Διαφήμιση

Πρόβλημα εμφάνισης συγκεκριμένων contacts κατά τη διάρκεια της κλήσης

• Θα στο πω άλλη μια φορά και εύχομαι να το καταλάβεις γιατί έτσι δεν θα βρούμε άκρη.
    Το ότι εσύ τις βλέπεις στο ίδιο μέρος δεν λέει τπτ.
    Μπορει να είναι 2 ή και 3 εφαρμογές που έχουν σχέση με αυτό.
    Εγω σου λέω για apk Μέσα στην ρομ και εσύ μου λες που τις βλέπεις.

Τέσπα... αν δεν μπορείς να το καταλάβεις , δεν μπορώ να στο εξηγήσω καλύτερα.

• Γράφω κώδικα από το 1984 και υποστηρίζω πάσης φύσεως συστήματα 20+ χρόνια, αλλά δεν είμαι εδώ για να κάνω τον έξυπνο αν καταλαβαίνει κανείς ή όχι.

Εγώ περιγράφω προς το παρόν τί συμβαίνει με το πρόβλημα μέσω trial-and-error. Αν είχα άκρη στην Xiaomi στο RnD, σίγουρα δεν θα άνοιγα εδώ θέμα.

Περιγράφω ένα τυπικό πρόβλημα κώδικα λειτουργικού ή εφαρμογής που συμβαίνει MONO στο MIUI, και δεν συμβαίνει σε κάνενα Pure Android λειτουργικό.
    Επίσης περιγράφω ένα πρόβλημα ΔΙΠΛΗΣ συμπεριφοράς στην αναγνώριση συγκεκριμένων επαφών μέσα στο ίδιο το λειτουργικό MIUI.

Το γιατί πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα του Google account δεν το καταλαβαίνω. Το «κάτι άλλο συμβαίνει που δεν γνωρίζω», δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα δεν παραμένει να είναι θέμα MIUI bug.

Καταγράφω ως τώρα όλες τις παρατηρήσεις μου, ώστε να δούμε αν μπορούμε να διερευνήσουμε κάτι άλλο, αλλά και για να υπάρχει record σε ανάλογο πρόβλημα άλλου χρήστη μελλοντικά και να μπορούμε να επανέρθουμε.
  • Ο/H geoanto555 έγραψε:

Τέσπα, εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχει ρύθμιση από το google απλά δεν μπορεί να τις πάρει σωστά για κάποιο λόγο.

Οι επαφές στο Google είναι σωστές αφού κατεβαίνουν μια χαρά σε κάθε άλλο κινητό με pure android όπως λέει. Άρα εκεί τις παιρνει σωστά το εκάστοτε κινητό.

Το πρόβλημα είναι στο MIUI, το οποίο για κάποιο λόγο δεν καταλαβαίνει πως να απεικονίσει τις επαφές τις συγκεκριμένες κατά την κλήση. Στο είπα πιο απλά για να σε βοηθήσω να καταλάβεις, γιατί διαβάζω και διαβάζω σελίδες που αναμασάμε το ίδιο θέμα, το οποίο σε face to face συνάντηση θα είχε επεξηγηθεί σε χρόνο dt.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να ενημερωθεί η Xiaomi για αυτό, ή θα πρέπει ο φίλος να ανοίξει θέμα στο Xiaomi MIUI Official Forum ??? Γιατί εδώ προφανώς έχει εξαντληθεί η συζήτηση αφού οι γνώστες δεν έχουν αντιμετωπίσει ξανά κάτι ανάλογο.
  • Διαφήμιση
  • Περιμεντε να απαντήσει ο @dnomikos μήπως αυτός έχει κάτι στο μυαλό του.

• Ο/H kostasgr78 έγραψε:

Γράφω κώδικα από το 1984 και υποστηρίζω πάσης φύσεως συστήματα 20+ χρόνια, αλλά δεν είμαι εδώ για να κάνω τον έξυπνο αν καταλαβαίνει κανείς ή όχι.
    Πες μου ποιες εφαρμογές θέλεις να σου δώσω να τις μελετησεις.
    Κατα τα λεγόμενα σου μόνο το "επαφές"...
    Να στο δώσω να ρίξεις μια ματια?

• Σε ευχαριστώ για τη διάθεση, αλλά δεν κατέχω το πώς λειτουργεί το MIUI σε kernel επίπεδο, γι' αυτό μπήκα εδώ, να δω αν από τους έμπειρους υπάρχει κάποια πρόταση για περαιτέρω διερεύνηση.

Δηλαδή και να δούμε ένα κώδικα, αν δεν ξέρει κανείς όλη τη δομή του λειτουργικού δεν θα καταλάβει πολλές αναφορές που γίνονται.

Όπως και να έχει ευχαριστώ ειλικρινά όσους ως τώρα έχουν καταθέσει προσωπικό χρόνο και όρεξη για να βοηθήσουν.
  • Πες μου λίγο πόσες είναι αυτές οι επαφές?

• Διαφήμιση
  • κανε καποιες αλλαγες μεσα απο το google gmail και δες αν αλλάζει κατι.

• Ο/H geoanto555 έγραψε:

κανε καποιες αλλαγες μεσα απο το google gmail και δες αν αλλάζει κατι.
    Έχω κάνει ήδη επεξεργασία μερικών τέτοιων επαφών τόσο μέσα από το κινητό όσο και από το google mail, αλλά δεν αλλάζει κάτι στο πρόβλημα.

Το επόμενο βήμα, είναι να δημιουργήσω καινούρια επαφή τέτοιου τύπου στο Google mail, να την συγχρονίσει προς το κινητό και να δω τί γίνεται με τη νέα επαφή από εδώ και πέρα.

Να θυμίσω ότι η νέα επαφή 4xxxxx που έχει δημιουργηθεί στο κινητό, δεν παρουσιάζει το πρόβλημα.
  • Ο/H kostasgr78 έγραψε:

είναι να δημιουργήσω καινούρια επαφή
    Νομίζω ότι αυτή είναι η λύση ...
    Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα στρώσει.

• Διαφήμιση
  • Νέα ανακάλυψη κατά τη διερεύνηση, όσον αφορά τα SMS.

Όπως έχω αναφέρει από την αρχή, ούτε στη λίστα των SMS ούτε στο σώμα του SMS, δεν γίνεται η εμφάνιση του ονόματος για τα παλιά 4xxxxx.

Σήμερα, ανακάλυψα ότι αν κρατήσω πατημένo ένα SMS στη λίστα, για να το επιλέξω π.χ. για διαγραφή, μόλις εμφανιστεί το κάτω μενού που εμπεριέχει και την επιλογή της διαγραφής, εκεί ξαφνικά εμφανίζεται το όνομα αποστολέα.
    Αν επιστρέψω πίσω κάνοντας ακύρωση, το όνομα του αποστολέα παραμένει να εμφανίζεται στη λίστα, που πριν δεν εμφανιζόταν.
    Αν μπω στη συνέχεια στο σώμα του SMS, το όνομα του αποστολέα δεν εμφανίζεται.
    Αν βγω πίσω στη λίστα, ξαναγυρνάω στο παλιό πρόβλημα και πάλι δεν εμφανίζεται το όνομα του αποστολέα!

Κατά τα άλλα δεν είναι bug του MIUI!