Παράθεση από vasma: “δεν πιστεύω να σημαίνει αυτό... είσαι σίγουρος? γιατί αυτός είναι εντολή σεναρίου... ” Ναι δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Εγω σου μετεφρασα τι γραφει η φωτο που εστειλες. Τι σου φαίνεται παράξενο;
Ποσες μπαλκονοπορτες μπορει εχει ενα σπιτι ωστε να τις ξεχνας ανοιχτες οταν φευγεις και να πρεπει να στο θυμιζει ο συναγερμος; Δε μπορω να καταλάβω τη χρησιμότητα ενος τετοιου αυτοματισμου.
Το τερματισες φιλε! Προσθετω οτι: Τα ac companion ελεγχουν και τηλεορασεις κι αλλες συσκευές. Τα aqara ειναι το μελλον για τους οικιακούς αυτοματισμους συμφωνα με την εταιρεία και εχουν περισσοτερες δυνατότητες απο τους αντίστοιχους mijia. Ωστοσο εχουν πιο σταθερή συμπεριφορά οι mijia. Επιαης προσοχη στις αγορες πριζων καθως υπαρχουν 4 ειδη: 1. Η εκδοση zigbee που συνδέεται μονο με gateway αλλα εχει μετρηση καταναλωσης 2. Η mini που μπαίνει απευθείας στο modem αλλα δε μετραει κατανάλωση και είνα…
Τα λαμπακια της σειρηνας αναβουν εξαρχης και παιζουν οσο χτυπαει. Δυστυχώς το aqara δυσλειτουργει με το when it is dark και κολλαει ολο το σεναριο μετα. Οπως δυσλειτουργει και η καμερα aqara gateway.
Ερωτηση προς οσους εχουν τον αισθητηρα κινησης aqara που βλεπει και το φωτισμό του χωρου. Σας λειτουργεί σωστα; τον εχω βαλει σε κουζινα και εκανα σενάριο να αναβει φως οταν δει κινηση και είναι σκοτεινά και δε λειτουργεί. Για να τρεξει το σεναριο πρέπει να του ριξω φως πχ με το κινητο, να το σβησω ώστε να σκοτεινιασει και μετα να κινηθω. Δηλαδη μοιάζει να διαβαζει την αλλαγη απο φως σε σκοτάδι κι οχι το μονιμο χαμηλο φωτισμο. Εχετε καποια ιδεα;
Ολες κινεζικες είναι. Δεν τα ξερω τα μοντελα. Ολες εχουν αυτες τις βασικές λειτουργίες και έχουν και βιβλιο οδηγιων για τη συνδεση. Ζητα απλα ενα ανταπτορα με κλεμα για το τροφοδοτικό και λιγο καλωδιο συναγερμου.
Οι μπαταριες παντα μπαίνουν μεσα στη σειρηνα και η σειρηνα βιδωνεται σε τοιχο και με βιδες κλεινει και το μπροστινό καπακι. Ολες οι σειρηνες βαρανε οταν κοπει το ρευμα και παραλληλα δεν ερχεται σημα απο την κεντρικη μοναδα του συναγερμου. Εγω την εχω πανω στο ιδιο ups που εχω το μοντεμ, την gateway και το τηλεφωνο. Συνεπως σε διακοπη ρευματος δε βαραει ενω δεν κοβει ουτε το κεντρικο συστημα της gateway και των ασύρματων αισθητηρων. Σειρηνα μπαταρια και 12v τροφοδοτικό κοστισαν 50€
Τα μπουατ στους τοιχους είναι στερεωμενα με γυψο καλλιτεχνιας. Αν παρετε ενα κατσαβιδι μεγαλο κι ενα σφυρακι τον σκαβετε για πλακα τον τοιχο σε τετραγωνο σχημα. Πρωτα βαζετε το κουτι 86 Χ 86, σημαδεύετε με ενα μολυβι κι αρχιζετε το σκαψιμο. Μετα πετατε λιγο γυψο μεσα στην τρυπα και πιεζετε καλα το μπουατ μεχρι να ερθει προσωπο στον τοιχο. Το αφηνετε 2 ωρες να σφιξει και ξεκινατε την τοποθετηση της πριζας. Εγω την αλλη βδομαδα περιμενω τα μπουατ απο Ali.
Εναν ανταπτορα. Η zigbee και γενικα ολα τα μπριζακια βγαζουν global υποδοχες. Ναι ο μονος τροπος να μη βαραει η σειρηνα ειναι να της δινω ρευμα ή να της βγαλω τη μπαταρια. Ολες οι αυτονομες σειρηνες της αγορας ειναι καταλληλες.