Διαφήμιση

Γενική συζήτηση για το Redmi Note 5 (Whyred)

• Just to be safe....ένα verification πριν κάνω το update.
      Κατεβάζω το full zip (1.6G) μέσα από τον Updater και μετά πατάω Reboot? (έχω custom twrp twrp_whyred_3.2.3-4_miui-hellas_ss) και είμαι rooted.
      (φοβάμαι μη φάω κανα bootloop)....και το root μετά θα χαθεί λογικά έτσι ? Ξενακάνω τι διαδικασία που έκανα για να το περάσω ?
      fastboot flash antirbpass dummy.img
      fastboot flash recovery twrp_whyred_3.2.3-4_miui-hellas_ss.img
      fastboot boot twrp_whyred_3.2.3-4_miui-hellas_ss.img
      και install to Magisk στο καπάκι
    • Ο/H Sandbird έγραψε:

Just to be safe..
      επειδη το εκανα 2-3 φορες πριν λιγο (ε χθες και σημερα δηλαδη) και εφοσον εχεις την την official global stable 10.2.1.0

κατεβαζεις την full rom 10.2.2 που ειναι 1,6gb περιπου και την εχεις μεσα στο τηλεφωνο οπως επισης εχεις το twrp image και το installation zip του magisk
      αυτα τα 3 θες (εφοσον θες root, αλλιως αν δεν θες root βαζεις το lazyflasher)
      οταν τα εχεις ολα (δεν χρειαζεται κανενα wipe αν εχεις πριν την official global stable 10.2.1.0)
      πας σε twrp και install την rom
      αμεσως και διχως reboot install το twrp.img (της προτιμησης σου) και αμεσως και διχως reboot install το installation zip του magisk
      και τελος...και θα εισαι παλι με official glabal stable και root
      reboot

υγ
      κανε ενα φακελο μεσα στο τφ σου με αυτα τα 3-4 πραγματακια...κι εμενα ενας φιλος εδω με καθοδηγησε - συμβουλεψε

υγ 2
      οταν κατεβαζεις απο ρυθμισεις > σχετικα με το τηλεφωνο > ενημερωση συστηματος (updater app δηλαδη) ... τοτε αυτο που κατεβαζεις νομιζω θα ξερεις οτι καθεται στον φακελο "download_rom"
    • Έτσι έχω κάνει :) Ένα φάκελο με twrp και magisk πάντα στο κινητό να βρίσκονται :)
      Υποθέτω τα modules όλα του Magisk θα θέλουν πάλι πέρασμα μετά ξανά έ ? (camera2api, daydream κτλ).

Εδώ που λέει ο @BanditGR (ψάξε τη φτάση: Δεν συνιστάται σε καμία περίπτωση)
      Ένα βήμα πριν το root. (Απορίες για root,updates,OTA,twrp κτλ)
      το update να γίνεται μέσα από τον Updater όμως ?
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Sandbird έγραψε:

θα θέλουν πάλι πέρασμα μετά ξανά έ ?
      οχι δεν θελουν εφοσον δεν κανεις κανενα wipe data θα ειναι ολα ετοιμα
    • Ο/H Sandbird έγραψε:

μα εγω δεν σου ειπα μεσα απο τον updater, διαβασε καλυτερα, σου λεω μεσα απο το twrp ολα...μονο το κατεβασμα της rom αν θες να το κανεις μεσα απο τον updater...δες υγ 2
      _________
      υγ 2
      οταν κατεβαζεις απο ρυθμισεις > σχετικα με το τηλεφωνο > ενημερωση συστηματος ... τοτε αυτο που κατεβαζεις νομιζω θα ξερεις οτι καθεται στον φακελο "download_rom"
      ε λοιπον μολις τελειωσει το κατεβασμα δεν κανεις επανεκινηση & εγκατασταση αλλα πριν οποιαδηποτε επανεκινηση παιρνεις την rom που κατεβασες και την βαζεις μεσα στον εσωτερικο αποθηκευτικο χωρο (αποκοπή...μεταφορά, μην σου μεινει και 2 φορες και σου τρωει το χωρο) διοτι αν μειναι εκει και επιλεξεις επανεκινηση & εγκατασταση εκτος συτου που λεει ο φιλος επιπλεον θα σβηστει απο τον φακελο "download_rom" του εσωτερικου αποθηκευτικου χωρου :P
    • Ο/H thanfun έγραψε:

μα εγω δεν σου ειπα μεσα απο τον updater, διαβασε καλυτερα, σου λεω μεσα απο το twrp ολα...μονο το κατεβασμα της rom αν θες να το κανεις μεσα απο τον updater

Ο/H Sandbird έγραψε:

