Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Ολοκληρωμένος οδηγός για το Flash της ROM στο RedMi PRO (Omega)

• Οδηγός
    • RedMi PRO
    • MIUI V8
    • Μάλλον τα settings είναι το γρανάζι πάνω δεξιά. Μπορείς να δοκιμάσεις και εκεί αν έχει κάπου την υδρόγειο ή κάνεις το αποπάνω με το flash I guess
      Το εικονίδιο πρέπει να είναι κάπως ετσι 8kdtMd2.jpg . Μπορείς να ψάξεις τα μενού γενικά :D
    • Ο/H nifitsa_kakia έγραψε:

@brougos Κατεβάζεις απο εδώ το τελευταίο twrp στο pc, το αποσυμπιέζεις και περνάς στο κινητό χύμα το αρχείο recovery.img. Μπαίνεις στο κινέζικο twrp και πατάς την πρώτη επιλογή(install). Μετά πατάς το πράσινο κάτω δεξιά,επιλέγεις το recovery.img και πριν κάνεις swipe πατάς το "recovery" που σου έχει πάνω από τη μπάρα. Μετά reboot recovery και εισαι ready!
      Χιλια ευχαριστω!!!!!οτι και να πω ειναι λιγο.......να σαι καλα........και μιας και βλεπω οτι εχεις την συγκεκριμενη συσκευη...ποια rom εχεις?εχεις περασει την τελευταια stable?.ειναι ολα καλα?να την περασω?
      Redmi PRO
      :thumbup: XTRV_Stable_V9.5.2.0 :thumbup:
    • Διαφήμιση
    • Καλησπέρα σε όλους.
      Πριν λίγες μέρες το Redmi Pro 3/32.
      Φοράει MIUI Global 8.2/Stable 8.2.17.0.0(LXKCNMA)
      Τι Πρέπει να κάνω για να πέρασω την ελληνική?
      Ευχαριστώ.
    • Ο/H tzemelini έγραψε:

Καλησπέρα σε όλους.
      Ευχαριστώ.
      Flash την Ελληνική ROM στο RedMi PRO (Omega) για πρώτη φορά.
      Redmi PRO
      :thumbup: XTRV_Stable_V9.5.2.0 :thumbup:
    • Ο/H tzemelini έγραψε:

Καλησπέρα σε όλους.
      Ευχαριστώ.
      Για αρχή δες ακριβώς ποιά είναι η συσκευή σου, αν είναι το Redmi 3 Pro (ido) δεν είναι το ίδιο μοντέλο με το Redmi Pro (omega).
      Έπειτα διάβασε προσεκτικά τον παρακάτω οδηγό:

bit.ly/2irtO6V

και τους οδηγούς που περιέχει μέσα.

Η LXKCNMA είναι η λεγόμενη fake rom που βάζουν οι πωλητές για multilingual support και καλό θα ήταν να την αλλάξεις κατά την γνώμη μου.
      Γενικά τα βήματα είναι τα παρακάτω:
      1) Βλέπεις τι μοντέλο έχεις και αν ειναι locked ή unlocked ο bootloader της συσκευής
      2) Κάνεις αίτηση για unlock εδώ miui.com/unlock και περιμένεις μερικές μέρες για το approval.
      3) Αν είναι locked ο bootloader, εγκαθιστάς την official rom στο μεταξύ, δεν χρειάζεται unlock
      4) Κάνεις unlock τη συσκευή ή ακολουθείς τον οδηγό του unbrick σε περίπτωση που είναι unlocked
      5) Εγκαθιστάς το twrp recovery
      6) Εγκαθιστάς το xtrv ελληνικό rom για την συσκευή σου

Οδηγίες για τα παραπάνω βήματα υπάρχουν στους οδηγούς οπότε διάβασε τα προσεκτικά...

Good luck!
    • Διαφήμιση
    • Στο settings -> about phone το βλέπεις αυτό;
      Επίσης πόσες κάμερες έχει απο πίσω το κινητό 1 ή 2 ; :)
    • Τότε έχεις σίγουρα το Redmi Pro (omega) :)

Προσωπικά ήμουν ακριβώς στην ίδια περίπτωση με κλειδωμένο bootloader. Οπότε είπα να γράψω τι συνάντησα..

