@Ustramator η συγκεκριμένη δεν λειτουργεί όπως νομίζεις αλλά όπως το τηλεκοντρόλ του κάθε κλιματιστικού, απλά βάζεις κι το φις αν θέλεις επάνω για να μετράς κατανάλωση !!!
Xiaomi Aqara
-
-
Ο/H Ustramator έγραψε:
Αν και δεν τη ζήτησε κανείς, εμένα η γνώμη μου είναι ότι μια τέτοια διάταξη on/off της τροφοδοσίας του κλιματιστικού είναι επικίνδυνη για την υγεία του κλιματιστικού. Το on/off του τηλεκοντρόλ δεν έχει καμία σχέση με το on/off της τροφοδοσίας. Και καλά να βάλεις ένα noname κλιματιστικό, αλλά άμα έχεις δώσει ένα μισθό για την αγορά του, ρισκάρεις. Επιπλέον, πρέπει να ελέγξεις τη συμπεριφορά του κλιματιστικού όταν του κόψεις το ρεύμα και το επαναφέρεις, διότι ορισμένα δεν επανέρχονται στην προηγούμενη κατάσταση, αλλά παραμένουν σβηστά.
Υπάρχουν συσκευές wifi, χειριζόμενες και χρονοπρογραμματιζόμενες από το κινητό, οι οποίες μπορούν να ελέγχουν πολλές IR συσκευές μαζί, μέσα σε ένα χώρο. Αυτές, αν δεν έχουν στη database τους το μοντέλο, έχουν λειτουργία εκμάθησης του κλιματιστικού, τηλεόρασης και ότι άλλο λειτουργεί στο δωμάτιο με IR. Πιστεύω ότι και η Xiaomi θα έχει βγάλει, ή θα βγάλει κάτι τέτοιο.
υπάρχει το Xiaomi Universal IR Remote Controller
gearbest.com/smart-home/pp_229556.html
ομως νομίζω οτι και το Xiaomi Aqara Air Conditioning Companion
gearbest.com/living-appliances/pp_416094.html
δεν κόβει το ρευμα αλλα δινει εντολές οπως ακριβως και το remote του κλιματιστικού μας.
δεν ειμαι ομως σίγουρος, αν θέλει ας το επιβεβαιώσει κάποιος.
youtube.com/watch?v=D_p6Z84MBHE
youtube.com/watch?v=gsQvcGcUwzM -
-
Μιλάω για την περίπτωση που δεν περιλαμβάνεται στη db το μοντέλο του κλιματιστικού (αυτά που κυκλοφορούν Ευρώπη είναι συχνά, διαφορετικά από της Κίνας), νομίζω ότι δεν έχει λειτουργία εκμάθησης τηλαχειριστηρίου, ίσως κάνω λάθος.
-
-
και ενώ ακόμα περιμένω το δικό μου να έρθει για να το δοκιμάσω(λογικά σήμερα θα είναι εδώ), μόλις είδα ότι βγήκε νέο a/c companion
-
Μάλλον δεν υπάρχει καμία διαφορά εκτός του design !!!
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro -
Έτσι νομίζω και γω, δεν εντόπισα κάποια διαφορά.
@Ikariapower
μου ήρθε πριν λίγο η συσκευή και επιβεβαιώνονται όλα όσα είχαμε πει στο pm. τα καρφιά του companion είναι πολύ πιο μεγάλα από αυτά του xiaomi gateway και έτσι δεν κάνει κανένας από τους ανταπτορες μου, αλλά ούτε αυτός που μου έστειλε δωρεάν το GB. Επίσης δεν κάνει ούτε η κινέζικη Legrand πρίζα που πήρα. Οπότε και γω μπαίνω τώρα στην αναζήτηση ανταπτορα από τα τοπικά καταστήματα και αν δε βρω θα χρησιμοποιήσω τα Link από δω. εμένα δε με ενδιαφέρει βέβαια να συνδέσω στο ac μου στη συσκευή, θέλω μόνο το remote control οπότε ελπίζω να βρω κάτι άμεσα. -
Ο/H psybill έγραψε:
και ενώ ακόμα περιμένω το δικό μου να έρθει για να το δοκιμάσω(λογικά σήμερα θα είναι εδώ), μόλις είδα ότι βγήκε νέο a/c companion
ειναι ακόμα νωρίς οποτε η τιμή του ειναι ανεβασμένη.
