanguage rom είναι official και παίρνει ΟΤΑ updates. Αν μπορείτε διαφωτιστε με λίγο γιατί έχω χαθεί με όλες αυτές τις πληροφορίες αυτές τις 2 μέρες. :( Ευχαριστώ! :)
    • @iason33, μεταφέρθηκε και αυτό το ποστ που έκανες εδώ :)

Η ρομ που έχεις είναι επίφοβη γιατί έχει πειραχτεί από το κατάστημα που το αγόρασες προκειμένου να προσθέσουν όλα αυτά που έχει μέσα τώρα και να διαγράψουν αυτά που είχε από το εργοστάσιο.
      Ο τρόπος που το κάνουν είναι άγνωστος, πόσο μάλλον όταν ο bootloader της συσκευής είναι κλειδωμένος και κανονικά δεν θα έπρεπε να μπορούν να αλλάξουν τίποτα...

Αν θέλεις να αφήσεις την συσκευή όπως ήρθε είναι φυσικά δικαίωμά σου, εμείς προτάσεις κάνουμε προκειμένουν να μπορείς να χρησιμοποιήσεις την συσκευή σου χωρίς προβλήματα.

Ότι άλλο θέλεις ρωτάς εδώ :)
    • @NasDriver σορρυ για το ποστ σε λάθος σημειο! Εάν το 99% των συσκευών με παρόμοια ρομ έχουν πρόβλημα τότε δεν νομίζω να αποτελέσω εξαιρεση... είναι καλυτερα να βάλω την official rom δηλαφη έτσι? Τι προβλήματα έχετε δει να παρουσιάζει? Απλώς φοβάμαι μη τα κάνω μαντάρα αν πάω να αλλάξω κάτι.. αν αξίζει όμως, να το κοιτάξω κ να προσπαθήσω... προς το παρόν πάντως δεν έχω προσέξει κάτι τραγικό στη λειτουργία του πέρα από αυτό που είχα αναφέρει με τα notifications.
      Images
      • Screenshot_2016-08-04-08-48-13_com.android.settings.png

169,58 kB, 1.080×1.920, viewed 73 times
    • Διαφήμιση
    • Το χειρότερο που έχουμε δει με όλες τις unofficial roms είναι ξαφνικά να σβήνουν οι συσκευές και να μην ξανά ανοίγουν, διορθώθηκαν με τους οδηγούς εγκατάστασης official hardbrick/unbrick μετά από πολύ κόπο και φυσικά άγχος από τους ιδιοκτήτες τους.

Το αστείο τις υπόθεσης είναι ότι όταν "χαλάνε" οι συσκευές τα καταστήματα ως λύση δίνουν την εγκατάσταση μίας official fastboot rom, αυτό που λέμε δηλαδή να κάνετε από τώρα :D

Αν τα ελληνικά μενού δεν σου είναι απαραίτητα μπορείς να πας σε μία official global (stable/developer) που έχει έτοιμο και το google play store, έχει ελληνικό πληκτρολόγιο και OTA updates.

Αν θες να έχεις και ελληνικά μενού, τότε ή βάζεις την ελληνική που είναι πλήρως μεταφρασμένη ή βάζεις την official global developer που έχει κάποια ελληνικά σε ποσοστό 15%-20%.
    • @NasDriver ok κατάλαβα... με την ελληνική ρομ θα κάνει κανονικά τα updates από την Xiaomi? Αν τα καταφέρω τότε θα αλλάξω σε official Global... απλά φοβάμαι λίγο μη το ξετιναξω μόνος μου :/ με την αλλαγή της ρομ θα δω κάποια άλλη αλλαγή πέρα από το ότι δεν θα έχει ελληνικά μενού? Οι εφαρμογές και οι ρυυμισεις που έχω φαντάζομαι σβήνονται έτσι? Σαν φορμάτ ένα πράγμα? Και υποστηρίζει κανονικά όλες τις εφαρμογές της google? Ευχαριστώ και πάλι!
    • Μην αγχώνεσαι για τίποτα.. Υπάρχουν οδηγοί ακόμη και για την προσγείωση μετά το ξετίναγμα...
      Οι Ελληνικές έχουν updates αλλά τα κάνεις χειροκίνητα.

• Η ελληνική δεν έχει OTA updates, κατεβάζεις την ρομ στον υπολογιστή, την αντιγράφεις στην συσκευή και κάνεις αναβάθμιση χειροκίνητα.
      Διαφορά πιστεύω θα δεις όποια official και να βάλεις ή ελληνική, άσχετα από τις γλώσσες. Από απλά πραγματάκια μέχρι πιο μεγάλα.

Λεπτομέρειες δεν μπορώ να σου πω, για να δεις την διαφορά πρέπει αν βάλεις δύο συσκευές ίδιες, μία με unofficial και μία με official και να τις συγκρίνεις για να το καταλάβεις 100%.

Σωστά, όλα τα αρχεία που έχεις θα σβηστούν, οπότε φρόντισε για αντίγραφα (επαφές, φώτο κτλ) για τις εφαρμογές καλύτερα να τις βάλεις από την αρχή και όχι επαναφορά όταν βάλεις την τελική ρομ που θα χρησιμοποιείς. Η Global και η Ελληνική είναι πλήρως συμβατές με το google play store.

Λίγη προσοχή θέλει στην διαδικασία, να γίνουν όλα τα βήματα σωστά όπως τα δείχνουν οι οδηγοί και όλα θα πάνε καλά :)
    • Διαφήμιση
    • @NasDriver ok ευχαριστώ! Θα κοιτάξω να βάλω την official πρωτα τότε και μετά θα σκεφτώ και για την ελληνικη. Αν έχει αγγλικό μενού κ ελληνικό πληκτρολόγιο τότε δεν θα έχω διαίτερο πρόβλημα. Θα κοιτάξω να βρω τον οδηγό και να το κάνω. Επίσης θέλω να δω για το bootloader όταν πάω σε υπολογιστή, γιατί με αυτά που διάβασα φαντάζομαι θα είναι ξεκλειδωτος κ θα πρέπει να κάνω κ αυτή τη διαδικασία πρώτα...