Διαφήμιση

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Νέα ανακοίνωση της Xiaomi φέρνει τα πάνω κάτω σε ότι αφορά το Flash των ROM !

• Ο/H MIUI_ART έγραψε:

Διαβάστε λιγάκι εδώ καθώς σας ενδιαφέρει => MIUI 10 AntiRollBack : Πως μπορείτε να αποφύγετε το Brick της συσκευή σας !
      Καλό ενημερωτικό άρθρο και μπράβο που δεν ξεπλένετε τις αστοχίες της Xiaomi με το anti-rollback. Και το brick της China vs Global ROM κι αυτό άστοχη κίνηση, ας άφηνε τουλάχιστον πρόσβαση στον bootloader και στο recovery για να μπει η σωστή ROM
      Βασική συσκευή: Xiaomi Mi 9T Pro (Raphael) - ROM: EEA Stable ROM
      Εφεδρική συσκευή: Xiaomi Redmi Note 5 Global (Whyred) -- ROM: Global Stable
      Παροχέας κινητής: Deutsche Telekom / Wind
    • Καλησπέρα,διάβασα το άρθρο παραπάνω και ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Θέλω να εστιάσω σε ένα σημείο του κειμένου:

"Ταυτόχρονα το EDL Mode χρησιμοποιούνταν για να κάνουν Flash επίσημες αλλά και ανεπίσημες τροποποιημένες MIUI Global ROMs σε συσκευές της Xiaomi που προορίζονταν αποκλειστικά για την Κίνα, χωρίς να χρειάζεται να ξεκλειδώσει κάποιος τον Bootloader πρώτα.
      Έτσι με αυτό τον τρόπο, το EDL Mode έγινε ο δούρειος ίππος για τις ασφαλιστικές δικλείδες της Xiaomi με τον Bootloader, και έβρισκαν ευκαιρία όλα αυτά τα μη εξουσιοδοτημένα καταστήματα, να κάνουν πάλι flash τις δικές τους πειραγμένες ROM, σε συσκευές που μετά τις πωλούσαν ως γνήσιες GLOBAL συσκευές, εξαπατώντας πάλι τους τελικούς χρήστες και αγοραστές της συσκευής."

Άρα κινδυνεύουμε όσοι πήραμε Global Version συσκευές; Θεωρούσα τουλάχιστον εμείς είμαστε ασφαλείς έστω και αν την Global Version την αποκτήσαμε μέσω Κινεζομάγαζων(συγκεκριμένα Banggood). Ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια απάντηση, μην μας βγει ξυνή η αγορά 350 ευρώ συσκευής(πρώτο μου Xiaomi,Mi 8.) ενώ ξέρουμε σχεδόν πως έρχεται με σχεδόν ανύπαρκτη εγγύηση.
    • ΠΡΟΣΟΧΗ ! Νέα ανακοίνωση της Xiaomi φέρνει τα πάνω κάτω σε ότι αφορά το Flash των ROM !

Global Version δεν κινδυνεύουν με global rom εγκατεστημένη, θα κινδύνευαν με China rom λόγω Global locked bootloader. Αντιθέτως τις global ROMs τις τρέχουν και με κλειδωμένους bootloader.
      Global rom , international rom ή όπως αλλιώς έχουν βάφτισει τα China locked bootloader που δεν τρέχουν China ROMs, ναι κινδυνεύουν με global rom σε αντίθεση με China ROMs που τις σηκώνουν και με κλειδωμένο bootloader.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Stavros750 έγραψε:

Άρα κινδυνεύουμε όσοι πήραμε Global Version συσκευές; Θεωρούσα τουλάχιστον εμείς είμαστε ασφαλείς έστω και αν την Global Version την αποκτήσαμε μέσω Κινεζομάγαζων(συγκεκριμένα Banggood). Ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια απάντηση, μην μας βγει ξυνή η αγορά 350 ευρώ συσκευής(πρώτο μου Xiaomi,Mi 8.) ενώ ξέρουμε σχεδόν πως έρχεται με σχεδόν ανύπαρκτη εγγύηση.
      @Stavros750
      Όχι δεν έχεις πρόβλημα...
      Απλά από εδώ και πέρα θα προσέχεις να βάζεις ROM στην συσκευή σου ΜΟΝΟ με anti ίδιο ή μεγαλύτερο από αυτό που έχει ήδη η συσκευή σου αυτή την στιγμή.
      Αυτό ισχύει βέβαια μόνο σε Downgrade της Version που έχεις τώρα, καθώς σε Update ποτέ δεν θα βρεις ROM με μικρότερο Anti. :D
      Μην προσπαθήσεις μόνο να αλλάξεις κατηγορία ROM μόνο (Από Developer σε Stable και το ανάστροφο) αν δεν είσαι βέβαιος για το Anti.