2 διαφορες ειναι
Original Xiaomi Aqara Air Conditioning Companion
ΕΧΕΙ Temperature Humidity Sensor
Power (W): 3500W
Xiaomi Mi Home Air Conditioner Companion
ΔΕΝ εχει Temperature Humidity Sensor
Power (W): 4000W
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Original Xiaomi Aqara Air Conditioning Companion
Air Conditioning Companion & Considerate Housekeeper
● Temperature and Humidity Sensor
With Xiaomi Temperature Humidity Sensor, the Aqara conditioning companion monitors environment temperature in real time and adjust the indoor temperature to maximize your comfort
● Dynamic Adjustment
In Sleep Mode, Aqara conditioning companion can adjust indoor temperature according to Xiaomi Temperature Humidity Sensor, keeps you bedroom at a comfortable temperature, not too hot or too cold
● Gateway Function - Smart Linkage
With gateway function, the Aqara conditioning companion can link with a variety of Mi Smart Home devices to get endless possibility
● Remote Control - Intelligent Timing and Reservation
Remote control your air conditioner on your way home, or let it turn on / off automatically at specific times and temperature. Set your air conditioner to turn on at a pre-set time, so the it will is on when you arrive home
● Energy Management
The Aqara conditioning companion can detect actual power of air conditioner and aggregate the power consumption. It not only saves your money, but also ensures the quality of your life
● Fine Workmanship
Be a pioneer in a new age of intelligent air air conditioner control
Operation:
● Plug the Aqara conditioning companion in wall outlet (use it with 16A air conditioner plug cooperatively)
● Download Mi Smart Home App and add the Aqara conditioning companion
● After connected, follow the instructions of App an set up linkage with Mi Smart Home devices
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Xiaomi Mi Home Air Conditioner Companion
Main Features:
• Control the air conditioner by APP
You can turn on the air conditioner in advance when you are on the road
• Smart housekeeper
Based on WiFi and ZigBee wireless technology, you can match it with a variety of Mi Home sensors and controllers
• Power usage at your fingertip
It can count the power usage and detect the actual power to help you lower the consumption
• Go with Mi Home humidity sensor
After matching with Mi Home humidity sensor, the companion can automatically adjust the indoor temperature to make you always stay in a comfortable environment
• Gateway function
The companion has the gateway function, which enables it to match with multiple Mi Home products
• Fine workmanship
It can support 16A / 4000W of the maximum power of the air conditioner, the reset button can withstand up to 50000 times of pressing, and the cover is made of anti-UV material, which ensures it will not fade
Specification:
Technical specifications: 4000W 16A maximum, 250V maximum
CMIIT: ID2017DP1005
Executive standard: Q / QLML010 - 2016
Operating temperature: -10 - 60 Deg.C
Operating humidity: 0 - 95 percent RH, no condensation
Wireless connection: WiFi IEEE 802.11 b / g / n 2.4GHz, ZigBee -
@auteur ασχέτως τι γράφουν σου λέω ότι το Original Xiaomi Aqara Air Conditioning Companion ΔΕΝ έχει Temperature Humidity Sensor αλλά συνεργάζεται με αυτόν και στο λέω γιατί το έχω πλέον σε πλήρη λειτουργία !!! Για τα W δεν ξέρω αλλά δεν αντιλέγω !!!
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro -
Δεν εχει Temperature Humidity Sensor γιαυτο στο διαφημιστικο, σου προτεινει να το συνδυασεις.
Μπορει να διαβασει οτι εντολη εχεις στο τηλεκοντρολ, και να το ονοματισεις οπως θες εσυ
Πως θα το συνδεσεις μονο στο τηλεκοντρολ χωρις την παροχη ρευματος;
Θα το ανοιξεις;
Για μενα αν το βαλεις "μονιμα" βαλτο ομορφα με τους διακοπτες και τα φις
Για τα watt παρτε εναν μετρητη (15 ευρω) -
Ο/H kukukali έγραψε:
Πως θα το συνδεσεις μονο στο τηλεκοντρολ χωρις την παροχη ρευματος;
Θα το ανοιξεις;
Για μενα αν το βαλεις "μονιμα" βαλτο ομορφα με τους διακοπτες και τα φις
Για τα watt παρτε εναν μετρητη (15 ευρω)
αφου θα μπει "μονιμα" με τους διακοπτες και τα φις θα μετραει και τα watt οποτε δεν χρειαζεται μετρητης watt.
αν καταλαβα σωστα..
Ο/H Ikariapower έγραψε:
@Ustramator η συγκεκριμένη δεν λειτουργεί όπως νομίζεις αλλά όπως το τηλεκοντρόλ του κάθε κλιματιστικού, απλά βάζεις κι το φις αν θέλεις επάνω για να μετράς κατανάλωση !!!
γινεται να συνδεθεί χωρις φις/διακοπτες;
πχ αν θέλω μονο την χρηση του σαν κοντρολ για το κλιματιστικο χωρις να μετραω κατανάλωση..
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0