Διαφήμιση

[XTRV Aroma ROM] Παρουσίαση και οδηγίες χρήσης.

• Οδηγός
    • Σημαντικό
    • Xiaomi
    • MIUI V8
    • Έγινε μεταφορά των Off_Topic στο καλάθι, και συνεχίζουμε επί του θέματος. :thumbsup:
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • παντως εγώ 2 μέρες τώρα με την άρωμα, κανένα απολύτως πρόβλημα. Γενικά και με global dev που είχα ,πάλι δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Τα dpi τι ακριβώς είναι και τι γίνεται?
    • Ο/H Jordan Nidis έγραψε:

παντως εγώ 2 μέρες τώρα με την άρωμα, κανένα απολύτως πρόβλημα. Γενικά και με global dev που είχα ,πάλι δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Τα dpi τι ακριβώς είναι και τι γίνεται?
      Το dpi πολύ χοντρικά καθορίζει το density των εικονιδιών, widgets και γενικά του LCD panel, πόσο δηλαδή "παχιά" αν θες θα είναι τα εικονίδια ή πόσο "ζουμαρισμένα". Το default DPI του MIUI είναι 480 αν δεν κάνω λάθος (τουλάχιστον στο nikel τόσο είναι), αλλά παίζει να εξαρτάται και από τη συσκευή οπότε δεν κόβω το κεφάλι μου. Για να δει κάποιος με ακρίβεια το LCD density της συσκευής του, μπορεί να ανοίξει ένα terminal παράθυρο (πχ μέσω της εφαρμογής Terminal Emulator - θα το βρείτε στο Play Store - είναι αρκετά δημοφιλές) και απλά να δώσει την εντολή:

wm density

Υπάρχει σχετική ρύθμιση της MIUI στο build.prop της εκάστοτε συσκευής (και συγκεκριμένα η ρύθμιση persist.miui.density_v2) την οποία αν την εισάγετε/προσθέσετε και κάνετε reboot, μπορείτε να καθορίσετε εσείς το DPI που επιθυμείτε, πχ persist.miui.density_v2=440. Ανάλογα με την τιμή, στην οθόνη τα διάφορα πραγματάκια θα φαίνονται πιο "ζουμαρισμένα" (μεγάλο DPI) ή λιγότερο "ζουμαρισμένα" (μικρότερο DPI) δηλαδή περισσότερο πρόσωπο να πλένετε....εεε sorry αυτό είναι από διαφήμιση, εννοώ μεγαλύτερο εύρος οθόνης (screen real estate) για να εκμεταλλευτείτε. Ε, λοιπόν προκειμένου να μην μπαίνετε στον κόπο να κάνετε...ταρζανιές με το build.prop, η ΑΜΑΝ Telemark...εεε η aroma XTRV ROM σας δίνει άμεσα τη λύση, αφού ανάλογα με το DPI που θα επιλέξετε κατά την εγκατάσταση, κάνει αυτόματα για εσάς την αλλαγή στο build.prop.

Δική μου συμβουλή. Παίξτε με το DPI αλλά μην το παρακάνετε, είτε προς το πάνω, είτε προς τα κάτω (ΕΙΔΙΚΑ προς τα κάτω). Ο Miui Home launcher δεν είναι κατασκευασμένος για ιδιαίτερα χαμηλό DPI και αφήνει κενό χώρο ανάμεσα στα εικονίδια που δεν σας επιτρέπει να τον εκμεταλλευτείτε 100%, χωρίς extra εφαρμογές του τύπου xMIUI ή MIUI Tweaks που απαιτούν Xposed framework εγκατεστημένο. Ακόμα και σε μια τέτοια περίπτωση προσωπικά συστήνω την εγκατάσταση κάποιου 3rd party launcher (ο Nova είναι ιδανικός σε ότι αφορά την εκμετάλλευση του εύρος οθόνης σας) καθώς ΚΑΙ θέματος, ώστε τα πάντα να φαίνονται καλά στο νέο σας DPI. Ακόμα όμως και τότε, μπορεί να αντιμετωπίσετε θεματάκια του τύπου, οι ταπετσαρίες και τα profile photos σας να φαίνονται zoomed in (χωρίς να μπορείτε να κάνετε zoom out) και κάποιες εφαρμογές να μην συμπεριφέρονται 100% σωστά, καθώς έχουν σχεδιαστεί με άλλη λογική. Κάνετε την επιλογή σας με σοφία και με δικό σας ρίσκο.
    • Διαφήμιση
    • Πριν πειραξει κανεις το dpi ας δοκιμάσει πρώτα τη ''διαταξη αρχικής οθόνης'' μεσα απο τις ρυθμίσεις>αρχική οθόνη
    • Ο/H MIUI_ART έγραψε:

Ο/H VAG-ZAG έγραψε:

Μπράβο κ πάλι!!!
      Στο Mi4c μου, δε λειτουργεί το Google πάνω αριστερά κ ο Launcher. Ή κάτι δεν έχω κάνει ή έχει θέμα στην εγκατάσταση του Launcher. Καμιά ιδέα???
      Μην επιλέγετε αλλαγή του launcher προς το παρόν.Θα βγουν νέες AROMA μόλις είναι έτοιμα αυτά που δοκιμάζουμε.

Να μένετε στον Default MIUI launcher και να επιλέγετε την προσαρμοσμένη εγκατάσταση.
      Ο Nexus θα αφαιρεθεί και στην θέση του θα μπει ο NOVA οποίος και θα μπαίνει ως πρόσθετος και δεν θα διαγράφεται ο Miui Launcher.

Θα αφαιρεθεί ο Chrome Browser που είναι και πολλά MB, και στην θέση του θα βάλουμε τον Opera mini.
      Επιπλέον θα δώσουμε και την επιλογή εγκατάστασης ενός AD-Blocker :D

Λίγο υπομονή χρειάζεται, και όλα θα φτιάξουν... :!:
      Σορι αφεντικό για το ποστ, δεν είχα διαβάσει προηγούμενα post που έλεγαν ΟΧΙ Nexus!!!
    • Σε redmi pro πέρασα την 7.5.25 όπου ωστόσο δεν είναι arΩma.... Υποθέτω ότι στην επόμενη θα συμπεριληφθεί και το (omega).
      Εντυπώσεις θετικές μέχρι στιγμής, αν διαπιστωθεί κάτι θα επανέλθω με ενημέρωση.
    • Ο/H Valmans10 έγραψε:

Καλημερα σας. Στο kate όλα καλά αλλά δεν κάνει συγχρονισμο με mi cloud. Γράφει : Αδυναμία λήψης κατάστασης συγχρονισμού.
      Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με τον συγχρόνισμό, δοκίμασα οτι βρήκα σε miui.com (disable data and sync, give all permissions κλπ κλπ) , εκανα log out και ξανα login στον λογαριασμό μου αλλα τζίγος. Δεν συγχρονίζει sms και call log. Πρακτικά δεν μπορω να πάρω cloud backup απο τις 17/05 και μέτα. @MIUI_ART @gkalen καμία ιδέα πως το διορθώνουμε?
    • Διαφήμιση
    • Ο/H intheend έγραψε:

Ο/H Valmans10 έγραψε:

Καλημερα σας. Στο kate όλα καλά αλλά δεν κάνει συγχρονισμο με mi cloud. Γράφει : Αδυναμία λήψης κατάστασης συγχρονισμού.
      Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με τον συγχρόνισμό, δοκίμασα οτι βρήκα σε miui.com (disable data and sync, give all permissions κλπ κλπ) , εκανα log out και ξανα login στον λογαριασμό μου αλλα τζίγος. Δεν συγχρονίζει sms και call log. Πρακτικά δεν μπορω να πάρω cloud backup απο τις 17/05 και μέτα. @MIUI_ART @gkalen καμία ιδέα πως το διορθώνουμε?

Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα σε rn3 pro. Μια προσωρινή λύση είναι να το κάνεις χειροκίνητα. Απενεργοποίησε και ξανά ενεργοποίησε τα στοιχεία που δεν σου συγχρονίζει. Εμένα δεν μου συγχρονίζει ούτε φωτογραφίες. Ρίξε μια ματιά μην βρεθείς προ εκπλήξεων. Ελπίζω να βρεθεί λύση γιατί είναι λίγο εκνευριστικο

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Οσοι έχετε θέμα με το Kate στο συγχρονισμό μπείτε στο νήμα του Kate και διαβάστε το τελευταίο μου μύνημα! Εμένα δούλεψε πάντως ίσως σας βοηθήσει και εσάς κάντε μια προσπάθεια.

• Με το σημερινό update της rom λειτουργεί κανονικά ο συγχρονισμός του mi cloud στο redmi note 3 pro

• ένα τεράστιο μπράβο σε όσους ασχολούνται με μεράκι και ευχαρίστηση για να έχουμε ότι καλύτερο στο κινητό μας... σημειώσεις δύο..πρώτον μπορώ να κάνω απεγκατάσταση την εφαρμογή μηνυμάτων και να χρησιμοποιώ κάποια δική μου? και επειδή χρησιμοποιώ το google now στις τελευταίες εκδόσεις δεν μου συγχρονίζει και δεν ανοίγει καν με το home button καθ΄ότι το έχω βάλει σαν επιλογή...πηγαίνοντας ξανα και το ορίζω στις εγκατεστημένες εφαρμογές δουλεύει παροδικά πάλι...
      Επίσης σε δύο φορές που έκανα εγκατάσταση ( η μια επιλογή με τυπική εγκατάσταση και η άλλη με custom δε μου έκανε σε καμία αυτόματη επανεκκίνηση με αποτέλεσμα και άγχος, να πατήσω το power button...
      ευχαριστώ και πάλι...
    • Διαφήμιση