σορυ τωρα διαβασα καλυτερα αλλα αυτα που λεει ειναι για νορμαλ κατασταση ενω εμεις ειμαστε με global stable αλλα με twrp και root και θελουμε ετσι να παραμεινουμε...(δεν ειμαστε και πολυ νορμαλ, εγω σιγουρα δηλαδη 8o )

πιστεψε με ετσι ειναι το εκανα πολλάκις (οχι ο υπουργος :D )

....και οι οδηγιες εκεινες απευθηνονται σε εναν λιγοτερο προχωρημενο (και θαρραλέο :P ) χρηστη προερχομενο μαλιστα απο αυφον (πρεπει να τα μαθει οπως στην σχολη οδηγων :) , σκεψου οταν συναντας αμαξι με το L πως οδηγουν...ε? βεβαια ο βιαστικος και ο θαρραλέος θα την πατησει οχι ο προσεκτικος)...αν κανω λαθος διορθωστε με πλιζ
    • Ο/H thanfun έγραψε:

Ο/H Sandbird έγραψε:

μα εγω δεν σου ειπα μεσα απο τον updater, διαβασε καλυτερα, σου λεω μεσα απο το twrp ολα...μονο το κατεβασμα της rom αν θες να το κανεις μεσα απο τον updater...δες υγ 2_________
      υγ 2
      οταν κατεβαζεις απο ρυθμισεις > σχετικα με το τηλεφωνο > ενημερωση συστηματος ... τοτε αυτο που κατεβαζεις νομιζω θα ξερεις οτι καθεται στον φακελο "download_rom"
      ε λοιπον μολις τελειωσει το κατεβασμα δεν κανεις επανεκινηση & εγκατασταση αλλα πριν οποιαδηποτε επανεκινηση παιρνεις την rom που κατεβασες και την βαζεις μεσα στον εσωτερικο αποθηκευτικο χωρο (αποκοπη...μεταφορα, μην σου μεινει και 2 φορες και σου τρωει το χωρο) διοτι αν μειναι εκει και επιλεξεις επανεκινηση & εγκατασταση εκτος συτου που λεει ο φιλος επιπλεον θα σβηστει απο τον φακελο "download_rom" του εσωτερικου αποθηκευτικου χωρου :P
      Ναι οκ δεν είπα να το κάνω εγώ μέσα από τον Updater...εννοούσα στο post του o Bandit έλεγε να το κάνουμε μέσα από τον updater.

Το κάνω με τον τρόπο που λες. Thank you :)
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Sandbird έγραψε:

Ναι οκ δεν είπα να το κάνω εγώ μέσα από τον Updater...εννοούσα στο post του o Bandit έλεγε να το κάνουμε μέσα από τον updater.
      ναι ναι το ξερω συγνωμη απλα δεν διαβασα καλα και εχω και την κακη συνηθεια να κανω edit στο edit και που να με πιασεις....
      προχωρα και ειμαι εδω (δεν μπορω να κανω κι αλλιως) πες μου
    • feedback απο χρηστες του en.miui.com/thread-6051550-1-1.html λενε οτι με την αναβαθμιση
      - low volume issue solve in this update
      - I can multitasking 2 app with no relog for game
      - the pip of YouTube vanced doesn't improve
      - update is good.. animation is smoother
      - It seems to fix the native Messaging app issue. Now names display correctly even after scrolling or reading some messages

και φυσικα πολλα παραπονα για την καμερα
      Xiaomi, where is my AI? You have stolen it from my camera
      Images
      • 020832dkkfvqzlkpvlyijv.jpg.thumb.jpg

17 kB, 360×720, viewed 80 times
    • μονο σε μενα συμβαινουν αυτα.....το zip ηταν corrupted....δυστηχως αργα το κατάλαβα αφου μπηκα twrp και πηγα να το κανω install....το ξανακατεβαζω τωρα απο το site αυτη τη φορα.
      Μου ειχε ως επιλογες μονο wipe cache & dalvik και reboot (αφου εκανε fail το install). Εκανα το wipe dalvik και περιμενω τωρα να κατεβει το zip να το ξαναδοκιμασω....

EDIT: Πάλι fail έκανε......το έβαλα να μην κάνει verify zip και έπιασε την 2η φορά. Όλα καλά.
      Btw έκανα flash το twrp στο recovery partition. Σωστά έτσι ? Το boot δε το πειραζουμε
    • @Sandbird Φυσικά, σωστά εννοείται το twrp image flash στο recovery partition...
      Μπράβο, λοιπόν όλα οκ...

Καλησπέρα και χρόνια πολλά
    • Διαφήμιση
    • Γενική συζήτηση για το Redmi Note 5 (Whyred)

μηπως καλο θα είναι τα καινούρια patches να τα βάλουμε μετά απο wipe system και clean flash τη rom?