Διαφήμιση

MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

• MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

Δεν βάζω ανταπτορα στο σαλόνι μου αλλά ούτε και στο υπόλοιπο σπίτι. Προτιμώ όμορφο παρά έξυπνο σπίτι.

Sent from my iPhone XS Max using Tapatalk

Εγώ έχω αλλάξει όλες τις λαμπες στο σπίτι με yellight και 2 της tp link που τις έχω απο παλια. Έχω καταργήσει όλους τους διακόπτες και τους έχω αντικαταστήσει με mi wireless switch μιας και έχω gateway, τα φώτα τα ανοίγω και με φωνή μέσω του Google speaker
      Οσο αναφορά τις πρίζες θα έχεις σίγουρα θέμα 1 με την γείωση και 2 με το ότι δεν χωράνε στον τοίχο

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
    • Ο/H tedev έγραψε:

....
      οι λάμπες συνδέονται στο δικό σου wifi. τώρα αν εσύ είσαι αλλού με το κινητό σου δεν έχει καμία σημασία με την ποιότητα σύνδεσης των yeelight.
      πόσες συσκευές έχεις πάνω στο access point? επίσης έχεις ξεχωρίσει το 5GHz από το 2.4? πόσες λάμπες έχεις?

αν γυρίζεις και μου λές ότι τα 5 ευρώ sonoff είναι επαγγελματική λύση και όχι παιχνίδι.... δεν έχει νόημα να συνεχίζω την συζήτηση αυτή μαζί σου.

τέλος πάντων φεύγουμε πολύ εκτός θέματος και οι συμβουλές περί wifi και router δεν είναι για εδώ. όσο αφορά τις Yeelight... kougis, αν έχεις σκοπό να πας σε έξυπνες λάμπες όπως πχ για το ταβάνι σου... πίστεψε με, με την Yeelight που θα δώσεις 20 ευρώ, δεν θα μείνεις παραπονεμένος. και να μείνεις... είμαι σίγουρος ότι θα την πουλήσεις πολύ εύκολα.
      Αν μιλάμε για αξιοπιστια συνδεσης σε σύγκριση με τις λάμπες? Φυσικα και το θεωρώ. Αξιοπιστία σύνδεσης κρίνω αυτή την στιγμή.
      8 μηνες τωρα δεν βγηκαν offline ποτε!
      Τι σημασια εχει ποσες συσκευες εχω? Οσες συσκευες εχω και με τα sonoff (που δεν ειναι πολλες για να μην νομιζεις. 2 λαμπες ειναι , 2 sonoff και 3 καμερες)
      Δεν εχει 5ghz το router μου.
    • Διαφήμιση

Ο/H mslave έγραψε:

Εγώ έχω αλλάξει όλες τις λαμπες στο σπίτι με yellight και 2 της tp link που τις έχω απο παλια. Έχω καταργήσει όλους τους διακόπτες και τους έχω αντικαταστήσει με mi wireless switch μιας και έχω gateway, τα φώτα τα ανοίγω και με φωνή μέσω του Google speaker
      Οσο αναφορά τις πρίζες θα έχεις σίγουρα θέμα 1 με την γείωση και 2 με το ότι δεν χωράνε στον τοίχο

Με τι γείωση τι πρόβλημα θα έχω;
      Αφού και τα φις δυο βύσματα έχουν.
      Για πρίζες δεν υπάρχει τίποτα;

Οι σουκο πρίζες και τα βύσματα έχουν τρείς επαφές όσο και αν Δεν το καταλαβαίνουμε.
      Απλες συσκευές θα μπορείς να συνδέσεις.
      Αλλά μια καφετιερα πχ με μεταλλικά στοιχεία που απαιτεί γείωση δεν θα μπορείς να την συνδέσεις.

Άλλη ερώτηση. Η πρίζα xiaomi που χρειάζεται ανταπτορα και είναι 10 Α αντί βάλω σε μια παροχή 16 Α τι πρόβλημα μπορεί να έχω;
      Έχω ένα ενισχυτή εκεί που κατά το άνοιγμα του ζητάει πάνω από 10Α. Στη συνέχεια είναι κάτω από 10Α.

