Διαφήμιση

Ανακοίνωση Ελληνικός οδηγός Flash Official Rom με το Mi PC Suite για όλα τα Xiaomi (ακόμα και με κλειδωμένο Bootloader)

• Οδηγός
    • Xiaomi
    • Τα πράγματα είναι απλά. Αν φοράει official rom, κατεβάζεις και εγκαθιστας με το mi flash tool, μια κινέζικη dev fastboot rom, ξεκλειδώνεις και μετά με adb εντολές περνάς το TWRP και καπάκι μέσα από το terp την ελληνική rom. 4 απλά βηματακια. :)
      Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
      ...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! ;)
    • Ο/H GR_Macedon έγραψε:

Τα πράγματα είναι απλά. Αν φοράει official rom, κατεβάζεις και εγκαθιστας με το mi flash tool, μια κινέζικη dev fastboot rom, ξεκλειδώνεις και μετά με adb εντολές περνάς το TWRP και καπάκι μέσα από το terp την ελληνική rom. 4 απλά βηματακια. :)
      Εμενα φοράει Stable 7.9.3.0(MFCRU1100), είναι αυτη official rom? Νομιζω πως οχι. Και αν ΔΕΝ φοραει official rom τι κάνουμε?
    • Διαβάζουμε το πρώτο θέμα. Είναι πάλι απλό.
      Τωρα αν οι γνώσεις σε τηλέφωνα ειναι μόνο στο πώς βγάζουμε φωτογραφίες και τηλεφωνουμε ή στα Windows πως στέλνουμε φωτογραφίες με το facebook τότε έχουμε λάθος τηλέφωνο στα χέρια μας. Δυστυχώς κανείς δεν γίνεται τεχνικός πληροφορικής και android μέσα σε μια μέρα.
      Ναι οι οδηγοί είναι πάρα πολύ απλοί, αλλά χρειάζονται λίγο παραπάνω γνώσεις από την απλή χρήση.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H GR_Macedon έγραψε:

Διαβάζουμε το πρώτο θέμα. Είναι πάλι απλό.
      Τωρα αν οι γνώσεις σε τηλέφωνα ειναι μόνο στο πώς βγάζουμε φωτογραφίες και τηλεφωνουμε ή στα Windows πως στέλνουμε φωτογραφίες με το facebook τότε έχουμε λάθος τηλέφωνο στα χέρια μας. Δυστυχώς κανείς δεν γίνεται τεχνικός πληροφορικής και android μέσα σε μια μέρα.
      Ναι οι οδηγοί είναι πάρα πολύ απλοί, αλλά χρειάζονται λίγο παραπάνω γνώσεις από την απλή χρήση.
      Τι εννοεις "πρωτο θεμα"?
      Δεν μπορεις να ξερεις το background του καθε μελους...οσο "ερασιτεχνης" και αν σου φαινεται. Απλως δεν συνηθιζω να ασχολουμαι με αλλαγες Rom καθημερινα. Η πρωτη αποπειρα μου ειναι και νομιζω φαινεται, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ισχυουν τα παραπανω που εγραψες!
      Το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οτι για παραδειγμα διαβαζω εναν οδηγο που λέει στο θέμα "για όλα τα Xiaomi (ακόμα και με κλειδωμένο Bootloader)" αλλα δεν δουλευει στο δικο μου.
      Αν διαβασεις τα προηγουμενα μνμ μου θεωρω θα καταλαβεις.
    • Το μήνυμα μου δεν αφορά αποκλειστικά εσένα. Απλά τις τελευταίες 6 μέρες που κάθομαι και παρακολουθώ πολυ περισσότερο το φορουμ διαβάζω πολλά τρελά.
      Θα σου πω εγώ τι έκανα.
      Πριν 2 χρόνια δεν ήξερα τίποτα από Android, αλλά πολλά από windows. Τις 25 μέρες που περίμενα βα μου έρθει το τηλέφωνό είχα ξεψαχνισει τελείως το internet και το φορουμ αυτό πoυ ακόμα ηταν πολύ φτωχό σε οδηγούς(διάβασμα 2-3 ωρες την ημέρα) Οταν το τηλέφωνό μου ήρθε ήξερα το 70% του τι είναι android τα πως και τα γιατί. Παρόλα αυτά λόγω του ότι ποτέ δεν κάθομαι στα αυγά μου θέλησα να προχωρήσω πέρα από αυτά που είχα κάνει στο τηλέφωνο μου και δούλευε ρολόι. Έτσι το brickαρα χωρίς να το θέλω. Με τη βοήθεια τότε του admin μιας και δεν υπήρχε οδηγός το επανέφερα. Μετά άρχισα να το μπρικαρω επίτηδες για να μάθω καλύτερα την διαδικασία.
      Σήμερα υπάρχουν οδηγοί σχεδόν για τα πάντα σε αυτό το φόρουμ. Παρόλα αυτά μπαίνουν χρήστες που ούτε από windows ξερουν, ούτε από android και ούτε έχουν τη διάθεση να αφιερωσουν χρόνο στο να μάθουν και να διαβάσουν μόνοι τους.
      Δεν ξέρουν ούτε πως είναι στημένο το φορουμ ωστε να βρίσκουν άμεσα ότι χρειάζονται.
      Το βράδυ παραλαμβανουν το κινητό και το πρωί θέλουν να έχουν το κινητό έτοιμο στην τρίχα χωρίς καμία προσπάθεια και ρίσκο. Δυστυχώς αυτά δεν γίνονται με κινέζικα κινητά που δεν εισάγονται επίσημα στην Ελλάδα. Δεν κάνουν αυτά τα κινητά για τέτοιους χρήστες.
      Πρώτα πρέπει να διαβάσουν αρκετές σελίδες, αρκετούς οδηγούς και αν μετά έχουν απορίες τότε να τις εκθεσουν στον αντίστοιχο θέμα.
      Τότε θα ξέρουν ότι ο καλύτερος οδηγός για να περάσεις μια official fastboot ειναι μόνο με το miflash tool και αυτός ο οδηγός είναι ένας εναλλακτικός τροπος. :)
    • Ο/H GR_Macedon έγραψε:

