Διαφήμιση

Πρόβλημα εμφάνισης συγκεκριμένων contacts κατά τη διάρκεια της κλήσης

• Εξαρχής μπήκα στο παρόν φόρουμ με τη θέωρηση ότι υπάρχει βαθύτερη εμπειρία με ROM και βαθύτερο κώδικα του MIUI, πριν μπω σε διαδικασία να απευθυνθώ στο επίσημο channel της εταιρείας. Ίσως να έκανα λάθος.

Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις επί της διαδικασίας, είναι χρήσιμες.
  • Ο/H kostasgr78 έγραψε:

Γράφω κώδικα από το 1984 και υποστηρίζω πάσης φύσεως συστήματα 20+ χρόνια
    Όλοι πιστεύουμε ότι είμαστε καλοί στη δουλειά μας(αυτο ισχύει για όλα τα επαγγέλματα). Οι περισσότεροι όντως είμαστε. Όταν όμως ζητάμε βοήθεια , δοκιμάζουμε αυτά που μας προτείνουν οι υπόλοιποι. Ιδίως από τη στιγμή που ΕΜΕΙΣ ζητήσαμε τη βοήθειά τους. Όταν λοιπόν από τη μια ζητάς βοήθεια, έχεις απαντήσεις - προτάσεις και εσύ σύμφωνα με τα λεγόμενά σου αρνείσαι να τις εφαρμόσεις επειδή θέλεις να αποφύγεις το γράψιμο ....τότε πως ακριβώς περιμένεις να σε βοηθήσει κάποιος? Να κάτσει να ασχοληθεί αποκλειστικά με αυτό το πρόβλημα, να στο λύσει και να σου στείλει έτοιμο το fix ? Είτε είναι bug του miui , είτε όχι, δε θα το μάθεις ποτέ αν δε δοκιμάσεις. Συγνώμη για την παρέμβαση , συνήθως όταν δεν έχω λύση δεν ανακατεύομαι .
  • Αυτό το απάντησα στην αρχή του θέματος απλά για να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι αρχάριος στα συστήματα, επειδή οι αρχικές ερωτήσεις ξεκινούσαν έτσι.

Συνεχίζω και καταγράφω το πρόβλημα για να υπάρχει η συμπεριφορά του συστήματος. Τα work-around που προτείνονται να διερευνηθούν, ακόμα κι αν βοηθήσουν, οδηγούν στη full-manual λύση, που δεν είναι το ζητούμενο μιας διερεύνησης.
  • Διαφήμιση
  • Για να φύγει η απορία όμως, έφτιαξα νέα επαφή τύπου 4χχχχχ στο google account (στο gmail και όχι στις επαφές του κινητού), συγχρονίστηκε και εμφανίζει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα μη εμφάνισης ονόματος.

Ακριβώς αυτό ανέμενα.
  • Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες η συνεργασία της miui εφαρμογής με τα δεδομένα του google να μη συμπεριφέρονται όπως θα έπρεπε.
    Μπορεί να είναι κάτι που διορθώνεται από το miui, αλλά μην αποκλείεις την πιθανότητα να είναι θέμα που μπορεί να διορθωθεί από τη google.
    Έχει συμβεί στο παρελθόν πρόβλημα που εμφανίζονταν σε συσκευές με περιβάλλον miui, όχι stock android (σε google εφαρμογή, στο play store συγκεκριμένα) να διορθωθεί με αναβάθμιση απο τη google, γιατί εκεί βρίσκονταν το bug.
  • Ο/H mrzoid έγραψε:

επειδή θέλεις να αποφύγεις το γράψιμο
    Και μιλάμε για την δημιουργία μίας επαφής όχι παραπάνω ,.... φαντάσου.

Μου την έστειλε ένας φίλος

Διάβαζε το νήμα και δημιούργησε μια επαφή απο το pc στο google- gmail.
    Την συγχρόνισε στο κινητο και αυτό ειναι το αποτέλεσμα'

τέλος πάντων... ας το λήξουμε εδώ.

