Διαφήμιση

Redmi Note 4X - Mε ποιο αισθητήρα κάμερας σας ήρθε ?

• Για την κάμερα ΕΔΩ
      Display Spoiler
      Στο mido του γιου μου από βραδύς βλέπω σε ένα μαγαζί ότι δεν είναι ετοιμοπαράδοτο, την άλλη ημέρα 9 π.μ. βλέπω 150 € ετοιμοπαράδοτο.
      Τηλεφωνώ και μου λένε ότι ακόμα ξεφορτώνουν το φορτηγό και το κλείνω τηλεφωνικά το Mido να το παραλάβω σε δύο μέρες από το μαγαζί.
      Στις 10 π.μ. βλέπω στο ίδιο μαγαζί την τιμή 160 € ξανατηλεφωνώ και μου λένε αφού το έχω κλείσει ισχύει η αρχική τιμή αλλά να το παραλάβω σε μία μέρα από το μαγαζί.
      Στις 11 π.μ. βλέπω ότι δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο. Ξανατηλεφωνώ και μου λένε ότι έφυγαν όλα και ότι έτσι γίνεται συνήθως.
      Η φαντασία είναι πιο σημαντική από την γνώση. Η γνώση είναι περιορισμένη. Η φαντασία περικυκλώνει τον κόσμο.
    • 1. Κατάστημα που αγοράστηκε: drele.com
      2. Χρώμα: Μαύρο
      3. Αν είναι global edition (800αρα) ή όχι. Ειναι Global με 800αρα
      4. Ημερομηνία αγοράς 1/02/18

Παραγωγή 2017.02

Samsung μπροστά-πίσω....

Βασικά, συγνώμη αν βγαίνω εκτός θέματος, αλλά σας βλέπω όλους χαλαρούς, επειδή λέτε ότι η xiaomi δεν είπε ποτέ για το ποιο μοντέλο σένσορα φοράει...

Το είπαν όμως ένα κάρο reviews που διαβάζαμε... Ένα κάρο reviews που έστελνε η xiomi με sony σένσορες και μετά, τους άλλαξε.

Προσωπικά είμαι απογοητευμένος. Στο redmi note 2 που είχα πάρει, μας την είχε κάνει με τις οθόνες... Όλοι νομίζαμε ότι θα πάρουμε sharp και τελικά δεν πήραμε.

Τώρα, περίμενα πώς και πώς τον sony IMX258. Έψαχνα για κινητό πολύ καιρό μέσω kimovil και ένα από τα κριτήρια που έβαζα, ήταν sony σένσορας.

Η απεικόνιση το βράδυ, είναι επιεικώς, χάλια. Ξέρω, είναι κινητό των 130 ευρώ, αλλά ξέρω τι περίμενα και δεν είναι αυτό το χάλι....

Θα παραθέσω παρακάτω και δύο Links με τις διαφορές....

Redmi Note 4X Sony IMX258 vs Samsung S5K3L8 vs OV13855 : Porównania telefonów

Παραθέτω και μετάφραση από το πολωνικό site. Για τις φωτογραφίες πάτε στο link θα τις δείτε σε πλήρες μέγεθος....

In a few threads I referred earlier to the differences between Sony IMX258 and Samsung S5K3L8 sensors. Recently a third version based on OV13855 appeared, replacing atilm with qtech. Unfortunately, despite the purchase of a total of 8 phones in different colors, I was unable to hit Sony. Yesterday I accidentally met the RNX4 holder with the desired camera, and a small test came out of it. The latest global + app camera application was installed on all smartphones. Default camera settings, contrast etc. set to normal, 16: 9, high quality. As you can see in some photos, the smartphone did not always catch focus. I do not conceal that in the forest, in part, there was a plague of mosquitoes / meadows eating me alive. The fog effect on Samsung's photos is also noticeable. The last two were made with the flash. As soon as the opportunity arises, I will try to take pictures in low
      light conditions, although to be honest the acceptable level starts from
      s7 ;-).

Κάθε σένσορας έχει από δύο φωτό, μίας χωρίς hdr και μία με hdr.