Το μήνυμα μου δεν αφορά αποκλειστικά εσένα. Απλά τις τελευταίες 6 μέρες που κάθομαι και παρακολουθώ πολυ περισσότερο το φορουμ διαβάζω πολλά τρελά.
      Θα σου πω εγώ τι έκανα.
      Πριν 2 χρόνια δεν ήξερα τίποτα από Android, αλλά πολλά από windows. Τις 25 μέρες που περίμενα βα μου έρθει το τηλέφωνό είχα ξεψαχνισει τελείως το internet και το φορουμ αυτό πoυ ακόμα ηταν πολύ φτωχό σε οδηγούς(διάβασμα 2-3 ωρες την ημέρα) Οταν το τηλέφωνό μου ήρθε ήξερα το 70% του τι είναι android τα πως και τα γιατί. Παρόλα αυτά λόγω του ότι ποτέ δεν κάθομαι στα αυγά μου θέλησα να προχωρήσω πέρα από αυτά που είχα κάνει στο τηλέφωνο μου και δούλευε ρολόι. Έτσι το brickαρα χωρίς να το θέλω. Με τη βοήθεια τότε του admin μιας και δεν υπήρχε οδηγός το επανέφερα. Μετά άρχισα να το μπρικαρω επίτηδες για να μάθω καλύτερα την διαδικασία.
      Σήμερα υπάρχουν οδηγοί σχεδόν για τα πάντα σε αυτό το φόρουμ. Παρόλα αυτά μπαίνουν χρήστες που ούτε από windows ξερουν, ούτε από android και ούτε έχουν τη διάθεση να αφιερωσουν χρόνο στο να μάθουν και να διαβάσουν μόνοι τους.
      Δεν ξέρουν ούτε πως είναι στημένο το φορουμ ωστε να βρίσκουν άμεσα ότι χρειάζονται.
      Το βράδυ παραλαμβανουν το κινητό και το πρωί θέλουν να έχουν το κινητό έτοιμο στην τρίχα χωρίς καμία προσπάθεια και ρίσκο. Δυστυχώς αυτά δεν γίνονται με κινέζικα κινητά που δεν εισάγονται επίσημα στην Ελλάδα. Δεν κάνουν αυτά τα κινητά για τέτοιους χρήστες.
      Πρώτα πρέπει να διαβάσουν αρκετές σελίδες, αρκετούς οδηγούς και αν μετά έχουν απορίες τότε να τις εκθεσουν στον αντίστοιχο θέμα.
      Τότε θα ξέρουν ότι ο καλύτερος οδηγός για να περάσεις μια official fastboot ειναι μόνο με το miflash tool και αυτός ο οδηγός είναι ένας εναλλακτικός τροπος. :)
      Συμφωνω σε ολα που λες! Ο Ελληνας δεν εχει παιδεία...δεν θα κατσει μονος να ασχοληθει, θελει να ρωτησει και να παρει την απαντηση αμεσα.
      Εγω το πρωτο android το πηρα το 2008 zte blade κινηταρα τοτε για τα λεφτα του, οπως τωρα τα xiaomi... γνωριζω απο windows πολλα, android να το χρησιμοποιω πολυ καλα, αλλα οχι τι παιζει απο πισω...ειναι και σε τι ηλικια εισαι...εγω τοτε ημουν 18 χρονων...δεν χωρουσε πειραματισμους το πραγμα. :P Αν χαλουσα κατι δεν ειχα δυνατοτητα να το ξαναγορασω ουτε και τωρα την εχω βασικα για αυτο το ψιριζω...εχω διαβασει σε τρεις οδηγους 15 σελιδες σχολια... :P Ο μονος που δεν προλαβα να ασχοληθω (να δοκιμασω δλδ) ειναι ο τελευταιος του Lallasgr που απενεργοποιεις και την ψηφιακη υπογραφη.

