Διαφήμιση

Revolut και Ξεχάστε τo Capital Control

• Οδηγός
    • Video
    • Ο/H kodorevi8ulis έγραψε:

υ.γ. βέβαια αν έχεις μόνο πειραιώς η revo συμφέρει πιο πολύ (μάλλον) από τις προμήθειες της πειραιώς (που δεν έχει η εθνική)
      OffTopic
      Τι εννοείς η Εθνική δεν χρεώνει προμήθεια ή είναι πολύ χαμηλή(αντίστοιχη της revolut). Εαν όντως ισχύει ξέρεις αν ισχύει και για χρεωστική και για πιστωτική;
      Stay away from dx.com

Redmi Note 2 2/32 | Xiaomi Piston 3 Redot | MiKey | MiBand 1.1 | Xiaomi Router Mini | Mi Power Strip | Xiaomi Touch Gloves | Xiaomi PowerBank 10000mAh | Xiaomi Yi | MiBand 1s | Mi WiFi Amplifier | Roidmi | Xiaomi Yi | Mi Capsule | Mi Rabbit 16GB
    • Ο/H K.Papaefthymiou έγραψε:

Ο/H kodorevi8ulis έγραψε:

υ.γ. βέβαια αν έχεις μόνο πειραιώς η revo συμφέρει πιο πολύ (μάλλον) από τις προμήθειες της πειραιώς (που δεν έχει η εθνική)
      OffTopic
      Τι εννοείς η Εθνική δεν χρεώνει προμήθεια ή είναι πολύ χαμηλή(αντίστοιχη της revolut). Εαν όντως ισχύει ξέρεις αν ισχύει και για χρεωστική και για πιστωτική;

στην πειραιώς όταν έκανα αγορές από εξωτερικό (δολάρια ή λίρες) υπήρχε και μια ξεχωριστή χρέωση τύπου ΠΡΟΜ.ΣΥΝΑΛ.ΑΓΟΡΑΣ (ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥGB)
      στην εθνική δεν υπάρχει κάτι τέτοιο (από όσο έχω δει)

από σχόλιο χρήστη -> Πειραιώς όλες οι συναλλαγές σε συνάλλαγμα, με πιστωτικές, χρεώνονται με προμήθεια 2% επί του ποσού, ενώ με προπληρωμένες η προμήθεια είναι μεν 2% αλλά με ανώτατο όριο τα 5€.

δεν λέω για τις μετατροπές και αν είναι ίδιες ή παραπλήσιες με την revolut (πάντα για χρεωστική μιλάω, δεν ξέρω τι γίνεται με τις πιστωτικές)
      οπότε αν έχεις μόνο πειραιώς ίσως συμφέρει ακόμα η revo
    • Ok κατάλαβα. Πειραιώς έχω και εγω αλλά πιστωτική, εμένα πάντως δεν με χρεώνει αυτη την επιπλέον χρέωση που αναφέρεις. Παντως κάπου είχα διαβάσει σε γειτονικό φόρουμ κάποιος που ανέφερε επιπλέον χρεώσεις με χρεωστική(δεν θυμάμαι κατι παραπάνω όμως...) Επίσης η revolut χρεώνει μικρότερη προμήθεια απο 2% (εαν είναι όντως μόνο τόσο δεν το έχω τσεκάρει). Ψίχουλα θα μου πεις αλλά οκ... :P
      Stay away from dx.com

Redmi Note 2 2/32 | Xiaomi Piston 3 Redot | MiKey | MiBand 1.1 | Xiaomi Router Mini | Mi Power Strip | Xiaomi Touch Gloves | Xiaomi PowerBank 10000mAh | Xiaomi Yi | MiBand 1s | Mi WiFi Amplifier | Roidmi | Xiaomi Yi | Mi Capsule | Mi Rabbit 16GB
    • Διαφήμιση
    • Η Πειραιώς για απόστολή εμβάσματος στην Βarclays Bank χρέωνει 1€ ανεξάρτητα αν στείλεις 0.01€ ή 1000€.
      Η Barclays δεν χρεώνει τίποτα όπως επίσης και η Revolut.
      Για πιστωτικές ή προπληρωμένες/χρεωστικές τα πράγματα είναι με % και δεν συμφέρει γενικά.
      Πάς στην τράπεζα καταθέτεις το Χ ποσό που θέλεις +1€ και μετά με ebanking το στέλνεις στoν τραπεζικο λογαριασμό της Revolut στην Barclays bank.
      Μετά από 24-30 ώρες το πολύ τα λεφτά μπαίνουν στο account σου στη Revolut.
      Απλό, φθηνό και γρήγορο.