• Το συγκριτικό που βάζεις είναι vs note 4 mtk που προφανώς διαφέρει και σε software

Στο note 4 global δεν φαίνονται να έχουν ιδιαίτερες διαφορές από συγκριτικό φίλου σε γειτονικο forum
    • Διαφήμιση
    • Ομολογώ πως όχι γιατί ήμουν από κινητό αλλά θυμάμαι ότι διαφέρει σε wb (πχ όταν έβαζες φλας), noise reduction όπου ήταν πιο επιθετικο (λιγότερο θόρυβος μεν αλλά με λιγότερη λεπτομέρια/χρωματα) και μια διαφορά στο contrast το οποίο εύκολα το ισοφαρίζεις στις ρυθμίσεις της καμερας. Φαντάζομαι αυτό θα δω κ εκεί. Όταν θα χω χρόνο θα κοιτάξω σε pc

Τέτοιες διαφορές μπορούν να έρθουν ακόμα κ από update και η μόνη σοβαρή διαφορά είναι το wb που έχει πιο θερμό αποτέλεσμα. Βέβαια δεν μπορώ να πω το ιδιο για τον omnivision που από όσα δείγματα έχω δει οντως υστερεί.

Μέχρι να δω και το άλλο site στο pc, δες εδώ διαφορά redmi note 4 (snapdragon) με samsung vs redmi note 4 (mtk) για να καταλάβεις γιατί λεω ότι κακός κοίταζες το video. Πρώτα snapdragon και μετά mtk

IMG_20170408_204618_HHT by Andreas L., on Flickr

IMG_20170208_220410_HHT by Andreas L., on Flickr

=============== Φεβ 20th 2018, 11:46am ===============
      Λοιπόν έβαλα να τις δω και βλέπω πάνω κάτω ότι σου έγραψα. Πχ την ημέρα η samsung εχει λιγότερο contrast.
      Αν σου αρέσει το αποτέλεσμα του sony, αύξησε την αντιθεση στις ρυθμίσεις.

Τη νυχτα χωρις να σου γράψω τι ειναι η κάθεμια, προσπάθησε να ξεχωρίσεις ποια ειναι του sony και ποια του samsung.
      Αφού το παλέψεις λιγο θα καταλάβεις τι εννοω. Δεν ειναι διαφορές που σε κάνουν να πεις καλή κάμερα τη μια και κακή την άλλη. Και οι 2 μέτριες ειναι.

8909617IMG_20170718_175555_HHT.jpg
      5771961IMG_20170718_175625_HHT.jpg

(φυσικά μπορείς και να ζουμάρεις)
    • Καταρχήν φίλε σε ευχαριστήσω που μπήκες στην διαδικασία να αναλύσεις τις σκέψεις μου...
      Πρώτον, στράβωσα με την Xiaomi που για ακόμα μία φορά άλλαξε κάτι, χωρίς να έχουμε καμιά ειδοποίηση. Συγνώμη δηλαδή... Θα μπορούσε στο Mi6 να αλλάξει τον αισθητήρα και να πει, ότι εγώ δεν είπα τι αισθητήρα φοράει, είπα ότι είναι τόσα mp.... ? Στο δικό μας γιατί δηλαδή να μπορεί?

Δεύτερον, φαίνεται να γνωρίζεις και τεχνικά θεάματα, σε αντίθεση με έμενα που απλά στράβωσα με την ποιότητα που πήρα το βράδυ. Ξέρω, κινητό είναι, 130 ευρώ κοστίζει, ΑΠΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ότι με τον IMX258 θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα, που στα αδαή μάτια μου το βλέπω και στις φωτογραφίες του Πολωνικού site.....

Και στις εικόνες που παραθέτεις, οι διαφορές είναι υπαρκτές....

Ναι, και οι δύο κακές, αυτό δεν το συζητάμε, αλλά η δεύτερη είναι πολύ καλύτερη από την πρώτη, με λιγότερο θόρυβο.
    • Το δεύτερο link είναι από samsung ;)

Δεν είναι η πρώτη εταιρεία που κάνει κωλοτουμπα. Και η samsung αν θυμάμαι καλά στο s7 ειχε αλλάξει αισθητήρα. Βέβαια δεν φάνηκε να χάνει οπότε δεν ασχολήθηκαν.

Η lg στο g6 αλλαξε αισθητήρα στο wide και είναι πολύ κατώτερο το αποτέλεσμα.

Συμφωνω ότι δεν είναι ωραίο να αλλάζουν, αλλά στη περίπτωση μας δεν βλέπω να αξίζει να χαλιεσαι. Σκέψου ότι τελικά προτιμήσες τον samsung. :)
    • Διαφήμιση
    • καταρχήν, για ακόμα μία φορά σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου....

Για να είμαι ειλικρινής, ήμουν έτοιμος να το πουλήσω ακόμα δεν το πήρα...

Έχω το redmi note 2, και περίμενα αρκετά καλύτερες φωτογραφίες, κάτι το οποίο φαίνεται με το σταγονόμετρο (περίμενα αρκετά μεγαλύτερες διαφορές).... και βάλε και το στράβωμα για ψυχολογικούς λόγους, που επιτέλους θα έπαιρνα κάμερα με αισθητήρα sony...

Προς το παρόν λοιπόν θα το κρατήσω... Έχω κάμποση δουλειά για ξεκλείδωμα, ρουτάρισμα και HDR Camera και μετά το ξαναβλέπουμε..

Να είσαι καλά και καλό βράδυ!!
    • Τίποτα :)

Κοίτα η διαφορά είναι μεγάλη σε σχέση με redmi note 2... τις έβαλες pc? Μήπως απλά σου βγαίνουν κουνημενες; Ένα τρικ είναι να κάνεις tap to focus και πριν ολοκληρώσει την εστίαση πατάς το κλείστρο. Επειδή θα βγει ελάχιστα αργότερα (αφού θα πρέπει πρώτα να εστιάσει) γλυτώνεις το camera shake που φέρνει το πάτημα. Επιπλέον προσπαθησε να μην το τραντζεις όταν πατάς το κλείστρο.

Τέλος αύξησε λιγο την αντίθεση στις ρυθμίσεις της κάμερας γιατί όντως το χει λίγο χαμηλά. Κατά τα άλλα, όταν ξεκλειδώσεις, ακολουθείς τον οδηγό μου για hdr+ ή snap camera :) (βλέπε υπογραφή μου)
    • Διαφήμιση
    • Update με νεότερα και αν θεωρείτε ότι πρέπει να μεταφερθεί το μήνυμά μου, ας γίνει.....

Το λοιπόν, ξεκλείδωσα, ρούταρα, έβαλα google camera και moto g camera.... Δεν συζητάμε τις διαφορές πριν με τώρα... Καμία σχέση. Οι φωτογραφίες πλέον είναι σαφώς βελτιωμένες...

ΑΛΛΑ! Διαφορετικοί αισθητήρες κάμερας, διαφορετικά φλας φωτογραφίας(τα led εννοώ), διαφορετικές οθόνες....

Μαντέψτε τον αισθητήρα που φοράει το redmi 3s της γυναίκας μου... Ναι, τον ίδιο samsung με το δικό μας.... Το 3s που έχει τόσα μηνάκια στην πλάτη του...

Η ευχή του και η κατάρα του, είναι ότι το πήραμε πολύ....

Με τον αδερφό της γυναίκας μου, έχουμε διαφορετικές οθόνες και η δικιά μου είναι πιο κίτρινη, εννοείτε με τις ίδιες ρυθμίσεις.... Επίσης, το φλας το δικό μου είναι ΑΡΚΕΤΑ πιο αχνό από το δικό του, και πιο πορτοκαλί στο σύνολο... (των δύο φακών).

Και η ερώτηση, για τα χρήματά του, αξίζει ρε Μήτσο?

Ναι, ξεκάθαρα, το κινητό αξίζει.

Αλλά προσέγγιση που έκανε η xiaomi, να αλλάξει τόσα πράγματα στο κινητό, χωρίς να το ξέρουμε, το θεωρώ κοροϊδία.... Κυρίως ο αισθητήρας της κάμερας. Στο νήμα που ήμαστε, το 49% των κινητών είναι με τον samsung και το 19% με τον sony.