Με μια ασφάλεια 10A στο πίνακα σου μπορεί να έχουν συνδέσει μέχρι και 2 δωμάτια.
      Μου φαίνεται υπερβολή ενισχυτής να ζητάει 10A.
      Όπως και να έχει αν θέλει στην εκκίνηση του 10A ο ενισχυτής ,τον συνδέεις και κανένα πρόβλημα δεν θα έχεις

• Διαφήμιση
    • Εγώ πάντως απο την πλευρά μου χρησιμοποιώ τις απλές λάμπες Xiaοmi-Phillips, δεν έχω αντιμετωπίσει κάτι σοβαρό.

Το μόνο θεματάκι που καμιά φορά έχω, είναι μία μικρή καθυστέρηση συνδιαστικά με τα σενάριο που τρέχω, αλλά λογικό είναι γιατί εκεί που είναι τοποθετημένο δεν έχει καλό σήμα εκεί. Να φανταστείτε με άλλη smart lamp που είχα κάνει δοκιμή δεν μπορούσε καν να συνδεθεί.

Για τις smart-plug με τον κατάλληλο αντάπτορα δεν φαίνονται τόσο τεράστιες link

Σχετικά για διακόπτες, μπορείτε να πάτε σε λύση smart lamp (xiaomi-Phillips, aqara zigbee, yellight) και μετά τοποθετήστε σε ένα άλλο σημειο Aqara Zigbee Wall Switch, ή οποιο άλλο switch (όπως είπε και ο mslave) για να κάνετε την δουλειά σας.

Επίσης καλό είναι όσοι έχετε router με υποστήριξη 5GHz, να γυρίσετε εκεί τις συσκευές σας (π.χ laptop, κινητά κτλ), γιατί υπάρχει πολύ "σαβούρα" και αναλόγος το radio της κάθε συσκευής μπορεί να υπάρχουν αυτά τα μικροπροβλήματα. Και κάτι τελευταίο, να προσέχετε τα firewall στα router γιατί καμία φορά κάνουν ζημία στην σύνδεση με το cloud χωρίς να το καταλάβεις (π.χ το online της Otenet).

Σχετικά με τους αυτοματισμούς που έχω κάνει θα αναφερθώ σε άλλο post.

@RpMz Πες μας για τους αυτοματισμούς σου να παίρνουμε ιδέες. Με τι gateway τα έχεις; Aqara ή Xiaomi?

Ο/H mslave έγραψε:

Το Google speaker συνεργάζεται με το xiaomi?

• Σχετικά με τα gateway:

Έχω δύο gateway (aqara-mijia) πάνω σε UPS. Σε κάθε σίτα και μπαλκονόπορτα στο σπίτι έχω αντίστοιχα και μία μαγνητική παγίδα, οπότε τα έχω μοιράσει αντίστοιχα και σε κάθε gateway. Στα μπαλκόνια έχω τοποθετήσει και ένα motion detection σε σημείο που πιάνει τις μπαλκονόπορτες. Καμία φορά έχω false alarm, αλλά τουλάχιστον με προειδοποιεί.

Σχετικά με τους αυτοματισμούς και τις συσκευές:

• Διαχείριση Θερμοστάτη καλοριφέρ (Υπάρχει οδηγός σε παλιότερο post) μαζί με σενάριο μέσω του Mi Home.
      • PSTN Gateway, (υπάρχει οδηγός σε παλιότερο post) ώστε σε περίπτωση alarm που απουσιάζω από το σπίτι, να δέχομαι τηλεφωνική κλήση στο κινητό μου, ασχέτως αν έχω 3G data ή αν τρομπάρουν τα notification της Xiaomi. Το router μου είναι επίσης πάνω σε UPS.
      • Διαχείριση Τηλεόρασης (για χρήση μέσω Siri voice command) και Air Condition μέσω Xiaomi iR Controller με σενάρια θερμοκρασίας για κρύο/ζέστη αντίστοιχα.
      • Στο πίσω μπαλκόνι επειδή δεν είχα πρίζα ρεύματος και έπρεπε να τοποθετήσω μία ip camera + access point, αναγκάστηκα και πήρα παροχή ρεύματος μέσα από ένα ντουί λάμπας. Επειδή όμως χρειαζόμουν φως τα βράδια, τότε τοποθέτησα μία Xiaomi-Phillips και μέσα από σενάρια (motion detection + open/close μπαλκονόπορτας/σίτας) ανάβει και σβήνει η λάμπα αντίστοιχα. Επίσης έχει time scheduled για το πότε θα ξεκινάει το σενάριο. Τον κλασικό διακόπτη τοίχου τον έχω μόνιμα στο On.
      • Περιμένω άλλες 2 λάμπες Xiaomi-Phillips μαζί με ένα Aqara Zigbee Wall Switch για το σαλόνι, για να τις διαχειρίζομαι μέσω Wall Switch, Siri και remote όταν λείπω από το σπίτι.
      • iOS - Siri voice command μέσω ενός iphone 5s μόνιμα στο ρεύμα, εκτελώ φωνιτικές εντολές για εκτέλεση σεναρίων που έχω φτιάξει στο Mi Home (alarm, θερμοστάτης, tv, air condition κτλ) και διαχείριση συσκευών φωνητικά. Επίσης έχει και άλλα καλούδια εκτός Mi Home που χρειάζεται ψάξιμο.
      • Mijia Camera 1080p με BLE gateway στα μπαλκόνια, με SD Cards 64GB με 24ωρη καταγραφή (περίπου 5μιση μέρες εγγραφή). Επίσης αν ξεκινήσει alarm από το gateway, αυτόματα ανεβαίνουν στιγμιότυπα στο cloud. Επίσης συνδέονται και κάποια Plant sensors μέσω BLE.
      • Έχω και άλλους σένσορες που π.χ Temperature σε όλα τα δωμάτια (έχω φτιάξει σενάρια ώστε όταν φτάσουν κάποια θερμοκρασία να βαρέσει alarm), Water Leak Sensor, vibration sensor, wireless switch για ενεργοποίηση/απενεργοποίηση alarm και μία IMI Home Security Camera για επίβλεψη του παιδικού δωματίου.

Ένα ωραίο σενάριο που είχα φτιάξει δοκιμαστικά το καλοκαίρι μιας και έλειπε η οικογένεια:

Είχα ορίσει γεωγραφικό στίγμα στο iphone, οπότε μόλις έφτανα 100 μέτρα από το σπίτι, αυτόματα απενεργοποιούταν ο συναγερμός, ξεκινούσε το air condition, και μόλις άνοιγα την κεντρική πόρτα τότε άναβε και η τηλεόραση.

Μελλοντικά project:

• Διαχείριση θερμοσίφωνα μέσω Mi Home. Στο μόνο που κόλλησα είναι πως θα πάρω θερμοκρασία νερού. Είχα κάτι στο μυαλό μου για δοκιμές, αλλά δεν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος από μένα και τους φίλους που θέλουμε να το κάνουμε. Για ένα απλό σενάριο On/ off ή να ανάβει για κάποιο χρονικό διάστημα γίνεται άνετα.
      • Μιας και έχω κάνα 2 γλάστρες και τις παρακολουθώ μέσω Xiaomi Plant monitor,θέλω να βρω κάνα κινέζικο αυτόματο πότισμα, και μόλις φτάσουν χαμηλά επίπεδα, τότε να ενεργοποιείτε το αυτόματο πότισμα για ένα μικρό χρονικό διάστημα.
      • Xiaomi σκούπα (αλλά και σε μένα, η γυναίκα μου έχει άλλη άποψη!!)
      • Ρελέ στην παροχή της κουζίνας, ώστε όταν φεύγω από το σπίτι να κλείνει η παροχή της. Επίσης να δίνει παροχή όταν θα δίνω τάση μέσω της smart-plug. Όσοι έχουν μικρά παιδιά θα το καταλάβουν γιατί.
    • Διαφήμιση

Μπορείς να μου πεις σε ποιο ποστ βρίσκονται οι οδηγίες για το pstn gateway;

Στάλθηκε από το RNE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk