Παιδια μια και μιλάμε για μπαταρίες να πω και γω το θέμα μου. Λοιπον. Με miui είχα σοβαρό θεμα, είχα γράψει και εδώ:έτρωγε παρα πολύ μεσα στην νύχτα σε stand by. Έβαλα AEX και παλι η μπαταρία σε 4 ώρες πέφτει 15%. Δοκιμασα σήμερα να ανοιξω το κινητό στο recovery twrp και να το αφήσω εκεί ανοιχτό για 4 ώρες,μήπως και φταίει το λειτουργικό ή κάποια εφαρμογή. Η κατανάλωση παρέμεινε ίδια 12-15%. Τι προτείνετε να κάνω? Έχω βάλει κάποιες εφαρμογές και όλες μου λένε ότι η μπαταρία έχει καλη υγεία. Τι άλλο μπορεί να φταίει? Το κινητό δεν είναι ουτε 1 έτους.
Βασικα απ την στιγμή που άνοιξα το κινητό και το άφησα ανοιχτό για 4 ώρες στο twrp σημαίνει οτι δεν φορτωσα το λειτουργικό ή κάποια εφαρμογή. Αρα κάτι άλλο εκτώς απο λειτουργικό ή εφαρμογές φταίει. Επίσης μια ερώτηση. Οι εταιρίες γιατί βάζουν αυτό το batterystats.bin? Τι ρολο παιζει αυτό? Και αν το σβησουμε τι αλλάζει?
Επισης με βαση το γεγονος οτι εκανα προσφατα αλλαγη απο miui σε aex και εκανα απο twrp wipe τα παντα όλα. Δεν έχουν σβηστεί και τα αρχεία συστηματος βασικά όλος ο φάκελος του συστηματος? @tasosko τα φωτα σου.
Το batterystats.bin δεν το βάζουν οι εταιρείες, είναι κομμάτι του Android.
-Δοκιμασε να φορτίσεις το τηλέφωνο στο 100%
-να σβήσεις τα battery stats από το data/system
-Να κάνεις επανεκκίνηση το τηλέφωνο και να δεις αν έμεινε στο 100%
-Αν όχι ξαναβαλτο στην πρίζα να πάει πάλι στο 100% και σβήσε ξανά τα batterystats
Επίσης έχεις βάλε το wakelock Detector να δεις αν και τι σου κρατάει ξύπνιο το τηλέφωνο?
Πιστεύω ότι είσαι Root.
root δεν ειμαι. Αν δεις ποιο μπροστα στο νήμα ζητησα βοηθεια. Θελω να κανω root με superSU και οχι magisk γιατι superSu με βολευει ποιο πολυ.
Στο θεμα μας τωρα, θα σβησω τα stats μεσω twrp file manager. Οπως ειπα ομως: Με βαση το γεγονος οτι εκανα προσφατα αλλαγη απο miui σε aex και εκανα απο twrp wipe τα παντα όλα. Δεν έχουν σβηστεί και τα αρχεία συστηματος βασικά όλος ο φάκελος του συστηματος?
=============== Νοε 26th 2017, 8:23pm ===============
Τελικα το batterystats.bin δεν διαγραφεαι αν περασω νεα rom και κανω wipe τα παντα? Παραμενει στα ποιο βαθιά αρχεια συστηματος?