Διαφήμιση

Ξεκλείδωμα του Bootloader.

• Οδηγός
  • Xiaomi
  • Και εγώ αυτό ήξερα ότι μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να κλειδώσει και μόνο με official rom.
    Μπήκα τώρα στον πειρασμό να ψάξω αν υπάρχει άλλος τρόπος κλειδώματος στο google και πράγματι υπάρχουν πολλοί τρόποι.
    Ο επίσημος τρόπος είναι με official rom, ο ανεπίσημος λέει factory reset τώρα πως περάσαν στο φίλο από πάνω unofficial και κλείδωσε δεν το γνωρίζω.

Υ/Γ ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι κακές οι γλώσσες λένε ότι το κλείδωμα του bootloader πέραν του επίσημου τρόπου οδηγεί σε bootloop ή ακόμα και "τουβλάκι".
  • Διαφήμιση
  • Ο/H spideman3 έγραψε:

@kostasrose
    με ένα factory reset? ήταν συσκευή Xiaomi? το ψάχνω τώρα και εγώ.
    ναι το διάβασα μέσα στο επίσημο forum (Αγγλικά) της Miui
    Ένας τυπάς έψαχνε να κλειδώσει τον bootloader για λόγους ασφαλείας.
    search quote = Miui how to relock bootloader (ψάξε και σαν re-lock)
  • Απορία. Έχω ένα mi account που έχει άδεια για ξεκλείδωμα (αυτό που ξεκλείδωσα το πρώτο τηλέφωνο).
    Περιμένω ένα δεύτερο τηλέφωνο για μένα αυτή την φορά που θα βάλω το δικό μου account που δεν έχει πάρει έγκριση για ξεκλείδωμα.
    Για να ξεκλειδώσω γρήγορα αλλά και να έχω άδεια και στα δύο, κάνω αίτηση με το δεύτερο (που δεν έχει άδεια)για να έχει άδεια στο μέλλον και μετά ξεκλειδώνω με το πρώτο ;
  • Ο/H gto έγραψε:

Απορία. Έχω ένα mi account που έχει άδεια για ξεκλείδωμα (αυτό που ξεκλείδωσα το πρώτο τηλέφωνο).
    Περιμένω ένα δεύτερο τηλέφωνο για μένα αυτή την φορά που θα βάλω το δικό μου account που δεν έχει πάρει έγκριση για ξεκλείδωμα.
    Για να ξεκλειδώσω γρήγορα αλλά και να έχω άδεια και στα δύο, κάνω αίτηση με το δεύτερο (που δεν έχει άδεια)για να έχει άδεια στο μέλλον και μετά ξεκλειδώνω με το πρώτο ;
    στο νέο τηλέφωνο βάζεις το πρώτο account με την άδεια και το ξεκλειδώνεις. Αφού τελειώσεις πατάς log out με τον πρώτο λογαριασμό και βάζεις τον δεύτερο νέο λογαριασμό που δεν έχει δικαίωμα ξεκλειδώματος.

Γιατί όμως μπαίνεις σε αυτή την διαδικασία και δεν κάνεις αίτημα με το νέο λογαριασμό από τώρα και να μην χρειάζεται αυτό το μπέρδεμα με τους λογαριασμούς; 2 ημέρες παίρνει η έγκριση και μέχρι να έρθει το νέο κινητό θα έχεις δικαίωμα ξεκλειδώματος και με τον νέο λογαριασμό.

Υ/Γ κάτι παίζει με διαγραφή λογαριασμού από την παλιά συσκευή. Δεν θυμάμαι ακριβώς τι μπέρδεμα δημιουργούσε αλλά καλό θα ήταν να πας με τον ασφαλή τρόπο και να κάνεις αίτημα ξεκλειδώματος με το νέο λογαριασμό.
  • Δεν έχω καταλάβει πως κάνεις αίτηση χωρίς το κινητό ... το προσπάθησα και κάτι δεν μου έβγαινε, δεν θυμάμαι τι.
    Νομίζω ότι δεν γίνεται.
  • Διαφήμιση
  • Θετική απάντηση

Ο/H gto έγραψε:

Δεν έχω καταλάβει πως κάνεις αίτηση χωρίς το κινητό ... το προσπάθησα και κάτι δεν μου έβγαινε, δεν θυμάμαι τι.
    Νομίζω ότι δεν γίνεται.

