Μου εδωσες την εντυπωση οτι θα το βαλεις προσωρινα μεταφεροντας τις εντολες του τηλεκοντρολ στη συσκευη και μετα να τη συνδεσεις σε καποια παροχη.Γιαυτο σου εγραψα για τον μετρητη.Ο/H psybill έγραψε:
Έτσι νομίζω και γω, δεν εντόπισα κάποια διαφορά.
@Ikariapower
μου ήρθε πριν λίγο η συσκευή και επιβεβαιώνονται όλα όσα είχαμε πει στο pm. τα καρφιά του companion είναι πολύ πιο μεγάλα από αυτά του xiaomi gateway και έτσι δεν κάνει κανένας από τους ανταπτορες μου, αλλά ούτε αυτός που μου έστειλε δωρεάν το GB. Επίσης δεν κάνει ούτε η κινέζικη Legrand πρίζα που πήρα. Οπότε και γω μπαίνω τώρα στην αναζήτηση ανταπτορα από τα τοπικά καταστήματα και αν δε βρω θα χρησιμοποιήσω τα Link από δω. εμένα δε με ενδιαφέρει βέβαια να συνδέσω στο ac μου στη συσκευή, θέλω μόνο το remote control οπότε ελπίζω να βρω κάτι άμεσα.
Xiaomi Aqara
-
-
Μπα όχι, και μάλιστα μου κάνει λίγο εντύπωση που εσείς εδώ μιλάτε και για σύνδεση στο ρεύμα, καθώς εδώ στην Ελλάδα συνηθίζεται τα ac να είναι συνδεδεμένα κατευθείαν στην παροχή συνήθως από κάποιο κουτί ψηλά στον τοίχο.
Έχω παραγγείλει την εσωτερική πρίζα που έχεις αναφέρει παραπάνω από το aliexpress. Λες ότι είναι δοκιμασμένη. Το επιβεβαιωνεις και εδώ ή να αρχίσω να ψάχνω κάτι άλλο? Κάνει για τα δικά μας τα στρογγυλά κουτιά? -
Ολες οι συγχρονες κατοικιες απο το 2000 και μετα εχουν πριζα εσωτερικη η εξωτερικη.
Οι εσωτερικες διαστασεις ειναι αυτες που σου γραφω.Το βαθος στην 1η εικονα ειναι 2,5cm.
Δεν ξερω αν χωραει πρεπει να ρωτησεις τον ηλεκτρολογο σου η να τις μετρησεις ο ιδιος.
Το σιγουρο ειναι οτι η συσκευη εφαρμοζει επακριβως και λειτουργει σε οσα ανεβασα.
Ολες ειναι ικανες να σηκωσουν το μεγαλυτερο φορτιο 16Α
-
Ο/H psybill έγραψε:
Μπα όχι, και μάλιστα μου κάνει λίγο εντύπωση που εσείς εδώ μιλάτε και για σύνδεση στο ρεύμα, καθώς εδώ στην Ελλάδα συνηθίζεται τα ac να είναι συνδεδεμένα κατευθείαν στην παροχή συνήθως από κάποιο κουτί ψηλά στον τοίχο.
Έχω παραγγείλει την εσωτερική πρίζα που έχεις αναφέρει παραπάνω από το aliexpress. Λες ότι είναι δοκιμασμένη. Το επιβεβαιωνεις και εδώ ή να αρχίσω να ψάχνω κάτι άλλο? Κάνει για τα δικά μας τα στρογγυλά κουτιά?
Γίνεται η σύνδεση με κουτί για έναν απλό λόγο όταν ξεκινά το ac τραβάει το μέγιστο ρεύμα με αποτέλεσμα με την πάροδο του χρόνου τα ελάσματα μέσα στην πρίζα να κάνουν τόξο και να φθείρονται με αποτέλεσμα απώλειες ρεύματος ζέσταμα της εν λόγο πρίζας και κίνδυνος πυρκαγιάς.
Άποψη μου να συνδεθεί με καλώδιο όχι πρίζα και η ασφάλεια να είναι κίνησης. -
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Εγώ προσωπικά δηλώνω εντελώς άσχετος σε ότι έχει να κάνει με ρεύμα και ούτως ή άλλως τα δικά μου κλιματιστικά έχουν συνδεθεί από κουτί και δεν πρόκειται να τα πειράξω.
Ελπίζω η πρίζα που περιμένω να κάνει δουλειά και να συνδέσω το aqara μόνο για τηλεχειρισμό -
εχω μπερδευτεί...
τελικά αν πάρουμε ΜΟΝΟ το Aqara air conditioner companion (χωρις πρίζες, φις κτλ) θα μπορουμε να το συνδέσουμε με εναν απλό αντάπτορα (και ποιον;) σε μια οποιαδήποτε πριζα του σπιτιού μας και θα μπορουμε να χειριστουμε το κλιματιστικό και εκτός του LAN μας, απο το smartphone μας μεσω του Mi Home app;
η πρίζα οπου θα τοποθετηθεί το Aqara, μήπως θα πρεπει να "βλέπει" προς το κλιματιστικό;
αν ειναι να μπλέξουμε με παραγγελίες απο aliexpress, φις, πρίζες που τοποθετούνται δύσκολα και κίνδυνο πυρκαγιάς, απλά για να έχουμε τον μετρητή κατανάλωσης, νομίζω οτι δεν αξίζει τον κόπο..
τι παραπάνω κάνει το Aqara air conditioner companion που δεν κάνει το Xiaomi Universal IR Remote Controller στο θέμα χειρισμού του air conditioner;
=============== Ιουν 22nd 2017, 12:39am ===============
μολις ειδα οτι υπαρχουν 2 εκδοσεις, μαλλον καλύτερη ειναι η Hub Version.
και έτσι εξηγειται και οτι δεν υπάρχει Temperature Humidity Sensor στο Hub Version.
Xiaomi Aqara Intelligent Air Conditioner Controller Hub Version - WHITE 216056101
Sleep Mode / Remote Control / ZigBee Wireless Connection Smart Home Device
Original Xiaomi Aqara Air Conditioning Companion - WHITE 188794801
Smart Socket Temperature Humidity Sensor -
Επειδή η υπομονή δεν είναι ένα από τα προσόντα μου και δεν μπορούσα να περιμένω άλλο για την πρίζα να έρθει πήγα σε ένα "μαστόρι" και μου πρότεινε το εξής απλό. Να ανοίξουμε λίγο με ένα τρυπάνι τον κλασσικό universal αντάπτορα, που πουλάνε όλα τα καταστήματα, και να χωρέσουν τα μαχαίρια του aqara. Έτσι και έγινε, απλά και ανέξοδα. Σίγουρα όταν θα έρθει η πρίζα θα προσπαθήσω να τη συνδέσω για να να μην εξέχει τόσο από τον τοίχο η συσκευή, όμως τουλάχιστον τώρα μπορώ να τη δουλέψω.
Δυστυχώς όμως δεν κατάφερα ακόμα να συνδέσω το a/c μου. Έχω ένα Toyotomi, το οποίο έχω ψάξει και έχω βρει το κινέζικο όνομα (丰臣). Μου το βγάζει στην αναζήτηση αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να μου το αναγνωρίσει, με κανένα από τους τους τρεις τρόπους που διαθέτει η εφαρμογή. Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι ότι κάποια στιγμή πέρασα χειροκίνητα ένα a/c το οποίο δεν είναι σωστό, και τώρα ότι και να κάνω δεν μπορώ να το διαγράψω. Κάνω αφαίρεση του aqara από το Mi Home και reset πατώντας 5 δευτερόλεπτα το κουμπί της συσκευής και παρόλα αυτά όταν ξανασυνδέεται μου επαναφέρει αυτό που είχα προσθέσει. Ίσως να φταίει που είμαι με android O beta, δεν ξέρω. Θα προσπαθήσω σήμερα να το συνδέσω με το λογαριασμό της συζύγου μου και άλλο τηλέφωνο για να δω πως θα πάει.
-
-
Μάρκα ψάχνει μόνο όχι μοντέλο !!!
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro -
Οπότε είμαστε οκ!
-
Εμένα με Android smartphone η λίστα μου είναι σχεδόν όλη στα κινέζικα με ελάχιστες εξαιρέσεις.
Με το toyotomi τελικά δεν γινόταν με τίποτα η δουλειά. Επέλεξα λοιπόν το πρώτο όνομα από τη λίστα με τα common brands. Στο Αυτόματο δεν ολοκληρωνε τη διαδικασία αν αναγνώριζε κάποιες εντολές. Στο χειροκίνητο έκανα δουλειά και τουλάχιστον τα βασικά δουλεύουν. -
@Ikariapower...πες μου οτι στο ios εχει μεταφρασμενες τις εταιριες να κοψω τη φλεβα ολη!!!
Δες και για τη Xiaomi MiJia 360°αν τη βγαζει το apple store
@psybill...Δεν θα το ρισκαριζα να βαλω ανταπτορα 10Α(με κινεζικη ποιοτητα χαλκου),ισως στα 9000btu να εισαι οκ αλλα απο τα 12000btu και πανω εγκυμονεί κινδυνος να παρει φωτια
Ανακαλυψα οτι με το Αqara και στην επιλογη other devices μπορει να διαβασει οτι τηλεκοντρολ (σε βασικες λειτουργιες ON/OFF και αλλες με volume κλπ)εχετε στο σπιτι αλλα ειναι στην εμβελια των υπερυθρων.Το δοκιμασα σε TV σε αλλο δωματιο και δεν....
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0