Διαφήμιση

Προβληματάκια για το NOTE 3PRO

• Ζητω συγνωμη ειναι εκτος θεματος αλλα το ανεφερα κ πιο πριν της γυναικας μου το note 2 prime γραφει

MIUI 7 by xiaomi.eu. 5.10.16 Developer

Τι rom ειναι αυτη? Χρειαζεται κ αυτο φτιαξιμο?

Σαν προβληματα ειχε τα ιδια με το δικο μ, διορθωθηκαν με τον ιδιο τροπο το μονο προβλημα π εξακολουθει ειναι το yahoo
    • Ο/H Godfavour έγραψε:

MIUI 7 by xiaomi.eu. 5.10.16 Developer
      Το δικό της που έχει επάνω Developer λογικά θα έχει και το twrp

Άρα είναι ευκολάκι να του περάσεις Ρομ αφού είναι πανέτοιμο και μάλιστα επειδή έχει το TWRP θα κάνεις εκεί ένα Backup, θα περάσεις την Ελληνική dev και όποτε θες ρίχνεις το Restore και το κινητό επιστρέφει όπως είναι σήμερα :D
    • Μην το έχεις σίγουρο το twrp, και του κουμπάρου μου που το πήρε πέρυσι το 2, του ήρθε με EU ROM αλλά έχει το recovery της μάνας του.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Ελεος με τους τσιγγανους, τις rom και τις εγγυησεις.
      Αμα παρεις pc με windows 7 και βαλεις windows 10 χανεις την εγγυηση? Αν βαλεις linux?
      Η μονη περιπτωση ειναι να μπρικαρει κανεις το κινητο και να θελει να στο συμμαζεψουν στα πλαισια της εγγυησης.
      Και σε pc να το κανεις αυτο, μπορει να σε χρεωσουν επανεγκατασταση λειτουργικου, ομως το pc δεν θα βγει εκτος εγγυησης αν καει το τροφοδοτικο μετα απο 3 μηνες επειδη εγινε επανεγκατασταση λειτουργικου.

Η ιδια λογικη ειναι και με τα κινεζομαγαζα που λενε αμα αλλαξεις ρομ δεν εχει εγγυηση.
      Ειναι μια αποψη, γιατι αμα ειναι να το επιστρεψεις στη κινα... αστα βραστα.. ειδικοτερα οταν λενε σου στελνουμε καινουργιο το πρωτο μηνα.
      Ειμαι σιγουρος οτι κανενα μαγαζι δεν εχει database με τι version εστειλε το τηλεφωνο ωστε να το καταλαβει. Οσο αναβει, ολα καλα.
      Εξαλλου ποτέ ενα firmware update δεν ειναι προβλημα για κανενα service που στοιχειωδως σεβεται τον ευαυτο του.
      ΔΕΝ δημιουργεις θεματα στους πελατες σου για θεματα που λυνονται χωρις ΚΑΝ να ξεβιδωσεις το κινητο.
    • Καλα τα λες κ συμφωνω για να μην κουραζω αν ειναι ευκολο με τα στοιχεια που εδωσα ας μ πει καποιος η μαλλον ας μ παραθέσει που κ τι να διαβασω οπως κ ποια rom να εγκαταστήσω

Επισης πριν κανω οτιδηποτε πρεπει ν κανω επαναφορα εργοστασικων ρυθμίσεων κ αν ναι σε ποια φαση της εγκαταστασης νεας rom

Ευχαρθστω κ παλι...επισης συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις κ την αγνοια μ
    • Ξεκινα το διάβασμα από εδώ Ελληνικός οδηγός αλλαγής Rom από Unofficial σε Official για το Redmi Note 3 Pro (Kenzo).Πρωτα από ολα κανε αίτηση για ξεκλείδωμα του bootloader .Μην ανέλπιστης από αυτά που θα διαβάσεις είναι εύκολα αρκεί να καταλάβεις τι κανει το κάθε βημα.Οπου κολλησεις εδώ ειμαστε. :thumbsup:
      You may think you can fly - but you better not try
    • Δεν μας κουραζεις καθόλου :) και δεν είσαι εκτός θέματος μιας και έχεις 2 συσκευές διαφορετικές και θέλεις πληροφορίες και για τα δύο. Αν μπορείς άλλαξε λίγο την τίτλο και βάλε και τις δύο συσκευές να φαίνονται.

Πράγματι, της γυναίκας σου το redmi note 2 είναι ποιο εύκολο επειδή δεν έχει κλειδωμένο bootloader.
      Στην πρώτη σελίδα θα βρεις το link σχετικά με το note 2...εκεί έχει και τους οδηγούς εγκατάστασης ελληνικής Ρομ.
      Έχει και η γυναίκα σου προβληματακια ?
    • Διαφήμιση
    • Δεν ειναι δικο μ το θεμα κ δεν ξερω αν κως μπορω να αλλαξω τον τιτλο, αλλος φιλος το ειχε ανοιξει απλα ψαχνωντας κ διαβαζοντας ειπα κ εγω τα προβληαματα μ...

Ναι κ η γυναικα μ εχει ακριβως τα ιδια προβληματα με το yahoo και με τις ειδοποιησεις του play store ολα τα αλλα εχουν διορθωθει

Οσα διαρκει η διαδικασι για το ξεκλειδωμα του bootloader το κινητο λειτουργει κανονικα?
      Πρεπει να αλλαξω συσκευη μεχρι να τελειωσει η διαδικασια η την χρησιμοποιω κανονικα?
      Επισης ολα αυτα τα αρχεια τα αποθηκευω στο pc και απο εκει τα περναω στο κινητο?
    • Προς θεου, το κλειδωμα του bootloader δεν ειναι κατι μαγικο που δεν σου επιτρεπει να χρησιμοποιησεις το τηλεφωνο.
      Λιγο πολυ ολοι ξερουμε τι σημαινει boot, σε pc, κινητο και οχι μονο.
      Ειναι το φορτωμα στη μνημη απο καποιο αποθηκευτικο μεσο (πχ καρτα sd, flash κλπ) του κωδικα που εκτελειται απο τον επεξεργαστη της συσκευης ωστε να κανει αυτο που πρεπει.
      Επειδη και αυτο το φορτωμα παλι καποιο προγραμμα πρεπει να το κανει, (καθοτι καπως πρεπει να μεταφερθει το προγραμμα απο τη flash στην ram) τυπικα αυτη τη δουλεια την κανει ο bootloader η το bios στα pc.
      Τον παλιο καλο καιρο, ο bootloader φορτωνε οτι του βαζες. Με το καιρο και για διαφορους λογους μπηκε ελεγχος στο τι κωδικας μπορει να φορτωθει και τι οχι. Καπως ετσι φτασαμε να πρεπει ο κωδικας να εχει ψηφιακη υπογραφη ωστε να μπορει να φορτωθει.
      Κοινως για να φτιαξει καποιος τριτος μια δικη του ρομ πρεπει να παρει την εγκριση του κατασκευαστη.
      Οταν λεμε ξεκλειδωνουμε τον bootloader εννοουμε οτι ζηταμε την αδεια απο τον κατασκευαστη να φορτωσουμε οτι θελουμε ελευθερα.
      Σε πιο "αγριες" καταστασεις, (πχ playstation) τα κλειδια για τον ελεγχο της ψηφιακης υπογραφης ειναι μεσα στον επεξεργαστη και δεν γινεται να φορτωθει τιποτε χωρις την εγκριση του κατακευαστη.
      Καπως ετσι προστατευονται τα παιχνιδια.
    • Kαλημέρα,
      Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και την βοήθεια για κόμη μια φορά.

Πάνω κατω τι είναι bootloader κλπ κλπ λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε απλά ποτέ δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι παρόμοιο σε επίπεδο προγραματισμού η επέμβασης σε ram, rom η σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα σε pc, tablet η κινητό. Είναι η πρώτη φορά που αγόρασα εισαγωγής προιόν (τεχνολογίας) και για αυτό όλοι οι ''φόβοι'' μου.

Μέσα στην εβδομάδα, μόλις έχω χρόνο θα γίνουν όλα αυτά, για να έχω και σωστό κινητό.

Όταν έγραψα αν μπορώ να χρησιμοποιώ το κινητό (που μάλλον όπως το έθεσα πριν ήταν λάθος) εννοούσα αν και κατά πόσο πρέπει να το χρησιμοποιώ μέχρι να γίνουν όλα αυτά που πρέπει και να περαστεί η ελληνική rom. Σε περίπτωση που κάποια ρύθμιση - αναβάθμιση η δεν ξέρω και εγώ τι μπορεί να γίνει, δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα. Μάλλον άστοχη και χαζή ερώτηση αλλά όπως προείπα έχω άγνοια σε τέτοιου είδους θέματα.

Όπως και να έχει καθε πληροφορία είναι χρήσιμη και κάποιον θα βοηθήσει. Έχω διαβάσει αρκετές φορές σχεδόν όλα τα θέματα σχετικά με το note 3 pro και νομίζω πως δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο φαντάζει στην αρχή (σε όλους όσους δεν γνωρίζουν όπως έγώ)

Η αλήθεια είναι πως ΟΛΟΙ οι αδηγοί ειναι λεπτομερέστατοι και πάρα πολύ αναλυτικοί.

Θα επανέλθω μέσα στις επόμενες μέρες με εντυπώσεις απο την ελληνική rom (ελπίζοντας χωρίς να έχω κάνει καμιά πατάτα και πως όλα θα πάνε καλά)
    • Η γνώση που αποκόμισες από όλη αυτή την συζήτηση δεν πρόκειται να πάει ποτέ χαμένη :D

Φυσικά και μπορείς να χρησιμοποιείς την συσκευή μέχρι να δοκιμάσεις την οποιαδήποτε αλλαγή θέλεις :)
      Αν συγχρονίσεις και το Mi account θα έχεις και αντίγραφα στο Mi cloud για να τα επαναφέρεις μετά από κάποια αλλαγή (φώτο, επαφές, βίντεο κτλ).

Για εφαρμογές δεν θα έλεγα να κρατήσεις αντίγραφα καθώς με την αλλαγή rom και επαναφορά τους μπορεί κάποια να μην λειτουργεί σωστά. Καλύτερα να τις εγκαταστήσεις εκ νέου όταν και εφόσον :)
    • Διαφήμιση