Και φυσικά το κυριότερο είναι να είσαι με Unlocked Bootloader.
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Εν ολίγοις φίλε MIUI_ART

καλά έκανα που έχω αφήσει επάνω ακόμα την 9.5.13.0

μέχρι να δούμε τι θα γίνει συνολικά και μεχρι να υπάρξει κάποια καλή stable;
    • Ο/H makis1024 έγραψε:

Global Version δεν κινδυνεύουν με global rom εγκατεστημένη, θα κινδύνευαν με China rom λόγω Global locked bootloader. Αντιθέτως τις global ROMs τις τρέχουν και με κλειδωμένους bootloader.
      Global rom , international rom ή όπως αλλιώς έχουν βάφτισει τα China locked bootloader που δεν τρέχουν China ROMs ναι κινδυνεύουν με global rom σε αντίθεση με China ROMs που τις σηκώνουν και με κλειδωμένο bootloader.
      Από τα λίγα που γνωρίζω τουλάχιστον,τα δεύτερα στα οποία αναφέρεσαι έρχονται με Unlocked bootloader, εκτός και αν ήταν τυπογραφικό λάθος.
      Edit:Άκυρο,κατάλαβα τι εννοείς, αν και χρειάστηκα να το διαβάσω 10 φορές :D

Ο/H MIUI_ART έγραψε:

Ο/H Stavros750 έγραψε:

@Stavros750Όχι δεν έχεις πρόβλημα...
      Απλά από εδώ και πέρα θα προσέχεις να βάζεις ROM στην συσκευή σου ΜΟΝΟ με anti ίδιο ή μεγαλύτερο από αυτό που έχει ήδη η συσκευή σου αυτή την στιγμή.
      Αυτό ισχύει βέβαια μόνο σε Downgrade της Version που έχεις τώρα, καθώς σε Update ποτέ δεν θα βρεις ROM με μικρότερο Anti. :D
      Μην προσπαθήσεις μόνο να αλλάξεις κατηγορία ROM μόνο (Από Developer σε Stable και το ανάστροφο) αν δεν είσαι βέβαιος για το Anti.

Και φυσικά το κυριότερο είναι να είσαι με Unlocked Bootloader.
      Μα η αγορά της Global Version έγινε με γνώμονα να μην χρειαστώ να ξεκλειδώσω μιας και είμαι Typical User :P . Άρα αν κατάλαβα καλά, με Updates που θέλω εγώ σε ανώτερη έκδοση λογισμικού δεν θα έχω ποτέ θέμα, ακόμη και αν τα κάνω αυτόματα αυτά που μου δίνει η Xiaomi από μόνη της ; Downgrades και άλλες Rom δεν με ενδιαφέρουν εξάλλου. Απλά δεν κατάλαβα αν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε, αν το κινητό είναι όντως Global Version και όχι αυτά που αναφέρει το άρθρο, δηλαδή Chinese με περασμένη Global και Locked που τα πουλάνε ως Global Version, μιας και πίστευα αυτά είναι ακριβώς τα ίδια τα οποία πουλάει κάθε μεγάλη αλυσίδα στην Ελλάδα(μέσω Infoquest) και γενικότερα προορίζονται για την Ευρωπαϊκή αγορά.
    • Ο/H Stavros750 έγραψε:

Μα η αγορά της Global Version έγινε με γνώμονα να μην χρειαστώ να ξεκλειδώσω μιας και είμαι Typical User . Άρα αν κατάλαβα καλά, με Updates που θέλω εγώ σε ανώτερη έκδοση λογισμικού δεν θα έχω ποτέ θέμα, ακόμη και αν τα κάνω αυτόματα αυτά που μου δίνει η Xiaomi από μόνη της ; Downgrades και άλλες Rom δεν με ενδιαφέρουν εξάλλου. Απλά δεν κατάλαβα αν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε, αν το κινητό είναι όντως Global Version και όχι αυτά που αναφέρει το άρθρο, δηλαδή Chinese με περασμένη Global και Locked που τα πουλάνε ως Global Version, μιας και πίστευα αυτά είναι ακριβώς τα ίδια τα οποία πουλάει κάθε μεγάλη αλυσίδα στην Ελλάδα(μέσω Infoquest) και γενικότερα προορίζονται για την Ευρωπαϊκή αγορά.
      Αν έχεις αγοράσει από το δίκτυο διανομής της Infoquest δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα, καθώς είναι με Original Global ROM η συσκευή σου, και ακολουθεί κανονικά τα OTA της επίσημης Xiaomi.
      Αν έχεις αγοράσει από κάποιο μαγαζί από την Κίνα, και η ROM που έχει η συσκευή σου ακολουθεί αυτόματα τα OTA Updates της Xiaomi, και πάλι δεν χρειάζεται να ανησυχείς, αλλά σε περίπτωση που θα θέλεις να αλλάξεις ROM, τότε θα πρέπει να προσέχεις, και να κάνεις τους απαραίτητους ελέγχους πριν προχωρήσεις σε κάποια ενέργεια. ;)
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Διαφήμιση
    • Ο/H MIUI_ART έγραψε:

