Διαφήμιση

Γενική συζήτηση περί καταστημάτων και παραγγελιών από εξωτερικό

• Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα! Έγινα μέλος πρόσφτα μιας και έχω παραγγείλει το redmi note 3 pro!Όμως όπως δίαβασα πιο πάνω έπεσα στην κατηγορία των προβληματικών δεμάτων. Το κινητό το παρήγγειλα από Gearbest και στάλθηκε με Belgium airmail registered. Το tracking number δείχνει ότι έφτασε στη χώρα προορισμού στις 2/4!!! Μέχρι τώρα βέβαια δεν το έχω παραλάβει και στο site των ΕΛΤΑ εννοείται ότι δεν εμφανίζεται!!Δεν ξέρω αν πρέπει να ανησυχήσω ή να καθησυχασω τον εαυτό μου διαβάζοντας ότι συμβαίνει και σε άλλους το ίδιο....
    • @zeus41
      Δυστηχως το προβλημα σου βρισκεται αλλου και συγκεκριμενα στην Belgium post.Το tr.number που σου δινει ισχυει μεχρι να μπει Ελλαδα και μετα συμπεριφερεται σαν απλος φακελος-δεμα.Μην περιμενεις να δεις ενημερωση στο site του ΕΛΤΑ γιατι δεν θα εμφανιστει ποτε.Το χειροτερο ομως ειναι οτι επειδη συμπεριφερεται σαν απλος φακελος δεν θα σου αφησουν ειδοποιηση -ουτε ειναι υποχρεομενος να σου χτυπησει ο ταχυδρομος να υπογραψεις (δεν ειναι πλεον συστημενο).Μπορει να το αφησει στην εισοδο της πολυκατοικιας και ανετα καποιος γειτονας να το τσιμπισει.Για λιγες φορες στα χρονικα το προβλημα ειναι του βελγικου ταχυδρομειου που δεν ακολουθει ενα διεθνες προτυπο αποστολων και οχι των Ελτα.Εχουν γινει χιλιαδες φορες παραπονα στο gearbest απο ελληνικα φορουμ γιαυτο το θεμα αλλα το χαβα τους.Το χειροτερο ειναι οτι πολλοι διαλεγαν η πληρωναν αποστολη με singapore και το gearbest τα εστελνε με το ζορι με Belgium (ομηρικες μαχες σε ελληνικο φορουμ σχετικο με ηλεκτρονικο τσιγαρο).
      Αν εχεις ανθρωπο σπιτι που βλεπει ποτε ερχεται ο ταχυδρομος η αν σου χτυπησει το κουδουνι εχε το νου σου για το πακετο.Στην καλυτερη περιπτωση ο ταχυδρομος θα σκεφτει να σου χτυπησει να κατεβεις,αλλα και να το παρατησει δεν ειναι σπανιο.
    • Ο/H mrvaggos έγραψε:

Καλησπέρα κύριοι. Επειδή σκέφτομαι να αγοράσω ενα letv le 2 και είδα οτι το flosmall το έχει φθηνά.. Έχει παραγγείλει κανείς απο το συγκεκριμένο κατάστημα?
      Δεν το έχω ακούσει ξανά, ενδεικτικά πάντως θα το βρεις και ποιο φθηνά το Letv le 2 σε άλλα καταστήματα.

Ο/H zeus41 έγραψε:

Δεν ξέρω αν πρέπει να ανησυχήσω ή να καθησυχασω τον εαυτό μου διαβάζοντας ότι συμβαίνει και σε άλλους το ίδιο....
      Καλησπέρα και καλός ήρθες, ενημερωτικά καθαρά, τα περισσότερα παιδιά μετά τους 2 μήνες έκαναν dispute στην paypal.
      Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις μία επικοινωνία με το κατάστημα αν δεν το έχεις κάνει είδη.
    • Διαφήμιση
    • Ωραία τώρα απογοητεύτηκα τελείως ....δηλαδή μπορεί να το έχει αφήσει ο ταχυδρόμος και να το έχουν τσιμπήσει.Δυστυχώς τα πρωι λείπουμε και εγώ και η γυναίκα μου για δουλειά. Αξίζει να ρωτήσω στα ΕΛΤΑ ή όχι?
    • Ο/H zeus41 έγραψε:

Ωραία τώρα απογοητεύτηκα τελείως ....δηλαδή μπορεί να το έχει αφήσει ο ταχυδρόμος και να το έχουν τσιμπήσει.Δυστυχώς τα πρωι λείπουμε και εγώ και η γυναίκα μου για δουλειά. Αξίζει να ρωτήσω στα ΕΛΤΑ ή όχι?
      Βρες ποιος είναι ο ταχυδρόμος και συννενοήσου μαζί του, ότι έρχεται σε απλό πακετάκι να σου αφήνει ειδοποιητήριο να το παίρνεις από το ταχυδρομείο. Εγώ έτσι έχω κάνει.
    • Αν θες δώσε μας tracking number.
      Μπορείς να ρωτήσεις στα ΕΛΤΑ με το tracking number αλλά μάλλον θα σου πουν ότι δεν έχει έρθει ακόμα Ελλάδα.
    • @zeus41
      Ρωτα δεν εχεις να χασεις τιποτα,επειδη μιλαμε για δεμα μπορει να θυμαται κατι ο ταχυδρομος απλα δεν μπορει να ελεγξει οπως ενα συστημενο το συστημα του.Σε γενικες γραμμες παντως ειναι λογικο χρονος για belgium post ,μπορει απλα να μην ηρθε ακομα...
      @NasDriver
      Το θεμα ειναι οτι ειναι φυσιολογικο να μην εμφανιζει τα δεματα απο belgium post,διαβασε το post μου λιγο παραπανω να δεις που μας μπλεκει το gearbest.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H NasDriver έγραψε:

Ο/H mrvaggos έγραψε:

Καλησπέρα κύριοι. Επειδή σκέφτομαι να αγοράσω ενα letv le 2 και είδα οτι το flosmall το έχει φθηνά.. Έχει παραγγείλει κανείς απο το συγκεκριμένο κατάστημα?
      Δεν το έχω ακούσει ξανά, ενδεικτικά πάντως θα το βρεις και ποιο φθηνά το Letv le 2 σε άλλα καταστήματα.

Ο/H zeus41 έγραψε:

Δεν ξέρω αν πρέπει να ανησυχήσω ή να καθησυχασω τον εαυτό μου διαβάζοντας ότι συμβαίνει και σε άλλους το ίδιο....
      Καλησπέρα και καλός ήρθες, ενημερωτικά καθαρά, τα περισσότερα παιδιά μετά τους 2 μήνες έκαναν dispute στην paypal.Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις μία επικοινωνία με το κατάστημα αν δεν το έχεις κάνει είδη.
      Μόλις έστειλα email στο Gearbest ....ελπίζω να βγάλω άκρη.

Απάντηση από paypal, προφανώς και δεν θα πάρω τα χρήματα πίσω.....

Seller's Name: GearBest

After careful review, we have determined that the seller is at fault but regret to inform you that we were unable to recover any funds from the seller's account.

We'll make every effort to recover the funds from the seller although we can't guarantee you will receive a refund. For more information please review our Buyer Protection Policy in the User Agreement.

To ensure that future transactions proceed smoothly, we recommend that you review these Security Tips:
    • Αν μπορείς μην βάζεις τόσα quotes, γίνεται δύσκολο να παρακολουθήσουμε το θέμα.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά...αν έχεις κάποιο νέο και θες μας ενημερώνεις εδώ πάλι :)
    • Ο/H NasDriver έγραψε:

Αν θες δώσε μας tracking number.
      Μπορείς να ρωτήσεις στα ΕΛΤΑ με το tracking number αλλά μάλλον θα σου πουν ότι δεν έχει έρθει ακόμα Ελλάδα.
      BLVS1376360000697349 ευχαριστώ για το ενδιαφέρον
    • Ο/H zeus41 έγραψε:

BLVS1376360000697349 ευχαριστώ για το ενδιαφέρον
      Έχω παραλάβει με ίδιο τύπο tracking number, από κάποιο σημείο και μετά δεν εμφανίζεται πουθενά.
      Μίλα και με το ταχυδρομείο της περιοχής σου.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H zeus41 έγραψε:

Το κινητό το παρήγγειλα από Gearbest και στάλθηκε με Belgium airmail registered. Το tracking number δείχνει ότι έφτασε στη χώρα προορισμού στις 2/4!!! Μέχρι τώρα βέβαια δεν το έχω παραλάβει και στο site των ΕΛΤΑ εννοείται ότι δεν εμφανίζεται!!
      Επρεπε να ειχε ερθει. Το ανωτερο που κανει απο Βελγιο και απο την Gearbest ειναι 40 μερες. Στα ΕΛΤΑ δε θα το δεις ποτε το δεμα. Δεν ειναι συστημενο αλλα απλο.

Ο/H geomos έγραψε:

@zeus41
      .Μην περιμενεις να δεις ενημερωση στο site του ΕΛΤΑ γιατι δεν θα εμφανιστει ποτε.Το χειροτερο ομως ειναι οτι επειδη συμπεριφερεται σαν απλος φακελος δεν θα σου αφησουν ειδοποιηση -ουτε ειναι υποχρεομενος να σου χτυπησει ο ταχυδρομος να υπογραψεις (δεν ειναι πλεον συστημενο).
      Σου αφηνουν ειδοποιηση εαν ειναι δεμα. Σημερα παρελαβα απλο δεμα με ειδοποιηση απο το ταχυδρομιο απο την Banggod. Εχω παραλαβει αλλες 2 φορες ετσι απο Βελγιο με τη Gearbest.

Στη Gearbest κανε ticket. Συνηθως απαντανε σε μια μερα. Επειδη θα σε τρενάρουν καλό θα ειναι να ανοιξεις και dispute στην paypal. και σε 2 μερες claim για refund. Εμενα η gearbest Τη πρωτη φορα μου ειπε να περιμενω 60 μερες lol δεν κανω τετοια χατίρια. Οπως εγω τους πληρωνω στην ωρα μου ετσι απαιτω να τα παιρνω και οταν υποσχονται...