Και όμως γίνεται:

Για δημιουργία λογαριασμού (αν δεν έχεις)

1) Μπαίνεις από τον υπολογιστή σου -->εδώ<--
    2) Πατάς create an account (είναι κάτω από το πορτοκαλί πλαίσιο sign up)
    3) Σου δίνετε η επιλογή τώρα να δημιουργήσεις account είτε χρησιμοποιώντας το e-mail σου είτε τον αριθμό του τηλεφώνου σου (αν επιλέξεις τηλεφωνικό αριθμό να φροντίσεις η κάρτα sim να είναι σε λειτουργία σε ένα οποιοδήποτε τηλέφωνο για να δεχτείς το μήνυμα που θα σου στείλει η εταιρία και επίσης να προσθέσεις τον εθνικό κωδικό +30 μπροστά από τον αριθμό αν δεν τον βγάλει αυτόματα.)
    4) Γράφεις τον τηλεφωνικό αριθμό ή το e-mail σου και πατάς δεξιά το πλαίσιο που γράφει get verification code
    5) Περιμένεις λίγο και θα λάβεις ένα e-mail ή sms (ανάλογα τι επέλεξες) με έναν τετραψήφιο κωδικό όπου τον βάζεις από κάτω στο πεδίο veriffication code
    6) Βάζεις έναν κωδικό που θες στο πεδίο Set password
    7) Από κάτω επαναλαμβάνεις τον κωδικό που θες στο πεδίο Confirm password
    8 ) Πατάς το πορτοκαλί πεδίο Create an Account και έτοιμος ο λογαριασμός.

πάμε τώρα στο αίτημα για ξεκλείδωμα:

Β1) Μπαίνεις από τον υπολογιστή σου -->εδώ<--
    Β2) Πατάς το μπλε κουμπάκι που γράφει Unlock now
    Β3) Θα σε βγάλει σε μια σελίδα με κινέζικα όπου στο πρώτο πεδίο πάνω γράφεις τον αριθμό του τηλεφώνου και στο από κάτω ακριβώς πεδίο τον κωδικό
    Β4) και πατάς ακριβώς από κάτω το πορτοκαλί κουμπάκι (ΠΡΟΣΟΧΗ! όχι το μπλε)
    Σημείωση: θα σου πετάξει αυτό το πεδίο --> εδώ <-- όπου εκεί μέσα πατάς ένα όνομα χρήστη όποιο εσυ θέλεις (δεν έχει σημασία) για το επίσημο forum της εταιρίας και πατάς το μπλε κουμπάκι.
    Β5) Ξαναμπαίνεις στην αρχική σελίδα --> εδώ <-- πατάς πάλι το unlock now (βήμα Β2) και ξανακάνεις login (βήμα Β3 αν και μόνο αν στο ξαναζητήσει)
    Β6) Αφού κάνεις login (αν στο ξαναζητήσει) θα σου εμφανίσει ένα unlock application permission
    Β7) Συμπληρώνεις τα πεδία στην αίτηση και εκει που σου γράφει please enter your reason for Unlocking bootloader γράψε My phone comes with unofficial rom και πάτα το κουμπάκι το πράσινο που γράφει apply immediately
    Και αυτό ήταν!!! Θα λάβεις ένα μήνυμα που θα λέει ότι εξετάζουμε την αίτηση σου και αν δεν λάβεις ένα μήνυμα σε 5-10 ημέρες να ξανά επικοινωνήσεις μαζί τους για να λύσεις το θέμα.
    Στην πραγματικότητα μετά από 2 ημέρες θα σου έρθει ένα μήνυμα που θα γράφει "You've been granted the permission to unlock your device (Mi Account: και εδώ θα σου έχει τον αριθμό λογαριασμού σου). Doownload Mi Unlock Tool at και εδώ θα σου έχει την διεύθυνση από που θα κατεβάσεις το πρόγραμμα για το ξεκλείδωμα
    Όμως περισσότερα και αναλυτικότερα για το πως θα ξεκλειδώσεις στον οδηγό της πρώτης σελίδας --> εδώ <--
  • Αυτό το μήνυμα σημειώθηκε ως θετικό από τον/ην lallasgr ()
    Αιτία: Ολοκληρωμένη απάντηση και σωστά βήματα

• After your application is approved, we will send an SMS notification to your cell phone.

If you have not got any info after 10 days, please post a thread in Complaints/Advice section of MIUI

Χίλια ευχαριστώ.

Να προσθέσω μόνο ότι στο Β4 αν βγάλει Χ και όχι πράσινο, τότε αλλάζουμε το όνομα.
    Ειδικά αν από βλακεία βάλαμε το ίδιο που είχαμε βάλει την προηγούμενη φορά σε άλλο account :p
  • Δεν είμαι σίγουρος απλά λέω τι παίζει στο κινητό μου...
    Ήρθε με την 7.2.13 με Ελληνικά και κλειδωμένο bl...Όταν του πέρασα την official μέσω του miPcSuite τότε και μόνο τότε μου ξεκλείδωσε το bl...
  • Καλησπέρα παιδιά , μόλις μου ήρθε το Note 3 Pro , προσπαθώ να του περάσω την dev version και μου λέει "can't verify update - Couldn't verify update package" . Πρέπει να κάνω πρώτα κάτι άλλο;
  • Διαφήμιση
  • πρέπει να έκανα πατατιά και να κατέβασα την global αντί για china , τώρα το έχω και κατεβάζει την κινέζικη μήπως αυτό είναι το λάθος που έκανα.