Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Γενική συζήτηση για το Redmi Note 4 (Nikel)

• Ο/H BanditGR έγραψε:

Επιλογή του χρήστη είναι, δεν πρόκειται για ταλαιπωρία. Καταρχήν τα ελληνικά στο nikel βγήκαν από την 8.1.2 και μετά (αν δεν κάνω τρομερό λάθος), έκδοση η οποία βγήκε κάπου το Δεκέμβριο. Από το καλοκαίρι που βγήκε το τηλέφωνο μέχρι και τότε, δεν υπήρχε άλλη "καθαρή" επιλογή για ελληνικά, πέραν των GTV, THUNDER και πλέον XTRV. Πέραν αυτού, οι ROMs της ελληνικής ομάδας είναι αρκετά πιο "καθαρές" από bloatware, έχουν κάποιες extra εφαρμογές μέσα (την εφαρμογή του dnomikos για τους 160 χαρακτήρες σε SMS), το Dolby ATMOS και ορισμένες μικρές βελτιώσεις για καλύτερη απόδοση του MIUI. Είναι απαραίτητα υποχρεωμένος κάποιος να εγκαταστήσει την ελληνική ROM ? Φυσικά και όχι (πλέον). Είναι θέμα περισσότερο προσωπικής προτίμησης. Εννοείται βεβαίως ότι η ελληνική ROM, ως custom ROM μπορεί και αυτή σε μια αναβάθμιση να βγάλει θέματα και να χρειάζεται καθαρή εγκατάσταση και όχι απλά ένα dirty flash (ή ακόμα και να έχει bug η νέα version). Αυτό όμως είναι γνωστό και είναι το τίμημα που "πληρώνει" κάποιος για την επιλογή του. Μήπως νομίζεις οι official ROM's είναι bug free ?
      ΠΡΟΦΑΝΩΣ και ειναι επιλογη του καθε χρήστη τι θα κανει με το κινητο του. Το ποστ δεν ειχε καμια προθεση ειρωνιας ή κριτικης. Απλα δεν βρισκω τον λόγο πλεον να πειραματιστείς αν δεν εχεις καποιο λόγο ή δεν ειναι απλα το μερακι σου οπως απ οτι καταλαβα τα παιδια πιο πανω. Θελουν απλα ενα καλο κινητό να κανουν την δουλειά τους. Όσον οφορα το bloatware δεν βρηκα καποιο περιττο ως τωρα στην global (ουτε το mi control) δεν ειχε προεγκαταστημενο. Το δε atmos το κανεις εγκατασταση οποτε θελεις πλεον.. Παντα φιλικα
    • Ο/H dimagicas @yahoo.com έγραψε:

3 ερωτησεις, αν μπορειτε :
      1) να ειμαι ησυχος οτι η μη αναγνωριση της sim οφειλεται σε δυσλειτουργια της ανεπισημης ρομ που εχουν περασει και οχι στη συσκευη ?
      2) συμφωνα με τα προαναφερθεντα του insideman75, εχει νοημα να ξαναπερασουν την ελληνικη ρομ η' να περασουν την επισημη ρομ με ελληνικα ;
      3) τελικα μετα απο τοσες παρεμβασεις στο κινητο, το αγοραζω ως καινουριο η' ως μεταχειρισμενο ;

1. *#06# να δεις ότι έχει κανονοκά το imei
      2. Διάβασε το ποστ του BanditGR
      3. Καινούργιο αγοράζεις γιατί δεν υπήρχε προηγούμενος χρήστης, εάν εννοείς ότι του είχαν φυτέψει μια ανεπίσημη ρομ για δικούς του λόγους.

XTRV the Greek miui definition
    • Ο/H insideman75 έγραψε:

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και ειναι επιλογη του καθε χρήστη τι θα κανει με το κινητο του. Το ποστ δεν ειχε καμια προθεση ειρωνιας ή κριτικης. Απλα δεν βρισκω τον λόγο πλεον να πειραματιστείς αν δεν εχεις καποιο λόγο ή δεν ειναι απλα το μερακι σου οπως απ οτι καταλαβα τα παιδια πιο πανω. Θελουν απλα ενα καλο κινητό να κανουν την δουλειά τους. Όσον οφορα το bloatware δεν βρηκα καποιο περιττο ως τωρα στην global (ουτε το mi control) δεν ειχε προεγκαταστημενο. Το δε atmos το κανεις εγκατασταση οποτε θελεις πλεον.. Παντα φιλικα
      Μα ούτε και εγώ σε "μάλωνα" και ειλικρινά με συγχωρείς αν το εξέλαβες με αυτό τον τρόπο το post μου. Για τα υπόλοιπα συμφωνούμε, αλλά πραγματικά έπρεπε να δεις σε τι κατάσταση βρίσκονταν οι ROMs όταν προτοβγήκε το τηλέφωνο. Τώρα τα πράγματα (ευτυχώς για όλους) έχουν στρώσει σε καλό βαθμό. Παίρνει βέβαια και άλλες βελτιώσεις η υποστήριξη της συσκευής που τις περιμένουμε από την εταιρεία πλέον (πχ το θέμα με την υποστήριξη του MM μέσω PC Suite το θεωρώ μείζον προσωπικά, τη στιγμή που του Nougat είναι προ των πυλών και υπάρχουν ΗΔΗ διαθέσιμες unofficial ROM γι' αυτό).
    • Διαφήμιση
    • Ο/H insideman75 έγραψε:

Απλα δεν βρισκω τον λόγο πλεον να πειραματιστείς αν δεν εχεις καποιο λόγο
      Θα σου πω μόνο μία φράση χωρίς να θέλω να σου την πω σε καμία περίπτωση.
      Ας πάθει κάτι το κινητό με official να δω πόσο δουλειά έχει για να το επαναφέρεις...

• @geoanto555 Γιατι το λες αυτο; και οταν λες να παθει κατι τι εννοεις;

Άβυσσος η ψυχή του κινέζου.. :chinese:
      Άβυσσος και η ψυχή του τελωνειακου.. :monster:
    • να κολλήσει σε bootloop μετά από αυτόματη αναβάθμιση...απλό και συμβαίνει συνέχεια..αντίο και τα αρχεία σου :D
    • Συνεχεια; :o ωχ αμαν αμαν ολη μερα με βλεπω να ειμαι εδω μεσα και να σας παρακαλαω να με βοηθησετε χεσμ!νος στην κυριολεξια :shock: :lol:

• Διαφήμιση
    • Ο/H giwrgosalim έγραψε:

Γιατι το λες αυτο;
      Οι ρομ (δική μας και official)σε γενικές γραμμές είναι ίδιες.
      Στην δική μας έχουμε αφαιρέσει αρκετά περιττά και έχουμε προσθέσει κάποια έξτρα.
      Αυτό όπως που θεωρώ ότι καλύτερο να υπάρχει είναι το custom recovery,
      Είναι ένα εργαλείο που μπορεί να σε σώσει πολλές φορές από μια δύσκολη κατάσταση.
      Να σου πω και ένα παράδειγμα..
      Μου ρθε ένα κινητό πρόσφατα που ήταν κλειδωμένο με πιν ...
      Δεν μπορούσα πραγματικά να κάνω τίποτα άλλο παρα μόνο να βάλω μια official rom.Για κάποια κινητά αυτό είναι πραγματικά μεγάλο ρίσκο.
      Αν είχα ένα custom recovery ¨ομως τι θα κανα; Απλά ένα ρεσετ.....

• Ο/H giwrgosalim έγραψε:

Συνεχεια; :o ωχ αμαν αμαν ολη μερα με βλεπω να ειμαι εδω μεσα και να σας παρακαλαω να με βοηθησετε χεσμ!νος στην κυριολεξια :shock: :lol:
      Δεν είναι ανάγκη να κάνεις κάθε update που βλέπεις. Ορισμένα δεν προσφέρουν και πολλά εκτός από αναβαθμισμένες system εφαρμογές. Γνώμη μου (προσωπική) αν το update δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό (πχ firmware ή security patch update στο Android) δεν είσαι καθόλου υποχρεωμένος να το βάλεις.
    • Οποτε προτεινεις να βαλω τη δικια σας. Ωραια, για να το κανω τι θελω;(bootloader, root κτλ?) αυτη η εκδοση δεν εχει ενημερωσεις φανταζομαι ε;

• Ο/H BanditGR έγραψε:

Ο/H giwrgosalim έγραψε:

Συνεχεια; :o ωχ αμαν αμαν ολη μερα με βλεπω να ειμαι εδω μεσα και να σας παρακαλαω να με βοηθησετε χεσμ!νος στην κυριολεξια :shock: :lol:
      Δεν είναι ανάγκη να κάνεις κάθε update που βλέπεις. Ορισμένα δεν προσφέρουν και πολλά εκτός από αναβαθμισμένες system εφαρμογές. Γνώμη μου (προσωπική) αν το update δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό (πχ firmware ή security patch update στο Android) δεν είσαι καθόλου υποχρεωμένος να το βάλεις.

Έτσι έτσι ακριβώς :)

Στάλθηκε από το MI 5s Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Ξεκινάς με bootloader και την βάζεις.
      Έχει αναβαθμίσεις και τις κάνεις πολύ πιο γρήγορα από τις official ..
      2 βήματα στην ουσία... αν τα μάθεις και το κάνεις μια φορά.. δεν θα το αλλάζεις με τίποτα.
      Παρακολουθείς και την πορεία την αναβάθμισης...
      Αν έχει σφάλμα το ξέρεις....