- Επιχείρηση[i]: vickmall
- Διεύθυνση: vickmall.com και facebook.com/vickmall
- Είδος αγοράς: Xiaomi Redmi note 2 prime (2.2GHz, 2GB, 32GB, 4G, FDD LTE) και επίσης μία κάρτα μνήμης sd 32GB
- Ημερομηνία αγοράς: 28 Δεκεμβρίου απόγευμα, και πλήρωσα με wεstern union, παρέλαβαν το βράδυ της ίδιας μέρας τα χρήματα και η αποστολή από αυτούς έγινε στις 31 Δεκεμβρίου. Όμως το εκεί ταχυδρομείο (singapore post), είχε κάποιο θέμα με τις διεθνείς αποστολές δεμάτων, είχε βγάλει και σχετική ανακοίνωση στην πρώτη σελίδα και παρέμενε στις αποθήκες του ταχυδρομείου για μία εβδομάδα. Στις 7 Ιανουαρίου επιτέλους έφυγε από το ταχυδρομείο. Στην Ελλάδα ήρθε στις 12 το πρωί και την επομένη, στις 13 το παρέλαβα.
- Αξιολόγηση παραλαβής: Δε μπορώ να κάνω γιατί στην πραγματικότητα το παρέλαβε κάποιο συγγενικό μου πρόσωπο και όχι εγώ γιατί έτυχε να απουσιάζω.
- Συνολικός χρόνος από την ημέρα παραγγελίας μέχρι την ημέρα παραλαβής: γύρω στις 15 ημέρες ή 11 εργάσιμες
- After sales: Λόγω του ότι απουσιάζω από το σπίτι, ακόμα δεν έχω ανοίξει τη συσκευασία
- Λοιπά σχόλια: Ήταν η πρώτη μου φορά όχι μόνο σχετικά με την παραγγελία από το συγκεκριμένο κατάστημα vickmall αλλά γενικότερα από Κίνα δεν είχα κάνει ποτέ κάτι ανάλογο. Είχα όμως ανάγκη μια συσκευή με δύο σιμ, γιατί μέχρι τώρα ήμουν αναγκασμένος να κουβαλάω παντού μαζί μου δύο τάμπλετ καθώς ο ΟΤΕ δεν παρέχει ακόμα τη δυνατότητα να ενσωματώνει το internet on the go ή παρόμοια προγράμματα με πολλά γίγα κάθε μήνα και ταυτόχρονα στην ίδια sim να έχεις και τον αριθμού του τηλεφώνου σου. Έτσι έχεις δύο επιλογές. Ή να μην πάρεις αυτά τα προγράμματα καθόλου, ή να στραφείς σε συσκευές με δύο sim όπως έκανα. Δεν είχα πρόθεση να πάρω από Κίνα, μάλιστα την ίδια μέρα πριν κάνω αυτή τη διαδικτυακή παραγγελία, είχα επισκεφτεί γνωστή μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρικών συσκευών που παρότι στη σελίδα της διαφήμιζε ένα ωραίο κινητό σε προσιτή τιμή, εντούτοις στο κατάστημα δε το είχαν και έπρεπε να περιμένω. Για την ακρίβεια υπήρχε μόνο ένα εκθεσιακό κομμάτι τελευταίο και τους ρώτησα εάν θα μπορούσα να το πάρω σε χαμηλότερη τιμή και το αρνήθηκαν αμέσως. Οπότε αφού είχα και προηγούμενες ανάλογες εμπειρίες και από άλλα καταστήματα που είχα επισκεφτεί, τα περισσότερα εκ των οποίων, σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία τουλάχιστον, έχουν υπαλλήλους που προσβάλουν την ίδια την εταιρεία στην οποία εργάζονται, αποφάσισα να κινηθώ διαδικτυακά.
Πήγα σε διάφορα μαγαζιά, αλλά στο vickmall μου απάντησαν αμέσως και με λεπτομέρειες στο chat που υπάρχει στη σελίδα τους. Και είδα εξυπηρέτηση που δυστυχώς μόνο σε ελάχιστα καταστήματα συναντώ εδώ στην Ελλάδα. Έχει και τέλειες τιμές με αυτές τις απίστευτες συσκευές xiami οπότε δεν ήθελα και πολλά να παραγγείλω μόλις μάλιστα είδα πως έχει και western union και δε χρειάζεται να μπλέκω με κάρτες ιδίως τέτοια περίοδο capital control που διανύουμε. Άλλωστε δίνει και 3% έκπτωση και με την προμήθεια της western union πάνω κάτω τα ίδια χρήματα ήρθαν.
Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση ήταν το γεγονός πως δεν έλαβα ποτέ μα ποτέ ένα email από το vickmall, έστω τυπικό να μου πουν πως ναι η παραγγελία σου προχωρά κτλ. Όμως ευτυχώς μέσα από τη σελίδα τους, όταν έχει κανείς φτιάξει λογαριασμό, μπορεί να δει τα πάντα. Πότε συσκευάζεται πότε ολοκληρώνεται και το tracking number ασφαλώς.
Σα γενικό συμπέρασμα θα έλεγα πως έμεινα ευχαριστημένος, μάλιστα δε περίμενα τέτοια περίοδο εορτών με τόσο βαρύ φόρτο εργασίας τα ταχυδρομεία, να λάβω τη συσκευή μου μέσα σε δύο εβδομάδες.