Even dead i will fight.
    • Καλησπέρα σας

Συμφωνώ με το ότι η revolut σου λύνει τα χέρια όμως δεν θεωρείτε ότι έχει υψηλές χρεώσεις ? Για να γίνω πιο ακριβής αγόρασα κάτι απο γερμανία κόστους 180 ευρώ και κατά την πληρωμή μέσω paypal-revolut είδα μου αφαιρέθηκαν απο την κάρτα revolut σχεδόν 189 ευρώ....

Μήπως κάνω κάτι λάθος?

Ευχαριστώ πολύ!
    • Ο/H geomech έγραψε:

Καλησπέρα σας

Συμφωνώ με το ότι η revolut σου λύνει τα χέρια όμως δεν θεωρείτε ότι έχει υψηλές χρεώσεις ? Για να γίνω πιο ακριβής αγόρασα κάτι απο γερμανία κόστους 180 ευρώ και κατά την πληρωμή μέσω paypal-revolut είδα μου αφαιρέθηκαν απο την κάρτα revolut σχεδόν 189 ευρώ....

Μήπως κάνω κάτι λάθος?

Ευχαριστώ πολύ!
      Συμφωνώ με τον @osalonikios ότι εάν συνέβει κάτι τέτοιο το λάθος (η χρέωση) για κάποιο λόγο έγινε από το Paypal (που ΔΕΝ θα έπρεπε, εφόσον έγινε έτσι όπως το περιγράφεις!!!) και όχι από την Revolut (που αντίθετα με το PayPal χρησιμοποιεί τη χαμηλότερη ισοτιμία που θα βρεις online και χωρίς καμμιά χρέωση!)
      Πάντως μπορείς εύκολα να γράψεις στην online υποστήριξη της Revolut (κάνεις chat μαζί τους) ή/και στην υποστήριξη του Paypal. Θα σου εξηγήσουν τι έχει συμβεί και θα σου επιστρέψουν τα χρήματα ένα έχει γίνει λάθος!
    • Διαφήμιση
    • Ο/H geomech έγραψε:

Καλησπέρα σας

Μήπως κάνω κάτι λάθος?

Ευχαριστώ πολύ!
      Όπως σου είπαν και οι υπόλοιποι....
      Αν κατά την επιβεβαίωση της πληρωμής από paypal σου έβγαλε από κάτω την ισοτιμία δολαρίου Ευρώ , τότε ειναι από paypal η διάφορα σου! Έκανε εκείνη την μετατροπη, η οποία δεν ειναι και ότι καλύτερο σε ισοτιμίες. Το αντίθετο θα έλεγα....
      Και μια δεύτερη σκέψη. Από γερμάνια λογικά πληρώνεις ευρώ και έχεις ευρώ στη κάρτα σου...... η paypal γυρισμένη σε δολάρια μήπως?
    • Μάλλον το πρόβλημα στην ισοτιμία ήταν στην μετροπή £, € όπου το paypal έχει την δική του πολιτική ισοτιμιών. Revolut=Barclays bank = £

Proud member of xiaomi-miui.gr
    • Μην το ψάχνετε. Αν δεν προσέχεις το paypal σου πίνει το αίμα.
      Εγώ τα 380$ τα πλήρωσα 380€.
      Μέχρι να ακυρώσω την παραγγελία και να πληρώσω εκτός paypal αγανάκτησα.

Even dead i will fight.
    • Ο/H osalonikios έγραψε:

Μην το ψάχνετε. Αν δεν προσέχεις το paypal σου πίνει το αίμα.
      Εγώ τα 380$ τα πλήρωσα 380€.
      Μέχρι να ακυρώσω την παραγγελία και να πληρώσω εκτός paypal αγανάκτησα.

Γιατί στο refound πάλι μετατροπή δεν σου έκαναν, άρα στα πήραν διπλά, Θοδωρή.

Proud member of xiaomi-miui.gr
    • Διαφήμιση
    • Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις. Κατάλαβα ότι τελικά το paypal έκανε αυτή την χρέωση των 9 ευρώ λόγω της μετατροπής συναλλάγματος. Συγκεκριμένα παρατήρησα ότι εγώ φόρτισα την κάρτα revolut σε EURO αλλά τελικά όταν έπρεπε να χρεωθεί η κάρτα λόγω πληρωμής σε EURO, το paypal θεώρησε για κάποιο λόγο αυτομάτως ότι στην κάρτα revolut υπάρχουν GBP και έκανε μετατροπή των GBP σε EURO με μετατροπή 1 BRITISH POUND = 1,12310 EURO. Αυτό που δεν κατάλαβα και έχω μπερδευτεί τελείως είναι πως θα αποφύγω στο μέλλον τέτοιες χρεώσεις όταν πληρώνω σε EURO από την revolut...νομίζω ότι ο συνδυασμός revolut-paypal δεν συμφέρει καθόλου !!!