Σαν πρώτο βήμα δες για το bootloader αν είναι κλειδωμένος ή όχι. Αν είναι κλειδωμένος εγώ έκανα τα παρακάτω για να βγάλω την LXKCNMA και να πάω στην official developer, όχι όπως γράφει ο οδηγός εδώ αλλά μέσω του Mi PC Suite:

1) Ενεργοποίησα το USB Debugging πηγάινοντας στο About Phone και κάνοντας αρκετές φορές tap στο MIUI Version, και τέλος στο Additional Settings -> Developer Options -> Usb Debugging
      2) Κατέβασα το αγγλικό MI PC Suite απο το Mi PC Suite .Αν δεν δουλέψει μπορεί να δοκιμάσει κανείς το κινέζικο..
      3) Μπήκα σε recovery στο κινητό κρατώντας το VOL + και το POWER ταυτόχρονα . Μόλις έβγαλε την συγκεκριμένη οθόνη (δηλαδή μπήκε στο recovery) 2isfLOb το σύνδεσα
      σε USB 2 θύρα στο laptop (όχι USB3).
      4) Άνοιξα το Mi PC Suite, ενώ μου έβγαζε οτι δεν αναγνωρίζει την συσκευη, πατώντας στο κάτω βελάκι δίπλα απο το Update και επιλέγοντας R-Flash μου έβγαλε το update σε official developer chinese rom έκδοση (πρέπει να συμβαδίζει με την έκδοση εδώ en.miui.com/download-304.html ).
      5) Προχώρησα στο update απο το tool και μπήκε κανονικά η official developer rom..

Υπάρχει ένας οδηγός εδώ:
      Ελληνικός οδηγός Flash Official Rom με το Mi PC Suite για όλα τα Xiaomi (ακόμα και με κλειδωμένο Bootloader)
      που στην ουσία περιγράφει τα παραπάνω (τον οποίο τον είδα αργότερα... :) ). Εκεί έχει παραπάνω λεπτομέρειες και link για την κινέζικη έκδοση αν χρειαστεί.

Έπειτα πρέπει να ξεκλειδώσεις την συσκευή και μετά να προχωρήσεις σε εγκατάσταση twrp και της ελληνικής XTRV rom όπως αναφέρουν οι οδηγοί και γράφω στα βήματα του προηγούμενου post. Η μόνη ιδιαιτερότητα που συνάντησα μετά ήταν ότι για το τελικό upload του xtrv χρησιμοποίησα την adb sideload μέθοδο γιατί είχα errors στο wipe κομμάτι μέσα απο το twrp. Το γράφει στον οδηγό θα το δείς αν το χρειαστείς..

Για το application, ακολούθα τις οδηγίες όπως στο αντίστοιχο thread. Αν και φαίνεται οτι είναι αυτοματοποιημένο και δεν τα κοιτάει άνθρωπος, συμπλήρωσε την αίτηση στο 申请解锁小米手机 σωστα και βάλε κάποιο λόγο ψιλοσοβαρό, μην γράψεις απλά plz unlock :P. Ένα θέλω να εγκαταστήσω την ελληνική rom απο το xiaomi-miui.gr καθώς δεν έχει ελληνικά η official για το redmi, λογικά αρκεί. Εγώ γενικά πήγαινω μετα στο account.xiaomi.com και κάνω το security checkup 100% και συμπληρώνω λίγο το προφίλ/κάνω verifications. Θα περιμένεις μετά μερικές μέρες για το approval sms ή να κοιτάς την παραπάνω σελίδα που και που μέχρι να σου βγάλει Download Mi Tool ή reject. Μόλις πάρεις το approval, μετά μπορείς να συνεχίσεις την διαδικασία. Αν δεν σου στείλουν μέσα σε 10 μέρες ή γίνει reject διάβασε εδώ: Unlocking BL Request Thread: If Your Application Rejected/ No Info After 10 Days - Complaints/Advice - Xiaomi MIUI Official Forum .

Μην ξεχάσεις να κάνεις το συντομότερο αίτηση για unlock γιατί κρατάει μερικές μέρες (εμένα έκανε 4 πριν μια βδομάδα τελευταία φορά) αλλά σε φίλους μου πρόσφατα έκανε 2.

Τέλος αν δεν είναι κλειδωμένος ο bootloader θα ακολουθούσα τον οδηγό με το unbrick κατευθείαν (όχι τα παραπάνω..).
    • stamatisv
      Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες....
      Τελικά είναι κλειδωμένος ο boot και ξεκινάω την διαδικασία που μου γράφεις....

Να ρωτήσω κάτι άλλο!!! είχα ξεκλειδώσει το προηγούμενο κινητό που είχα ( redmi 4 pro ) κάθε φορά
      που περνουμε καινούριο κινητό πρέπει να τα ξεκλειδώνουμε? δεν αρκεί το account που έχουμε ?
    • Διαφήμιση
    • Ναι προφανώς, θα πρέπει να ξεκλειδώθει και το νέο...Μπορείς να ξεκλειδώσεις μια συσκευή ανα 30 μέρες με το account σου. Αν έχουν περάσει 30 μέρες απο το προηγούμενο unlock θα μπορείς να κάνεις πάλι την διαδικασία για unlock απο το παλιό account και χωρίς να περιμένεις :) Αν δεν έχουν περάσει 30 μέρες τότε ή φτιάχνεις νέο account και κάνεις την διαδικασία απο την αρχή ή περιμένεις..