Αν έχεις αγοράσει από το δίκτυο διανομής της Infoquest δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα, καθώς είναι με Original Global ROM η συσκευή σου, και ακολουθεί κανονικά τα OTA της επίσημης Xiaomi.Αν έχεις αγοράσει από κάποιο μαγαζί από την Κίνα, και η ROM που έχει η συσκευή σου ακολουθεί αυτόματα τα OTA Updates της Xiaomi, και πάλι δεν χρειάζεται να ανησυχείς, αλλά σε περίπτωση που θα θέλεις να αλλάξεις ROM, τότε θα πρέπει να προσέχεις, και να κάνεις τους απαραίτητους ελέγχους πριν προχωρήσεις σε κάποια ενέργεια. ;)
      Αγορά από Banggood έχω κάνει την 64άρα Global Version και παραλαμβάνω Τρίτη με Τετάρτη :D . Άρα, μόλις παραλάβω ελέγχω αν είναι κλειδωμένο το Bootloader και ποια Rom φοράει και μιας και είμαι Typical User δεν θα έχω ποτέ θέμα με την συσκευή, λες και την πήρα από Ελλάδα; Βέβαια δεν κατάλαβα το δικό μου γιατί να μην φοράει την Original Global Rom όπως του Infoquest :P . Έχουμε ενδεικτικά ποια πρέπει να φοράει να το τσεκάρω μόλις παραλάβω;
    • ΠΡΟΣΟΧΗ ! Νέα ανακοίνωση της Xiaomi φέρνει τα πάνω κάτω σε ότι αφορά το Flash των ROM !

Καλησπέρα. Επειδή λόγω απουσίας έμεινα πίσω...., εγώ που έχω αγοράσει από σκρουτζομαγαζο, έχω ξεκλειδώσει και φοράω την αρομα, άμα θέλω να κάνω dowhgrade (όπως έκανα πριν μια εβδομάδα και γύρισα στην 8.8.30) θα έχω κάποιο θέμα;

Στάλθηκε από το Mi MIX 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Ο/H MIUI_ART έγραψε:

Ο/H Stavros750 έγραψε:

Μα η αγορά της Global Version έγινε με γνώμονα να μην χρειαστώ να ξεκλειδώσω μιας και είμαι Typical User . Άρα αν κατάλαβα καλά, με Updates που θέλω εγώ σε ανώτερη έκδοση λογισμικού δεν θα έχω ποτέ θέμα, ακόμη και αν τα κάνω αυτόματα αυτά που μου δίνει η Xiaomi από μόνη της ; Downgrades και άλλες Rom δεν με ενδιαφέρουν εξάλλου. Απλά δεν κατάλαβα αν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε, αν το κινητό είναι όντως Global Version και όχι αυτά που αναφέρει το άρθρο, δηλαδή Chinese με περασμένη Global και Locked που τα πουλάνε ως Global Version, μιας και πίστευα αυτά είναι ακριβώς τα ίδια τα οποία πουλάει κάθε μεγάλη αλυσίδα στην Ελλάδα(μέσω Infoquest) και γενικότερα προορίζονται για την Ευρωπαϊκή αγορά.
      Αν έχεις αγοράσει από το δίκτυο διανομής της Infoquest δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα, καθώς είναι με Original Global ROM η συσκευή σου, και ακολουθεί κανονικά τα OTA της επίσημης Xiaomi.Αν έχεις αγοράσει από κάποιο μαγαζί από την Κίνα, και η ROM που έχει η συσκευή σου ακολουθεί αυτόματα τα OTA Updates της Xiaomi, και πάλι δεν χρειάζεται να ανησυχείς, αλλά σε περίπτωση που θα θέλεις να αλλάξεις ROM, τότε θα πρέπει να προσέχεις, και να κάνεις τους απαραίτητους ελέγχους πριν προχωρήσεις σε κάποια ενέργεια. ;)
      Πολυ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΟ για πολλους θα ηταν η απαντηση σου αυτη @MIUI_ART να βρισκεται σε καποιο εμφανεστατο σημειο στο forum. Ευχαριστουμε για την ενημερωση.
    • Ο/H Stavros750 έγραψε:

Βέβαια δεν κατάλαβα το δικό μου γιατί να μην φοράει την Original Global Rom όπως του Infoquest
      Αν ισχύει το global version που λέει το banggood (99,9999% θα ισχύει) τότε θα φοράς την original global stable κατα πάσα πιθανότητα που θα φορούσες αν το έπαιρνες από infoque
      Winners find a way, losers find an excuse
    • Διαφήμιση
    • Ο/H chief έγραψε:

Ο/H Stavros750 έγραψε:

Βέβαια δεν κατάλαβα το δικό μου γιατί να μην φοράει την Original Global Rom όπως του Infoquest
      Αν ισχύει το global version που λέει το banggood (99,9999% θα ισχύει) τότε θα φοράς την original global stable κατα πάσα πιθανότητα που θα φορούσες αν το έπαιρνες από infoque
      Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και τους 2, θα του κάνω λοιπόν και έναν τυπικό έλεγχο για Global Stable και αν είναι Locked το Bootloader μόλις παραλάβω , έτσι ώστε να φύγει και η 0,0001% αμφιβολία :P