• Ο/H fog έγραψε:

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες η συνεργασία της miui εφαρμογής με τα δεδομένα του google να μη συμπεριφέρονται όπως θα έπρεπε.
    Μπορεί να είναι κάτι που διορθώνεται από το miui, αλλά μην αποκλείεις την πιθανότητα να είναι θέμα που μπορεί να διορθωθεί από τη google.
    Έχει συμβεί στο παρελθόν πρόβλημα που εμφανίζονταν σε συσκευές με περιβάλλον miui, όχι stock android (σε google εφαρμογή, στο play store συγκεκριμένα) να διορθωθεί με αναβάθμιση απο τη google, γιατί εκεί βρίσκονταν το bug.

Έχει σημασία το ότι δεν εμφανίζεται σε όλα τα σημεία 100%, άρα θεωρώ ότι δεν είναι της Google.

Στη λίστα κλήσεων γιατί δεν εμφανίζεται το πρόβλημα; Εκεί γιατί μπορεί να γνωρίζει σωστά την επαφή το MIUI;
    Στα SMS, γιατί αλλάζει η συμπεριφορά μπρος πίσω; Ανάλογα το τί έχεις κάνει πριν;

Αν ήταν θέμα google encoding θα είχε σε όλα αυτά πρόβλημα το MIUI από άκρη σε άκρη. Ωστόσο αυτό δεν συμβαίνει. Σε κάποια σημεία του, αναγνωρίζει κανονικότητα τις επαφές τύπου 4xxxxx.
  • Διαφήμιση
  • Για να φεύγει και το τελευταίο ίχνος αμφισβήτησης ότι το πρόβλημα είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ του MIUI, χτες κάναμε δοκιμή συγχρονισμού του google account μου σε iPhone X φίλου.

ΚΑΜΙΑ εμφάνιση προβλήματος.

Τα 4xxxxx νούμερα, εμφάνιζαν κανονικότατα και άψογα τα ονόματα παντού.
  • Να σημειώσω ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα ΟΥΔΕΠΟΤΕ λύθηκε από την ίδια την εταιρεία XIAOMI, και το πούλησα εκείνες τις μέρες και βρήκα την υγεία μου, μη ασχολούμενος να προσπαθώ να λύσω εγγενή προγραμματιστικά προβλήματα ενός αναξιόπιστου λειτουργικού.

Όσοι θέλουν να πειραματίζονται ας κρατήσουν τέτοια κινητά και λειτουργικά.

Όσοι θέλουν το κινητό ως εργαλείο δουλειάς και αξιοπιστίας, οφείλουν να φύγουν προς σίγουρες λύσεις.
  • Ο/H kostasgr78 έγραψε:

Να σημειώσω ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα ΟΥΔΕΠΟΤΕ λύθηκε από την ίδια την εταιρεία XIAOMI, και το πούλησα εκείνες τις μέρες και βρήκα την υγεία μου, μη ασχολούμενος να προσπαθώ να λύσω εγγενή προγραμματιστικά προβλήματα ενός αναξιόπιστου λειτουργικού.

Όσοι θέλουν να πειραματίζονται ας κρατήσουν τέτοια κινητά και λειτουργικά.

Όσοι θέλουν το κινητό ως εργαλείο δουλειάς και αξιοπιστίας, οφείλουν να φύγουν προς σίγουρες λύσεις.
    ΔΕΝ δοκίμασες τις λύσεις που σου δώσαμε.
    ΔΕΝ δοκίμασες καν να αλλάξεις τις επαφές σου για να δεις αν όντως φταίει το λογισμικό .
    Είχες κάποιες προτάσεις-λύσεις..
    Νομίζω από την στιγμή που το θέτεις έτσι δεν πρέπει να συνεχίσεις εδώ..
    Καλη σου ημέρα.

• Διαφήμιση
  • Οι επαφές παίζουν άψογα και απροβλημάτιστα χωρίς ΚΑΜΙΑ εξαίρεση σε Pure Android και σε iOS, αναλύθηκε πλήρως παραπάνω.

Όπως αναλύθηκε ότι εντός του MIUI, αλλού έβλεπε τις επαφές κανονικά και αλλού όχι.

Δεν είναι τυχαίο επίσης, ότι όλοι οι φίλοι μου που έχουν MIUI, μετά από κάθε αναβάθμιση χάνουν και από τουλάχιστον ένα feature που πριν έπαιζε κανονικά.