ο τροπος που εκανα το Back up ειναι σωστος ή επαναφερει και ρυθμισεις της παλιας κινεζορομ;
Flash την Ελληνική ROM στο Xiaomi Mi5s (Capricorn) (Για πρώτη φορά)
- Οδηγός
- Mi-5S/Plus
-
-
Τί να σου πω? Δεν ξέρω και τι επέλεξες και τι όχι.
Κανονικά θα έπρεπε να έκανες μέσω MiCloud και δεν θα είχες θέμα
Κάποτε όμως αυτό που είπες συμβαίνει σε αλλαγή ρομ. Και χωρίς ακόμα backup. Ίσως να είναι στις ρυθμίσεις της ρομ και να το ξέχασαν οι Κινέζοι. -
Καλησπέρα σας, τελικά έγινε το unlock, περάστηκε το twrp, έγινε αντιγραφή του zip της ρομ στην μνήμη του τηλεφώνου και πατήσαμε να γίνει εγκατάσταση από το twrp η ρομ. Την διαδικασία την έκανε ένας φίλος οπότε δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες. Δύο φορές προσπάθησε να κάνει εγκατάσταση, αλλά δεν την έκανε. Το τηλέφωνο άνοιγε αλλά δεν είχε την καινούργια ρομ. Την τρίτη φορά το τηλέφωνο δεν άνοιγε και δεν έμπαινε ούτε fastboot ούτε recovery και νομίζω ότι δεν το έβλεπε ούτε και το Miflash.
Καμία ιδέα με το τι μπορεί να έγινε και πως το φτιάχνουμε αυτό; -
-
Ο/H gusps έγραψε:
Καλησπέρα σας, τελικά έγινε το unlock, περάστηκε το twrp, έγινε αντιγραφή του zip της ρομ στην μνήμη του τηλεφώνου και πατήσαμε να γίνει εγκατάσταση από το twrp η ρομ. Την διαδικασία την έκανε ένας φίλος οπότε δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες. Δύο φορές προσπάθησε να κάνει εγκατάσταση, αλλά δεν την έκανε. Το τηλέφωνο άνοιγε αλλά δεν είχε την καινούργια ρομ. Την τρίτη φορά το τηλέφωνο δεν άνοιγε και δεν έμπαινε ούτε fastboot ούτε recovery και νομίζω ότι δεν το έβλεπε ούτε και το Miflash.
Καμία ιδέα με το τι μπορεί να έγινε και πως το φτιάχνουμε αυτό;
-
Καλησπέρα παιδιά, σκέφτομαι να πάρω το Original Xiaomi Mi5s Mi 5S Ram 3GB ROM 64GB 4G LTE Smartphone - Grey και από το site που θα το πάρω έχει να διαλέξω About ROM : Official Rom(Only support Chinese&English) ή Official Global ROM&Greek&OTA Update, όποια και να διαλέξω το ίδιο δεν είναι αν κατάλαβα καλά αφού και οι δύο είναι official rom οπότε δεν χρειάζεται να κάνω το πρώτο βήμα για να περάσω official rom, πάω κατευθείαν για αίτηση ξεκλειδώματος του bootloader και μόλις έρθει η έγκριση ξεκλειδώνω τον bootloader και περνάω την ελληνική rom. Σωστά ή πρέπει οπωσδήποτε να γίνει το πρώτο βήμα με την official rom με όποια rom και αν διαλέξω να έρθει?
[*]
-
[list=1][/list]Με αυτές τις Ρομ που λες θα πηδησεις το πρώτο βήμα. Θα πας για ξεκλείδωμα απλά
-
Οπότε αν η rom που θα επιλέξεις να σου έρθει το κινητό είναι official δεν χρειάζεται να κάνεις το πρώτο βήμα και πας κατευθείαν για τον bootloader και την ελληνική rom. Ευχαριστώ πολύ φίλε για την απάντηση.
-
με την global rom τα πηδάς και όλα τα βήματα μαζί.
την αφήνεις μέσα και ξενοιάζεις....
ούτε ξεκλειδώματα, ούτε φλασαρίσματα, ούτε προβλήματα, ούτε τίποτα!!Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!
-
Εμένα με global χτες μου έκλεισε και δεν άνοιγε με τίποτα ούτε με φόρτιση. Τελικά βρήκα λύση όταν το πάθει αυτό και δεν ανοίγει. Κρατάς ταυτόχρονα volume up and down και power μέχρι 2-3 λεπτά και μετά όλα καλά. Έχω official global και το έπαθα αυτό. Ελπίζω να ήταν απλώς bug. Πάντως περασε τώρα.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, το τηλέφωνο το πήρε ο φίλος μαζί του για να μας το φτιάξει ο αδερφός του που το κατέχει το σπορ. Από Δευτέρα με Τρίτη θα έχω νεότερα και θα σας ενημερώσω.
EDIT :
Τελικά το τηλέφωνο το έφτιαξε ένας φίλος του αδερφού του φίλου μου, το είχαμε brickαρι και το επανέφερε με το edl καλώδιο. Αύριο μάλλον θα το έχω. Απ' ότι μου είπε ο φίλος μου, του πέρασε την global, οπότε τώρα θα θέλει πάλι αίτημα για ξεκλείδωμα και μετά περνάμε twrp και μετά την ελληνική ρομ. -
Καλησπέρα σας, τελικά παρέλαβα σήμερα το πρωί το τηλέφωνο και ξεκίνησα τον οδηγό βήμα βήμα μόνος μου και τα κατάφερα μια χαρά.
(Ή έτσι νομίζω)
Πολλά συγχαρητήρια στον lallasgr για τον καταπληκτικό του οδηγό.
Θέλω να πω μόνο ότι αν είναι εύκολο να συμπληρώσει στον οδηγό εκεί που λέει για τον twrp πως αλλάζουμε γλώσσα γιατί από ότι είδα δεν βγάζει τις 2 επιλογές, κάποιος φίλος έχει κάπου στα μισά του θέματος ανεβάσει πως να αλλάζει η γλώσσα αλλά το βρήκα μετά.
Επίσης όταν έκανα reboot to system δεν με ρώτησε για το superuser να το κάνει εγκατάσταση.
Σας ευχαριστώ για την βοήθεια σας.
Στάλθηκε από το MI 5s μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Ετικέτες