Το κινητο το παρηγγειλα μεσα σε εξεταστικη δεν ειχα χρονο να ασχοληθω...κοιταξα τι παιζει ομως και ειδα παρα πολλους οδηγους και λεω ελα ρε φιλε κατι που αξιζει και σε ελληνικη κοινοτητα..
      Τελος παντων, το κινητο ηρθε πριν καμια βδομαδα, τωρα δλδ ειναι που εχω κατσει να ασχοληθω με εκτενεστατο διαβασμα...ξεκινας με τον ποιο ευκολο οδηγο και μετα πας στο δυσκολο. αλλα στους 2 που δοκιμασα απογοητευτηκα τελειως... ισως υπαρχουν λεπτομερειες που δεν τις γνωριζω και δεν μπορω να αντιληφθω γτ κολλαει το πραμα και δεν μπορω να προχωρησω. Μολις βρω χρονο θα ασχοληθω και με το miflash, τον διαβασα, θελει προσοχη, δεν ειναι άιντε βουρ....αλλα δεν ειχα τον χρονο να τον δοκιμασω ακομα.
    • Πάντως να ξες ότι και ο οδηγός με το miflash δεν είναι τόσο τρομερός. 10 βήματα είναι και αν τα κάνεις σωστά δεν έχει λόγο να γίνει ζημιά. Καταλαβαίνω σίγουρα το άγχος που πρωτάρη αλλά αν δεν κάνεις του κεφαλιού σου είναι πολύ μεγάλες οι πιθανότητες να πάνε όλα καλά. Η καλύτερη λύση για όλα τα κινητά με κλειδωμένο bootloader είναι το miflash. Ειδικά για αυτά που έχουν unofficial rom. Αύριο το πρωί φτιάξε το καφεδακι σου και σιγά σιγά βήμα βήμα θα το κάνεις να πετάει το εργαλείο. :)

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • @Peris_G4, αν πάρεις τους οδηγούς βήμα-βήμα και κάνεις και check όποιο σημείο έχεις περάσει σωστά για να μην ξεχάσεις τίποτα, σε 2 ώρες θα έχεις ελληνική ρομ. Τόσο χρειάστηκα official rom + unlock + twrp + ελληνική μαζί με όλα τα downloads εκείνη την στιγμή.

Ηρεμία και προσοχή θέλει. Αν κάποιο βήμα δεν δουλέψει εδώ ήμαστε να βοηθήσουμε ;)
    • Όχι ρε παιδιά δεν είπαμε ότι είναι κάτι δύσκολο, απλά εγώ ρώτησα μήπως το συνάντησε κ κανένας άλλος
      όποτε κ ξέρει τι μπορεί να παίζει.. έμενα τον κινητό όπως φαίνεται δεν έχει official rom
    • Παιδιά καλησπέρα αγόρασε η κοπέλα μου redmi note 3 pro απο καταστημα στο bestprice Και της ηρθε με κινεζικη beta rom.Πως μπορουμε να περάσουμε την global rom(δεν θελω να ξεκλειδώνω bootloader)?Γινεται με το Mipcsuite?Υπαρχει κινδυνος brickaρισματος?
    • Διαφήμιση
    • ευχαριστω πολυ για την γρηγορη ανταποκριση,η ερωτηση μου αφορα κυριως αν απο την κινεζικη εκδοση μπορω με επισημο τροπο(Mi pc suite) να παω απο κινεζικη ρομ dev σε global stable?